Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tor2r

Test av Skoda Kodiaq

Recommended Posts

Første norske test av Skoda Kodiaq er kommet:

Skoda Kodiaq kommer ikke til Norge før i mars. Under en test av alle kandidatene til Car of the Year 2017 testen i Danmark nylig, fikk vi kjøre bensinutgaven på 190 hester. Dette blir topp-modellen i Norge, men gir uansett et god følelse av hva denne bilen kan by på.

Førsteinntrykket er den store plassen. Kodiaq er 4,70 meter lang  - 21 centimeter lenger enn Tiguan - og kan leveres med fem seter og svært stor bagasjeplass. Eller med sju seter og dertil mindre rom for bagasje. Setene i andre rekke kan justeres 18 centimeter i lengderetningen og de to bakerste setene kan slås ned i gulvet når de ikke er i bruk. Dette er en suveren bil for en barnefamilie. I tillegg kan den trekke henger opp mot 2,5 tonn.

Pris: Testbil fra kr 460.000,- ? (pris ikke fastsatt). Motor: Bensin 190 hk, 4x4, automat. Lengde: 4,70 m. Bagasjerom opptil 720 lit. (5-seter).

Les hele testen på:

https://www.motor.no/artikler/test-skoda-kodiaq---en-rimelig-suv-for-store-anledninger/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal tru om det er 460.000 danske kroner de snakker om her, med danske avgifter?

Rein valutakonvertering gir vel over 570.000 norske kroner, kanskje ikke langt unna sannheten for toppmodellen?!!

Men når jeg sammenligner norske og danske priser på ny Octavia så skiller det bare ett par tusen

358000 DKK mot 354500 NOK på 2.0 Liter 4x4 Style rett fra prislisten. Kan jo tyde på at bilene er mye dyrere i Danmark om du tar valutaen med også, eller? 358000 DKK er jo hele 438000 NOK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, 460 var litt lavt syns jeg, 570 høres mer fornuftig ut for toppmodell ja.

Leka meg litt med kalkulatoren her:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har fått bekreftet fra journalisten at prisen er oppgitt i norske kroner, men at det naturligevis knytter seg usikkerhet til denne, spesielt på grunn av statsbudsjettet. 

Jeg tolker forøvrig toppmodell i denne sammenheng til største motor + 4x4. Men ikke inkludert noen ekstrautstyr / pakker. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

460 for en toppmodell er ikke ille i det hele tatt, om det er dette leiet Kodiaq legger seg på blir det nok en forhandsbestilling herfra plutselig :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nei ca 460.000,- høres i utgangspunktet ikke så ille ut, men noe som kanskje er litt viktig å tenke på her, er at Kodiaq blir lansert med Style utstyrsutgave som den mest velutstyrte utgaven. Og slik som selgeren jeg har meget god kontakt med sier, så har han hele tiden snakket om priser rundt Superb. Og ser en da på Superb Style, og de fleste av utstyrspakkene en der må legge til, så stiger prisen betraktelig.

Min Skoda Superb st.vogn Style versjon har i dag en nybil pris på 443.700,-  og det er noen få tusenlapper mer enn hva den kostet i Februar mnd når jeg bestilte min, og når jeg fikk på de utstyrspakkene, utstyret, metallic lakk og vinterhjul jeg ville ha, så passerte jeg 530.000,-

Nå er det ikke dermed sagt at alle vil ha det samme utstyret som jeg ville ha, men jeg har fremdeles en del «mangler» i utstyrslista før jeg når opp til L&K versjonen, og noe av det får jeg heller ikke valgt. 

Uten å vite helt hva Style inneholder på Kodiaq, og heller ikke vite hva som er tilgjengelige utstyrspakker, så blir det jo litt vanskelig å spå en sluttsum. Bare noe slikt som vinterhjul koster jo en «liten formue» når de kommer opp i den str jeg har sett på bildene som er lagt ut så langt av Kodiaq, for der har jeg kun sett 19" og 20", mine vinterhjul i 18" kom på 27.000,- med originale felger, og det vil mest sannsynlig bli enda høyere priser for dette på Kodiaq pga større felger og dekkstr som ikke er så ofte benyttet. Type «SUV» dekk, gjør det jo heller ikke rimeligere.........

