Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Jan Broder

Member
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Jan Broder

 1. Fikk melding am at den nå ser kortet og at oppdatering er klar - men ingenting skjer. Går inn kjører oppdatering og får svar - ingenting funnet. Rart at det er så vanskelig å legge ut en enkel fil som skal leses inn i Columbus? Burde vært mer brukervennlig enn dette
 2. Problemer med denne: HIGH12_P177_EU_201920 Har 2017 Octavia med Columbus. Lastet ned fila fra Skoda og pakket ut. Får to mapper: Mib1 og Mib2 + en tekstfil: metainfo2 Har kopiert disse filene både over på SD kort og hardisk på øverste nivå. Columbus klarer ikke lese fielene - får feilmelding. Fikk dette til i fjor - men i år - ikke tale om. Kan noen gi meg et hint
 3. Jan Broder

  LED ryggelys

  Ja - det er veldig kjekt med ryggelys som funker og lyser. Dagens ledryggelys på eks. Tiguan er jo en vits. Det forteller kun bilen bak at du rygger - ja. Men de lyser jo ikke opp mer enn 15,5 cm bakover. En vits!
 4. Hvilken årsmodell har du?
 5. Jan Broder

  Tåkelys

  ja - det stemmer det. Pæra må justeres riktig. Dette blir bra.
 6. Jan Broder

  Tåkelys

  Halogen nærlys Halogen nærlys + LED tåkelys Park LED + LED tåkelys Fjernlys halogen Halogen fjernlys + LED tåkelys Synes dette illustrerer ganske realistisk hvorledes jeg opplever lysene med og uten LED tåkelys/grøftelys. Setter veldig stor pris på opplysningen jeg får på sidene da det er uhyggelig med påkjørsler av vilt her i Farsund. Ca 1 rådyr hver 3 dag + en hjort eller en elg i ny og ned. 98 utrykninger i 2017. Og en av de som rykker ut er undertegnede. Vi gjerne tilføye følgende i forhold til lys på min Octavia. - Generelt gode nær og fjernlys - At fjernlysene følger hjulene når de svinger er helt fenomenalt bra! Har aldri kjørt en bil med så bra fjernlys! - Når jeg tenner LED grøftelys så forsvinner denne funksjonen - fjernlyset fokuseres nå rett fram uten svingfunksjon - men dette gir en veldig fin oversikt til feltene langs grøftekantene. (Men jeg vill helt ikke være den bilen som kommer mot meg i dette moduset) - Neddimming skjer automatisk på fjernlyset - men jeg klasket inn LED grøftelyset manuelt med venstre hånd. Fungerer meget bra Vurderer Rigid SR20 Combo intergrert INN i grillen - men er ikke sikker... (sommerarbeid)
 7. Jan Broder

  Tåkelys

  Skal ta noen bilder i morgen. Ser ut som mine lyser litt mer ja. Jeg fikk ikke feilmeldinger med en gang - de kom etter litt tid. Men jeg lever greit med det. Monterer inn motstand til våren.
 8. Jeg har en Octavia 2016 modell (2017). Min lysbryter står i utgangspkt ALLTID på AUTO. PÅ den måten tennes lysene automatisk. På dag tid med godt lys skrur den automatisk over på LED foran og ingen lys bak. Bruk av vindusvisker virker da kun på ruta. Når det blir skumring så slås hovedlysene på automatisk sammen med baklysene. Det samme skjer i tuneller. Nå virker vindusvisker også på lysene foran som blir spylt. Lysene følger kurvene i veien når jeg svinger. For meg virker dette perfekt og rimelig logisk
 9. Jan Broder

  LED ryggelys

  Jeg sendte bare en mail til ekstralys.no - oppga bilmodell og årgang - fikk tåkelys LED og ryggelys LED i posten - betalte - monterte - og storfornøyd. Kan sikkert være P21W ja - de ser slik ut - men er usikker på sokkel. Send en mail til ekstralys.no - så får du garantert riktig.
 10. Jan Broder

  Tåkelys

  Jepp - slik skal det se ut. Dessuten kommer du til å bli overasket av at du nå har tåkelys/grøftelys som faktisk fungerer. Bare test ut på svingete trange landeveier. Fullt lys med grøft - automatisk blending ned på nærlys + bare å smelle inn knappen for grøftelyset. Funker greit for meg. Husk: Bruk de aldri på vått/mørkt føre med motgående trafikk. De kan blende unødvendig mye. Men - det er perfekt kjørelys om dagen. (Og jeg tror det er lettere og billigere enn å skifte hovedlyset. Hvor lang tid går det før du også har skiftet til LED i ryggelysene dine? 2 dager? (Dersom du ikke allerede har gjort det) Anbefales MEGET sterkt. Her fikk jeg ingen feilmeldinger.
 11. Jan Broder

