Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Kaspar

Montering av tilhengerfeste

Anbefalte innlegg

Montering av tilhengerfeste

Noen som har erfaringer, utenom å få det montert hos Møller ?

Håper på at det finnes rimeligere måter å få gjort det på....   (Skoda Rapid 2016 modell 1,4 Diesel)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ingen erfaring med dette selv, men jeg vet at et par arb.kollegaer har montert dette selv. Eller rettere sagt, det var kun av dem som fikk det til og fikk godkjent dette på egenhånd, han andre måtte sette bilen på verksted. Og det av den grunnen at han hadde automat/DSG kasse, og da må det monteres oljekjøler på DSG kassa i tillegg.

Har du manuell eller DSG kasse på din bil @Kaspar ?

I tillegg så hadde han også relativt ny bil som deg @Kaspar, og han ble sterkt frarådet fra å montere dette selv pga elektronikken i bilen. For ødelegges den, så er prisen for et ferdig montert hengerfeste på verkstedet en billig affære........

Les litt mer om det her

Men det er selvfølgelig mulig å gjøre dette selv, selve monteringen hadde ikke bekymret meg, det er tilkoblingene og få godkjent det i etterkant jeg ser for meg ville vært utfordringen. Men dette kommer jo igjen an på både kunnskaper, og hvilket verktøy en har tilgjengelig.

Har dessverre ikke noe mer å bidra med enn dette, lykke til :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar "Superb"

Har funnet flere fester med monteringsanvisning(er) hos https://haagen.no/butikk/

Det opplyses om at "Programmering på verksted trengs ikke".   Monteringssettet består bl.a av en elektronikkboks...

Selve festet bør det være mulig å montere selv, men så er det dette med usikkerheten rundt det elektroniske/ kabeltrekking....

Forøvrig er dette en bil med 5 trinnskasse.

Endret av Kaspar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bare hyggelig :) 

Selve monteringen hadde jeg heller ikke tenkt så mye på, det burde være en smal sak om en har litt teknisk innsikt og verktøy tilgjengelig. Om en må ha av fangeren bak, så kan det jo hende at en kanskje trenger noen «spesialnøkler» uten at jeg har kunnskap om det. Om det er noen ferdige hull til ledningen til tilhengerfestet vet jeg ikke, men få i hvert fall tak i en skikkelig «pakning»/gjennomføring slik at det blir tett (ikke vanninntrengning) og/eller at ledningen ikke blir skadet.

Det hadde vært tilkoblingen til ledningsnettet/elektronikken i bilen som hadde bekymret meg, jeg vet at det tidligere ble levert koblingsstykke som ble plassert i mellom kontakten til baklyset og ledningsnettet til bilen, men om det er annerledes nå vet jeg ikke.

Tidligere var det mye enklere når det var et mer solid ledningsnett i bilen og ikke så mye elektronikk, for da ble det brukt klemmer som en presset inn på eksisterende ledninger i bilen. Slik koblet en jo både hengerfeste, bilstereo, ekstralys, etc. Men det nytter ikke i dag, da blir det feilmeldinger med en gang og i verste fall skader på elektronikken. Så det kan være en liten utfordring dette, men høres jo ut som du har funnet noe som det burde være greit å gjennomføre.

Bare sørg for at det er er TÜV godkjent, slik at du ikke får problemer når det skal godkjennes for å få det registrert i vognkortet. Det kan være greit, slik at en ikke møter noen utfordringer om en blir stoppet i en kontroll med henger etter bilen....... :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Takk for svar , kodiaq6011 , tror det ble gjort i bilforretningen , men skal prøve igjen .   Vance 
  • Nei. Hvilke motor, effekt og hvis du vet hvilke ecu som sitter i bilen. Motor kode?
  • Hei,har tenkt på d men vil ikke d slå ut på eu kontroll når dæm tar sånn co2 greier?😀
  • Jeg har brukt dynavin spillere i forskjellige biler. Utmerket kvalitet og oem utseende med alle muligheter som wifi, obd2 live data, DAB, ryggekamera, internett etc.. meget bra og stabil kvalitet på komponentene som blir brukt i spilleren.
  • Styreenheten til motor? Da var den sikkert defekt innvendig. Disse har igrunn lang levetid men kan skje når som helst. Når jeg åpner styreenheten bruker jeg varmepistol pga silikon rundt. Så de er godt bygget og tette.
  • Hei jeg er ny Skoda eier 2006 Octavia. Skal bytte ut eksisterende radio med integrert DAB radio / ryggekamera. Noen som har gode forslag. 
  • Hentet bilen i dag etter skifte av motorstyring. Alt vell så langt. De flyttet styreenheten over til annen bil og fikk samme feilen, så regner med det var årsaken. 
  • Du må angi en kode i bilen slik at den snakker med server. Trykk på connect appen i bilen så får du beskjed om aktivering.
  • Mim målte 176hk orginalt men jeg landet på 226 på hjul etter mye justering frem og tilbake pga økt diselforbruk.  Når det gjelder garanti så ryker den hvis de finner ut. Men som tidligere nevnt så er min bil taxi og har passert 80.000 km. Vært på serivice, pkk, ellers i tilknytting til motorlampe. Henta bilen fra verksted idag pga motorlampa og gløde lampa lyste. Så det er gjort mange grundige undersøkelser på styreenhet for å finne feil. Bilen har samtidig vært koblet opp mot server til vag for grunninstillinger. Alt som er mulig å omprogrammere er omprogrammert på min bil itillegg til 15 andre kodiaq i taxiflåten. Ellers har jeg kun kjørt mercedes og der har også alle bilene vært omprogrammert og tunet. Alle bilene er i trafikk p.r.dd.  Har ikke opplevd nien problemer med garantisak i tilknytting til tuning siden 2003/2004 Og helt riktig at dårlig tuning  gjør levetiden på motor ganske kort. Og personlig er jeg ikke glad i boxer som tilknyttes motoren så ecu blir manipulert. Taxi har mange forskjellige sjåfører og alle har sin kjørestil. Så tuning på mine biler er tilrettelagt for maks effekt, lite disel forbruk, lang levetid på motor og girkasse. Ene taxien har 1.745000km 2008 mod. Går som drosje enda. Ellers har vi gjennomsnitt på ca 1million.  Ps! Ferdig software filer er ikke å anbefale for noen. Alle justeringer må skje på orginal software.
  • Hvordan får jeg Skoda connect appen til og kommunisere med bilen . Har registrert meg  , og appen er oppe og kjører. Må jeg gjøre noe i bilen ?  Takknemlig for allle tips ..er nybegynner . 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Det er mulig. Har sett funtion for garsjeport åpner. Men har ikke rørt eller testet den. Men funksjonen er der..
  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×