Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Miadenpia

Vridd bilbelte superb 16 L&K

Recommended Posts

Har på en eller annen måte fått vridd beltet. Og uansett hvordan jeg vrir og vender på det blir det en eller annen tvist.

Noen som har tips?

 

 

20180513_105614.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke med den bilen jeg har i dag, men med et par tidligere biler så har jeg klart det «kunststykket» der jeg også. Dette har mest sannsynlig skjedd fordi det har vært en brett på beltet før det ble dratt igjennom festet ved skulderhøyde, og dermed er vridningen av setebeltet et faktum. Det kan også være gjort ved flyttbare beltelåsen som sklir opp/ned på beltet etterhvert som en drar beltet ut/inn, men der er det vesentlig trangere og mindre trolig at det har skjedd, men ingenting er selvfølgelig helt umulig.

Jeg fant 2 muligheter til å løse dette,

 1. Skru løs festet til bilbeltet der det er festet til karosseriet (altså den enden av beltet som det ikke er setebelterull på), og så vri til beltet blir riktig og så feste det på nytt. Det er ikke så enkelt i dag hvor det er vesentlig vanskeligere å komme til, enten fordi det er festet der en ikke kommer til pga deksler eller andre ting som er montert utenfor eller hindrer dette på en eller annen måte.
 2. Så det enkleste er faktisk å legge en «skråbrett» på beltet og dra det igjennom fetet i skulderhøyde slik at det blir vridd opp igjen. Men det krever jo litt tenking før en bare begynner, slik at en gjør dette på riktig side av festet i skulderhøyde og ikke minst at en bretter beltet riktig vei før en gjør dette, for ellers så blir det enda en ny vridning og enda mer jobb å rette det tilbake igjen.

Dette er ikke umulig å løse i det hele tatt, så jeg hadde nok sett litt på den andre løsningen jeg skisserte. Men det krever som sagt både tenking og planlegging før en gjør noe, for ellers så blir det enda flere vridninger.

Ta også bort barnesetet før du begynner med dette, slik at det ikke bare er der problemet ligger, men også for at det er enklere når en ser mer av beltet over hvor det er vridd og hvilken vei en må gjøre dette.

Lykke til :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og takk for svar :) Det som er merkelig synes jeg er att sele klikka ser ut til å sitte riktig vei på beltet . Dvs mår du ser på den derre plast saken midt på beltet, som skal hindre "den du klikker i" å  skli helt ned... 

