Gå til innhold
Søk i
 • Flere valg...
Finn resultater som...
Finn resultater i...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Viking

Hva er alternativene til Kodiaq?

Anbefalte innlegg

Mange med meg som synes Kodiaq er en spennende bil! Men; ved en så stor investering så må alternativene også vurderes, det er klart. Dette blir spesielt viktig nå som Kodiaq-prisene snart kommer på bordet. 

Hvilke biler er å få med 4x4, 7 seter og automatgir? Nå og det nærmeste halvåret.

Selv vet jeg om:

 • Mitsubishi Outlander 

Og hva er alternativene i bruktmarkedet? Kanskje XC90?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kia Sorrento er et alternativ. Men den godt utstyrte varianten starter på 749.000,- Så ikke helt sammenlignbart prismessig.  

Ford Galaxy kommer jo også med 4x4 nå. Men jeg er langt i fra overbevist. Ikke tiltalende førermiljø i det hele tatt, og ikke spesielt billig. 

Endret av Viking

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommende Tiguan XL og nye X-Trail? Skal vel begge tilbys med 7 seter men vet ikke om du får automat og 4x4

 

Men slik jeg ser det pris/utstyrs messig er det strengt tatt ikke noen alternativ til Kodiaq. Å noen av disse har en max tilhengervekt som ei flua...

Endret av Razor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja jeg har ikke lyst på "japansk interiør" om jeg skal bruke 500.000,- + på bil. Er greit nok, men da på prisen stå i stil, og det synes jeg ikke den gjøre på nye asiatiske biler.

Brukt er mer akseptabelt.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vekker til live denne tråden igjen.... ^_^

Når det har gått opp for meg at Outlander PHEV får 2500,- i engangsavgift (!) fra og med 1.1.2017 (vs. ca. 200.000,- for andre suv'er), så må nok denne prøvekjøres. Har spurt forhandler om pris på toppmodell inkl. hengerfeste og vinterdekk idag. Vi kan nok kjøre opp i mot 100 % elektrisk på den hverdagslige "melkeruta" vår. Det blir noen kroner i året det. 

Ser en på prisene opp i mot Kodiaq, føles det som om man må betale 100.000,- for to ekstra seter..... Det er det ikke verdt! 

Edit: Da har jeg fått pristilbud på bil levert etter 1.1.2017 forutsatt at statsbudsjettet blir vedtatt som foreslått.

 • MITSUBISHI Outlander 5-s PHEV 4WD Instyle+ 469 765
 • Metallic Lakk 4 000
 • Vinterhjul alu 17" Nokianpiggfritt m/TPMS 23 500
 • Tilhengerfeste, fast 12 831
 • ENGANGSAVGIFT 5 235 (denne er visst litt høyere enn det bilnorge.no oppgir)
 • Sum før rabatt 522 331
 • Sum rabatt -7 331

Sum total 508 000,- ferdig levert

 

Endret av Viking
Fått pris.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjønner, Razor. Vi klarer oss heldigvis fint med 1500 kg (hengeren vår er på 1000kg totalvekt).

Spurte selgeren om Outlander 7 seter automat diesel....

"De taes ikke inn til landet lenger med 7 seter diesel, fabrikken har satt opp prisen, samt at avgiften hopper opp 25.000 kr til nyttår, så da blir den rett og slett for dyr."

Må si jeg får assosiasjoner til at Kodiaq'en har blitt "for" dyr. :(

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 timer siden, Viking skrev:

Sum total 508 000,- ferdig levert

Jøsses...er jo ingenting jo..sett i forhold altså.

Har prøvekjørt Phev for 1 år siden. Setene likte jeg ikke. Som å sitte på en benk bak. Samt at jeg synes det var noe knoting med knapper. Og at jeg aldri fikk noe særlig godt forbruk uansett hvordan jeg kjørte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Flott bil, venter Sportline med samme drivlinje (ankommet å skadet under lossing) og må si jeg er spent på hvordan denne "nye" motoren er. Jeg leser litt forskjellig, at softwaren og bensin partikkel filter er så justert for utslipp at den er er litt rykkete å kjøre i lav hastighet.
  • Har nå hatt bilen noen uker, fikk den i starten av mars.  Veldig fornøyd så langt! Den har absolutt innfridd til forventningene mine. Angrer ikke på at jeg valgte digitalt dashbord, det er veldig mye bedre enn standardvalget. Har fått Android Auto til å fungere, så jeg kan bruke Google Maps og Spotify via telefonen. Det var bare å laste ned APK og plugge i telefonen.  På første lengre tur (15 mil) målte bilen selv et forbruk på 0.77/mil, halvparten motorvei og halvparten litt svingete landevei. Klager ikke på det. Da fikk jeg òg testet ut det adaptive understellet litt. På motorveien med lange slake svinger satte jeg den i Comfort for å få den mykere, mens på landeveien kjørte jeg mye i Sport. Litt raskere akselerasjon og stivere understell. Comfort på den type veier blir for mye båt. Angrer ikke på at jeg valgte dette heller. 190hk-motoren gjorde seg på denne bilen. Det har ikke vært kaldt nok til at jeg har fått bruk for varmen i frontruten, men kupevarmeren har vært veldig fin. Styringen fra mobilen har gått knirkefritt. Må igjen få takke alle som har kommet med innspill i tråden, det har vært veldig nyttig.
  • Du finner ikke selve kroken eller hvor den skal? Den skal ligge i reservehjuls brønnen.
  • Fikk for meg at jeg skulle kikke etter slepekrok til bruk foran på min Kodiaq men jeg fant den ikke.  Kan heller ikke se at instruksjonsboka sier noe om hvor jeg finner den. Jeg har tilhengerfeste bak men øye til å skru på fremme finner jeg ikke. Noen som vet?
  • Hei, Har opplevd noe ustabilitet på serveren siste uken blant annet, så jeg ønsker å flytte forumet over til ny server sent fredag kveld. Vil være noe nede tid iforbindelse med flyttingen og oppdatering av dns servere! Håper ikke dette vil medføre for mye ulemper     Marius
  • Sjekket i dag og modellskiftet er flyttet til uke 29 nå, det var tidligere uke 21/22. 
  • Velholdt, praktisk og økonomisk familiebil med veldig god plass for både passasjerer og bagasje selges
  • Det er sort røyk som er problemet forresten? Eller grå/hvit røyk? Er det sort røyk det er snakk om, er det som oftest alltid brennkammeret som må byttes. (Usikker på om det går an å rense brennkammeret.) Du nevner du har mye småkjøring. Som oftest er da problemet at webastoen går veldig kort tid, da får den ikke nok varme til å brenne seg ren, brennkammeret soter ned, og du får problemer med at det ryker. Webastoen er anbefalt å gå minst 30 minutter for å unngå slike problemer.  
  • Ligger vel i garasjen. Skal de sendes, eller vil du hente dem? Befinner seg i Trondheim
  • Det ryker etter smo kjøring, er det noe som må renses etter hvert ? takk for svaren 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display. Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten? https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !    

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Opprett ny...