Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tor2r

Behandling av utvendig plast

Recommended Posts

Mange biler har mye plast, blant annet min XC70. Plasten falmer fort i alle fall med mye bruk av avfettingsmidler.

Har i dag fått testet Gtechniq T1 Tyre andre Trim. 

Har ikke fått testet holdbarhet eller hvor effektivt skit preller av. Men det visuelle sier seg selv:

DSC_1330.JPG

DSC_1331.JPG

DSC_1332.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ser kjempe bra ut :-)

 

Har testet en rekke produkter (ikke den du har der), og så å si alle holder en svært begrenset periode! Med unntak av Owatrol Polytrol! Hadde dette på samboerens Volvo sine plastdetaljer i fjor, da den var svært falmet, og tidligere eier hadde fått kjørt poleringsmaskin bortpå plasten flere steder, så plasten hadde mye hvite "flekker" som ikke mot seg vaske av!

Polytrol fikk vekk alt det hvite, det svarte ble svart å så ut som nytt igjen! Dette var som sagt i fjor sommer, og dette ser fortsatt like svart ut! Polytrol er også svært billig, og fåes kjøpt på Jernia etc!!

Tenkte dag var greit å dele, men mye mulig Gtechniq sin funker bra også :-)

Edited by Salcin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polytrol har jeg også hørt mye bra om! Ikke fått testet selv, men skal definitivt gjøre det dersom holdbarheten til Gtechniq er dårlig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal ta å få ordnet bile i dag. Har holdt seg rimelig greit. Er litt falmet igjen rent utseendemessig. Men er fortsatt VELDIG lett å vaske av skitt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bildene viser jo et meget flott resultat, og det er jo absolutt mye å hente for varighet og sluttresultat på å kjøpe kvalitets produkter, og det viser jo tydelig bildene dine her.

 

Det er jo en meget flott bil også, selv om det ikke er Skoda......... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ble mørkt før jeg ble ledig fra barna i dag, så det får bli bilder i morgen :)

Ja, litt feil merke, hehe :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, nå er det litt over 3 måneder siden behandling av plasten. Har vel kanskje kjørt bortimot 5000 km. Ikke hardhendt vask. Noe kjøring på grusveier.
Den våte plastlooken er borte. Lot en utørket flekk være igjen for å vise hvor mørk plasten kan bli.


Vannavprellingsegenskapene er nok på 40% av det det var vil jeg gjette. Krever litt mer når jeg vasker enn tidligere. Må "gnikke" litt mer. Ser mye bedre ut en før behandling i alle fall. Men tviler det holder så veldig godt gjennom vinteren.

20160915_110817.jpg

20160915_110823.jpg

Gjevnt over så står plasten fortsatt greit mot den svarte lakken. Hadde nok sett enda bedre ut om jeg hadde hatt lysere lakk.

20160915_110839.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutter siden, Salcin skrev:

Har holdt temmelig godt ser jeg! Men som ett rimelig alternativ tipper jeg polytrol owatrol like godt :-) 

