Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Salcin

Superb med folie i grillen

Recommended Posts

Noen med adaptiv cruicecontroll som har foliert dekslet som ligger foran den? Tenker å foliere grillen, men litt usikker på hvordan det er med den...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk! Har allerede sett litt på dette, og blir kanskje penere også... så det ikke blir helt svart plate O.o

Det eneste jeg ikke liker med denne er det samme som Sportline grillen, og det er att det er matt svart og ikke blank svart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er jeg enig med deg i @Salcin et matt «senterdeksel» mot blanke lister ellers passer jo ikke så godt.

Men vet ikke hvor lurt det er å foliere der heller, for jeg kjørte i snødrev her om dagen og da «tettet» nesten hele fronten seg igjen av et tynt snølag å da var det mye rart av signaler og reaksjoner fra den radaren. Den trodde jo at jeg var helt inntil en annen bil (hindring) og i lav fart så bremset bilen helt opp (heldigvis ingen bak). Og når farten ble lav nok, så begynte også parkeringssensorene foran å gi signaler.

Så jeg er ikke hundre prosent sikker på at jeg hadde gjort noe med det dekslet der, bortsett fra evt å bytte det til det matte..........

 

EDIT:

Men det som er litt merkelig er at om fronten er helt tettet igjen av søle og skitt, så fungerer radaren som den skal. Men tett snø reagerte min på, det gjorde ikke den forrige bilen min (VW Golf 2014). 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Superb lll snakka litt med frua og hu er litt sånn naturfagsnerd i huset her?

Kan det være at snøen er "tettere og tjukkere" sånn at om det fantisk blir for mye snø kan det massen(i dette tilfellet snøen) bli for tjukk og at radaren da oppfatter det som en hindring og ikke søle/skitt??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har også tenkt den tanken og kommet frem til at det må være forklaringen. For det var et skikkelig tett lag med snø, selv om det ikke var så tykt. For med snøen så reagerte jo også parkeringssensorene, det gjør de ikke om de er dekket med søle og skitt.

Søle og skitt kan jo også være meget «tett» for det er jo så vidt at lysa skinner igjennom i enkelte tilfeller, men likevel så finner radaren veien i gjennom det, det har i hvert fall fungert slik så langt.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sånn er det med radaren på Volvoen også. Når snøen er våt og kompakt så reagerer den. Mens tynnere snø som setter seg foran ikke reageres på.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sant nok... mulig det går med en folie, men den vil kanskje "dempe signalene" noe og det kanskje skal mindre til før det mangler.... får nok heller kjøpe den midtre delen for Sportline, så foliere resten. Er vel litt mer på den sikre siden da 9_9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan være det tryggeste det @Salcin :)

Men et lite spørsmål/forslag, om det ikke er for langt unna der du folierte den bilen du har i dag, kunne du ikke bare kjørt innom å fått en liten bit/rest av folien og lagt på senterdelen av grillen din selv da? Mulig du bare kunne forsøkt med litt tykk sort kvalitets el.teip også, for det er nok ikke så langt unna folie i utførelse. Slik som denne her Scotch Super 33+ f.eks., det er en skikkelig kvalitetstape som vi bruker mye på jobben. Men å teste med den reelle folien er selvfølgelig det beste.

Skjermbilde 2017-01-13 kl. 17.26.59.png

Fungerer det, så er det jo greit, fungerer det ikke, så må den fjernes, og så må du bestille en ny senterdel til Sportline grillen til den nye bilen om du skal ha helsort grill.

For du merker fort om det fungerer eller ikke, bare prøv det litt i all slags vær og lysforhold, slik at du ikke plutselig får en overraskelse en dag været ikke er på lag med skikkelige føreforhold. :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Salcin i dag så tok jeg en Sportline i nærmere øyesyn når jeg var på verkstedet med min bil. Fronten der synes jeg var veldig flott. Blanke sorte lister rundt grillen, matt sort grill og senterdelen av grillen matt med tynne sorte blanke striper, det var en meget fin kombinasjen. :)

Men for L&K så er vel grillen også sort blank med tynne Chrome lister på hver enkelt del i grillen, og tynne chrome striper på en blank senter del?  Min grill på Style versjonen ser i hvert fall slik ut, men jeg husker ikke helt om den er lik den som er på L&K?

