Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

elossius

elossius Octavia Style 2.0TDI 150hk 4x4 DSG 2018 FL

Recommended Posts

Har fått et tilbud på en ny Octavia Style 2.0TDI 150hk 4x4 DSG 2018 FL

Høres dette tilvalget bra ut? Er det noe som mangler, eller som jeg ikke har behov for?

Avtagbart hengerfeste
"Bad road"
Eletrisk førersete med minne
Parkeringssensor F/B
Oppvarmet frontrute
Driving mode selection
Simply clever pakke
17" Denom Alu
Eletrisk bakluke
Reservehjul til 17" og 18" Alu
Kessy-Nøkkelfri adgang start/stopp
Oppvarmet 3-eket multiratt i skinn
Infotainment online 1 år til navi
17" Trius black
Vinterpakke
Navi Amundsen-pakke
Business pakke delskinn
16" Pirelli u.pigg
Lastekantbeskyttelse

Velger bevist diesel da det blir mest langkjøring.

 

//Eirik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen til forumet @elossius :) 

Ser jo egentlig veldig bra ut dette her etter min mening, men det er jo vanskelig å vite andres behov, for en sammenligner jo gjerne med hvordan en selv ville ha valgt/satt opp bilen. Men noen få synspunkter skal jeg likevel forsøke å gi deg.

Oppvarmet frontrute er definitivt noe jeg selv også vil ha tatt med, men bare lurte på om du er klar over at det er «synlige» meget tynne varmetråder i Octavia, og ikke den usynlige varmefolien som er i Kodiaq og Superb? Om jeg skulle ha valgt Octavia så hadde jeg likevel valgt det bare så det er klart, men det er en del personer som ikke liker disse trådene, fordi de synes at det forstyrrer synsfeltet. Bare et lite tips/opplysning :) 

Ellers så hadde jeg definitivt tatt med skvettlapper både foran og bak, lakken er såpass tynn at det blir helt sandblåst etter en liten stund. Jeg gjorde «feilen» med å bare montere dette foran på min Superb, men etter kun 4-5 med kjøring, så var det ikke klarlakk igjen i underkant av fangeren bak.

Hadde nok tatt med el.sete på passasjersiden også, men skal du kun kjøre bilen uten passasjerer, så er det jo en unødig kostnad.

For Superb sin del så er det et valg som heter parkeringsassistent, som også gir flere park.sensorer (på sidene i tillegg), og de kan være gull verdt på trange plasser. Jeg vet at det også er et valg for Octavia, men om det gir flere park.sensorer på den bilen vet jeg ikke..........? I tilfelle så hadde jeg tatt med det. Jeg trenger ingen til å parkere for meg eller til å hjelpe meg med rygging av tilhenger, men som sagt, det var kun med tanke på å ha flere park.sensorer. Spesielt for meg som har barn som øvelseskjører ;) 

En matte i bagasjerommet hadde jeg også tatt med.

Du har ikke skrevet noe om farge, men jeg hadde i hvert fall valgt en farge hvor det var metallic lakk.

 

Ellers så synes jeg som sagt at du har tatt med det meste jeg også ville ha valgt.

Lykke til :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for svar.

Begynner bakerst.
Jeg har valgt Quartz Grey Metallic og jeg er så "heldig" at jeg blir den eneste som skal kjøre denne bilen og det er nok kone-mor som blir fast co-pilot.
Skvettlapper hadde jeg ikke tenkt på, det skal jeg ta med. Fikk vite at det fulgte med matte til bagasjerommet i Simply clever pakken. Skal også be om å få se en av bilene med varmetråder i frontruten. Usikker på om noen av de jeg har prøvd hadde dette, har i alle fall ikke lagt merke til det.

//Eirik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flott farge :) 

Det var jo «my bad»  at jeg ikke fikk med meg at du hadde valgt Simply-clever pakka, for der er det bagasjeromsmatte inkludert, men det fikk jeg altså ikke med meg i farta.........

Når det gjelder varmetråder i frontruta så er det ikke så mange forhandlere som tar inn biler disse når det gjelder Skoda, men det kan jo likevel hende at din forhandler har en «på lur» ;) 

Når det gjelder disse trådene så er det som sagt en del som ikke liker dem, fordi de synes de er «forstyrrende». De ser nesten ut som sytråder, og ligger i et sikk-sakk mønster vertikalt over hele frontruta med noen mm mellomrom. Jeg har hatt et par biler med dette tidligere, og løsningen for meg var at jeg så «forbi dem», altså valgte å legge fokuset lenger frem, og etter noen få dagers kjøring, så la jeg ikke lenger merke til dem.

