Gå til innhold
sarkis

Pelle av deksel på innsida av bakluka


Anbefalte innlegg

Hei! Får ikke åpna bakluka, og kjennes ut som om det er knappen og ikke selve låsen. Vil sjekke knappen/håndtaket før jeg prøver å bytte låsen, men kommer får f**n ikke til å pelle av plastdekselet. Redd for å ta i og ødelegge festene. Noen som har noen tips til hvordan man best får det av? 

Fant en slags bruksanvisning, her, men blir ikke så mye klokere av den: https://workshop-manuals.com/skoda/octavia-mk1/body/body_work/trim_noise_insulation/luggage_compartment_trim_panels/summary_of_components_of_tailgate_trim_panel_(octavia_combi)/ 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Det er et lite hull i plasten i bagasjerommet (ikke i luka), rett under låsemekanismen. Vipp ned deksel over hullet, kommer da til en gul knapp som du skyver til siden og bagasjelokk er åpent.

Edit. Mulig jeg misforstod spørsmålet. Dekselet vipper du rett av, begynn i et hjørne. Sitter etter klips som tåler av- og påmontering.

Endret av Quattro73
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar! Lurte på dekselet, ja, og fikk det av i helga med makt etter at vi tok mot til oss. Som du skriver, så tåler klipsene ganske mye. Men vi fikk et nytt problem!

Grunnen til at vi skulle ha det av, var at dørhåndtaket på bakluka ikke lenger fungerte. Da vi tok av dekselet, så vi at  hendelen (?) som var koblet til håndtaket ikke fikk tak på den plastdingsen på innsida som aktiverte åpnemekanismen nederst på døra. Plastdingsen var rett og slett slitt ned. 

Vi bøyde hendelen med en tang slik at den fikk tak igjen på plastdingsen, og da fungerte håndtaket fint. Men etterpå merka vi at vi ikke lenger fikk låst bakluka, hverken med sentrallåsen eller med bilnøkkelen. Kommer heller ingen lyd i fra inni bakluka når vi låser og låser opp. Så nå må vi vel ta av dekselet igjen og se hva vi har herpa.

Noen som veit hvordan låsemekanismen på bakluka fungerer? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...