Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Espen

Nye felger på Superb 2017

Recommended Posts

Jeg må ha nye felger på min kommende Superb 2017 L&K.

 

I utgangspunktet hadde jeg tenkt å bruke mine hjul fra Superb 2014 16", men det viser seg at bremseskivene er for store til det.

Derfor må jeg ha nye.Spørsmålene er derfor som følger:

Er det stor forskjell på originalfelger og ikke? Hva er eventuelt forskjellen?

Finnes det dårlige felger? Hva er dårlig med de?

Er det noen som anbefaler noen billige felger?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da regner jeg med at det er til vinterdekka du snakker om? 

For det er standard med dekk og felg til alle biler i dag, hehe ;) 

 

For din superb sin del så er det faktisk standard med 18" felger og 235/45 dekk, hvilket forøvrig er en kombinasjon som passer den bilen svært godt etter min mening. I L&K versjon som du har valgt så er det disse felgene på vedlagt bilde under her som er std.

 

Jeg valgte original felger som vinterfelger, for de er som regel av en bedre (selvfølgelig ikke en fasit) og at hjulbolter passer overens (mindre å passe på) og at en da heller ikke trenger ‹‹forings ringer››. (i mangel av det rette ordet) for at felgene skal passe til navet uten å kunne bevege seg. Da kan en få ubalanse og kast i hjulet, og i verste fall en mulighet for at hjulene kan løsne. Da er det kun om disse ringene ikke er på plass jeg tenker på her, for de uoriginale felgene skal jo passe på mange forskjellige biler og modeller, og da blir det noen forskjellige ting som må til for at de skal passe til flere biler.

Og det er svært ofte noe i et gammelt ordtak, som at du får det du betaler for. Billige felger kan være laget av dårligere legering/materiale, ha tynnere lakk, er ute av produksjonen raskere og gjør at du kanskje må kjøpe deg 4 nye felger om du skulle være uheldig med en felg. Dette i tillegg til det jeg nevnte i avsnittet over her.

 

Vet ikke om 17" hjul passer på din bil med tanke på str. til bremseskivene foran, det kommer an på motorstr. du har valgt. For vinterdekk så hadde jeg også valgt skikkelige dekk som er laget for nordiske forhold, og ikke billige ‹‹kina dekk›› som passer best til helt andre kjøreforhold og underlag etter min mening da :) 

 

Her er felgene som er std til din bil i L&K utgave, men de kan du jo selvfølgelig bytte til andre i 18", eller legge til noen kroner og så ha 19" fra fabrikk. Skal du evt ha mindre felger enn 18", så må du sikkert bli enig med din selger om han ta dine dekk/felger i bytte og så gi deg noen mindre i stedet for. Men jeg hadde definitivt ikke valgt mindre hjul enn det som er std som sommerfelger og dekk, for vinteren sin del så er det jo noe helt annet.

 

Skjermbilde 2016-09-21 kl. 19.34.25.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja. De antrasitt felgene kommer bilen med. De er fine, synes jeg. Jeg hadde først tenkt å bytte ut de på sommer hjulene også, men går for de originale der.

Det er vinterhjulene jeg snakker om her nå.

De hjulene jeg har nå på min Superb 2014 er 225/40 18". Jeg synes profilen er for liten. For hardt å kjøre på. Det er for dårlig vei her oppe. Nå er det riktignok adaptivt understell på den nye....

Vinterhjulene på min bil har 16" og de hadde jeg tenkt å ta med over på min nye 150HK bensin. Nå viser det seg at det ikke går fordi bremseskiva er for stor. Superb Active 125HK leveres med 16" og derfor tenkte jeg at hjulet også ville passe på min nye bil.

Jeg har lyst på litt mer profil og ikke så bredt vinterhjul. Jeg ser for meg at jeg skal ha 17" 215 bredde.

Men som du påpeker så vil jeg jo ikke ha felger med dårlig legering o.l. Jeg har hjulene mine på dekkhotel hos dekkleverandøren min, så han passer på dette med foringsringen og slikt. Jeg kjører 60.000 km i året, og byttes ved kjørte 150.000 km, så jeg ser for meg at felgene ikke går ut av produksjon så fort. 

Jeg har riktignok ikke hørt om noen som har hatt slike problemer som nevnt her.

 

Edit: Jeg glemte jo å si at jeg kjører bare på Continental eller Nokian dekk.

Edited by Espen
Glemte no`

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da har du jo dekket opp det meste, med tanke på at du benytter dekkhotell som følger opp med foringsringer og hjulbolter og slikt. utfordringen kommer kanskje om du punkterer på vinteren og har andre enn de originale hjulboltene montert og trenger de originale for reservehjulet, såfremt du har valgt å ha med reservehjul i bestillingen av nybil da?

