Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

TOHA

Låsing og speil

Recommended Posts

Har nettopp kjøpt meg en Superb L&K 14-modell og finner ikke ut av følgende i instruksjonsboken: Hvordan får jeg speilene til å folde inn når jeg låser bilen? Noen som vet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

På Octavia er det et valg du må huke av i infotainment. Mener det ligger under car og undervalg speil .

Lykke til

Share this post


Link to post
Share on other sites

Infotainment er skjermen midt i bilen med radio kart m.m.. 

Det er i innstillingene der jeg finner en mulihet for å velge speil sving inn eller ikke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vet ikke hvordan det er på 2014 modell, men på 2016+ står det følgende i instruksjonsbok:

Vippe inn / vippe ut begge speilhusene automatisk

Sidespeilene vippes inn i parkeringsposisjonen når bilen låses.

Sidespeilene vippes ut i kjøreposisjonen når bilen låses opp igjen.

Vippe inn / vippe ut begge speilhusene automatisk aktiveres/deaktiveres i Infotainment Bruksanvisning for Infotainment, kapittel CAR – Bilinnstillinger.

 

Dersom det ikke er sånn på bilen din, foreslår jeg å sjekke instruksjonsbok. Det står helt sikkert like godt forklart der :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, fant ut av det: Hele speilet vippes inn ved å holde inn låsetasten på fjernkontrollen i 2 sekunder. I og med at det er kessy på bilen min, tenkte jeg at det gikk an å stille inn dette automatisk da jeg pleier å låse opp og igjen bilen uten å bruke nøkkelen...

Det er ikke noe infotainment i min bil, men Columbus.

Edited by TOHA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er Columbus som evt er Infotainment systemet i din bil, og den er det helt sikkert en egen instruksjonsbok for. På min 2016 Superb, så er Columbus det største og mest avanserte Infotainment systemet de har, og jeg blir litt forundret om det ikke er det på din bil også @TOHA Så tror nok helt sikkert at du kan gjøre en innstilling i Columbus systemet, som gjør at du får automatisk innsvinging av sidespeilene når du låser bilen.

For da har du vel også Navigasjon som standard i ditt Columbus Infotainment system vil jeg tro???

På min forrige bil en 2014 VW Golf, så svingte speilene inn når jeg låste bilen, men de kom ikke ut før jeg startet bilen og det synes jeg var en bedre løsning, for det er jo ikke hver gang en låser opp bilen at en faktisk skal kjøre med den, og da har en jo heller ikke behov for at speilene svinger ut heller, det er jo bare unødig slitasje......... Men jeg kunne også der velge om jeg ville ha det automatisk innsving av speilene, ved å huke dette av/på i Infotainment systemet.

En annen ting du også kan gjøre med nøkkelen, er jo om du først låser opp bilen din med den fjernstyrte sentrallåsen, og så trykker en gang til på åpne knappen og holder nede i noen sekunder, så åpner du også vinduene på bilen. Og de går nedover så lenge du holder knappen inne. Litt praktisk om en vil lufte litt på en varm sommerdag uten å måtte sette på tenningen først. Og motsatt når du låser bilen, et trykk for å låse bilen så et trykk til og hold da knappen nede så lukker du vinduene.

Men om du må inn i menysystemet først og aktivere det, er jeg ikke helt sikker på, det behøvde ikke jeg hverken på min 2016 Superb eller min forrige 2014 VW Golf, som stort sett har de samme funksjonene som Skoda har. Infotainment systemene heter bare noe annet på VW, men de er stort sett helt like som de som er i Skoda. 

 

Her kan du laste ned Instruksjonsboka for Columbus til din Superb 2014 @TOHA, enten online eller som PDF.fil

http://www.skoda.se/mini-apps/manualer/superb

 

