Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


Miadenpia

Vridd bilbelte superb 16 L&K

Anbefalte innlegg

Har på en eller annen måte fått vridd beltet. Og uansett hvordan jeg vrir og vender på det blir det en eller annen tvist.

Noen som har tips?

 

 

20180513_105614.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke med den bilen jeg har i dag, men med et par tidligere biler så har jeg klart det «kunststykket» der jeg også. Dette har mest sannsynlig skjedd fordi det har vært en brett på beltet før det ble dratt igjennom festet ved skulderhøyde, og dermed er vridningen av setebeltet et faktum. Det kan også være gjort ved flyttbare beltelåsen som sklir opp/ned på beltet etterhvert som en drar beltet ut/inn, men der er det vesentlig trangere og mindre trolig at det har skjedd, men ingenting er selvfølgelig helt umulig.

Jeg fant 2 muligheter til å løse dette,

 1. Skru løs festet til bilbeltet der det er festet til karosseriet (altså den enden av beltet som det ikke er setebelterull på), og så vri til beltet blir riktig og så feste det på nytt. Det er ikke så enkelt i dag hvor det er vesentlig vanskeligere å komme til, enten fordi det er festet der en ikke kommer til pga deksler eller andre ting som er montert utenfor eller hindrer dette på en eller annen måte.
 2. Så det enkleste er faktisk å legge en «skråbrett» på beltet og dra det igjennom fetet i skulderhøyde slik at det blir vridd opp igjen. Men det krever jo litt tenking før en bare begynner, slik at en gjør dette på riktig side av festet i skulderhøyde og ikke minst at en bretter beltet riktig vei før en gjør dette, for ellers så blir det enda en ny vridning og enda mer jobb å rette det tilbake igjen.

Dette er ikke umulig å løse i det hele tatt, så jeg hadde nok sett litt på den andre løsningen jeg skisserte. Men det krever som sagt både tenking og planlegging før en gjør noe, for ellers så blir det enda flere vridninger.

Ta også bort barnesetet før du begynner med dette, slik at det ikke bare er der problemet ligger, men også for at det er enklere når en ser mer av beltet over hvor det er vridd og hvilken vei en må gjøre dette.

Lykke til :) 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og takk for svar :) Det som er merkelig synes jeg er att sele klikka ser ut til å sitte riktig vei på beltet . Dvs mår du ser på den derre plast saken midt på beltet, som skal hindre "den du klikker i" å  skli helt ned... 