Så om du skal gjøre alle chrome listene om til sort blank med folie, så tror jeg faktisk nesten at jeg hadde kjøpt en Sportline grill i stedet. For du vil jo få noen matte sorte felt uansett på din bil vel? Slik som festene til takrailsen, de vertikale listene ved sidevinduene, diffuseren i bakfangeren, slik var det i hvert fall på Sportline utgaven jeg så på i dag.

Corrida Red Sportline var den jeg tittet på, den var sprek gitt :) 

Lurer jammen på om jeg skal bestille meg spoileren som ligger på toppen av bakluka til Sportline utgaven (men det er nok dessverre fort 10.000,- ferdig lakkert og montert tenker jeg), for den tror jeg hadde gjort seg på min hvite Superb også ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Må nok se den snart jeg også :-) Har mest trua på hel sort blank grill, men som sagt må jeg nok se Sportline først... Har alltid på de fleste biler likt blank sort istede for matt sorte detaljer :-)

 

Angående Sportline takspoiler så er det ikke så ille ferdig lakkert fra Superskoda: http://www.superskoda.com/Skoda/SUPERB-III/Superb-III-Combi-genuine-Skoda-rear-trunk-spoiler-SPORT-LINE-MOON-WHITE-S9R

 

edit:

Superskoda har også en blank svart grill ser det ut til: http://www.superskoda.com/Skoda/SUPERB-III/Superb-III-original-Skoda-Autoas-front-grille-with-radar-MONTE-CARLO-BLACK-metallic-edition

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Sportline er virkelig verdt en titt @Salcin :) 

 

Takk for info om takspoiler fra superskoda, det var et godt tips, til en ganske så hyggelig pris :) Nå vet jeg ikke hva den koster originalt heller, men regner med at det fort blir noen lapper, for spoiler, lakk og montering.........

 

Den grillen var jo sort og blank så det ut til ja, men hva med senterdelen i grillen her da?

Nedre grillen (under skiltet) på Sportline er jo også i matt sort med blank sort gjennomgående list, så det er gjennomført med litt matte og blanke detaljer på Sportline. Jeg er overrasket over hvor fint det var i kombinasjon altså, men det kommer kanskje litt an på øya som ser også............ ;) 