Fikk vridd det så den kom rett vei men da tvista beltet seg nederst.... virker nesten som det er vridd i bunnen der det kommer opp fra setet 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da hadde jeg nok forsøkt å løfte opp sitteputa til baksetet, slik at du kommer til bolten som sitter under der, og så rettet setebeltet skikkelig deretter. Bare husk at selve beltespenna og den lille plastknappen på selve beltet skal vende utover når du er ferdig :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Noen som vet om man kan slå av GPS på bilen.. gjøre bilen usynlig? 
  • Hi.Er det noen som har erfaring å slå av beltevarsler lyd på bak seter for en kodiaq?takk
  • Hei. Noen som har opplevd å miste bluetooth tilkobling? Har hørt noen biler har for liten resistor på tenningen, slik at det blir et spenningsfall som fjerner telefonknappen. Nå går den bare i mute modus.
  • Hehe, ja fargevalg er aldri en enkel sak   Selv har jeg hatt ønske om Business Grey metallic om jeg skulle bestille en ny Skoda Superb i dag, men etter at Race Blue metallic nå er tilgjengelig på Superb, så er jeg jammen ikke helt sikker lenger........ Tror nok likevel at jeg hadde blitt for «pinglete» og tatt det trygge valget med Business Grey metallic, men hadde muligens gått for Sportline i stedet for L&K som jeg har i dag, men helt sikker på det er jeg heller ikke   Årsaken til det er at jeg ikke er noen tilhenger av alle chrome-detaljene på L&K (eller Style), og så ønsker jeg Alcantara seter i stedet for skinnseter, og akkurat det har jeg blitt enda mer sikker på etter mitt første år med skinnseter i min Superb....... Lava Blue metallic er en stillig farge, det er det ingen tvil om, så denne Superben blir du nok meget fornøyd med @Marius  De forandringene jeg hadde tatt i forhold til din bestilling er 19" sommerhjul (fordi jeg ikke liker hverken de tidligere -eller det nye 18" felgdesignet til Superb L&K), men det er jo opptil enhver hva en synes om det   Ellers så hadde jeg også tatt med gir-paddles på rattet, men det er det eneste også, for som du allerede har skrevet her @Marius så er jo Superb L&K utgaven virkelig fylt opp med utstyr, og noe av det er jo heller ikke tilgjengelig på hverken Style eller Sportline som tilleggsutstyr. Får håpe at ventetiden din ikke blir for lang @Marius, for å vente på en bestilt bil er ikke det artigste som finnes......... Lykke til  
  • Å bli korrigert er ikke noe problem @Sjåføren, og når en at på til lærer noe også, så er det jo veldig bra   Jeg har blitt forklart av kundemottakeren hos mitt lokale Møller verksted at det er ikke uten grunn at denne DSG 7 kassen kalles tørrplateclutch, og det er fordi det ikke er olje i den. Men han nevnte aldri at det er olje som smører den mekaniske kassen som du skriver @Sjåføren, så dette var helt ukjent for meg.
  • "Bilhold" appen til Møller ble i går oppdatert til at bestilt bil er 2021 mod. 2.0 TDI 200 Hk. Selv om det er lang ventetid, så er det positive at med nyere og renere motor, så blir avgiftene lavere, og bilen billigere☺
  • I starten var det noen 7 trinns DSG kasser som det ble byttet olje på mechatronic enheten. Dette er en oljefylt styringsenhet til gearkassen. Det ble byttet til en annen type olje enn originalt. Jeg mener det var gjort som en kampanje på dem som opplevde det du beskriver. Mulig at det er det som er gjort på din? Jeg må korrigere @Superb lll litt: Selve gearkassen er oljefylt den (1,7 liter) , og det er denne som normalt ikke trengs å byttes. Dette er vanlig gearolje som smører den mekaniske kassen (altså tannhjul og lagre). Men clutch-pakken er ikke oljefylt på denne gearkassen, det er tørr-clutcher.  Det beste er nok å gjøre som @Marius skriver, å dra til forhandler og ta en sjekk.  
  • Takk, takk ja, prisene på nye motorene kom på fredag som var.  Du ble nok berørt av covid-19 nedstenging på fabrikken. Dem hadde vel 1 mnd tror jeg det var tidligere i sommer. Håper jo jeg får den så tidlig så mulig positivt for deg, er jo at du får 2021 modell, med ny motor, nytt ratt, MIB3 osv. Selv om det blir lang ventetid
  • Gratulerer.  Jeg bestilte min Superb Sportline i mai, og har enda ikke fått bekreftet bygge dato. Det eneste jeg nå vet er at det blir en 2021 modell, da 200Hk TDI motorene skulle bygges med f.o.m. denne uka her. Skal se du får bilen din før jeg får min. Begynner å bli lang ventetiden nå. 
  • Takk !   Fargevalg var en lang vurdering, gikk først for Racing blue, men... Ombestemte meg etter noen timer og havnet på Lava Blue, fin mørkeblå farge  Har ikke sett mange Superb her heller, med den fargen, så blir spennende. (Hjertet mitt sa Quartz grey denne gangen også, men samboer var ikke helt enig, selv om det er kun jeg som skal kjøre bilen, da hun har egen bil) Kunne gjerne tenkt meg 2.0bensin jeg også, men med startpris på 626900,- Så, er det liksom ikke verdt det   Denne ble "dyr" nok den, endte opp på en pris så jeg kunne vurdert veldig mye annet på markedet for å si det slik...  
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
  • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
  • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
  • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...