 

Altså jeg er meget spent på prisen for en Kodiaq 2,0/180hk TSi 4x4 DSG utgave, for det er den jeg evt. ville ha valgt, men frykter vel at den fort nærmer seg 570 - 600.000,- totalt sett

Men det er jo selvfølgelig bare spekulasjoner fra min side, og jeg håper virkelig at jeg tar i for hardt............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, jeg tror nok en godt utstyrt toppversjon kommer på 550+ alt etter hva slags utstyr man vil ha. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 8.11.2016 den 15.22, Razor skrev:

 

 

Men når jeg sammenligner norske og danske priser på ny Octavia så skiller det bare ett par tusen

 

Nå skal det også sier att modellen ikke nødvendigvis er likt utstyrt. En L&K modell av en bil i Norge ikke nødvendig samme utstyr som L&K i andre land... kan derfor være lurt å eventuelt sjekke utstyrsliste for hvert land da man sammenligner priser!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Denne funker greit: MyŠKODA fra Skoda Auto a.s. https://itunes.apple.com/no/app/myškoda/id555311924?l=nb&mt=8   finnes også til Android
  • Ser det er flere engelske pdf.filer en kan laste ned for Octavia, men det er så mange forskjellige utgaver her at jeg vil ikke linke til noe spesifikt. Ser ut til at det er et dele i 2008 også som heller ikke gjør det enklere å søke etter den rette linken/nedlastingen, men det dele er muligens en forskjell fra 2008 og til 2009 uten at jeg vet noe om det. Jeg kjenner lite til Skoda før 2016 når jeg selv kjøpte min første nye Superb.........   Jeg ville vel forsøkt å søke etter noe slikt på Google (sjekk linken under her),  Skoda Octavia owners manual 2008 Da får du i hvert fall noen forslag, ellers så får du bare forandre litt på søkekriteriene. Lykke til  
  • Hehe Bra! Ja, er alltid lov å glo på noe nytt Synd de ikke selger 150 tsi og 4x4, hadde vært en fin kombo Med min kjørelengde er liksom ikke 180hk bensin så interessant, er litt vel tørst Håper de kommer med hybrider etterhvert 
  • Ja tenker det samme, at instruksjonsbok hadde vært interessant å ha. Hvor kan en finne det? (skal selvsagt Google det ja). Bilen er en octavia stasjonsvogn 2008 mod med 1,9 TDI. 
  • Ja da Octavia har fungert meget bra så langt. Var forresten nede hos forhandler og fikk låne en smøring til listene i dørene, for det knirket veldig i dem når varmen kom nå, og det er vel omtrentlig det eneste jeg har  ordnet med etter hva jeg kan huske. Men nå er ikke denne bilen så mye brukt/kjørt heller da @PaulusA, den står stort sett stille i ukedagene for tiden, og så er det noe kjøring i helgene, har kun kjørt rett i overkant av 13.000km med den siden Juli 2018....... Det er vel ikke alt jeg er helt tilfreds med, men det kan ikke Octaviaen noe for. Det har med med at jeg savner Superben jeg hadde, men igjen, det valget kan jeg ikke skylde på Octavia for, så det får jeg ta på min egen kappe gitt   Kommer jo en helt ny Octavia til høsten (2020 modell), så får en vel kaste noen blikk på den etter hvert vel  
  • Jepp skal ha 3. service om få dager. Kan selvfølgelig være litt lite olje på forrige service. Uansett, for det som betyr noe er bilen helt fin - Dvs drift og pålitelighet - da heldigvis null kritiske feil Håper du er fortsatt fornøyd med din Octavia?
