Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Thomassen

Ekstralys 16 Octavia Scout

Recommended Posts

Jeg har ikke montert ekstralys selv @Thomassen på Octavia, men her finnes det jo flere muligheter. Først så må du bestemme deg for hvilken type lys du vil ha, tradisjonelle «tusenmetere» eller LED-bar.
For en Octavia Scout 2016 (som jeg regner med at det dreier seg om?), så er jo «radaren» plassert i senter under skiltet, så da er det jo litt mer fritt frem for hvilken type lys du ønsker.

Har du sett for deg hva du ønsker av ekstralys og hvor du ønsker å plassere dem?
Tidligere så var det jo ikke lett å kombinere diskré montering av ekstralys og godt lys, for da var det jo gjerne jo større jo bedre (lys), nå så er det mange gode ekstralys i form av xenon og LED-barer.

Den mest diskré måten å gjøre dette på er jo å skjule LED-barene bak den nedre grillen som er relativt åpen (eller evt felle de inn i grillen), men det gir ikke best mulig lys når de blir plassert så lavt. De vil også bli mer skitne av sprut, og vanskelige å holde rene og frie for snø/is, det blir verre jo lavere de blir montert.
Så en kombinasjon av diskresjon og effektivt lys er nok ikke så lett å kombinere, det enkleste da er nok en LED-bar plassert rett over skiltet.

De fleste velger jo gjerne en festebrakett som plasseres bak skiltet, så kan ekstralysene monteres på denne braketten. Nå som grensen for hvor mange ekstralys en kan ha er fjernet så kan du jo fint plassere 2 - 3 «tusenmetere» foran den øverste grillen, og så ha stab.stag fra toppen av ekstralysene festet i øvre del av grillen slik at de ikke vibrerer under kjøring.
Eller ha en LED-bar liggende rett over skiltet, som er mer diskré.

Dette har vel også litt med hvilket lysbilde en ønsker, tidligere så var det jo gjerne runde tusenmetere som måtte til for å få bedre rekkevidde, mens de rektangulære ga en bedre spredning av lyset.
Jeg kjenner ikke LED-barene godt nok til at jeg har noen kunnskaper om hvilket lys de gir, de gir mye lys, men om det er mye spredning eller lang rekkevidde de har best egenskaper på vet jeg ikke.
Svært ofte så er det vel noe i at en får det en betaler for både av kvalitet og lysmengde vil jeg tro, det samme vil nok også gjelde for holdbarhet og varighet.

Har også sett at noen har montert en type lastestativ (eller om det er en ferdig festebrakett egnet til dette?) helt foran på takrailsene og så festet en LED-bar på denne, selv om det kanskje vil gi et meget godt lys, så hadde nok ikke det vært mitt førstevalg.
Akkurat dette vet jeg heller ikke om er en lovlig plassering/montering med tanke på hvordan det blir festet, men det har jeg ikke kunnskaper om, har kun sett det på bilder.
Men dette er jo ikke akkurat en diskré montering heller.

Derimot hva som trengs av ledninger/relé/canbus, etc vet jeg ingenting om, sist jeg monterte ekstra fjernlys var på slutten av 80 tallet og da var det meget enkelt, ingen sårbar elektronikk som kunne gi feilvarslinger e.l.
Den gangen måtte en derimot ha en egen bryter for ekstra fjernlys inne i bilen, men det er det jo ikke krav om i dag, selv om jeg likevel tror jeg hadde koblet det via en ekstra bryter om noe skulle oppstå med ekstralysene........

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...