Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Octavia10

Klutsj ulyd

Recommended Posts

Octavia 2011 modell 4x4. 

Startet bilen i går etter jobb og hørte umiddelbar ulyd (en slags blafring, gnikke, vifteaktig lyd). Kikket under panser og synes motor ristet mer enn vanlig, motordeksel vibrerte noe voldsomt. Ved tilfeldighet la jeg merke til at hvis jeg trykket klutsj inn ca 2-3 cm til jeg merker motstand, så gikk lyden helt bort. Dette gjorde jeg flere ganger uten endring og det var veldig konsist. Ringte Skoda og de sa det kanskje var noe løs klutsjvaier. Kjørte avgårde og googla litt når jeg kom hjem og sånn 90% nøkkelordmessig dukker ordet utløserlager opp støtt og stadig. Men nevnes også noe med svinghjul hvis dobbelmasse... 

Når jeg var kommet hjem var det ingen ulyd i det hele tatt. I dag morges var det en liten antydning til det, ikke like ille som i går.

Noen tanker, og evt. hvor mye arbeid det er å bytte det lageret? Er det en enmannsjobb? Har ikke så mange til å hjelpe meg men vil ikke bli overbyrdet heller hvis det er en umulig amatørjobb.

Edited by Octavia10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thor Eivind skrev på Facebook :

Kan høres ut som utløserlager hvis det skjer ifbm med utløsing av clutchen, opplevde noe lignende på en bensinbil så vil tro at vibrasjonene i en diesbil vil kunne være kraftigere ved det samme feilen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Har du 1,6 tdi så har vi samme problem.. Viskosekobling inni svinghjulet er ødelagt og på min røy sentraluttrykker samtidig.. Her i nord skulle lokal forhandler ha 38500,- for jobben.. vanvittig system for har vært byttet på min en gang tidligere så ikke holdbart system med dobbelmassesvinghjul. og på 4x4 funker det veldig dårlig å bygge om til fast svinghjul. bare mote deg opp til å skru.. Mye skruing for å få av girkassen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...