  Tåkelys

  Jeg har disse pærene. Ingen løs motstand i tillegg nei. Men jeg skal prøve å sette det inn til våren. https://www.ekstralys.no/lumen-prosystem-led-kit?___store=default&nosto=nosto-page-category1&art=13128 Jeg har vel det dere kaller en Octavis 2016 modell (kjøpt 2017 ny) og etter som jeg husker så var det god plass bak lyktene på begge sider. Jeg oppdaget i allefall ingen problemer da jeg monterte pærene.
 12. Jan Broder

  Tåkelys

  Synd det. Det ble jo knall bra på høyre side. Ja når du sier det. Så bygger nok selve pæra litt mer i bakkant er originalpæra.
 13. Jan Broder

  Ekstralys

  Hm. Jeg liker ikke dette noe særlig. Dessuten fort gjort for noen svake sjeler å prøve å få de av. Har skjedde meg tidligere. Jeg funderer heller på å sette en ledplanke bak grillen - eller aller helst kutte grillen i øvre halvdel og sette planken inn der. Da kommer lyset høyere opp og selve planken blir integrert inn i grillen. Tror ledplanker blir godkjent om kort tid på vanlige biler.
 14. Jan Broder

  Tåkelys

  Jeg har 2017 modell - men det forrige karosseriet. Tok jo ut hele lampa og satte ny inn. Kun litt lengde på kablene bak som var ulikt det gamle oppsettet. Men jeg har ikke den motstanden som skal eliminere feilmeldingen. Brukte 12-15 min på hver side - ferdig.
 15. Jan Broder

  Tåkelys

  Og da monterer du inn motstander også tenker jeg? Flott å høre hvordan det går. Monterer vel motstander jeg også når våren kommer. Men Led fra Extralys.no blir du garantert godt fornøyd med. Er i tenkeboksen på å oppgradere fjernlysene også med en LED planke - Rigid SR20 combo. Ønsker å montere denne BAK grillen - har du erfaringer med det?
 16. Jan Broder

  Tåkelys

  Sammen med hovedlys kan de vel være litt sterkere enn det som er tillatt, - men som rene kjørelys er det OK. Utfordringene er nok at såpass kraftige lys så lavt nede kan blende motgående trafikk - spesielt i regn/fuktig bakke om kvelden. Derfor bruker jeg disse aldri under slike forhold. De er E-merket. På dagtid virker det som om jeg blir sett mye bedre - spesielt på tofelt nå en tar igjen en bil foran. Når jeg kjører på heia - og det gjør jeg mye - på svingete veier med muligheter for vilt langs vei - kjører jeg med de hele tiden både sammen med nær / og fjærnlys. De dimmes lett ned bare med å trykke inn knappen, fjærnlyset går jo automatisk ned. Sunes dette er veldig bra å kjøre med. Alle bildene over er kun på nærlys. Noen ekstra leding for å unngå feilmelding fulgte ikke med. Får ikke feil hele tiden, og kun på venstre foran...
 17. Jan Broder

  Tåkelys

  Her er bilder av LED tåkelys på min bil.
 18. Jan Broder

  Tåkelys

  Jo - jeg får feilmelding, - men den kan jeg leve lenge med for makan til forskjell på tåkelys skal du lete lenge etter. Kontaktet extralys.no og oppgav bilmodell. Lette å montere. De originale er som måneskinn i forhold. Disse lyser. MMEN bruk de med vett!!! Når du virkelig trenger de og når du IKKE BLENDER andre.
 19. Takker for info. Ja - det er just slik du beskriver det. Mulig vi har forklaringen her. Oppdatering av radiodelen gav nemlig ingen permanent løsning da jeg ikke fikk inn DAB i dag tidlig. Stoppet helt - tok ut nøkkel - startet - så var DAB der igjen. OK. Vi får leve med det og ha det under oppsikt.
 20. Kontaktet merkeverksted. Fikk time nesten med en gang. Oppdatert radiodelen. En slik oppdatering tok nesten 1 times tid. Feilen foreløpig borte.
 21. Opplever en gang i mellom at når jeg slår på radioen i bilen får jeg bare valg på FM og AM. DAB kommer ikke opp som valg i det hele tatt. Det skjedde første gang for 2 mnd siden, - men nå 3 ganger denne mnd. Bilen er 9 mnd gammel og alt virker 100% når DAB er inne. Veldig fornøyd! Men litt skeptisk på hva dette kan være. Skal inn på mandag for en liten sjekk. Noen andre som har hatt lignende problem? Tips? Jan Broder
 22. Jan Broder

  KJØRELYS

  Takk for nyttig info.
 23. Takk for det tipset. Prøver litt før jeg konkluderer...
 24. Ser ingen grunn til at vi skal få denne reklamen her på forumet. Vi får nok som bare irriterer oss - det handler jo ikke om bil en gang.... Så min oppfordring er at Admin gjør det han kan for å huke vekk alt som er mulig av slik søppel. Det går sikkert bra det.....
 25. Fikk melding at jeg var besøkende nr 1.000.000 på siden og vunnet et gavekort på 10.000,- Det meste en tror ikke er sant er ikke det. Klikket aldri på linken. Tor vi er utsatt for spam/virus

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...