Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Asse22

Passer dekkene på felgen?

Recommended Posts

Hei

Er eier av en Skoda Superb som har sommerdekk med størrelse 225/45-17 og står på felg. Har akkurat kvittet meg med en Saab som hadde helt nye dekk som jeg per nå har beholdt. De har størrelse 205/55-16 og står på felg. Noen som vet om disse vil passe på felgen til Superben, da dekkene som er der begynner å bli slitt? Når jeg stiller disse to modellene ved siden av hverandre ser de helt like ut. 😎

Hjelp!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Jeg er litt usikker på om du spør om et 16» dekk passer på en 17» felg eller om Saab felger passer på en Superb, uansett er svaret på begge nei.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe.. Jeg tenkte på om et 16" dekk kunne passe samme felg som 17" står på. Teit spørsmål egentlig, men de ser like store ut når dekke står ved siden av hverandre på felg.

Skoda med Saab-felger hadde tatt seg ut 😊

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gjør det enkelt, selg Saab felgene og dekka som står på de felgene, så kjøper du deg dekk i riktig dimensjon til din Superb. Det er det eneste rette du kan gjøre her etter min mening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg må spørre opp igjen for jeg må ha ting inn med teskje.

Standard dekk/felg i vognkortet er 205/55R16 foran og bak. Jeg har vinterdekk i denne dimensjonen. Sommerdekkene er av dimensjon 225/45R17, og er i vognkortet oppgitt som en alternativ dekkdimensjon.

Forstår jeg det sånn at disse dekkene ikke vil passe på samme felg, altså at jeg har en sommerfelg som er større enn vinterfelgen (17" vs 16")? Grunnen til at jeg spør er at jeg fra en annen bil har noen helt strøkne sommerdekk på 205/55R16, men om jeg forstår det rett vil disse ikke passe på sommerfelgen min (17")?

Er det vanlig at sommerdekkene er større enn vinterdekkene? All den tid vinterdekkene mine følger standard dekkdimensjon, mens sommerdekkene bruker alternativ dekkdimensjon.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
30 minutter siden, Asse22 skrev:

Grunnen til at jeg spør er at jeg fra en annen bil har noen helt strøkne sommerdekk på 205/55R16, men om jeg forstår det rett vil disse ikke passe på sommerfelgen min (17")?

Nei, det går ikke. 
 

Størrelse på dekk og felg betyr ingenting, alt handler om riktig rulleomkrets. 

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Fordi det er to forskjellige størrelser, 16 passer fysisk ikke på en 17 felg. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, skjønner det.

 

Nå skjønner jeg også hva du mente med:

4 timer siden, BGB skrev:

Størrelse på dekk og felg betyr ingenting, alt handler om riktig rulleomkrets. 

 

Svaret er jo enkelt da. Siden jeg har en 17" felg og da passer selvfølgelig ikke et 16" dekk.

Takk for hjelpen :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 timer siden, Asse22 skrev:

Hvordan vet du at de ikke passer? Jeg skjønner ikke helt. 

Bare for å utdype dette litt, en 16" felg har en diameter på 16", og et 17" dekk vil da ha en for stor diameter til å passe på den felgen.
Så motsatt med en 17" felg, et 17" dekk har en for stor diameter til at det fysisk vil passe på en 16" felg.

I tillegg så kommer det som @BGB skriver, at det også har med rulleomkretsen til hjulet/dekket, at det skal være korrekt i forhold til hva som står i vognkortet til din bil.
Her hadde 205/55-16" dekk passet til din Superb, OM du hadde hatt riktig dimensjon på felgen.

Se litt på denne dekk kalkulatoren, så ser du hvilken bredde og profil som kan benyttes i forhold til hva som står i vognkortet til bilen. Rulleomkretsen kan lovlig forandres inntil +/- 5% i forhold til hva som står i vognkortet til bilen.

http://www.dekkalkulator.com

På dette skjermbildet her har jeg lagt inn de dimensjonene du spurte om, så ser du at dekket (205/55-16") kan lovlig benyttes, men du har ikke riktige felger så lenge du har 17" felg til din Skoda.
Der ser du også at det er en fysisk større diameter på en 17" felg enn en 16", men 17" dekket har en lavere profil, og dermed blir rulleomkretsen ganske lik, kun 0,31% avvik.

