Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Fagerdaal

[Løst] Skoda Superb med feilkode på EGR og "ROD"

Recommended Posts

Hei. 

Som noen sikkert vet har jeg en Superb 2.0TDI 4x4 2012modell jeg har vørt plaget med feilkode på EGR, hvor motorlampa har lyst og bilen har gått i nødmodus med glødelampa blinkende. I dag skulle jeg bytte EGR, men pakka sammen da jeg så hvor mye jobb det var, i håp om bedre arbeidslyst i morgen. For artighetsskyld koblet jeg på vagcom og sjekke, og da var det plutselig null feilkoder på EGR, men i stedet kommet opp to feilkoder på "ROD". Sletta di og kjørte en god stund før nødmodus og samme feilkode kom opp. 

 

Er det noen her som har peiling på hva det kan være? Får null info om koden ellers. Legger ved bilde av koden. 

 

Kan det være noe helt annet som er galt på bilen, at det egentlig ikke er EGR? 

 

Takker så meget for alle svar på forhånd. 

IMG_20190607_224911.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg sleit også med EGR-kode og blinkende glødelampe nå og da, lot seg nullstille, men kom tilbake nå og da, særlig etter kjøring med motorbrems ned lengre bakker. Men den ROD-greia er ny for meg .

Da jeg så hvor mye jobb det var å skifte den, valgte jeg i stedet til slutt å deaktivere hele greia hos en tuner og da var det som å få en ny bil. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror løsningen blir deaktivering her også. 

Om denne blir deaktivert, bør bilen få EA189-oppdateringen etter dette, eller er det best og droppe dette? Tenker særlig på EU-kontroll og avgassmålingen da, om det blir for høye verdier? Bør bilen bli tunet i samme slengen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min blei ea189-oppdatert i forkant, noen måneder før jeg valgte å deaktivere den, men om det har noen betydning tør ikke jeg svare på. Da jeg hadde min bil på sjekk hos NAF var det ingen anmerkninger på avgass etter tuning og han som tuna den garanterte at det ikke kom til å bli et problem hvertfall. 

Jeg fikk den tunet samtidig og gikk fra 140hk til 177hk og så var det vel 350nm til 400nm hvis jeg husker riktig. Generelt så fungerer bilen veldig mye bedre etter tuning. Litt vanskelig å forklare men responsen er på en måte mer kontant og naturlig. 

Jeg har ingen fysisk blending, kun programmeringen.

Bare viktig å få gjort dette hos noen som faktisk kan det, så du ikke feil- eller overbelaster motoren eller girkassa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har bestilt deaktivering av EGR hos tuningfirma nå! Får håpe det løser problemet hos meg og. 

Møller nekta og ta bilen inn til oppdatering sålenge EGR ikke var i orden, og såfremst bilen ikke var tuna. Så får bare se det an med dette. 

Fikk også høre at avgassmåling ikke skulle gi noe utslag på dette. Blir i første omgang kun deaktivering, så får vi se om det blir tuning litt senere! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
5 minutter siden, Fagerdaal skrev:

Møller nekta og ta bilen inn til oppdatering sålenge EGR ikke var i orden, og såfremst bilen ikke var tuna. Så får bare se det an med dette.