Lykke til :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takker for tilbakemeldinger. Det er ikke noen CAR-funksjon på min Columbus. Ser ut til at det gjelder nyere versjoner etter 2014. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Ja jeg hadde en 2017 Sportline på lån før jeg kjøpte min egen, og der også lyste de hele tiden. Men i menyen når jeg prøver og gå inn på lysene er teksten mørkere. Så jeg kan trykke på men ingenting skjer. Så lurte på om dette er noe som kan de aktiveres og aktiveres.  Jeg får vertfall ikke det til på min.
  • Jeg mener lysene er på hele tiden på vår 2019 Sportline, jeg vet at farge kan justeres i menyene, kanskje også når de skal lyse?
  • Noen som kan forklare meg om ambient light i interiør bare kommer på noen modeller? Jeg har en 2017 Sportline, der lyser denne stripa i interiøret rødt bare når dørene er opne. Skal ikke dette gå an å skifte farge på og slå på hele tiden? Noe man eventuelt kan aktivere via OBD ?
  • Jeg hadde en Octavia 2 med den motoren, med DSG vel å merke. Synes det var en frisk motor, stillegående og ganske gjerrig på drivstoffet. Jeg likte den mye bedre enn rakledieselen jeg hadde før (1,9 TDI, 105 HK). Jeg synes IKKE at bilen var daff. Den fungerte veldig bra, også med last, men den var heller ikke spesielt rask. Mange som sier at det er en liten motor, og ja den har "bare" 1400 ccm. Men  det er en liten rakker med turbo, den kompenserer for manglende sylindervolum. Motoren HAR 125 hk, og momentet er 250 Nm mellom 1400 og 4000 o/min, og det er samme momentet som større motorer,  også diesel, over samme turtallsområdet. Det er momentet som drar bilen, hestekreftene finnes bare på toppen av turtallsområdet. Der er det sjeldent at man bruker..... Ikke bare det, motoren er mer responsiv og turtallsområdet er større enn diesler. Så den er på mange måter mere anvendelig enn diesel. Nå er Kodiaq noe tyngre enn Octavia (kanskje 250 kg), og vil sikkert være litt ekstra dra på for motoren. Og en manuell gearkasse vil nok ikke geare ned med en gang du legge gøypedalen ned, f.eks for å kjøre forbi. Med manuell gearkasse må du geare ned først, så er du og motoren klar til forbikjøring. Men da er den skikkelig PÅ. Det er kanskje ikke beste motoren hvis du kjører med mye last ofte, eller henger på en campingvogn, eller EGENTLIG liker (trenger) stor motor. Og det er heller ikke motoren hvis det på død og liv skal vurderes hvor lite drivstoff bilen bruker eller hvor lite diesel koster i forhold til bensin.  Men ellers, den må prøves for å finne ut om det er en grei motor for deg/dere! Jeg kan dessverre ikke si om problemet med strukket kjede er løst. Det som er viktig er at motoren ikke presses på lavt turtall, at man ikke prøver å gi mye gass for å hente krefter, si under 14-1500 o/min. Men heller gearer ned og lar motoren løpe lettere med LITT mere turtall enn hva man kanskje gjør på en diesel. Og så mener jeg at olje- og filterskift bør gjøres på maks 15000 km (hvis computerern ikke sier fra før). Det mener jeg er fornuftig forebyggende vedlikehold, i forhold til å presse skifteintervallene for langt. En turbomotor med mye småkjøring får endel kjøring uten at motoren er skikkelig varm og det blir mere kondens og skitt som kommer i olja. Denne motoren bruker faktisk litt tid på oppnå driftstemperatur, iallefall i Octaviaen.  Kanskje det er litt bedre i en Kodiak, som er litt tyngre. Da får den litt mer vekt å håndtere, og får kanskje tempen opp litt fortere. Men motoren i seg selv er en liten perle!
  • Takk for gode innspill angående 125hk motoren. Ut i fra mitt kjøremønster, dvs 95% småkjøring, kan jeg klare meg med en «daff» bil.  Men det som kunne vært interessant å høre, er om noen har formening om evt slitasje over tid på liten bensinmotor i relativt tung bil. Om motoren må jobbe ekstra hardt over tid, kan vel det gå utover vitale motordeler som reg.reim, stempler osv.  Forrige generasjon TSI motorer slet jo fælt med overforbruk på olje, registerkjede/strammere, stempelringer osv. 