  • I hvert fall så får jeg varsel på min bil etter noen mnd, men om det samme varselet gjelder for alle Skoda sine modeller vet jeg ikke. Tittet i instruksjonsboka for min bil nå, og der står det at det skal gjøres minimum 1 gang i året eller ved hver 10.000km. Om jeg ikke tar helt feil så er det ABS sensorene som reagerer på forandringer i hastigheten til hjulet som har mistet luft, for det hjulet som har mistet luft vil rotere litt saktere enn de hjula med korrekt satt lufttrykk. En annen ting jeg anbefaler deg å gjøre @Nordavinden er å søke etter en instruksjonsbok til din aktuelle bil på nettet, for der ligger det instruksjonsbøker/brukermanualer til de aller fleste merker og modeller, det gjør en litt mer selvhjulpen i enkelte situasjoner   Hvilken årsmodell av Octavia er det du har?
  • Ok så jeg blir påminnet visse mellomrom å sjekke dekk trykket altså?. Er det bare en fast påminnelse feks 1 gang i mnd eller er det faktisk sensorer som ser/føler dekk trykk på denne bilen?. 
  • Det er faktisk et EU direktiv, så alle nye biler etter et visst årstall må ha dette. Det varsler om lavt dekktrykk, så det er rett og slett en sikkerhetsanordning. Det er viktig å korrigere etter hver gang en har byttet dekk (ca hver 6. mnd), og/eller ved hver ca 10.000 kjørte kilometere (om jeg ikke husker helt feil). Det gjelder også om en benytter samme dekkdimensjon sommer/vinter. Så om en ikke har korrigert dette etter en del kilometere/mnd, så vil et slikt varsel komme for å minne om at lufttrykket skal måles/justeres og bekreftes.  
  • Noen som har mer erfaring med denne bilen enn meg. Hvordan skifte pære tåkelyset på denne?. Må jeg skru ut hele den plast bunnplata under bilen? 
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Har sagt det før og sier det igjen, den rødfargen sammen med de sorte Sportline detaljene er utrolig flott! 😊 Du kan gjerne også lage en egen tråd på bilen din her @BGB https://skodaforum.no/forum/20-min-bil-mitt-prosjekt/ De fleste av oss har vel laget egne tråder på bilene våre der, så det er kanskje derfor det ikke legges ut så mange flere bilder i tråden du har startet her. Jeg personlig har hverken flere bilder eller en bil det er så veldig spennende å legge ut flere bilder av, men jeg liker veldig godt initiativet ditt for mer aktivitet/flere bilder av de mange flotte bilene som medlemmene her har 👍 😊
  • Får spamme litt mer bilder da i håp om at flere hiver seg med i tråden.  Velvet Red Metallic i solen:
  • De originale 20» blir mest sannsynlig vinterhjul etterhvert og nye helt sorte 21» blir sommerhjul.  Baklysene skal ikke kodes på med DRL her i gården nei, liker at dem er av på dagtid Men mulig det blir kodet andre småting frem    
  • Kodiaq gjør seg utrolig flott i denne rødfargen og de sorte detaljene, så den er virkelig flott   Ja litt mørkere vinduer bak synes jeg absolutt gjør seg, men det er det sikkert ikke alle som er enige i, jeg synes som sagt at den originale toningen på Sunset er i lyseste laget. Felgene synes jeg også er veldig flotte til denne bilen, fint design og jeg liker veldig godt sammensettingen av polerte alukanter og antrasitt fargen. Har nesten det samme designet og utseendet til min bil, mens mine vinterfelger synes jeg rett og slett blir for mørke/dystre. Men der hadde jeg ikke stemmerett en gang, for det avgjorde fruen sammen med selger...........   En annen ting jeg har gjort (bestilt) til min Octavia er koding på baklysa, slik at de lyser sammen med LED-stripene (kjørelysene) foran. Det er nok en original programmering for flere andre europeiske land så jeg i fjor sommer, for det var det i hvert fall en del biler fra andre land som hadde. Nå vet jeg jo at du har god kunnskap på dette med koding selv @BGB, så dette er vel noe du sikkert ordner selv om du har lyst til det........?  

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...