Gå til innhold
Søk i
 • Flere valg...
Finn resultater som...
Finn resultater i...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tryggvis

Medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
 2. Etterfylling av kjøleveske er visst nok ikke unormalt. Det har ikke skjedd hos meg, men jeg har hørt om flere tilfeller hvor dette har skjedd hos andre litt tid etter kjøp av ny bil (Kodiaq). Ting skal gå seg til. Hvis dette derimot skjer igjen, bør du stille spørsmålstegn med om noe er galt . Trolig er det luft i systemet som gjør at kjølevesken siger etter når bilen er ny.
 3. Det kan man alltids gjøre seg noen tanker om? Begge pluggene som skapte problemer var CE merket. Dette handler vel mest om elektronisk støy som forstyrrer elektronikken. Jeg er jaggu ikke sikker på at dette kun er et «Skoda-problem».
 4. Jeg hadde fått problemer med mottak på DAB radioen til min Skoda Kodiaq. Mottaksforholdene var plutselig blitt elendige og jeg reklamerte og fikk time til min Skodaforhandler. Jeg hadde satt inn dobble USB-plugger i alle 12 volt uttak i min bil. Dette blir totalt 3 stk, foran, bak og i bagasjerom. Jeg benytter sjelden ordinært 12 volt uttak og anså dette som hensiktsmessig. Konklusjonen på mitt DAB mottaksproblem var at to av disse USB-pluggene skapte forstyrrelser som ga meg elendig mottak på DAB-radioen. Når 2 av disse ble fjernet, fungerte alt som normalt igjen. Ikke hadde det falt meg inn at dette kunne skape problemer. Når jeg hentet bilen fra verkstedet var begge USB-plugger som hadde skapt problemer, lagt i en pose i passasjersetet påtegnet et stort dødningehode En av USB-pluggene ble derimot godkjent til bruk, denne var blitt kjøpt på Biltema. Jeg deler min opplevelse til forumet.
 5. Bruker du en SD-brikke fra Skoda? Det må benyttes en Skoda SD-brikke for at dette skal fungere. Du må enten formatere SD-brikken fra Skoda som du allerede har og legge inn ny kartoppdatering på denne, eller kjøpe en ny Skoda-SD-brikke og du legger inn oppdateringen på denne. Jeg holdt på med samme sak for litt siden. Jeg syntes det var skummelt å formatere eksisterende brikke, men dette fungerte smertefritt for min del. For min del var dette på Amundsen Navi. Tror ikke det er samme prosedye på Colombus.
 6. Synes det er på sin plass å nevne at lysere dager nå har fått autofunksjonen til å fungere. Det har tydeligvis vært for mørkt ute (til tross for kortere perioder med dageslys ?). Sannelig har automodus på natt og dag begynt å fungere i automodus på navigasjonen ?
 7. Håper de kommer med en ny og enda bedre løsning, synd hvis dette bare blir lagt ned. Uavhengig om en kjøper via nett eller til forhandler, var dette en kjekk side å benytte for å få en viss oversikt over tilgjengelig utstyr som kunne skaffes. Venter i spenning på den «nye og bedre» løsningen...
 8. Finner ikke skodabutikken.no lenger. Før kunne du også finne en link til butikken fra f.eks. http://www.skoda-auto.no/, men heller ikke der ser det ut til at det en link eller lignende til denne nettbutikken lenger. Noen som vet noe om dette?
 9. Takk for tilbakemelding. Får vente til det blir sol igjen da...? Med navigasjonen satt i automodus, prøvde jeg i dag å slå av lysene ( 0, ikke i auto) da slo navigasjonen seg på i dagmodus. Synes det er rart at navigasjonen ikke følger hovelysene osgå når de slår seg av og på i automodus. Er enig i at nattkartet er behagelig uansett?. Er bare overasket over at automodusen i navigasjonen tilsynelatende ikke er samkjørt med automodus på lysene. Hos meg framstår det iallefall ikke slik. Ikke noen big deal, men allikevel litt merkelig...
 10. Takk for tilbakemelding. Får vente til det blir sol igjen da...? Med navigasjonen satt i automodus, prøvde jeg i dag å slå av lysene ( 0, ikke i auto) da slo navigasjonen seg på i dagmodus. Synes det er rart at navigasjonen ikke følger hovelysene også når de slår seg av og på i automodus.
 11. Jeg har nylig fått min Skoda Kodiaq og lurer på om jeg har funnet en softwarefeil eller om det er noe annet jeg ikke forstår. I navigasjonens visningsmodus kan du sette den i: dag, natt eller auto. Dag og natt fungerer som det skal, men når jeg setter denne i auto blir kartet stående konstant med nattfarger. Det beste ville jo vært om kartet i automodus fulgte hovedlysene (gjerne disse også i automodus). Det jeg lurer på nå er om det er en feil eller om det er noe jeg ikke forstår?
 12. Takk for tilbakemelding?? Skal til forhandleren uansett i neste uke, tar en prat med dem da ?
 13. Har jeg misfortått eller har jeg forstått rett? Jeg har en Kodiaq med Amundsen navigasjon. I Amundsen må det orginale SD- kortet stå i til enhver tid har jeg forstått, men dette undrer jeg på. Må man ta ut det orginale SD-kortet, slette all gammel data og legge inn den nye kartoppdatringen på det orginale kortet? Synes det er litt skummelt tilfelle det ikke går som det skal. Hadde håpet at det var mulig å legge inn oppdateringen på et annet SD-kort for så å installere derfra. Stemmer det at ny kartoppdatering for Amundsen må installeres på det orginale SD-kortet?
 14. Jeg fikk min nye Kodiaq for noen dager siden og merket tidlig at bil og telefon ikke knyttet seg til hverandre slik jeg hadde forventet. Jeg antar det kan være samme utfordring uansett biltype, så jeg kommenterer forslag til løsning her. Oppsettet med hotspot gikk fint, men etter gjennomført oppsett, knytter ikke infotainment systemet seg opp hverken automatisk eller manuelt mot telefonen i ettertid. Når jeg gå inn for å se etter min telefon som hotspot, er den der, men linja er grå (ikke tilgjengelig etc). Dette problemet ligger trolig først og fremst på telefonen (Apple) Etter litt undersøkelser på nett, finner jeg ut at dette visst nok er et problem som mange sliter med. Det kan se ut til at problemet er størst mot Apple produkter. Hvis jeg sletter telefonen som hotspot og installerer på nytt, fungerer det igjen fram til neste gang, men dette er tungrodd å gjøre hver gang jeg skal ut å kjøre. Løsning: 1) Registrer telefonene som hotspot (som vanlig) 2) Ha Wi-Fi på telefonen (IPhone) påskrudd før du setter på tenning eller starter bilen 3) Delt internett (hotspot) må selvsagt være aktivert på telefonen (lik tidligere) 4) Her kommer det viktigste: åpne delt internett (Hotspot) på telefonen og la dette skjermbildet på telefonen være åpent før du starter/skrur på tenninga. La systemet få et minutt +- til å logge seg mot telefonen. Jeg har gjort dette noen ganger nå og bilen har knyttet seg til telefonene hver gang. Ikke helt automatisk, men en halvautomatisk måte å få dette til å fungere på der altså Hvis det er noen som har forslag eller eksempel på en bedre løsning, kommenter gjerne...

Nettsamfunnsomdømme

2 Nøytral

Om Tryggvis

Personlig informasjon

 • Bosted
  Sør-Trøndelag
 • Bil
  Skoda Kodiaq og Skoda Fabia

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Opprett ny...