 

Ser jo at det er 215/55-17" som er std.str for 17" hjul, og det vel i grunnen en gunstig dimensjon for vinterhjul?

 

Jeg vet om flere som har slitt med å finne felger når de ikke har valgt originale etter noen få år, men da har de ikke lagt så veldig mye penger i det heller. Billige felger har gjerne også dårligere/tynnere lakk på felgene, og det passer i hvert fall svært dårlig her jeg bor, for de salter omtrentlig helt konsekvent bare gradestokken nærmer seg null grader. Og det gjør ikke akkurat underverker for felgene i løpet av en vintersesong, så der trives jeg best med kvalitetsfelger, uten at det behøver å være originale selvfølgelig. Men jo bedre kvalitet en vil ha på felgene, jo fortere nærmer en seg de originale prismessig.

 

Jeg kjører Nokian Hakkapelitta R2 og kommer ikke til å velge noe annet heller om jeg skulle ha byttet bil nå. Jeg liker også at dekka er rotasjonmerket, slik at de hele tiden ruller i samme retning og ikke ødelegger lamellene i vinterdekkene, ved at hjulene bytter side på bilen.

Continental er kun merket med Outside og da passer de jo på begge sider av bilen hele tiden, og om de ikke er skikkelig merket så kan de jo byttes om. Dekkjeden vi benytter på arb.bilene våre merker ikke hjula, og det er en av de største kjedene i landet, og det synes jeg er svakt, når de selv råder en til å merke skikkelig for ikke å bytte om på sidene. På min arb.bil ble ble samtlige hjul forbyttet sist, er merker i felgene fra forrige montør som hadde den, så jeg vet hvor de forskjellige hjulene var montert året føre når dekka var nye.........

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fine felger de Pegasus'ene der!

Som deg Espen er jeg også glad i gummi og smale dekk på vintern :)

Har hatt noen kamerater som har kjørt på billige felger og fått alt fra lakkavskalling til verste fall brister (ikke ofte, men har skjedd). Samtidig er det greit å sjekke at felgene er tilpasset vinter. I forhold til at Snø og slaps ikke pakker seg inn. Dette kan man se ved den skrå kanten rundt..tja..veldig godt forklart...ehm..nei.. se denne artikkelen fra NRK og NAF