560769179_Skjermbilde2019-10-30kl_17_34_30.thumb.png.cbbdd593809ad84f316b5f644b9a70dd.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Hmm! Samme feilmelding  her, i dag,  med samme Kodiaq- modell.... Sjekka, og må etterfylles, ja. Langt under anbefalt nivå.. Tør ikke kjøre den, nei! Må gå til jobb i morgen, da🙁
  • Her høres det ut som et spjeld som fører varm/kaldt luft har hengt seg opp. Altså at spjeldet ikke åpner eller lukker seg og at det istedenfor varm luft, kommer kald luft. 
  • Høres ikke bra ut i disse tider... hva slags verksted har du brukt? Om du ikke var hos merkeverksted, ville evt tatt turen dit, med diagnose osv.
  • Oppdager at vindusvisker ikke virker. Bilverksted klarer ikke finne ut noe og det eneste de fant ut er at viskermotor fungerte da de målte dette. Bilen er en Skoda Fabia 2010 mod. Noen som har erfaring med dette?
  • Hi.Jeg for problem med klimaanlegg bak som kaster kaldt luft selvom jeg justerte dem på 30 grader nak.foran virker helt greit men bal både på guøvet og midten kaster kaldt luft.Er det noen som har peilonh på det?
  • Hei, Jeg har enn Octavia Scout 2018 model, hvor radioen har begynt å spørr om PIN kode? Jeg skriver inn enn random PIN også star det "vent litt" eller.no så skjer det ikke noe mere... så jeg skrur av og på radioen og da kommer den opp igjen og fungerer helt fint uten å spørr om PIN kode igjen.. Se vedlagt bilde. Hva er dette for noe ? er det tyveri sikring vist spenning har vert borte eller.no ? Tusen takk for innspill.      
  • For all del, beklager så mye at jeg informerte et nytt medlem om hva som kan skje om koding går feil, eller blir gjort av noen som ikke har den rette kunnskapen. Men den informasjonen er det jo bare Møller/VAG selv som kommer med, så da er nok det ikke så viktig å ta hensyn til............. Problemet er jo at merkeforhandler ikke koder lenger, fordi de ikke har lov til det, etter hva de informerte meg om i sommer når jeg ville kode bort det jeg nevnte over her på den nye bilen jeg hentet da, men det kunne de som nevnt ikke gjøre. Det var svaret de fikk fra fabrikken når de la inn en bestilling på nye koder til min bil for at de skulle bli lagret i bilens programvare og ikke bli slettet ved neste service.
  • Guest
   Få din lokale forhandler til å kode for deg hvis du ikke kjenner noen med diagnoseverktøy. Blir det gjort riktig har det ingenting å si for nybilgarantien.    Men det er tydeligvis veldig viktig for vedkommende over her å skrive det i hver bidige tråd når det er snakk om koding.
  • Det har ikke vært noen problemer med å ha kontakt med bilen siden serveren ble friskmeldt for min del, men jeg må legge til at jeg heller ikke har gjort noe annet enn å sjekke at det er samarbeid mellom bil og app. Når jeg gjorde et forsøk på å aktivere park.varmeren i går så fikk jeg samme meldingen som du skriver om her @Core2Duo, men for meg så løste det seg etter at jeg logget ut/inn av appen 1 gang. Det tok litt tid før alle systemene var oppegående etter den innloggingen, og det som tok lengst tid var park.varmeren, men den startet via appen etter en stund og siden det så har det fungert for min del.
  • Leter etter dobbelt hundebur til Skoda Kodiaq. Alle de mest brukte som 4Pets og Trixie ser ikke ut til å passe 😕 Noen som har noen gode tips? Har en Gordon Setter og en Keeshond, så en stor og en mellomstor hund. Skulle gjerne hatt de med meg på en trygg måte. Andre gode forslag tas imot med takk 😇
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Må straks gå til innkjøp av barnesete nr 2. Det kommer til å stå mest i samboeren sin 2016 Fabia Monte Carlo Edition. Er det noen som har forslag til hvilke stol som passer bra i de? Å som ikke tar for mye plass. 
  • Har ikke fått noe slikt, nei, så jeg regner med det ikke er så mange muligheter utenom og få oppdateringer fra selger. Jeg mener man i alle tilfeller burde få det med en gang, om det var muligheter for det.     Spørs om Møller har det samme systemet.. De burde vel ha det, men jeg har på følelsen at de ikke har det.. 😅 Får vel sende en liten henvendelse til selger om jeg ikke hører noe fra han den nærmeste tiden!  
  • Det kan godt hende at det er en mye bedre sporings system her i Norge også for alt jeg vet @Marius, for som sagt så var det fra min bestilling av Superb i 2016 jeg skrev om over her, så forhåpentligvis har det også blitt enklere  her i Norge også nå   Den Superben jeg kjøpte nå i sommer var det mye enklere å spore/finne, for den sto midt på gulvet i salgslokalet  
  • Ganske sikker på Skoda i UK har et mer omfattende sporings system på dette her, har ved flere anledninger lest på briskoda at dem kan spore der (Kundene/kjøper)  

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...