Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Ole Gunnar Monsen

Varmgang i sikringsboks over batteriet - kabel frå dynamo

Recommended Posts

Har fått skiftet sikringsboks over batteriet på min Skoda Octavia 1.6i 2003-modell, pga varmgang foran sikringen der kabelen frå dynamoen kommer inn. Sikringen går ikkje. Nå er det blitt varmgang på nytt, og spørsmålet er om det kan vera ein underliggande grunn til varmgangen. Alternativt kan det vera at kontaktpunktet på etterstrammast ofte? Dumt å skifte sikringsboksen enda ein gong, dersom grunnen til varmgangen er noko anna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etter erfaringer (fra mitt eget yrke) så er det gjerne 2-3 årsaker til varmegang, underdimensjonerte ledninger/kabler i forhold til forbruk, for stor sikring i forhold til hva ledningene er dimensjonert for, ikke riktig moment i tilkoblingen/dårlig kontakt.

Irr/korrosjon kan jo også gi dårlig kontakt og varmegang selvfølgelig, men det burde jo ikke være et problem når du har byttet sikringsboksen.

Om det ikke er så lenge siden du fikk dette ordnet med, så ville jeg tatt en tur tilbake til verkstedet som utførte dette, og se over hva de har gjort, og så sjekke om du har et stort strømforbruk pga en jordfeil e.l.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar frå Superb III. Kabling og sikringar er dei originale. Sikringen er på 110 A. Moment og tilkopling burde vera i orden, ettersom det er kort tid sidan ny sikringsboks vart montert. Det er jo fleire kontaktpunkt med same ampere som det ikkje har gått varmgang i. Sikringsboksen er smelta ved koplingspunktet for dynamoen, som jo gjev spenning på vel 14V.  Skal gå attende til reparatøren som har bestilt enda ein sikringsboks, og først få sjekka for jordfeil og liknande. Vifta startar når ein koplar frå nesten kabel i sikringsboksen, så det kan tyde på ein jordfeil?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bare hyggelig :) 

Det virker jo som noe er litt merkelig at vifta starter når du begynner å frakoble noe........ Men det burde nok likevel ikke være nok til at det skal være varmegang, for da er det gjerne snakk om store strømmer for at det skal bli skader på deler av et el.anlegg, da forutsetter jeg selvfølgelig at ledninger, tilkoblinger er i orden og at det ikke er korrosjon/irr elns som gir varmegang.

Jeg vet om noen som hadde en jordfeil på kjørevarmeren til en Mercedes, og det tappet batteriet helt i løpet av noen få timer og ga i tillegg varmegang på tilkoblingene til batteriet pga dårlig tiltrekking og korrosjon.

Sier ikke at det er tilfelle på din bil @Ole Gunnar Monsen, men det kan være noe å ha med seg i tankene, når det begynner å bli varmegang på nytt etter bytte av sikringsboksen. En ting er i hvert fall helt sikkert, og det er at det er noe som forårsaker den varmegangen, men hva det kan være er jo en helt annen sak. Få det undersøkt, slik at det ikke oppstår flere skader på el.anlegget eller i verste fall at det begynner å brenne....... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...