Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

SuperJ76

Octavia Scout 1.8TSI 2016 - i bestilling

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg fikk lage min egen tråd her. :)

Har i bestilling: Octavia Scout 1.8 TSI, 2016 - Topaz Brown Metallic

Valgt alt av tilleggsutstyr - oppvarmet frontrute og phonebox.

Nivalis Antrasitt 17" sommerfelg og Hawk 17" Felger vinter med Continental piggfri.

Hadde litt lyst på Matterhorn på sommerdekk, men det ble mye styr å få til.

Forventet på plass mot slutten av måneden (august) :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Testet en med oppvarmet frontrute, og i motlys og med briller, så ble det mye gjennskinn/refleks i ruten.

Så siden jeg da har bensin og parkeringsvarmer, så droppet jeg det

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser den. Interresant. Håper ikke der blir ett problem, for jeg har begge deler.. 

Vet du forresten noe om oppgradering av kart i navigasjonen? Ser at det noen steder står at det er gratis i 3 år.. Er sånn hos VW i hvertfall.. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gikk for oppvarmet frontrute jeg og...hmmm.. får se :) tenkte det var greit da jeg ikke alltid får brukt parkvarmeren.. må jo kjøre litt for å lade batteriet etter oppvarmingen også.
Eier for tiden en bil (i40) som har som favoritthobby å ise frontruten både innvendig og utvendig! Samt hele panoramataket ;) har derfor fått nok av is, rim, dugg osv

Har selv glemt helt å sjekke i forhold til navigasjon... O.o

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Håper at det følger med oppgradering av kart i 3 år.. Er svindyrt å gjøre det selv har jeg hørt..

Har dere forresten noen erfaring med trafikkskiltgjenkjenningen til skoda? Lånebilen jeg hadde klarte ikke digitale skilt.. Og for meg virket det mer som om at trafikkgrensene var lagt med minne i navigasjonen og at de ikke ble fanget opp av ett kamera.. Input? 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sjekket heller ikke opp kart, men bør jo være gratis. Er vel opp til importør i hvert land kanskje. På det britiske forumet virker det som folk laster det ned gratis.

Bilene jeg prøvekjørte hadde ikke trafikkskiltgjenkjenning så fikk aldri testet, men de faktisk leste skiltene bør vel vises i MaxiDot uavhengig av hva som er lagret i navigasjonen?

Ellers så fikk jeg telefon fra forhandler på mandag, og bilen sto da i Drammen og er på vei til forhandler nå. Bare dager igjen! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vet ikke hva som er greia med gjennkjennkingen. For meg virket det som om det kun var lagret på minne.. Men kan ha feil..

Herlig med telefon fra forhandler!! Blir spennende! Sommerferien i Tsjekkia har slått meg, så jeg har ikke fått produksjonsbekreftelse før uke 37 og levering midten av oktober.. Lenge! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Beklager sen oppdatering. :)

Bilen går som ei kule, sitter bra på vei både på motorvei og humpete fjellvei. Er stort sett veldig fornøyd. Brukte litt tid på å sette meg inn i all teknologien. Stor overgang fra 12 år gammel bil. 

Dessverre så har panoramataket i det siste begynt å knirke, og ble ikke fikset etter første forsøk av forhandler. De skal snart få et forsøk til, så får vi se.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har selv hatt panoramatak på en Hyundai, og det knirket ekstremt mye når det var kaldt ute. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Forhandler forsøkte å fikse det en gang, uten problemer. De skal få en ny sjanse neste uke.

Bensinforbruket er som jeg forventet det, dvs over hva Skoda påstår. Ligger på 1l på smågjøring, og nede i 0,8l på langturer. Håper det bedrer seg litt etter at motoren har gått litt mer.

Men motoren er jeg veldig glad i, så kan leve med litt høyt forbruk. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har det vært vått og så kaldt vær der du der? Eller knirker det uavhengig av forhold ute?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Motoren er herlig! Elsker lyden når man gir på litt :-) 

Får håpe at de klarer å fikse problemene med taket ditt! 

Ser at en annen bruker her har litt ulyd under bilen.. Noe du har merket? Jeg har ingen slik lyd enda :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×