Som nevnt, skulle jeg ha kjøpt en Octavia (eller Ford), så hadde jeg ikke nølt et sekund med å velge varmetrådene i frontruta, de er så effektive at de er gull verdt for å slippe å skrape is og lage riper i ruta. Skal en ut på litt lengre turer (over 15 min) så er det jo selvfølgelig bare å sette på webastoen for å fjerne isen. Men for kortere turer så er ikke det å anbefale siden den minst bør brenne i 15 min (slik at den ikke soter igjen og tar knekken på sirkulasjonspumpa), og kjøreturen bør også være minst like lang for å kunne lade opp batteriet igjen.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Mine vinduslister har fått "flekktyfus". Krommen rundt grillen er fin og blank når jeg gjør den ren, mens vinduslistene er av en helt annen type. Mye mattere i utgangspunktet, og nå har de blitt skikkelig skjoldete i tillegg. Jeg får de ikke "rene"
  • Hei. Jeg skrev et innlegg på siden om Kodiaq, men der var det ikke så mange som hadde problemer med CarPlay, så jeg tenkte å høre på generelt nivå. Verdt å nevne at jeg har Amundsen og ikke Colombus, kanskje. CarPlay kan av og til ikke starte. CarPlay kan av og til slå seg av for deretter å koble seg på igjen. CarPlay kan skru seg av og ikke skru seg på igjen. Dersom jeg trekker ut ledningen fra USB etter at noe av dette har skjedd, så vil den nesten alltid starte. På de 10 md jeg har hatt bilen har jeg hatt to forskjellige iPhoner og fire forskjellige ledninger. Det kan også være litt problemer med å koble telefonen med Bluetooth. Ryggekamera skrur seg ikke på. Noen ganger skjer det ikke noe, andre ganger viser den konturen av hele bilen med slike merker for sensorer rundt om. Radioen står på, men når jeg skal regulere lyden så indikerer den at det er telefonlyden som skal reguleres. Noen ganger tar det veldig lang tid før radioen skrur seg av. Jeg skrur av tenningen/bilen, åpner døra, det virituelle dashbordet indikerer at bilen er skrudd av, men radioen står på fremdeles en stund. noen ganger med mørk Amundsenskjerm andre ganger med radioskjermen på. Av og til kan jeg ikke skifte kanal, selv om jeg trykker på de forskjellige kanalknappene. Klokka kan plutselig vise 1 time feil. Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Men jeg synes ikke det har blitt så mye bedre.    Dette er jo en ny bil, og slikt skal jo ikke forekomme, synes jeg.
  • Oppdaget etter 1,5 års bruk at dei kromma vinduslistene på Kodiaqen har begynt å få eit kvitt belegg på seg.  Har nokon erfaring med dette og kva som eventuelt kan fjerne da utan å gjere ytterlegare skade? Er dette vanleg å få på den type lister? Da ser ikkje ut som om grillen eller listene på siderutene bak har fått dette, berre listene på dørene.   
  • Dette har jeg ikke tenkt på å sjekke... Verkstedet har heller ikke spurt     Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Det hjalp litt, det ble bedre, men feilene uteblir ikke
  • Uten at jeg har fasiten så virker det jo nesten som det er flere feil her @Espen. Feil på bilens infotainmentsytem, og da en feil som (dessverre) ikke er permanent og gjør feilsøking vanskelig for verkstedet. Mulig feil på f.eks. ryggelysbryteren som skal gi signaler til infotainmentsystemet og aktivere ryggekameraet. Virker forresten bilens ryggelys når ryggekameraet/skjermen ikke fungerer? Skulle jo trodde at en SW update skulle løst dette, men når det ikke hjelper så er det vel kanskje bytte av deler/skjerm som er neste steg på to-do-listen for verkstedet.......? Det er synd at du har slike feil som dette @Espen, håper at verkstedet finner ut av dette for deg, lykke til  
  • Det burde jo være unødvendig, for dette kunne fint vært unngått med f.eks. en gummilist i toppen av døråpningen som ledet bort vannet når en åpner dørene, har som tidligere nevnt også det samme problemet på min Superb. Jeg har med meg en tørkerull i bilen som jeg bare tørker av vannet som er på oversiden av bakdørene før jeg åpner dem, da unngår jeg i hvert fall at baksetene blir våte når dørene åpnes. Ikke den beste løsningen det heller og burde vært unødvendig, men i mangel på andre løsninger, så gjør jeg det så enkelt som mulig.
