Gå til innhold
Søk i
 • Flere valg...
Finn resultater som...
Finn resultater i...
PAM

Enyaq iv80 - Feil/feilmeldinger på diverse assistansesystem dukker stadig opp.

Anbefalte innlegg

Ny bil i juni 2021. Alt ok en måneds tid.  Så dukket det opp av og til "ACC er ikke tilgjengelig for øyeblikket".

Det har de siste ukene "ballet seg på" med flere:

- "Front Assist er ikke tilgjengelig"

- "Proaktiv passasjerbeskyttelse er begrenset"

- "Unnamanøvreringsassistenten er ikke tilgjengelig for øyeblikket"

- "Advarsler og informasjon ikke tilgjengelig. Kjør forsiktig!" Hastighet vises nå ikke! KUN TRE STREKER: "- - -"!!

- "Travel Assist er ikke tilgjengelig for øyeblikket".

Disse dukker nå opp, ofte med lyd/pling, med jevne mellomrom på hver eneste kjøretur. Og dette er i pent vær, solskinn og ren bil!

På verkstedet virker det ikke som dette er noe generelt problem. Der er det dessuten en måneds ventetid for å få det sjekket!!!

Er dette kjent for andre???

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også en Enyaq ny i Juni. Jeg har samme problemmer, og har time på mandag Skoda Ensjø for å feilsøke. Første symptonene startet ca august for min del.

Mye av dette har blitt værre og værre den senere tid. Men problemet kommer og går, men symptomene du referer til over kommer garantert i løpet av en kjørertur i min bil nå.

Dette er jo selvsagt uholdbart og trafikkfarlig å kjøre rundt i.

Siden du har samme problem så er jeg nysgjerrig om du også har opplevd "statiske smell" i høytaler til tider? Jeg har nemlig det, og problemene jeg opplever mistenker jeg henger sammen med det. Har også video med lyd av at lyden i bilen var helt forvrengt (type sprengthøytalerlyd), og det hørtes ut som lyden kun kom fra en høytaler i midten (dette skjedde mens jeg hørte på lyd via Android Auto), denne situasjonen har forløpig skjedd kun en gang.

Jeg mistenker jordingsproblemer i bilen.

Har også problemer med at touchskjermen blir uresponsiv og at skiltgjennkjenning er upålitelig, men det er urelatert til problemene over antar jeg. Spesielt dette med uresponsiv touchskjerm leser jeg er ett generelt problem ivhertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ofte samme meldinger på min snart 1 år gamle Superb, men ser at det ofte har sammenheng med at kart ikke er oppdatert med terrenget, eller dårlig veimerking. Blir enda verre når snøen kommer, da feilmelder den stadig. 

