Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

johnny

hengerfeste

Anbefalte innlegg

Har en octavia 2015 mod. Fått montert hengerfeste m/ 12 pins kontakt. Bruker adapter da både tilhenger og campingvogn har 7 pins ledningsnett.. når jeg setter bilen i revers så piper det i varsellampen at jeg holder på å rygge på noe. Skal ikke bilen "evt parketingssensoren registrere at det er tilkoblet henger bak bilen?? Når jeg bremser så kommer det lys i markeringslys både på sidene og i front av vognen. Verksted finner ut at alt er i orden når de bruker testplaten på hengerkontakten. Noen som har vært borti det samme??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har vært borti liknende, men da med en Hyundai i40. Problemet kom og gikk. Dette er noen år siden, men innbiller meg at problemet lå i adapteren. På den tiden hadde jeg ikke egen henger og når jeg lånte henger så var det forskjellige adaptere og ikke alltid problemer.

Men hvordan adapteren kan ha vært årsaken skjønner jeg ikke...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 1. juni 2016 at 20.59, johnny skrev:

Har en octavia 2015 mod. Fått montert hengerfeste m/ 12 pins kontakt. Bruker adapter da både tilhenger og campingvogn har 7 pins ledningsnett.. når jeg setter bilen i revers så piper det i varsellampen at jeg holder på å rygge på noe. Skal ikke bilen "evt parketingssensoren registrere at det er tilkoblet henger bak bilen??

Når jeg bremser så kommer det lys i markeringslys både på sidene og i front av vognen.

Verksted finner ut at alt er i orden når de bruker testplaten på hengerkontakten. Noen som har vært borti det samme??

Her tror jeg rett og slett at du har en jordfeil på hengeren, eller at noen ledninger på hengeren ikke passer overens med ledningsnettet på din bil.

Du skal ikke få lys i markeringslysa på hengeren når du bremser.

 

En annen ting det også kan være er om du ikke tenner lysa på bilen din, da har du ikke baklys og da blir det heller ikke registrert at du har tilkoblet noe på bilen din.

Slik er det med Transporteren jeg har på jobben, ryggesensoren piper som besatt om jeg ikke setter på lysa på bilen, da blir det stille. Om det er noen feil på lysa på hengeren så oppfører det seg også på den måten.

 

Slå på lysa på bilen (om du ikke har prøvd med det), for står lysbryteren din i auto og du har gjort dette på dagtid, så har du ikke baklysa tent på bilen din og det er noe en virkelig burde ha når en kjører med henger. For ellers så har du heller ikke lys på den heller.........

 

Men jeg blir ganske mistenksom til enten jordfeil og/eller feilkobling(er) (uten at jeg kan si for sikkert at det er det som er feilen), når du skriver at du får lys i markeringslysa på hengeren når du bremser.

Forsøk å sett på lysa på bilen først og gjør et nytt forsøk, så er det jo lov å håpe at løsningen er så enkel som det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 4.6.2016 at 18.21, Superb lll skrev:

En annen ting det også kan være er om du ikke tenner lysa på bilen din, da har du ikke baklys og da blir det heller ikke registrert at du har tilkoblet noe på bilen din.

Vært borti liknende jeg også, tok laaaaang tid før jeg fant det ut :)

@johnny gi lyd om det hjalp :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×