  • Etter forbrukerkjøpsloven har forhandlar/verkstad 3 forsøk på utbetring/reparasjon av samme feil, so stå på ditt.
  • Ja, jeg har fått beskjed om jeg kan få dette på film. Og det har jeg fått til, unntatt baklukelåsen. Jeg er baki der 7-8 ganger i løpet av en arbeidsdag. Det blir 16 åpninger i løpet av én dag. I begynnelsen filmet jeg hver åpning..... men det blir tungvindt etterhvert og så glemmer jeg det en gang.... og selvsagt skjer det da.... Jeg har fått time til å bytte denne låsen da. Det er bra. Verkstedet sier at de har hørt om noen tilfeller som jeg har opplevd, men de sier også at det ordner seg etter en oppdatering av Amundsen. Det gjelder ikke min bil, for det har vi allerede prøvd. Dette er en pågående sak med verkstedet.
  • Veldig kjedelig med sånne periodiske feil.  Og  typisk at alt virkar når den er på verkstad..  Eg foreslått at du filmar det som skjer/ikkje fungerer.  Hadde trøbbel med rattbetjening på min bil.  Etter 3 ganger på verkstad uten feil funnet, filma eg når problemet oppstod, og leverte opptaket på minnepenn. Då skifta dei rattbetjeninga og alt er ok etterpå.  
  • Jeg har snakket med noen få andre som har Kodiaq 2020 med Amundsen som opplever det samme som meg, men det er ikke så mange. Derfor legger jeg det ut her for å høre om det er noen her inne som også har merket dette.   CarPlay kan av og til ikke starte. CarPlay kan av og til slå seg av for deretter å koble seg på igjen. CarPlay kan skru seg av og ikke skru seg på igjen. Dersom jeg trekker ut ledningen fra USB etter at noe av dette har skjedd, så vil den nesten alltid starte. På de 10 md jeg har hatt bilen har jeg hatt to forskjellige iPhoner og fire forskjellige ledninger. Det kan også være litt problemer med å koble telefonen med Bluetooth. Ryggekamera skrur seg ikke på. Noen ganger skjer det ikke noe, andre ganger viser den konturen av hele bilen med slike merker for sensorer rundt om. Radioen står på, men når jeg skal regulere lyden så indikerer den at det er telefonlyden som skal reguleres. Noen ganger tar det veldig lang tid før radioen skrur seg av. Jeg skrur av tenningen/bilen, åpner døra, det virituelle dashbordet indikerer at bilen er skrudd av, men radioen står på fremdeles en stund. noen ganger med mørk Amundsenskjerm andre ganger med radioskjermen på. I forhold til min Superb så er det utrolig dårlig DAB-dekning. Selv min etterpåmonterte DAB-Radio i Fabia`n har bedre forhold.  Midt i byen er det store områder uten dekning. Store områder rett utenfor byen også. På samme områder jeg har kjørt med Superb og fabia med radio. Svært ofte høres det ut som om høyttalerne er innpakket i bomull for deretter at lyden forsvinner helt og indikasjonen for manglende DAB-dekning vises.  Av og til kan jeg ikke skifte kanal, selv om jeg trykker på de forskjellige kanalknappene. Klokka kan plutselig vise 1 time feil. Av og til når jeg starter opp bilen etter at den har stått ca 45 min, så kommer det en litt merkelig lyd fra dashbordet. Lyden høres ut som om det suser i vannrør. Den varer alt fra 1 sek til 5 sek Baklukelåsen kan av og til bare låse seg opp, men ikke åpne seg automatisk når jeg låser den opp med håndtaket bak. Da "åpner" den seg noen mm og jeg kan dytte den opp manuelt, eller åpne den med bakluke åpneren ved å trykke én gang til. Denne bakluke åpneren  har jeg fått time for å byttes, Det er også en irriterende knirkelyd i B-stolpen på førerdøra når jeg åpner og lukker den. Ikke under kjøring, heldigvis. Det er fremdeles en ny bil, og slik skal ikke en ny bil være. Jeg har sagt fra til forhandler fra dag én. Er det noen her som kan relatere seg til dette?  
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
  • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
  • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
  • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...