Ja, det blir neste produkt som skal prøves. Vet du hvordan den er i forhold til lukt? Har nemlig noen plastdeler ved innsteg som jeg også behandler..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Denne funker greit: MyŠKODA fra Skoda Auto a.s. https://itunes.apple.com/no/app/myškoda/id555311924?l=nb&mt=8   finnes også til Android
  • Ser det er flere engelske pdf.filer en kan laste ned for Octavia, men det er så mange forskjellige utgaver her at jeg vil ikke linke til noe spesifikt. Ser ut til at det er et dele i 2008 også som heller ikke gjør det enklere å søke etter den rette linken/nedlastingen, men det dele er muligens en forskjell fra 2008 og til 2009 uten at jeg vet noe om det. Jeg kjenner lite til Skoda før 2016 når jeg selv kjøpte min første nye Superb.........   Jeg ville vel forsøkt å søke etter noe slikt på Google (sjekk linken under her),  Skoda Octavia owners manual 2008 Da får du i hvert fall noen forslag, ellers så får du bare forandre litt på søkekriteriene. Lykke til  
  • Hehe Bra! Ja, er alltid lov å glo på noe nytt Synd de ikke selger 150 tsi og 4x4, hadde vært en fin kombo Med min kjørelengde er liksom ikke 180hk bensin så interessant, er litt vel tørst Håper de kommer med hybrider etterhvert 
  • Ja tenker det samme, at instruksjonsbok hadde vært interessant å ha. Hvor kan en finne det? (skal selvsagt Google det ja). Bilen er en octavia stasjonsvogn 2008 mod med 1,9 TDI. 
  • Ja da Octavia har fungert meget bra så langt. Var forresten nede hos forhandler og fikk låne en smøring til listene i dørene, for det knirket veldig i dem når varmen kom nå, og det er vel omtrentlig det eneste jeg har  ordnet med etter hva jeg kan huske. Men nå er ikke denne bilen så mye brukt/kjørt heller da @PaulusA, den står stort sett stille i ukedagene for tiden, og så er det noe kjøring i helgene, har kun kjørt rett i overkant av 13.000km med den siden Juli 2018....... Det er vel ikke alt jeg er helt tilfreds med, men det kan ikke Octaviaen noe for. Det har med med at jeg savner Superben jeg hadde, men igjen, det valget kan jeg ikke skylde på Octavia for, så det får jeg ta på min egen kappe gitt   Kommer jo en helt ny Octavia til høsten (2020 modell), så får en vel kaste noen blikk på den etter hvert vel  
  • Jepp skal ha 3. service om få dager. Kan selvfølgelig være litt lite olje på forrige service. Uansett, for det som betyr noe er bilen helt fin - Dvs drift og pålitelighet - da heldigvis null kritiske feil Håper du er fortsatt fornøyd med din Octavia?
  • I hvert fall så får jeg varsel på min bil etter noen mnd, men om det samme varselet gjelder for alle Skoda sine modeller vet jeg ikke. Tittet i instruksjonsboka for min bil nå, og der står det at det skal gjøres minimum 1 gang i året eller ved hver 10.000km. Om jeg ikke tar helt feil så er det ABS sensorene som reagerer på forandringer i hastigheten til hjulet som har mistet luft, for det hjulet som har mistet luft vil rotere litt saktere enn de hjula med korrekt satt lufttrykk. En annen ting jeg anbefaler deg å gjøre @Nordavinden er å søke etter en instruksjonsbok til din aktuelle bil på nettet, for der ligger det instruksjonsbøker/brukermanualer til de aller fleste merker og modeller, det gjør en litt mer selvhjulpen i enkelte situasjoner   Hvilken årsmodell av Octavia er det du har?
  • Ok så jeg blir påminnet visse mellomrom å sjekke dekk trykket altså?. Er det bare en fast påminnelse feks 1 gang i mnd eller er det faktisk sensorer som ser/føler dekk trykk på denne bilen?. 
  • Det er faktisk et EU direktiv, så alle nye biler etter et visst årstall må ha dette. Det varsler om lavt dekktrykk, så det er rett og slett en sikkerhetsanordning. Det er viktig å korrigere etter hver gang en har byttet dekk (ca hver 6. mnd), og/eller ved hver ca 10.000 kjørte kilometere (om jeg ikke husker helt feil). Det gjelder også om en benytter samme dekkdimensjon sommer/vinter. Så om en ikke har korrigert dette etter en del kilometere/mnd, så vil et slikt varsel komme for å minne om at lufttrykket skal måles/justeres og bekreftes.  
  • Noen som har mer erfaring med denne bilen enn meg. Hvordan skifte pære tåkelyset på denne?. Må jeg skru ut hele den plast bunnplata under bilen? 
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Har sagt det før og sier det igjen, den rødfargen sammen med de sorte Sportline detaljene er utrolig flott! 😊 Du kan gjerne også lage en egen tråd på bilen din her @BGB https://skodaforum.no/forum/20-min-bil-mitt-prosjekt/ De fleste av oss har vel laget egne tråder på bilene våre der, så det er kanskje derfor det ikke legges ut så mange flere bilder i tråden du har startet her. Jeg personlig har hverken flere bilder eller en bil det er så veldig spennende å legge ut flere bilder av, men jeg liker veldig godt initiativet ditt for mer aktivitet/flere bilder av de mange flotte bilene som medlemmene her har 👍 😊
  • Får spamme litt mer bilder da i håp om at flere hiver seg med i tråden.  Velvet Red Metallic i solen:
  • De originale 20» blir mest sannsynlig vinterhjul etterhvert og nye helt sorte 21» blir sommerhjul.  Baklysene skal ikke kodes på med DRL her i gården nei, liker at dem er av på dagtid Men mulig det blir kodet andre småting frem    
  • Kodiaq gjør seg utrolig flott i denne rødfargen og de sorte detaljene, så den er virkelig flott   Ja litt mørkere vinduer bak synes jeg absolutt gjør seg, men det er det sikkert ikke alle som er enige i, jeg synes som sagt at den originale toningen på Sunset er i lyseste laget. Felgene synes jeg også er veldig flotte til denne bilen, fint design og jeg liker veldig godt sammensettingen av polerte alukanter og antrasitt fargen. Har nesten det samme designet og utseendet til min bil, mens mine vinterfelger synes jeg rett og slett blir for mørke/dystre. Men der hadde jeg ikke stemmerett en gang, for det avgjorde fruen sammen med selger...........   En annen ting jeg har gjort (bestilt) til min Octavia er koding på baklysa, slik at de lyser sammen med LED-stripene (kjørelysene) foran. Det er nok en original programmering for flere andre europeiske land så jeg i fjor sommer, for det var det i hvert fall en del biler fra andre land som hadde. Nå vet jeg jo at du har god kunnskap på dette med koding selv @BGB, så dette er vel noe du sikkert ordner selv om du har lyst til det........?  

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...