 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Denne funker greit: MyŠKODA fra Skoda Auto a.s. https://itunes.apple.com/no/app/myškoda/id555311924?l=nb&mt=8   finnes også til Android
  • Ser det er flere engelske pdf.filer en kan laste ned for Octavia, men det er så mange forskjellige utgaver her at jeg vil ikke linke til noe spesifikt. Ser ut til at det er et dele i 2008 også som heller ikke gjør det enklere å søke etter den rette linken/nedlastingen, men det dele er muligens en forskjell fra 2008 og til 2009 uten at jeg vet noe om det. Jeg kjenner lite til Skoda før 2016 når jeg selv kjøpte min første nye Superb.........   Jeg ville vel forsøkt å søke etter noe slikt på Google (sjekk linken under her),  Skoda Octavia owners manual 2008 Da får du i hvert fall noen forslag, ellers så får du bare forandre litt på søkekriteriene. Lykke til  
  • Hehe Bra! Ja, er alltid lov å glo på noe nytt Synd de ikke selger 150 tsi og 4x4, hadde vært en fin kombo Med min kjørelengde er liksom ikke 180hk bensin så interessant, er litt vel tørst Håper de kommer med hybrider etterhvert 
  • Ja tenker det samme, at instruksjonsbok hadde vært interessant å ha. Hvor kan en finne det? (skal selvsagt Google det ja). Bilen er en octavia stasjonsvogn 2008 mod med 1,9 TDI. 
  • Ja da Octavia har fungert meget bra så langt. Var forresten nede hos forhandler og fikk låne en smøring til listene i dørene, for det knirket veldig i dem når varmen kom nå, og det er vel omtrentlig det eneste jeg har  ordnet med etter hva jeg kan huske. Men nå er ikke denne bilen så mye brukt/kjørt heller da @PaulusA, den står stort sett stille i ukedagene for tiden, og så er det noe kjøring i helgene, har kun kjørt rett i overkant av 13.000km med den siden Juli 2018....... Det er vel ikke alt jeg er helt tilfreds med, men det kan ikke Octaviaen noe for. Det har med med at jeg savner Superben jeg hadde, men igjen, det valget kan jeg ikke skylde på Octavia for, så det får jeg ta på min egen kappe gitt   Kommer jo en helt ny Octavia til høsten (2020 modell), så får en vel kaste noen blikk på den etter hvert vel  
  • Jepp skal ha 3. service om få dager. Kan selvfølgelig være litt lite olje på forrige service. Uansett, for det som betyr noe er bilen helt fin - Dvs drift og pålitelighet - da heldigvis null kritiske feil Håper du er fortsatt fornøyd med din Octavia?
  • I hvert fall så får jeg varsel på min bil etter noen mnd, men om det samme varselet gjelder for alle Skoda sine modeller vet jeg ikke. Tittet i instruksjonsboka for min bil nå, og der står det at det skal gjøres minimum 1 gang i året eller ved hver 10.000km. Om jeg ikke tar helt feil så er det ABS sensorene som reagerer på forandringer i hastigheten til hjulet som har mistet luft, for det hjulet som har mistet luft vil rotere litt saktere enn de hjula med korrekt satt lufttrykk. En annen ting jeg anbefaler deg å gjøre @Nordavinden er å søke etter en instruksjonsbok til din aktuelle bil på nettet, for der ligger det instruksjonsbøker/brukermanualer til de aller fleste merker og modeller, det gjør en litt mer selvhjulpen i enkelte situasjoner   Hvilken årsmodell av Octavia er det du har?
  • Ok så jeg blir påminnet visse mellomrom å sjekke dekk trykket altså?. Er det bare en fast påminnelse feks 1 gang i mnd eller er det faktisk sensorer som ser/føler dekk trykk på denne bilen?. 
  • Det er faktisk et EU direktiv, så alle nye biler etter et visst årstall må ha dette. Det varsler om lavt dekktrykk, så det er rett og slett en sikkerhetsanordning. Det er viktig å korrigere etter hver gang en har byttet dekk (ca hver 6. mnd), og/eller ved hver ca 10.000 kjørte kilometere (om jeg ikke husker helt feil). Det gjelder også om en benytter samme dekkdimensjon sommer/vinter. Så om en ikke har korrigert dette etter en del kilometere/mnd, så vil et slikt varsel komme for å minne om at lufttrykket skal måles/justeres og bekreftes.  
  • Noen som har mer erfaring med denne bilen enn meg. Hvordan skifte pære tåkelyset på denne?. Må jeg skru ut hele den plast bunnplata under bilen? 
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Får spamme litt mer bilder da i håp om at flere hiver seg med i tråden.  Velvet Red Metallic i solen:
  • De originale 20» blir mest sannsynlig vinterhjul etterhvert og nye helt sorte 21» blir sommerhjul.  Baklysene skal ikke kodes på med DRL her i gården nei, liker at dem er av på dagtid Men mulig det blir kodet andre småting frem    
  • Kodiaq gjør seg utrolig flott i denne rødfargen og de sorte detaljene, så den er virkelig flott   Ja litt mørkere vinduer bak synes jeg absolutt gjør seg, men det er det sikkert ikke alle som er enige i, jeg synes som sagt at den originale toningen på Sunset er i lyseste laget. Felgene synes jeg også er veldig flotte til denne bilen, fint design og jeg liker veldig godt sammensettingen av polerte alukanter og antrasitt fargen. Har nesten det samme designet og utseendet til min bil, mens mine vinterfelger synes jeg rett og slett blir for mørke/dystre. Men der hadde jeg ikke stemmerett en gang, for det avgjorde fruen sammen med selger...........   En annen ting jeg har gjort (bestilt) til min Octavia er koding på baklysa, slik at de lyser sammen med LED-stripene (kjørelysene) foran. Det er nok en original programmering for flere andre europeiske land så jeg i fjor sommer, for det var det i hvert fall en del biler fra andre land som hadde. Nå vet jeg jo at du har god kunnskap på dette med koding selv @BGB, så dette er vel noe du sikkert ordner selv om du har lyst til det........?  
  • Takk for det @Superb lll Kan hende vinduene blir litt mørkere etterhvert

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...