Endret av Stardustsilver
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Var på verksted  det var en sikring som var gåen. Er den  verste instruksjonsbok jeg har sett av alle bilene jeg har hatt.
  • Hei. Det høres ut som du har fått samme problem som jeg hadde. Det høres identisk ut. I mitt tilfelle var det ballasten/styringsenheten for xenon.   Jeg forsøkte en stund å ordne dette selv. Selve jobben er enkel og en uoriginal ballast får du til 1200,- på nett.   Det er enkelt å løsne lykta. Utfordringen kommer når du skal ta den ut for å komme til ballasten som er montert på siden av lykta. For å få til dette må du ta av fangeren.   Det skal være greit å ta av fangeren selv om det høres voldsomt ut. Det krever at du setter av litt tid og får løftet opp bilen litt (sørg for å sikre at bilen ikke kan flytte på seg). Du bør også ta kontakt med forhandler og få tak i noen gummiklips/propper som med stor sannsynlighet ryker når skruene er fjernet. Jeg landet på at jeg satt jobben bort og heller jobbet overtid med noe jeg har peiling på. Selv om 9500,- uansett var sure penger. Har du tid, lyst og gjør noen forberedelser tror jeg det er helt kurant å gjøre selv. Mye penger og spare.
  • @ian Har akkurat samme problem nå på min Octavia 2014. Venstre nærlys foran er defekt, og skifte av pære fungerer ikke. Hva ble løsningen på din Octavia? Kurant å bytte selv? Kostnad?
  • Kjøpte en 2010 2l Superb Uansett hvordan lysbryteren står er det bare nærlys og fjernlys og det som  svinger som  virker. Er det jeg som gjør feil, eller er det noe galt med bilen
  • Det gjaldt i England riktignok, men moro likevel. Jeg har hatt lite feil på min som nå er 4 år gammel. 
  • Hvis det ikke finnes lagerbiler som passer, så er nok tålmodighet noe man må ha bøtter og spann av. Pandemien har visst påvirket mye av den kjente vare-flyten på svært mange områder. Så, lykke til, håper det går greit! Spennende bil å vente på i alle fall. Blir interessant å høre hvordan den type motoroppsett vil virke i praksis, så det er bare å holde oss oppdatert når den dukker opp.
  • En liten oppdatering. Leveringstider er som jeg leser på flere andre steder også høyst usikkert for alle biler, også bilen jeg har bestilt. Bilen ble bestilt 02.08.21 så det er jo ikke så lenge siden, men det har allerede blitt antydet 3 forskjellige produksjonsuker før jeg snakket med selger i går. Når bilen ble bestilt så var det snakk om mulig produksjon i uke 49 (2021), men etter et par uker så så det ut til at det kunne bli i uke 1 (2022), noen dager etter så kunne det være snakk om i uke 3 (2022) i stedet, men ikke noe av dette er en bekreftet produksjonsuke. Snakket med selger i går, og da så det plutselig ut til at det kunne være produksjon i uke 41 (2021), men heller ikke dette er en bekreftet uke. Det kom i hvert fall som en meget positiv overraskelse på både selger og meg, at det skulle kunne bli en fremskynding av produksjonen, men det gjenstår jo å se om det faktisk er slik det blir. Det hørtes i hvert fall ut som om både ladbar hybrid og mild-hybrid (som jeg har bestilt) kunne få litt tidligere produksjoner, mens det kan virke som de helt elektriske bilene vil ta sin tid dessverre, uten at det heller er bekreftet. Så det meste er høyst usikkert for tiden, men jeg tror nok det er best å smøre seg med en god og stor porsjon med tålmodighet
  • Så rart! Trodde da ikke de ble å fjerne CD-spilleren. Usikker på dette, men kan det hende at den eksterne spilleren du har kanskje krever en driver for å kunne spille av CD-plater på andre enheter? Som på Windows f.eks, hvor det som regel kreves at du installerer driveren før du kan ta enheten i bruk. Du har sikkert prøvd allerede, men har du forsøkt den andre USB'en også?
  • Ja, det er nok det. Dessverre. Jeg viste det heller ikke før jeg fikk bilen.  Hadde tenkt å bruke den til musikk og lydbøker. 
  • Skal du bruke spilleren til å spille av musikk? Tok litt tid før jeg oppdaget det selv, men det sitter en integrert cd-spiller øverst på kasetten der du putter inn SD-kort for navigasjonssystemet. Mulig det ble tatt bort i litt nyere biler.
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Hei, Disse lyktene skal være pottetette har jeg hørt ved tidligere anledninger. Så, eneste man kan gjøre er å skjære rundt lykteglasset og tørke opp innvendig og lime igjen. Men, har også hørt at folk borrer et lite hull, på en IKKE utsatt plass, for å få lufting og drenert ut fukt.
  • Noen som har erfaring med dette? Det er skikkelig mye fukt i denne, masse store dråper som har vært der i flere dager (har regnet kontinuerlig her siste to uker). Høyrelykta er fin, litt dugg som kommer og går. Jeg har oppdaget en ørliten sprekk nede i glasset/plasten, men vet ikke om dette har noe å si - se bilde. Ellers så ser det ut til at regnvann renner ned på siden av panseret og havner oppå lyktene, for deretter å renne bak på lykta og mot en pakning i et deksel - se bilde. Jeg har ikke fått inspisert denne pakningen. Tenkte å vente til det ble sol igjen og få tørket lykta først. Noen som vet om det er noen form for ventilasjonshull i disse lyktene som kanskje kan ha blitt tett?
  • Skoda Superb IV Takk for tipset
  • Du skriver ikke hvilken bil du har, men for å få tilgang til alle funksjoner til min Superb måtte Møller bil verifisere til Skoda at jeg var eier av bilen, når dette var utført fungerte alle funksjoner i appen.
×
×
 • Opprett ny...