Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

elossius

elossius Octavia Style 2.0TDI 150hk 4x4 DSG 2018 FL

Recommended Posts

Har fått et tilbud på en ny Octavia Style 2.0TDI 150hk 4x4 DSG 2018 FL

Høres dette tilvalget bra ut? Er det noe som mangler, eller som jeg ikke har behov for?

Avtagbart hengerfeste
"Bad road"
Eletrisk førersete med minne
Parkeringssensor F/B
Oppvarmet frontrute
Driving mode selection
Simply clever pakke
17" Denom Alu
Eletrisk bakluke
Reservehjul til 17" og 18" Alu
Kessy-Nøkkelfri adgang start/stopp
Oppvarmet 3-eket multiratt i skinn
Infotainment online 1 år til navi
17" Trius black
Vinterpakke
Navi Amundsen-pakke
Business pakke delskinn
16" Pirelli u.pigg
Lastekantbeskyttelse

Velger bevist diesel da det blir mest langkjøring.

 

//Eirik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen til forumet @elossius :) 

Ser jo egentlig veldig bra ut dette her etter min mening, men det er jo vanskelig å vite andres behov, for en sammenligner jo gjerne med hvordan en selv ville ha valgt/satt opp bilen. Men noen få synspunkter skal jeg likevel forsøke å gi deg.

Oppvarmet frontrute er definitivt noe jeg selv også vil ha tatt med, men bare lurte på om du er klar over at det er «synlige» meget tynne varmetråder i Octavia, og ikke den usynlige varmefolien som er i Kodiaq og Superb? Om jeg skulle ha valgt Octavia så hadde jeg likevel valgt det bare så det er klart, men det er en del personer som ikke liker disse trådene, fordi de synes at det forstyrrer synsfeltet. Bare et lite tips/opplysning :) 

Ellers så hadde jeg definitivt tatt med skvettlapper både foran og bak, lakken er såpass tynn at det blir helt sandblåst etter en liten stund. Jeg gjorde «feilen» med å bare montere dette foran på min Superb, men etter kun 4-5 med kjøring, så var det ikke klarlakk igjen i underkant av fangeren bak.

Hadde nok tatt med el.sete på passasjersiden også, men skal du kun kjøre bilen uten passasjerer, så er det jo en unødig kostnad.

For Superb sin del så er det et valg som heter parkeringsassistent, som også gir flere park.sensorer (på sidene i tillegg), og de kan være gull verdt på trange plasser. Jeg vet at det også er et valg for Octavia, men om det gir flere park.sensorer på den bilen vet jeg ikke..........? I tilfelle så hadde jeg tatt med det. Jeg trenger ingen til å parkere for meg eller til å hjelpe meg med rygging av tilhenger, men som sagt, det var kun med tanke på å ha flere park.sensorer. Spesielt for meg som har barn som øvelseskjører ;) 

En matte i bagasjerommet hadde jeg også tatt med.

Du har ikke skrevet noe om farge, men jeg hadde i hvert fall valgt en farge hvor det var metallic lakk.

 

Ellers så synes jeg som sagt at du har tatt med det meste jeg også ville ha valgt.

Lykke til :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for svar.

Begynner bakerst.
Jeg har valgt Quartz Grey Metallic og jeg er så "heldig" at jeg blir den eneste som skal kjøre denne bilen og det er nok kone-mor som blir fast co-pilot.
Skvettlapper hadde jeg ikke tenkt på, det skal jeg ta med. Fikk vite at det fulgte med matte til bagasjerommet i Simply clever pakken. Skal også be om å få se en av bilene med varmetråder i frontruten. Usikker på om noen av de jeg har prøvd hadde dette, har i alle fall ikke lagt merke til det.

//Eirik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flott farge :) 

Det var jo «my bad»  at jeg ikke fikk med meg at du hadde valgt Simply-clever pakka, for der er det bagasjeromsmatte inkludert, men det fikk jeg altså ikke med meg i farta.........

Når det gjelder varmetråder i frontruta så er det ikke så mange forhandlere som tar inn biler disse når det gjelder Skoda, men det kan jo likevel hende at din forhandler har en «på lur» ;) 

Når det gjelder disse trådene så er det som sagt en del som ikke liker dem, fordi de synes de er «forstyrrende». De ser nesten ut som sytråder, og ligger i et sikk-sakk mønster vertikalt over hele frontruta med noen mm mellomrom. Jeg har hatt et par biler med dette tidligere, og løsningen for meg var at jeg så «forbi dem», altså valgte å legge fokuset lenger frem, og etter noen få dagers kjøring, så la jeg ikke lenger merke til dem.

