Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

johnny

hengerfeste

Recommended Posts

Har en octavia 2015 mod. Fått montert hengerfeste m/ 12 pins kontakt. Bruker adapter da både tilhenger og campingvogn har 7 pins ledningsnett.. når jeg setter bilen i revers så piper det i varsellampen at jeg holder på å rygge på noe. Skal ikke bilen "evt parketingssensoren registrere at det er tilkoblet henger bak bilen?? Når jeg bremser så kommer det lys i markeringslys både på sidene og i front av vognen. Verksted finner ut at alt er i orden når de bruker testplaten på hengerkontakten. Noen som har vært borti det samme??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har vært borti liknende, men da med en Hyundai i40. Problemet kom og gikk. Dette er noen år siden, men innbiller meg at problemet lå i adapteren. På den tiden hadde jeg ikke egen henger og når jeg lånte henger så var det forskjellige adaptere og ikke alltid problemer.

Men hvordan adapteren kan ha vært årsaken skjønner jeg ikke...

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 1. juni 2016 at 20.59, johnny skrev:

Har en octavia 2015 mod. Fått montert hengerfeste m/ 12 pins kontakt. Bruker adapter da både tilhenger og campingvogn har 7 pins ledningsnett.. når jeg setter bilen i revers så piper det i varsellampen at jeg holder på å rygge på noe. Skal ikke bilen "evt parketingssensoren registrere at det er tilkoblet henger bak bilen??

Når jeg bremser så kommer det lys i markeringslys både på sidene og i front av vognen.

Verksted finner ut at alt er i orden når de bruker testplaten på hengerkontakten. Noen som har vært borti det samme??

Her tror jeg rett og slett at du har en jordfeil på hengeren, eller at noen ledninger på hengeren ikke passer overens med ledningsnettet på din bil.

Du skal ikke få lys i markeringslysa på hengeren når du bremser.

 

En annen ting det også kan være er om du ikke tenner lysa på bilen din, da har du ikke baklys og da blir det heller ikke registrert at du har tilkoblet noe på bilen din.

Slik er det med Transporteren jeg har på jobben, ryggesensoren piper som besatt om jeg ikke setter på lysa på bilen, da blir det stille. Om det er noen feil på lysa på hengeren så oppfører det seg også på den måten.

 

Slå på lysa på bilen (om du ikke har prøvd med det), for står lysbryteren din i auto og du har gjort dette på dagtid, så har du ikke baklysa tent på bilen din og det er noe en virkelig burde ha når en kjører med henger. For ellers så har du heller ikke lys på den heller.........

 

Men jeg blir ganske mistenksom til enten jordfeil og/eller feilkobling(er) (uten at jeg kan si for sikkert at det er det som er feilen), når du skriver at du får lys i markeringslysa på hengeren når du bremser.

Forsøk å sett på lysa på bilen først og gjør et nytt forsøk, så er det jo lov å håpe at løsningen er så enkel som det.

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 4.6.2016 at 18.21, Superb lll skrev:

En annen ting det også kan være er om du ikke tenner lysa på bilen din, da har du ikke baklys og da blir det heller ikke registrert at du har tilkoblet noe på bilen din.

Vært borti liknende jeg også, tok laaaaang tid før jeg fant det ut :)

@johnny gi lyd om det hjalp :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...