Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tryggvis

DSG, dobbeltmassesvinghjul, symptomer på feil osv.

Recommended Posts

Mange av oss har hørt om problemer med noen av VAG sine dobbeltmassesvinghjul. Jeg fant ikke så mye info om dette i forumet (noe finnes). Kan noen si litt om symptomer på feil og/eller slitasje ?

Jeg mener å ha lest at du bl.a. kan høre en rasle/krafselignende lyd ved slitasje. Stemmer dette?

Jeg har selv en Kodiaq DSG 190 TDI 4X4. Som har rukket å rusle ca. 36000 km.  Når jeg kjører sakte i 1. og 2. gear (mulig også 3.🤔) kan jeg ofte høre en krafse/raslelignende lyd. Jeg mener det alltid har vært slik og mistenker ikke at det er noe galt, men vil gjerne høre litt om hva folk vet om dette. Hva som er normalt og hva er syptomer på feil eller slitasje?

Edited by Tryggvis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etter hva jeg har lest så er det vel metalliske ulyder og vibrasjoner som gjerne er de vanligste «symptomene» på at det er noe med (dobbeltmasse)svinghjulet. Men det har vel som regel vært etter langt flere kilometere enn hva din bil har kjørt @Tryggvis.

Om den lyden du hører er noe du synes høres litt «suspekt ut», så hadde jeg tatt en tur til forhandler for å få en av -eller bekreftelse på om noe er galt, eller hva en slik lyd kan være. Det gir som regel litt mer ro i sjelen :) 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for tilbakemelding @Superb lll 😃. Jeg tror som nevnt ikke at det er noe galt. Bilen har ikke ruslet mye og er kjørt pent og behandlet som en elskerinne bør... Jeg skal allikevel nevne dette for verkstedet på neste service. 

Men jeg er allikevel nysgjerrig på om det er andre som kan høre en slik lyd som jeg prøver og beskrive på sin bil? Jeg må nevne at dette er første bil jeg eier med både DSG og 4X4. 

Ellers er jeg generelt interessert i temaet og tenkte det kanskje kunne være en interessant tråd på forumet for andre som evt. lurer på dette (DSG, dobbeltmassesvinghjul osv)

Edited by Tryggvis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har noe lignende på våres superb dsg 13 modell. Å den lyden skal ikke være der e no min mening,dsg e vel en av verdens mest solide girkasser i sitt segment da den ble lansert å etter der æ vet så e det vel ikke mye feilslag blant dem. Men æ e ikke noe mekaniker eller spesialist på vag produkter annet enn e interessert å liker skoda å vw(har hatt passat).

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...