Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

TOHA

Låsing og speil

Recommended Posts

Har nettopp kjøpt meg en Superb L&K 14-modell og finner ikke ut av følgende i instruksjonsboken: Hvordan får jeg speilene til å folde inn når jeg låser bilen? Noen som vet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

På Octavia er det et valg du må huke av i infotainment. Mener det ligger under car og undervalg speil .

Lykke til

Share this post


Link to post
Share on other sites

Infotainment er skjermen midt i bilen med radio kart m.m.. 

Det er i innstillingene der jeg finner en mulihet for å velge speil sving inn eller ikke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vet ikke hvordan det er på 2014 modell, men på 2016+ står det følgende i instruksjonsbok:

Vippe inn / vippe ut begge speilhusene automatisk

Sidespeilene vippes inn i parkeringsposisjonen når bilen låses.

Sidespeilene vippes ut i kjøreposisjonen når bilen låses opp igjen.

Vippe inn / vippe ut begge speilhusene automatisk aktiveres/deaktiveres i Infotainment Bruksanvisning for Infotainment, kapittel CAR – Bilinnstillinger.

 

Dersom det ikke er sånn på bilen din, foreslår jeg å sjekke instruksjonsbok. Det står helt sikkert like godt forklart der :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, fant ut av det: Hele speilet vippes inn ved å holde inn låsetasten på fjernkontrollen i 2 sekunder. I og med at det er kessy på bilen min, tenkte jeg at det gikk an å stille inn dette automatisk da jeg pleier å låse opp og igjen bilen uten å bruke nøkkelen...

Det er ikke noe infotainment i min bil, men Columbus.

Edited by TOHA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er Columbus som evt er Infotainment systemet i din bil, og den er det helt sikkert en egen instruksjonsbok for. På min 2016 Superb, så er Columbus det største og mest avanserte Infotainment systemet de har, og jeg blir litt forundret om det ikke er det på din bil også @TOHA Så tror nok helt sikkert at du kan gjøre en innstilling i Columbus systemet, som gjør at du får automatisk innsvinging av sidespeilene når du låser bilen.

For da har du vel også Navigasjon som standard i ditt Columbus Infotainment system vil jeg tro???

På min forrige bil en 2014 VW Golf, så svingte speilene inn når jeg låste bilen, men de kom ikke ut før jeg startet bilen og det synes jeg var en bedre løsning, for det er jo ikke hver gang en låser opp bilen at en faktisk skal kjøre med den, og da har en jo heller ikke behov for at speilene svinger ut heller, det er jo bare unødig slitasje......... Men jeg kunne også der velge om jeg ville ha det automatisk innsving av speilene, ved å huke dette av/på i Infotainment systemet.

En annen ting du også kan gjøre med nøkkelen, er jo om du først låser opp bilen din med den fjernstyrte sentrallåsen, og så trykker en gang til på åpne knappen og holder nede i noen sekunder, så åpner du også vinduene på bilen. Og de går nedover så lenge du holder knappen inne. Litt praktisk om en vil lufte litt på en varm sommerdag uten å måtte sette på tenningen først. Og motsatt når du låser bilen, et trykk for å låse bilen så et trykk til og hold da knappen nede så lukker du vinduene.

Men om du må inn i menysystemet først og aktivere det, er jeg ikke helt sikker på, det behøvde ikke jeg hverken på min 2016 Superb eller min forrige 2014 VW Golf, som stort sett har de samme funksjonene som Skoda har. Infotainment systemene heter bare noe annet på VW, men de er stort sett helt like som de som er i Skoda. 

 

Her kan du laste ned Instruksjonsboka for Columbus til din Superb 2014 @TOHA, enten online eller som PDF.fil

http://www.skoda.se/mini-apps/manualer/superb

 