Fikk vridd det så den kom rett vei men da tvista beltet seg nederst.... virker nesten som det er vridd i bunnen der det kommer opp fra setet 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da hadde jeg nok forsøkt å løfte opp sitteputa til baksetet, slik at du kommer til bolten som sitter under der, og så rettet setebeltet skikkelig deretter. Bare husk at selve beltespenna og den lille plastknappen på selve beltet skal vende utover når du er ferdig :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Bare hyggelig det @GeirS   Ble jo litt nysgjerrig så måtte jo sjekke hvordan det fungerte, og som nevnt så burde jo lagringsknappene hatt en litt annen måte og hente frem hvilke innstillinger som er lagret der, Det burde holdt å trykke på knappen, ser ikke helt hvorfor det skal være på den måten det er programmert til her, men det er muligens en litt annen årsak til det enn hva jeg klarer å se....... Hvordan det fungerer på andre Skoda modeller hadde det jo vært litt artig å lese, hadde jo dette på Superben vi hadde også, men heller ikke der så var det jo noe behov for å lagre seteinnstillingen for min del, så den ble ikke testet ut hvordan den fungerte i praksis.........
  • Takk for at du sjekket @Superb lll.  Mener jeg testet dette når bilen var ny.  Da fikk jeg pipelyd og la også merke til at man måtte holde knappen inne for å få den i den posisjonen man hadde lagret.  Syntes også dette var tungvindt, men da var det bare meg som kjørte bilen.   Får nok ta en tur innom forhandler og be dem se på det. Geir
  • Fant denne nettsida, då eg leita etter oversikt over PR. koder.  Kan vere grei å ha. https://www.eftermontering.se/webbutik/13-tyda-bilens-utrustning
  • Det er kun jeg som kjører min Octavia så jeg hadde ikke lagret setet i en posisjon, men jeg gikk ut for å ta en test nå @GeirS. Om det kun er tenningen som er på eller motoren går spiller ingen rolle, jeg trykker på SET knappen, og holder nede nummerknappen jeg vil ha lagret seteinnstillingen på. Etter et lite sekund så kommer det en kvitteringslyd i dashbordet, og seteinnstillingen er lagret. Så flyttet jeg litt på setet og lagret denne seteinnstillingen på neste nummerknapp, og det kom også der en kvitteringslyd. Det jeg synes er litt tungvindt med dette, er at når en skal bytte i mellom de ferdig lagrede seteinnstillingene, så må en holde inne den respektive nummererte lagringsknappen helt til setet har kommet i riktig posisjon. Det skulle jo holdt å bare trykke på den respektive knappen en har lagret en seteinnstilling på etter min mening.   Så i din bil er det tydeligvis noe som ikke fungerer slik det skal når det gjelder lagring av seteposisjoner, så det er vel mest sannsynlig noe verkstedet må se litt nærmere på for deg vil jeg tro @GeirS
  • Monterte de bak grillen? Jeg gikk for Rigid SR20. Jeg skal montere lyset så får jeg Bilelektro til å koble ledningsnettet. Ønsker ikke egen bryter men at den slår seg på med bilens langlys.  Må hele fronten av for å komme til monterer jeg bare på skiltplate heller.
  • Jeg sjekka litt da jeg satte på Lazer ST4 EVO lykter i fronten, og fant ut at å betale Møller 4990,- for ledningsnett, montering av ledningsnett, og bryter inne i bilen, var et kupp.  Hadde nok brukt en lørdag på demontering, montering av lys og bryter innvendig. Var ikke verdt det med tanke på at jeg nettopp hadde brukt 615kkr på bil.   
  • Litt usikker på om jeg skulle skrive dette her, men siden jeg har Octavia så... Kjøpte Octaviaen med elektrisk sete på sjåførsiden, og har vel egentlig aldri benyttet dette med å lagre innstillingen.  Men det siste halvåret så har datteren min øvelseskjørt og da hadde det vært fint å kunne lagre innstillingene mine, og hennes. Men jeg får det ikke til å funke.  Står veldig enkelt i manualen.  Med motoren på, stille inn sete slik man ønsker, trykke på SET-knappen og innen 10 sek trykke på 1, 2 eller 3 for å lagre innstillingene. Da vil det komme ett pip som indikerer at innstillingene er lagre.  Men det funker ikke.  Uansett hvordan jeg trykker, så får jeg ikke lagre innstillingene.  Jeg trykker SET og 1 (har testet 2 og 3 også), men jeg får ingen pipelyd som indikerer at der er lagret.  Er det noen som har opplevd dette? og evt. har noen tips? Kommer vel til å dra innom forhandler ved anledning for å høre med dem, men tenkte å undersøke her i forumet først.   Geir
  • Etter å ha lest litt på andre fora (og i Skoda gruppa på FB) så ser det ut til at hele fronten må av når det gjelder de nye utgavene av Superb og Octavia for å få tilgang, men om fronten er konstruert annerledes på Kodiaq er jeg ikke sikker på.
  • En ringnøkkel rundt mutter og unbraco til  å holde igjen i midten, enkelt og greit Bruk en unbraco bits, så kan du holde igjen med et T-grep, skralle eller noe slikt
  • Hei, skal bytte fjærer foran på min fabia 2006. Har fått løs demperen å satt på fjærklemmere. Men hvordan i huleste skal jeg få løs fjærene... Mutteren på toppen (på bildet) går bare rundt seg selv😵 Håper på gode tips:) 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×