Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Lillian

Startproblemer - EPC og motorlampe lyser

Recommended Posts

Kjøpte meg en brukt Octavia i september. 2010 modell tsi, bensinmotor, automatgir. 

Ganske raskt fikk jeg litt startproblemer, ved at EPC lampa og motorsjekklampa lyste. Ikke hver dag, og ingen rutine på når det skjedde. Sjekket på verksted, fant ingen feil. Så at pluggene burde byttes, så gjorde det. Etter det gikk bilen veldig fint. Helt til nå. 

Nå er det på'n igjen med samme problemet. Når problemet kommer, så prøver jeg å starte, og den prøver hardt. Men så dør den. Etter alt fra 2-6 forsøk kommer den seg igang. Men den putrer rart på tomgang, nesten så den fusker litt. 

Noen ganger starter den ikke i det hele tatt, men plutselig ok mange timer senere. 

Når den først har kommet seg igang merker jeg ingen problemer. Lampene slutter å lyse når den har kommet seg i gang, men den er overhodet ikke til å stole på. 

Er det noen som har vært borti dette og har erfaring med det?

I efta trodde jeg ikke jeg skulle komme meg hjem fra jobb, da døde den 5 ganger før den hostet seg igang på 6.forsøk. Da gikk den helt normalt hjem, jeg stoppet den, og startet den etter kun noen minutter. Da startet den på første forsøk uten noen problemer.. 

 

#frustrert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar 😁

At lampene lyser når man starter bilen er jeg klar over, jeg er ikke grønn på bil 😉

Batteriet er tipp topp, det har jeg sjekket ut. 

Hadde bilen inne på verksted tirsdag for å ta et søk. Det var feilkode på kamakselsensor. Verkstedet mistenker strekt registerkjede, sier de. Prisoverslag på ca 10500kr for å bytte. 

Selv synes jeg det er rart at det er årsaken på en bil som har gått 114000km, samt alle servicer er fulgt. (skulle vært inne på service igjen nå, det har jeg ikke gjort, da jeg måtte prioritere EU kontroll) 

Jeg tenker at det må være lurt å starte med å bytte kamakselsensoren i første omgang, for å se om det blir bedring først. Det er der feilkoden kom, og det er ganske stor prisforskjell på å bytte den først kontra å måtte bruke mange timer på å ta av for å se om registerkjedet trenger å byttes, det er jo ikke selve kjedet som er dyrt, det er tidsbruken.

Nå som det er blitt så mildt ute har jeg ingen problemer med bilen. 

Hvis det er strekt registerkjede, ville jeg ikke da hatt ulyd i bilen under kjøring, og ikke bare akkurat mens startproblemene pågår? Bilen går som ei klokke etter den har kommet igang og blitt varm. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har en 2018 Octavia, og synes det er mye støy og rumling ved første start på dagen. Dette varer i flere minutter.  Når motoren er varm, er det ingen støy og rumling. Ut i fra det du skriver, kan det bety at noe er feil med registerkjedet ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg bestilte kamakselsensor og ventet på den, men i vinterferien begynte motorsjekklampa mi å lyse under kjøring. Da tok jeg den rett til et Skodaverksted for å finne ut av dette. Det tok dem ikke mange minutter for å finne stort avvik på registerkjedet desverre.. Så nå står bilen i fred og ro og venter på å bli fikset... Jeg ble fortalt at jeg har hatt flaks som ikke har fått motorhavari i vinter..

Jeg kan ikke mye om registerkjede siden det er første bil jeg eier med det, men har du en 2018 modell vil jeg iallfall råde deg til å dra på skikkelig verksted og finne ut av det. Antar du har garantier også siden bilen er så ny. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

En liten oppdatering fra meg. 

Bilen inn på verksted, de bestilte nytt registerkjede. Da de fikk det oppdaget de at kjedet ikke var slitt eller strekt. 

Siden det ikke er Skodaverksted her jeg bor så har jeg bilen hos et annet verksted, men et skikkelig verksted. De skulle bytte kjedet, så passet det ikke. De klødde seg i huet for de så at kjedet ikke var slitt. Så fikk de hjelp av en på Møller her fordi de er nærmeste man kommer til Skoda her. De sjekka opp bilen i registeret sitt og det viser seg at kjedet er skiftet i mars i fjor!! Da bilen kun hadde gått 98000km. Dette er opplysninger jeg ikke har fått da jeg kjøpte bilen i september. 

Så det kan virke som at det har blitt satt på skeivt og derfor skapt problemer. Kamdrevet virka heller ikke veldig slitt da de undersøkte det. 

Hvis tennene ikke treffer riktig hele veien så blir det startproblemer og det kommer opp feil på kamakselsensor slik vi fikk ved undersøkelse. 

Kjedet er skifta hos et Møller Skodaverksted, derfor Møller her fikk det opp i sitt register. 

Så de her mener det kan tyde på at enten har ikke selger opplyst til forhandler at kjedet er byttet, eller så har forhandler utelatt den informasjonen til meg da jeg kjøpte den.

Selger (forhandler i Trondheim) sa faktisk før prøvekjøring også at det var jo så kjekt med registerkjede istedenfor reim fordi det trengte man ikke bytte. 

Dette må jo være reklamasjonssak?!

Verkstedet jeg har bilen på nå skulle iallfall skrive en skikkelig rapport for meg som jeg kan bruke. Jeg har kvitteringer på alle turer jeg har hatt på verksted pga startproblemer siden én mnd etter jeg kjøpte bilen.

Dum som jeg var ringte jeg bare forhandler i høst da jeg hadde problemer, istedenfor å ta det skriftlig. Fikk da beskjed om at de ikke kunne hjelpe meg før jeg hadde fått beskjed på verksted om hva som var galt. Gikk gjennom hele høsten uten at de fikk opp noen feil under feilsøk, og bilen var veldig ustabil så de fant ikke noe da fordi den gikk bra en stund, så plutselig begynte den på igjen med startproblemer. Hver gang jeg skulle ha den inn til sjekk gikk den som den skulle, og ingen resultat på feilsøk.

Resultat på feilsøk dukket ikke opp før nå i februar, da jeg ba dem ta nytt feilsøk under EU - kontroll.

Føler virkelig jeg har kjøpt katta i sekken. Bytte av registerkjede er såpass stor greie at det er jo noe som burde forventes at opplyses om ved kjøp hos forhandler? Eller? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...