Lykke til :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takker for tilbakemeldinger. Det er ikke noen CAR-funksjon på min Columbus. Ser ut til at det gjelder nyere versjoner etter 2014. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Denne funker greit: MyŠKODA fra Skoda Auto a.s. https://itunes.apple.com/no/app/myškoda/id555311924?l=nb&mt=8   finnes også til Android
  • Ser det er flere engelske pdf.filer en kan laste ned for Octavia, men det er så mange forskjellige utgaver her at jeg vil ikke linke til noe spesifikt. Ser ut til at det er et dele i 2008 også som heller ikke gjør det enklere å søke etter den rette linken/nedlastingen, men det dele er muligens en forskjell fra 2008 og til 2009 uten at jeg vet noe om det. Jeg kjenner lite til Skoda før 2016 når jeg selv kjøpte min første nye Superb.........   Jeg ville vel forsøkt å søke etter noe slikt på Google (sjekk linken under her),  Skoda Octavia owners manual 2008 Da får du i hvert fall noen forslag, ellers så får du bare forandre litt på søkekriteriene. Lykke til  
  • Hehe Bra! Ja, er alltid lov å glo på noe nytt Synd de ikke selger 150 tsi og 4x4, hadde vært en fin kombo Med min kjørelengde er liksom ikke 180hk bensin så interessant, er litt vel tørst Håper de kommer med hybrider etterhvert 
  • Ja tenker det samme, at instruksjonsbok hadde vært interessant å ha. Hvor kan en finne det? (skal selvsagt Google det ja). Bilen er en octavia stasjonsvogn 2008 mod med 1,9 TDI. 
  • Ja da Octavia har fungert meget bra så langt. Var forresten nede hos forhandler og fikk låne en smøring til listene i dørene, for det knirket veldig i dem når varmen kom nå, og det er vel omtrentlig det eneste jeg har  ordnet med etter hva jeg kan huske. Men nå er ikke denne bilen så mye brukt/kjørt heller da @PaulusA, den står stort sett stille i ukedagene for tiden, og så er det noe kjøring i helgene, har kun kjørt rett i overkant av 13.000km med den siden Juli 2018....... Det er vel ikke alt jeg er helt tilfreds med, men det kan ikke Octaviaen noe for. Det har med med at jeg savner Superben jeg hadde, men igjen, det valget kan jeg ikke skylde på Octavia for, så det får jeg ta på min egen kappe gitt   Kommer jo en helt ny Octavia til høsten (2020 modell), så får en vel kaste noen blikk på den etter hvert vel  
  • Jepp skal ha 3. service om få dager. Kan selvfølgelig være litt lite olje på forrige service. Uansett, for det som betyr noe er bilen helt fin - Dvs drift og pålitelighet - da heldigvis null kritiske feil Håper du er fortsatt fornøyd med din Octavia?
  • I hvert fall så får jeg varsel på min bil etter noen mnd, men om det samme varselet gjelder for alle Skoda sine modeller vet jeg ikke. Tittet i instruksjonsboka for min bil nå, og der står det at det skal gjøres minimum 1 gang i året eller ved hver 10.000km. Om jeg ikke tar helt feil så er det ABS sensorene som reagerer på forandringer i hastigheten til hjulet som har mistet luft, for det hjulet som har mistet luft vil rotere litt saktere enn de hjula med korrekt satt lufttrykk. En annen ting jeg anbefaler deg å gjøre @Nordavinden er å søke etter en instruksjonsbok til din aktuelle bil på nettet, for der ligger det instruksjonsbøker/brukermanualer til de aller fleste merker og modeller, det gjør en litt mer selvhjulpen i enkelte situasjoner   Hvilken årsmodell av Octavia er det du har?
  • Ok så jeg blir påminnet visse mellomrom å sjekke dekk trykket altså?. Er det bare en fast påminnelse feks 1 gang i mnd eller er det faktisk sensorer som ser/føler dekk trykk på denne bilen?. 
  • Det er faktisk et EU direktiv, så alle nye biler etter et visst årstall må ha dette. Det varsler om lavt dekktrykk, så det er rett og slett en sikkerhetsanordning. Det er viktig å korrigere etter hver gang en har byttet dekk (ca hver 6. mnd), og/eller ved hver ca 10.000 kjørte kilometere (om jeg ikke husker helt feil). Det gjelder også om en benytter samme dekkdimensjon sommer/vinter. Så om en ikke har korrigert dette etter en del kilometere/mnd, så vil et slikt varsel komme for å minne om at lufttrykket skal måles/justeres og bekreftes.  
  • Noen som har mer erfaring med denne bilen enn meg. Hvordan skifte pære tåkelyset på denne?. Må jeg skru ut hele den plast bunnplata under bilen? 
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Har sagt det før og sier det igjen, den rødfargen sammen med de sorte Sportline detaljene er utrolig flott! 😊 Du kan gjerne også lage en egen tråd på bilen din her @BGB https://skodaforum.no/forum/20-min-bil-mitt-prosjekt/ De fleste av oss har vel laget egne tråder på bilene våre der, så det er kanskje derfor det ikke legges ut så mange flere bilder i tråden du har startet her. Jeg personlig har hverken flere bilder eller en bil det er så veldig spennende å legge ut flere bilder av, men jeg liker veldig godt initiativet ditt for mer aktivitet/flere bilder av de mange flotte bilene som medlemmene her har 👍 😊
  • Får spamme litt mer bilder da i håp om at flere hiver seg med i tråden.  Velvet Red Metallic i solen:
  • De originale 20» blir mest sannsynlig vinterhjul etterhvert og nye helt sorte 21» blir sommerhjul.  Baklysene skal ikke kodes på med DRL her i gården nei, liker at dem er av på dagtid Men mulig det blir kodet andre småting frem    
  • Kodiaq gjør seg utrolig flott i denne rødfargen og de sorte detaljene, så den er virkelig flott   Ja litt mørkere vinduer bak synes jeg absolutt gjør seg, men det er det sikkert ikke alle som er enige i, jeg synes som sagt at den originale toningen på Sunset er i lyseste laget. Felgene synes jeg også er veldig flotte til denne bilen, fint design og jeg liker veldig godt sammensettingen av polerte alukanter og antrasitt fargen. Har nesten det samme designet og utseendet til min bil, mens mine vinterfelger synes jeg rett og slett blir for mørke/dystre. Men der hadde jeg ikke stemmerett en gang, for det avgjorde fruen sammen med selger...........   En annen ting jeg har gjort (bestilt) til min Octavia er koding på baklysa, slik at de lyser sammen med LED-stripene (kjørelysene) foran. Det er nok en original programmering for flere andre europeiske land så jeg i fjor sommer, for det var det i hvert fall en del biler fra andre land som hadde. Nå vet jeg jo at du har god kunnskap på dette med koding selv @BGB, så dette er vel noe du sikkert ordner selv om du har lyst til det........?  

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...