Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Jokke

Ekstralys

Anbefalte innlegg

Har en Octavia Scout 2016 modell som jeg gjerne skulle hatt noen ekstralys på.  Har kikket litt rundt, men er opptatt av å ikke lage for mye hull og lignende i bilen. Har sett litt på rigid ledbar, men vet ikke. Noen som har tips eller som har montert selv? Legg gjerne med bilder. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bruker du ledbar, type rigid eller annet så er det fine holdere som du monterer bak skiltene dine. Da slipper du nye hull. Lyset kommer da over eller under skiltet ditt. Husk evt radar som er montert i grill.

http://www.ekstralys.no/products/skiltbrakett-til-led-og-tusenmetere

Brukte slike selv til vanlige tusenmeteren. 

For ordensskyld så må man i teorien ha to ledbar pga gamle lover/regler. Men det er teorien da... ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som @Tor2r er skiltholdere eller braketter du setter bak skiltet det beste. Skiltet skjuler uansett det som måtte bli av hull. Monterte ekstralys på min Octavia for ettpar uker siden.  Store, tung og lovlig. Lyser rimelig bra, men spørs om ettpar ikke Rigid Dually D2 hadde vært like bra og betydelig lettere. Brukte en xbb lightswitch (http://xbb.nu/) som er særdeles enkel å koble opp. 

 

a01d5d12ee036267486c143bd0d771e8-image.jpeg

14741830_1457423574272287_388475028_n.jpg?oh=646fa7470ed32a2f640ff443a50fc290&oe=5802CFE0

14642785_1457423837605594_783251634_n.jpg?oh=293789f2d447e50d86375ef0580afa55&oe=5803B122

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En kjenning som har Lazer montert bakpå pickup som rene arbeidslys og ekstremryggelys :)

Har ikke snøring på hvilken modell det er, men han har alltid skrytt mye av dem, til den bruken i alle fall.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke akkurat direkte billig... men ca 3500,- i installasjonskostnader er vel mot normalt på et verksted. Går fort noen timer i arbeid. Når du en gang ser elgen midt på veien langt der fremme pga gode lys, er du takknemlig for at du brukte penger på det i stedet for nye felger eller noe slikt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Verkstedprisen stemmer nok bra, men de leverte også lysene og var en annen pris en den jeg linket til over. Mener verkstedet skulle ha 3799,- pr. lykt eller noe slikt. Så montasje var nærere 2500 ish..

Uansett, ble for dyrt der å da

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, er rimelig stivt for skikkelige lys, og det blir jo bare dyrere og dyrere å montere lys på nyere biler.

Da jeg punget ut med 8000 på en tidligere bil så ble jeg overbevist om at de var verdt penga i det jeg slo dem på første gang. Var jo en hinsides forskjell. Dette var forresten Hella Comet Xenon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×