  • Akkurat, diesel med et helt annet arbeidsregister, for å ikke snakke om Nm.   Det har du helt rett i, men det du glemmer er at før var det ikke like mye elektronikk. Da driftet motoren primært varme og bevegelse. Nå har en bil mange hjerner og systemer som drar MYE energi - som igjen kommer fra motoren. Det vil nok være litt subjektivt, og det kan hende motoren fungerer helt optimalt for deg.
  • Lakkerte dørhåndtak er en elendig patent. Kan trøste dere med at det er like dårlig på BMW og Volvo. Men som nevnt over er det veldig lett å polere bort, men det er jo like fort tilbake. Det er slett ikke behov for ring for å lage slike merker, litt vanlig møkk, som er umulig å unngå, funker godt som slipepasta. 
  • Jeg tok meg litt tid for å finne ut hvordan dette egentlig virker. Jeg kan berolige med at det er helt trygt og ikke noe datasluk å bruke telefonens wifi til å oppdatere kart. Du velger selv hva du vil oppdatere, hvilke land hooker du av i en meny. Før nedlasting begynner får du vite hvor mye data det du har valgt inneholder.  Når jeg sjekket i dag var Sverige 300 Mb, Danmark 100 Mb. Alle tilgjengelige oppdateringer var til sammen 13 Gb.  Det betyr at om man oppdaterer Norge, Sverige og Danmark vil det utgjøre ca 0,7 Gb, noe som knapt sprenger noens budsjetter.  
  • Tja, når HiAcen på jobb med firehjulstrekk og henger på slep klarer seg helt OK med 117hk(diesel vel og merke) og 2.3 tonn normalvekt, så tror jeg 125 hester skal fungere på en Kodiaq. Før pleide vi ikke ha rare motorene i bilene, og vi klarte oss fint. Tror vi bare begynner å bli veldig bortskjemt.  Men, det kan hende du går lei bilen fortere enn du ønsker. Også aner jeg ikke hvor pinglete motoren er i faktisk bruk. Har kjørt en Peugeot Expert med manuell og liten dieselmotor, og den kveles veldig lett.  Også har jeg ikke sett noen reelle forbrukstall. 
  • Jeg kjenner jeg er litt skeptisk til så liten motor i en Kodiaq. Jeg prøvekjørte 150 TSI og den er svak men fungerer nok ok i det daglige, men den har lite krefter over 80-90 km/t til forbikjøringer osv. 125hk tror jeg blir for svak - men igjen den har jo ikke 4x4 så det hjelper kanskje på.
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • På min gamle Opel Record 1967 hadde jeg en rullgardin foran radiatoren. Den styrte jeg via en snor med knuter på inne i kupeen på bilen. Var faktisk veldig effektivt og utrolig lettvint
  • Første gang jeg rygger inn på ferge  Fra villevika til Florø. 
  • Deler din oppfatning her @Sjåføren, øvre deksel er ikke pent. Det nedre derimot kan nok være ganske praktisk og nyttig når det er kulde, jeg personlig hadde nok benyttet det fra November/Desember og frem mot Mars mnd om jeg hadde hatt det. Men jeg bor noen mil sør for Oslo, så det er ikke så mange dagene vi har her nede med lavere temperaturer enn ÷ 10°C. Men desto mer snøslaps og mye saltede veier, og gjerne noe rundt null grader........ 
  • Sånne deksel kan du trygt kjøre med i 3 årstider uten fare for overoppheting. Ved normal kjøring er motoren er veldig lite belastet, og det kommer alltids inn luft til radiatoren uansett. Noe annet er selvfølgelig hvis du skal dra tunge lass opp bakker og fjell med lav hastighet og stort effektuttak over lengre tid. Øvre grill er vel originalt bare halvåpen likevel? Er slik på min Octavia i alle fall,  åpningen mellom rillene er stengt øverst, spalten er åpen bare på de nederste 3-4 cm. Så jeg ville kanskje vurdert å ha på et sånt nedre deksel på strengeste vinteren. Jeg ser tre fordeler med det. For det første er den laveste grillen mere utsatt for snø- og slapsdrev fra bilene foran. Denne honeycomb-grillen ser veldig spinkel ut i mine øyne, og er også særlig utsatt for at steiner og isklumper kan knuse seg igjennom. For det andre så er det relativt stort areal rett inn mot radiator. Så et nedre deksel vil redusere en god del direkte-vind mot radiatoren. Siste kommentar: øvre deksel er ikke så pent (min mening det da 😋).

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...