Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Gjest Swoopie

Kjøpe nye sommerdekk

Anbefalte innlegg

Gjest Swoopie

Billige, midt på eller såkalte premium dekk?

Skal ha nye sommerdekk og er litt usikker. Konkrete tips eller generelle tips mottas med takk :D

Det som er viktig for meg er pris og generell kvalitet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
54 minutter siden, Swoopie skrev:

Billige, midt på eller såkalte premium dekk?

Skal ha nye sommerdekk og er litt usikker. Konkrete tips eller generelle tips mottas med takk :D

Det som er viktig for meg er pris og generell kvalitet.

Det som er uthevet her, henger jo gjerne sammen. Et gammelt ordtak sier vel noe sånt som, at du får det du betaler for.......

 

De beste dekka koster som regel litt mer enn de som er middels, det betyr igjen bedre gjerne egenskaper, mindre støy, bedre komfort etc.

Min nye Superb ble levert med dekk som gjør det ganske så bra i tester, og jeg hadde også de samme dekka på min forrige bil, Pirelli Cinturato P7. De har gode egenskaper på de fleste slags underlag, men når det gjelder støy så kunne de vært bedre etter min mening.

Jeg kjøper ikke noe annet enn premium dekk, når det gjelder både sommer og vinterdekk, av den enkle årsaken at det er den eneste tingen som faktisk en selv kan forbedre for å stoppe på kortest mulig lengde om behovet skulle være der.

Føler det blir litt feil (etter min personlige mening) å benytte mange tusen kroner på bil, felger, senking, musikk anlegg, etc som kan ‹‹style opp›› bilen (som enkelte gjør), men ikke legge noen kroner i det som faktisk er viktig, nemlig dekk. Ser på mange forskjellige fora at enkelte skal ha 19"/20" felger, og billige dekk for å holde kostnadene nede, det er en feilprioritering etter min mening.

 

Se litt på denne artikkelen, så kommer du kanskje et skritt videre,

https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/sommerdekktest-2016/

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, helt enig med deg der @Superb lll!

Tenkte å skrive meste av det du skrev, så jeg føyer meg heller bare på alt du kom med :D

Aldri kjøpt dekk som ikke gjør det bra på NAF sine tester. Mulig man kan si mangt om NAF sine tester (ikke tar med alle dekk osv) men jeg har overhodet ingen annen måte å bedømme dekk på enn NAF sine tester :) Koste hva det koste vil, dyrere å drite seg ut med dårlige dekk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Baldvindur

@Tor2r: Gør som deg jeg også, ser på NAF sine tester og kjøper deretter. Har også en forkjærlighet for Continental, så i år har jeg faktisk kjøpt dissen:

https://www.motor.no/tester/dekktester/sommerdekktest-2016/continental-premium-contact-5/

Continental Premium Contact 5

Så langt så synes jeg de er godt på støy.. Nå er både bil og dekk produsert i Tsjekkia ;)

@Superb lllP7 gjorde det jo veldig bra i år

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
24 minutter siden, Baldvindur skrev:

@Tor2r: Gør som deg jeg også, ser på NAF sine tester og kjøper deretter. Har også en forkjærlighet for Continental, så i år har jeg faktisk kjøpt dissen:

https://www.motor.no/tester/dekktester/sommerdekktest-2016/continental-premium-contact-5/

Continental Premium Contact 5

Så langt så synes jeg de er godt på støy.. Nå er både bil og dekk produsert i Tsjekkia ;)

@Superb lllP7 gjorde det jo veldig bra i år

Joda Pirelli P7 har gjort det ganske bra de tre siste årene på NAF sine sommerdekk tester. Det er et ganske godt dekk med gode egenskaper og det eneste negative jeg opplever er støy, der har de absolutt litt ‹‹å gå på›› i forhold til de beste. F.eks. mot GoodYear sitt sommerdekk, så har Pirelli 3db høyere/mer støy, og en økning på ‹‹bare ›› 3db er vel en dobling av støybildet (om jeg husker riktig av det jeg har lest i slike db tabeller), så det er faktisk en både merkbar og høyst hørbar forskjell i støy.

Skulle jeg ha kjøpt meg nye sommerdekk i dag, så hadde jeg sett nærmere på Continental, Michelin, Nokian eller GoodYear, og muligens også Pirelli. Alle disse har gjerne meget gode dekk og det skiller som regel svært lite mellom dem i tester, det er stort sett bare nyanse-forskjeller i en eller annen retning, hvor f.eks. støy kan være noe et (eller flere) dekk skiller seg ut på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Baldvindur

Hadde vært interessant å testa litt forskjellig for å kjenne på forskjellen, spes i forhold til støy. Er liksom litt vanskelig å si når man bytter dekk en og annen gang.. ofte er det jo fra vinter til sommer og ikke fra 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Swoopie

Oi, takk for mange svar!! :D

Forsåvidt, jeg er lissom ikke den som skal spare på sikkerheten heller altså...men bare ikke interessert å betale for mye for like varer, nesten sånn som reklamen på tv for tia ;-)

Skal sjekke litt pris på de som ender i øvre del av NAF sin test, takk for link @Superb lll

Kommer tilbake med mitt valg :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×