Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Espen

Elektrisk bakluke bruk av benet

Anbefalte innlegg

Hei.

Er det noen som har funksjonen som gjør at man kan åpne bakluka på stasjonsvogna ved å sveipe foten under støtfangeren?

Jeg får dette på min nye Superb og lurer på om dette faktisk virker.

Jeg har vært innom 5-6 Skoda forhandlere på Østlandet, og ingen får dette skikkelig til. Noen mener man må gå inntil og ta foten inn og ut for så å ta et skritt tilbake. Andre mener at foten må sveiper frem og tilbake. 

Hvordan er det hvis en ball ruller under bilen?

Må bilen være låst?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det spiller ingen rolle om bilen er låst eller ikke, ‹‹sveipingen›› med beinet under fangeren fungerer på samme måte som om du skal låse opp dørene når du har nøkkelen i lomma. 

Ser på nettet at det er mange som sliter med å finne den rette metoden for dette, for det som virker den ene gangen gjør ikke det den andre gangen og motsatt.

Om det kan ha noe med om sensoren er møkkete og ikke registrerer det skikkelig, har med dagslys å gjøre e.l. vet jeg ikke. jeg har kun el.bakluke på den jeg har, men vil jo få den samme som deg om jeg gjennomfører bytte av bil som jeg vurderer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Drømmen for folk med unger det! Har bare el-luke selv og det er jo ikke noen poeng når jeg uansett må ha en fri arm ;)
Har aldri en fri arm...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fungerer utmerket!  Aldri noen feil"slag" her! Har alltid nøkkel i høyre lomme, og bruer høyre ben! Benet rett inn, og rett ut igjen, midt under bilen! Så går det ett sekund eller to, så går luka opp! Genialt med handleposer i hånda! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Salcin skrev:

Fungerer utmerket!  Aldri noen feil"slag" her! Har alltid nøkkel i høyre lomme, og bruer høyre ben! Benet rett inn, og rett ut igjen, midt under bilen! Så går det ett sekund eller to, så går luka opp! Genialt med handleposer i hånda! 

Hvordan fungerer det med hengerfeste ute?

Om det er noe du har da selvfølgelig...........

 

Blir jo det på meg også om jeg gjennomfører det byttet jeg vurderer, men har fremdeles noen betenkeligheter gitt..........

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har hengerfeste, men har det kun fremme når jeg bruker det, og da er det temmelig knotete og komme til... så det vet jeg ikke... har det aldri fremme dersom det ikke er noe på det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hengerfeste har jeg heller ikke ute om det ikke skal benyttes, for det er jo leggenes ‹‹verste venn›› å ha det fremme.......... ;) 

 

Var bare litt nysgjerrig på hvordan disse tingene fungerte i kombinasjon med hverandre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, man skal vist late som om man sparker opp en "liksom" pendel/spak. Fritt oversatt fra Engelsk :D

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×