Det er fordi denne oppdateringen ødelegger EGR.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Hmm! Samme feilmelding  her, i dag,  med samme Kodiaq- modell.... Sjekka, og må etterfylles, ja. Langt under anbefalt nivå.. Tør ikke kjøre den, nei! Må gå til jobb i morgen, da🙁
  • Her høres det ut som et spjeld som fører varm/kaldt luft har hengt seg opp. Altså at spjeldet ikke åpner eller lukker seg og at det istedenfor varm luft, kommer kald luft. 
  • Høres ikke bra ut i disse tider... hva slags verksted har du brukt? Om du ikke var hos merkeverksted, ville evt tatt turen dit, med diagnose osv.
  • Oppdager at vindusvisker ikke virker. Bilverksted klarer ikke finne ut noe og det eneste de fant ut er at viskermotor fungerte da de målte dette. Bilen er en Skoda Fabia 2010 mod. Noen som har erfaring med dette?
  • Hi.Jeg for problem med klimaanlegg bak som kaster kaldt luft selvom jeg justerte dem på 30 grader nak.foran virker helt greit men bal både på guøvet og midten kaster kaldt luft.Er det noen som har peilonh på det?
  • Hei, Jeg har enn Octavia Scout 2018 model, hvor radioen har begynt å spørr om PIN kode? Jeg skriver inn enn random PIN også star det "vent litt" eller.no så skjer det ikke noe mere... så jeg skrur av og på radioen og da kommer den opp igjen og fungerer helt fint uten å spørr om PIN kode igjen.. Se vedlagt bilde. Hva er dette for noe ? er det tyveri sikring vist spenning har vert borte eller.no ? Tusen takk for innspill.      
  • For all del, beklager så mye at jeg informerte et nytt medlem om hva som kan skje om koding går feil, eller blir gjort av noen som ikke har den rette kunnskapen. Men den informasjonen er det jo bare Møller/VAG selv som kommer med, så da er nok det ikke så viktig å ta hensyn til............. Problemet er jo at merkeforhandler ikke koder lenger, fordi de ikke har lov til det, etter hva de informerte meg om i sommer når jeg ville kode bort det jeg nevnte over her på den nye bilen jeg hentet da, men det kunne de som nevnt ikke gjøre. Det var svaret de fikk fra fabrikken når de la inn en bestilling på nye koder til min bil for at de skulle bli lagret i bilens programvare og ikke bli slettet ved neste service.
  • Guest
   Få din lokale forhandler til å kode for deg hvis du ikke kjenner noen med diagnoseverktøy. Blir det gjort riktig har det ingenting å si for nybilgarantien.    Men det er tydeligvis veldig viktig for vedkommende over her å skrive det i hver bidige tråd når det er snakk om koding.
  • Det har ikke vært noen problemer med å ha kontakt med bilen siden serveren ble friskmeldt for min del, men jeg må legge til at jeg heller ikke har gjort noe annet enn å sjekke at det er samarbeid mellom bil og app. Når jeg gjorde et forsøk på å aktivere park.varmeren i går så fikk jeg samme meldingen som du skriver om her @Core2Duo, men for meg så løste det seg etter at jeg logget ut/inn av appen 1 gang. Det tok litt tid før alle systemene var oppegående etter den innloggingen, og det som tok lengst tid var park.varmeren, men den startet via appen etter en stund og siden det så har det fungert for min del.
  • Leter etter dobbelt hundebur til Skoda Kodiaq. Alle de mest brukte som 4Pets og Trixie ser ikke ut til å passe 😕 Noen som har noen gode tips? Har en Gordon Setter og en Keeshond, så en stor og en mellomstor hund. Skulle gjerne hatt de med meg på en trygg måte. Andre gode forslag tas imot med takk 😇
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Må straks gå til innkjøp av barnesete nr 2. Det kommer til å stå mest i samboeren sin 2016 Fabia Monte Carlo Edition. Er det noen som har forslag til hvilke stol som passer bra i de? Å som ikke tar for mye plass. 
  • Har ikke fått noe slikt, nei, så jeg regner med det ikke er så mange muligheter utenom og få oppdateringer fra selger. Jeg mener man i alle tilfeller burde få det med en gang, om det var muligheter for det.     Spørs om Møller har det samme systemet.. De burde vel ha det, men jeg har på følelsen at de ikke har det.. 😅 Får vel sende en liten henvendelse til selger om jeg ikke hører noe fra han den nærmeste tiden!  
  • Det kan godt hende at det er en mye bedre sporings system her i Norge også for alt jeg vet @Marius, for som sagt så var det fra min bestilling av Superb i 2016 jeg skrev om over her, så forhåpentligvis har det også blitt enklere  her i Norge også nå   Den Superben jeg kjøpte nå i sommer var det mye enklere å spore/finne, for den sto midt på gulvet i salgslokalet  
  • Ganske sikker på Skoda i UK har et mer omfattende sporings system på dette her, har ved flere anledninger lest på briskoda at dem kan spore der (Kundene/kjøper)  

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...