Som nevnt, skulle jeg ha kjøpt en Octavia (eller Ford), så hadde jeg ikke nølt et sekund med å velge varmetrådene i frontruta, de er så effektive at de er gull verdt for å slippe å skrape is og lage riper i ruta. Skal en ut på litt lengre turer (over 15 min) så er det jo selvfølgelig bare å sette på webastoen for å fjerne isen. Men for kortere turer så er ikke det å anbefale siden den minst bør brenne i 15 min (slik at den ikke soter igjen og tar knekken på sirkulasjonspumpa), og kjøreturen bør også være minst like lang for å kunne lade opp batteriet igjen.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Bare hyggelig @RuneT   Ja jeg bremser i hvert fall så effektivt jeg kan (når muligheten byr seg), men det er selvfølgelig avhengig av kjøreforhold/underlag og trafikken bak meg. På biler jeg har hatt med manuelt brekk så har jeg strammet det forsiktig inntil at jeg merker at det tar og så holdt det der en liten stund, for så å gjenta dette ved jevne mellomrom, for det er noe som er enkelt å kontrollere med hvor mye en strammer håndbrekket. Når det gjelder bil med elektrisk håndbrekk som gjør ikke jeg det, for det er enten av eller på og etter min mening ikke så enkelt å kontrollere. Det bruker litt tid på å stramme seg og det samme på å løse ut igjen, har brukt det litt for å forsøke å ta en «brekksladd» vinterstid på snøen på en parkeringsplass e.l., men det synes jeg ikke så mye om. Sier ikke at det er umulig, men det krever nok litt øving og trening før det får ønsket effekt og blir mer kontrollerbart, og det har jeg rett og slett ikke prøvet mer på........ Jeg for min del synes det er enklere med harde og kontrollerte oppbremsninger, altså bremsepedalen hardt inn ( «panikkbrems» ), men det behøver selvfølgelig ikke være løsningen for alle.   Jeg savner et manuelt håndbrekk, for det er enklere å kontrollere og ha det morsomt med når anledningen byr seg  
  • Tusen takk for utfyllande svar @Superb lll☺️ Da er mulig at desse bakbremsane må brukast veldig aktivt ved å f. eks "dra i handbrekket" og bremse hardt for å helde rusta unna. Eg ser jo at dine bakbremsen er veldig fine i forhold til mine og har vel ikkje antydning til rust (takk for bilder forresten).  Eg skal snart på service med bilen, så då får dei sjå på dei. Blir spande å sjå utfallet😊
  • Gammel post, så du har sikkert funnet ut av det allerede 😊 Møller bruker diagnoseverktøy til å kode fjernkontrollen. På Octavia skal du ha den ovale, lille fjernkontrollen frem tom 16-modellen, og den rektangulære typen fra facelift på 17-mod. På e-bay står det ofte feil ang dette. De har forskjellig sendefrekvens, så de virker ikke om hverandre. 
  • Hei @RuneT   Ser jo tydelige forskjeller på bildene dine av bakbremsene, det øverste av dem (dag 1) ser jo helt forferdelig ut, bakbremser som ser slik ut som dette må jeg ærlig si at jeg aldri har hatt. Det nederste bildet av bremseskiva bak ser jo vesentlig bedre ut, selv om en kan se antydninger av rusta som tidligere har vært på skivene. Verkstedene påstår mye som er riktig i teorien, men det eneste som kan forhindre rust på bremseskiver er at de er i bruk, og jo hardere oppbremsinger jo bedre er det for bremseskivene og calipere, ulempen er selvsagt at det sliter mer på både bremseklosser og bremseskiver. At bremseskivene bak er av en annen kvalitet er det ingen tvil om, foran er det større skiver i diameter, de er tykkere og ventilerte (dvs at de er doble med luft i mellom for kjøling om noen skulle lure på det). Skivene foran skal ta opp betydelig mer bremseenergi (varme) og de er jo i bruk hver eneste gang bremsepedalen blir berørt, slik er det ikke for bremsene bak. Har lest litt forskjellig om bremsekraftfordeling foran/bak fra 55/45 -----> 70/30, og da sier det seg selv at en må være veldig hard på bremsepedalen om en skal få skikkelig bremseeffekt på bremsene bak. Nedover bakker f.eks. så er det mye bedre med få harde bremsninger enn å holde forsiktig på bremsepedalen ned hele bakken, en unngår da varmgang (og glasserte skiver, det skjer mest på tunge kjøretøy) på bremseskiver og bremsevæsken, og en har også da med seg bremsene bak. Men igjen, da må en være flink til å følge med i speilet bakover. Legger ved bilder av mine bremseskiver, nå har min bil stått helt rolig i godt over 1 uke (sist i bruk 31.12.19), og sist den var i bruk så var utrolig mye salt og fuktighet på veien, likevel så ser de slik ut som dette. Slik hadde de ikke sett ut om jeg ikke hadde brukt bremsene så aktivt som det jeg gjør, de er definitivt ikke blanke det ser jeg også, men så har som nevnt bilen ikke vært i bruk på over 1 uke......... Bilen står i garasjen så det er dårlig lys, og det er (dessverre) lenge siden jeg har hatt muligheten til å vaske bil, og det synes godt på eikene til felgene........    
