Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


tronna

+Medlem
 • Innholdsteller

  169
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4
 1. Jeg har 18 sommer og 17 vinter. Må si jeg merket forskjell på spesielt støy, og litt på komfort når jeg byttet fra vinter til sommer. Men det er jo et veldig tynt grunnlag for å kunne si noe om støy og komfort i forhold til de forskjellige hjulstørrelsene når dekkene ikke er de samme. Men utifra litt vage tester jeg har lest/sett, så er saken ofte den at en gylden middelvei er veien å gå når det kommer til felg. Det er ikke sikkert at de minste felgene gir minst støy og best komfort. Men det som ofte er tilfellet er at ekstreme felgstørrelser sjelden har noe for seg annet enn det visuelle. Det fornuftige valget er stort sett å ta den størrelsen bilen blir levert med som standard. Vil også skyte inn at dersom du har 19 tommer standard sommerfelg som flere av modellene levers med, så tror jeg det vil se veldig rart ut å gå over til 17 tommer vinterfelg. Da ville jeg heller valgt 18tommer vinter så forskjellen ikke blir så stor.
 2. Jeg var og prøvekjørte 150TSI før jeg endte opp med å kjøpe 190TDI. 180TSI var for min del uaktuell på grunn av den høye prisen. Jeg må si at jeg var positivt overrasket over 150 bensin. Den fungerte veldig bra, og dersom det blir mye bykjøring, vil jeg påstå den motoren er helt perfekt. Selv kjører jeg mye landevei, ofte med full bil. Har også kjørt en del henger. Så jeg kom til konklusjonen at diesel er best for meg både med tanker på drivstoffforbruk og kraft/moment. Synes det er litt rart at den motoren ikke fåes med 4x4, men sånn er det nå bare. En fordel er at bilen vil veie 200kg mindre enn 190TDI. Det er MYE vekt. Men kjør på med 150TSI om du føler den dekker ditt behov. Det er en fin motor, og du vil fint komme deg opp bakker og berg selv med full bil. L&K skulle jeg forresten gjerne hatt, veldig fin bil!
 3. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  @Superb lll Neida, jeg tok det ikke slik, jeg ble bare litt usikker, da det er godt over et halvår siden jeg leste nettopp det. Men for sammenligning, så er dette noe av det som står om Offroad kjøring i bruksanvisningen til Kodiaq: Offroad-modusen inneholder funksjoner som bidrar til å takle vanskelig veidekke, når man kjører på uasfalterte veier. Men selv med aktivert Offroad-modus, blir kjøretøyet aldri en ekte SUV. ADVARSEL Vær oppmerksom på de generelle merknadene om bruk av assistentsystemer » Side 207, i avsnitt Introduksjon. VÆR FORSIKTIG ■ Offroad-modus er ikke laget for bruk på vanlige veier. ■ For at Offroad-modus skal fungere på riktig måte, må alle fire hjulene være utstyrt med samme type dekk og disse skal være godkjent av ŠKODA AUTO.     Funksjonsmåte Bilde 263 Offroad-tast/Infotainmentskjerm: Visning ved aktivering  Les først og vær oppmerksom på og på side 210. Offroad-modus griper inn ved en hastighet på 30 km/t. Vi anbefaler at du aktiverer Offroad-modus for all kjøring utenfor asfalterte veier. ›For å aktivere/deaktivere trykker man på tasten. Ved aktivering lyser varsellampen for Offroad-modus i kombiinstrumentet  samt bakkekjøringsassistenten  . På Infotainmentskjermen vises Offroadmodus » Bilde 263 – . Følgende funksjoner er integrert i Offroad-modus. ▶ Bakkestartassistent » Side 211 ▶ ESC Offroad » Side 211 ▶ ASR Offroad » Side 211 ▶ EDS Offroad » Side 211 ▶ ABS Offroad » Side 211 Moroa står på side 210. Men dette med garantien må jeg ha lest en annen plass.
 4. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  Skal prøve å finne fram i boka. Så jeg er sikker på at jeg ikke finner på ting
 5. Octavia sporer

  Hæ? Det er jo helt talentløst!
 6. Hvilken Haldex er det på Octavia Scout 2018

  Inntrykket mitt er at veldig mange produsenter som har en enklere 4x4 ala haldex er ganske forsiktig med å fortelle at det ikke er et skikkelig offroad system. Men leser man i for eksempel brukermanualen på Kodiaq, så står det nettopp det, at Kodiaq ikke er en skikkelig offroad bil, og at kjøring i terreng kan føre til at garantien ryker. Men at både Haldex og alle andre slike systemer er til god hjelp på vinterføre har jeg liten tvil om. Sjekket for øvrig nettopp Rav4, X-Trail og Outlander sine brosjyrer. Kun Outlander viser bilde av bilen sin på noe så vågalt som grusvei. Sier litt om hvilken forventninger produsentene vil at vi skal ha til bilene. Tiguan vises også på litt grus, men også gress(!). Subaru, som er det 4x4 systemet med mest pondus i denne prisklassen, tør faktisk vise at Outbacken krysser en elv Helt utrolig! Hadde jeg ikke gått for Skoda, så hadde jeg mest sannsynlig endt opp med en Subaru Outback.
 7. Forbruk kodiaq

  Jeg kjører langt mer enn jeg hadde sett for meg, bikket 14000km på 7 måneder, ligger altså godt an til å kjøre 20-24000 i året. Da vil jeg spare inn prisforskjellen på 190 TDI mot 150 TSI på forholdsvis få år. 2.0TSI var aldri aktuelt for min del grunnet engangsavgiften. 2.0 TSI er riktig nok mer livlig, med dieselen er hakket mer praktisk, og jeg tror dama i passasjersetet synes den er livlig nok som den er 😆 Dagens tur fra Oslo til Sjoadalen via Valdresflya hadde følgende forbrukstall. 267km, 3:53t, 69km/t snitt, 6.3 l/100km. Da er vi nesten oppe på 1400 meter.
 8. Forbruk kodiaq

  Jeg har omtrent samme bil som @sletto, og har et totalforbruk etter 13000km på 0.7 på mila. Min kjørestil tilsier at jeg kan få det godt ned på øvre 0.5 tallet når jeg kjører pent.
 9. Ta gjerne bilde av det hvis det skjer igjen, da tipper jeg vi kan guide deg videre ganske lett
 10. At bakluke er åpen?
 11. Gratulerer så masse! Ser meget bra ut! Nå må vinteren bare komme !
 12. Blindsonevarsling slår seg av

  I plankebyen såklart!
 13. Blindsonevarsling slår seg av

  Henta meg en 163 meter lang plank med henger i dag. Da ble jeg varslet om at ditt og datt ble deaktivert. Måtte aktivere de selv når jeg satte fra meg hengern.
 14. Blindsonevarsling slår seg av

  Jeg kan også bekrefte at den skrur seg av ved hengerbruk. Har skrudd terrasse i helgen. Heldigvis ikke over 30 grader i skyggen, bare 29

tronna vant dagen sist September 11

tronna hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

27 Glimrende

Om tronna

 • Rang
  Veteran

Personlig informasjon

 • Bosted
  Akershus
 • Bil
  Kodiaq Style 190TDI 4x4 2018

Nylige profilbesøk

707 profilvisninger

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×