  • Om du har DSG kan du sannsynligvis få den gjennom der clutchwiren skal gå på biler med manuell. Det har iallefall vært tilfelle på Superb og Octavia
  • Takk for mange gode svar!  Første gongen eg merka noko til dette problemet var i sommer på veg til Italia på bilferie. Det var sommer, sol og tørre vegar, men plutseleg merka eg ein romlelyd bak når eg bremsa. Eg kjørte på adaptiv cruise (ACC) når dette skjedde. Eg la merke til at bakbremsane hadde eit slags svart belegg på seg og var ikkje glatte som frambremsane når ein kjente på overflata med fingeren (etter at dei hadde kjølt seg ned såklart😅). Gav beskjed om dette til verkstedet og dei skulle sjå på da ifm. neste service.  No har eg kjørt i over eit halv år sidan dette skjedde første gongen, og har snart passert 30 000 km. Køyre aktivt og langt når eg først køyre, og brukar bilen "skikkeleg" . Likevel er bakbremsane i betydeleg dårlegare stand enn framme. For meg ser da ut som to forskjellige stålkvalitetar som er brukt, der den "billigaste" er brukt bak. Bildene her visar tydeleg forskjell og er tatt parvis samstundes: Bakbrems dag 1 Frambrems dag 1: Bakbrems ein annan dag: Frambrems ein annan dag: Da kan jo hende at bremsetrikset med å parkere etter å ha varma bakbremsane opp hadde fungert, men da er jo litt merkverdig å måtte lage deg til denne rutinen på ein såpass dyr bil. Dette avkrefta også verkstedet skulle vera nødvendig. Eg har heller ikkje hatt ein såpass markant forskjell på fram- og bakbrems på tidlegare bilar, men da trenger ikkje bety at dette som skjer her på min bil no er unormalt for typen. Tanken som likevel slår meg  er at da er brukt bremseskiver bak av ein lavare kvalitet (legering) enn framme.   
  • Hei, skal koble opp ekstralys på min kodiaq. Jeg skal koble alt på egen bryter, men vet ikke hvor jeg får trekt kabelen. Noen som vet evt har noen bilder hvor jeg skal presse igjennom en kabel? 
  • På min kant av landet (Nord-Norge) fungerte Connect en periode i går formiddag for så å falle ut igjen. Internett (carstick) funker feilfritt.
  • Er det noen som vet om Kodiaq og Superb har den samme funksjonen på bremsene bak, altså at de legger seg litt på ved kjøring regn (da må pusseren være aktiv i noen minutter før de gjør det), det hjelper veldig mye for å ha tempererte/tørre bremser bak.. Selv etter at jeg bare har vasket bilen så tar jeg en liten kjøretur med noen harde oppbremsninger, slik at jeg ikke parkerer bilen med våte bremseklosser som vil kunne gi rust på bremseskivene. Jeg gir på litt ved nesten hver anledning jeg har (opp mot 80 -100 km/t når det er mulig med tanke på lovlig hastighet)) og bremser hardt for at bremsene bak skal være i bruk/bevegelse og ikke sette seg, men da er det som det blir nevnt her meget viktig å se i speilet bakover og ikke gjøre dette på glatt underlag slik at en ikke forårsaker en ulykke!  Hardere og mer aktiv bruk av bremsepedalen er nok den enkleste veien å gå for å fjerne og fortsette å holde rusten borte fra bremseskivene bak, for det meste av bremsekraften ligger jo foran inntil en trykker hardere på bremsepedalen. Regner med at det ikke er den store forskjellen på kvaliteten på bremseskivene for Kodiaq og Superb, men det er ikke noe jeg har kunnskap om.. De to foregående bilene jeg har hatt fra Skoda (Superb 2016 og Octavia 2018) var det heller ikke rust på bremseskivene bak pga det jeg har beskrevet her. Jeg kjører nesten hele vinteren på våte/saltede veier, og har heller ikke rust på bremseskivene bak på min Superb 2019, så det virker som det jeg gjør har har en misjon for å unngå rust på bremseskivene bak. Det er selvfølgelig heller ingen fasit, men fungerer i hvert fall i mitt tilfelle.
  • Som nevnt, er det  nok lurt å ha litt varme (og dermed tørre bremser..) når du parkerar.  Eg tar og "nødbremser" litt med det elektriske håndbrekket av og til for å slite vekk evnt.rust; og varme opp skivene. ( OBS!! pass på biler bak deg og fare for sladd ved våt veg.)  Brekket er jo kun av, eller fullt på, så det gjelder å vera varsom ved denne manøveren. Som du ser på bildet, so er det rusta akkurat der klossen har lagt inntil. Ganske vanlig om det er fuktig imellom skive  og kloss ved parkering. Ellers er min erfaring  at Skoda sine bremseskiver ikkje er spesielt bra. Både eg og ein arb.kollega har fått kast i skiver både framme og bak tidlig. (før bilane var passert 60000-km.)  Eg har no EBC skiver på bilen, og det vil vise seg om dei er bedre eller verre..  (Har bra erfaring med dei frå andre bilar.)   Er uansett ikkje dyrare, heller billigare enn originalskiver. Uansett er det største problemet salting/fuktig klima/regn.    
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...