https://www.nrk.no/livsstil/_-felgene-like-viktige-som-dekkene-1.12628041

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Jeg har noen deler liggende fra min Octavia 2015. Jeg er usikker på pris, de legger bare i boden og tar opp plass. Ikke alt er egnet til å sendes, men hvis noen er interessert i noe så gi meg tilbud. Mer info på forespørsel. Bilder kommer. 1. Sorte emblemer med rød bakgrunn. Disse er kjøpt på Superskoda og aldri montert. Kan faktisk brukes på alle bilfarger for de som tør å gå litt utenfor..... 2. Innsynsgardiner til bakrute og bakre sideruter. Veldig lettmonterte og stopper muligheten for innsyn til bagasjerommet. 3. Luftfilterinnsats, K&N 33-3005, med vaske- og reoljesett. Lett å montere, erstatter originalfilteret. Dette er et evigvarende filter som du renser selv. Det kalles "sportsfilter", skal visst gi noe effektøkning eller lettpustende motor. Men det er i tilfelle marginalt. Kjørt muligens 20000 km. 4. Speilkapper i RS-blue. Satt på bilen fra fabrikk til forhandler, deretter byttet av forhandler. 5. Krom grillramme. Satt på bilen fra fabrikk til forhandler, deretter byttet av forhandler. 6. Gearhendel til DSG/4x4. Ubrukt, satt på bilen fra fabrikk til forhandler, deretter byttet av forhandler.
  • Tusen takk for at du har tatt deg tid til å se hva Supernova felgene faktisk vil koste fra SuperSkoda @Core2Duo, det setter jeg stor pris på   Det gjør det i hvert fall enda tydligere at dette ikke er veien å gå for å kjøpe originale felger. Fint forslag det du kommer med her, jeg har ikke tenkt tanken på å ta en tur over grensen til «söta bror», så det kan jo være en idé og forhøre seg litt der også om det skal bli aktuelt. Tror faktisk ikke at det vil vært så mye mer kostbart og tatt turen til merkeforhandler heller om en snakker med selgeren som har solgt de siste bilene til meg, enn at en går rett til delelageret. Mulig selgeren kan ha noen «magiske evner og triks» i ermet med tanke på prisen   Men helt realistisk sett, så tror jeg enten det å tenke litt mer på felgene som ligger på Finn.no og så lakkere dem, er det nærmeste det jeg kan komme innenfor en fornuftig prisramme. Eller forsøke en annonse med ønskes kjøpt på Finn.no, her på forumet eller i Skoda gruppa på FB.  Utfordringen med det er jo at det er flere som selger «gråstein» til prisen av gull....... Det neste jeg vurderer er jo bare å beholde de felgene jeg kjøpte i fjor sommer, og så levere dem til lakkering. Det er ikke noen merker i felgene, men jeg merker meget godt at det er rimelige felger når jeg ser på «lakk finishen». Det er relativt grove lakkporer i klarlakken, og det gjør jo at absolutt alt setter seg meget godt fast, og er nesten helt håpløst og fjerne igjen. Selv med allverdens felgrens og felgbørster, og jo mer jeg må bruke av dette, jo mattere blir lakken og enda mer setter bremsestøv og skitt seg fast. Det sier vel det meste om kvaliteten på klarlakken også, og det er jo selvfølgelig en av årsakene til at felgene var såpass rimelige som det de var......... At det er mange skarpe kanter mot eikene på felgene og i selve felgen, gjør jo heller ikke rengjøringen til en enkel jobb for å si det slik. Det er jo selvfølgelig bare snakk om «jåleri» dette her, men jeg synes nå at en relativt grei bil som Superben er også burde ha litt fine felger på sommeren    
  • Jeg har jo bruker på Superskoda jeg - men jeg rakk ikke å finne brukernavn- og passord da jeg skrev svaret ang nettsiden til toll.no. Jeg fant innloggingen nå, jeg sjekket totalpris og slikt på Supernova iallefall; Totalt inkl. gebyrer og frakt på Superskoda skal de ha 1.553 EURO.  Da sier toll.no følgende:  Totalt for varen inkludert avgifter 19 606,63 NOK I tillegg må du betale et gebyr til firmaet som fortoller varen for deg. For eksempel tar Posten 299 kroner for å fortolle denne typen sendinger. Dette gir en totalpris på 19 905,63 kroner. Så det blir altså ikke spesielt billig å handle derifra. Da er det som du nevner, at du like gjerne kan være heldig å få en matchende pris hos din lokale forhandler, om ikke billigere? Kunne det vært et alternativ å dra over til "söta bror"? Jeg spurte en forhandler over grensa angående akkurat disse Supernova-felgene, og de kunne tilby disse til 3768 SEK. Jeg må understreke at dette var i mars 2016, så det er jo en stund siden. Gitt at prisen fortsatt er 3768 SEK blir regnestykket slik: Resultat (i norske kroner) Sum før fortolling 14 440,48 Toll (0 %) 0,00 Merverdiavgift (25 %) 3 610,12 Sum etter fortolling 18 050,60
  • Takk for innspill @Sjåføren   Jeg har allerede felger som ikke er originale, de er kjøpt i Norge og de er helt greie. Men jeg må si at jeg har et ønske om originale felger i stedet om jeg skal gjøre et bytte av felger. Jeg har kommet over noen på Finn.no som jeg vurderer litt, de er uten dekk og har noen merker. De selges til en relativt grei pris og der tenker jeg at de kan bli meget pene i finishen om en leverer de til reparasjon og lakkering, men så var det om en liker designet da. For det er ikke alle originale felger som frister meg heller, og disse var nok ikke ett førstevalg for å si det slik, men om de lakkeres i en mørkere gråtone som ingen andre har, så blir de nok ganske fine likevel til en hvit bil   Det er jo en del som bytter ut originale felger, for å få et annet innpress og/eller større hjul enn 19", så en annonse om å kjøpe felger ligger også til vurdering. De felgene jeg linket til fra SuperSkoda er helt uaktuelle, i hvert fall Phoenix felgene. Jeg la ikke merke til at de var av chrome utførelse før jeg la inn linken heller, og da er de garantert ikke av interesse for meg. Jeg har mest lyst på Phoenix  som kan bestilles originalt til Superb L&K i 19", så mulig en ønskes kjøpt annonse er veien å gå for min del om jeg skal gjennomføre dette. Supernova er også et alternativ jeg kan tenke meg.  Vega er også fine felger, men de er jo først og fremst originale felger til Sportline, så det er muligens litt «feil» å ha dem på en L&K. Men alt kommer jo an på hva som er tilgjengelig på markedet, og ikke minst til hvilken pris de selges. Det billigste er jo selvfølgelig å beholde de jeg allerede har, og evt lakkere dem i en annen fargetone, men det hele må nok «modnes» litt mer før en går videre i denne prosessen.  
  • Mange spennende felger på markedet, @Superb lll  To fine du tenker på der, men Phoenix var jo, ehmm litt  i øvre prisleie! Kjøper du slike, blir du ganske alene om å ha dem. Ikke så mange kromfelger å se! Supernova er tøffe de også, og litt mer overkommelig i pris. Men originale felger er kostbare, finnes mange fine felger på ettermarkedet. Skal de brukes som sommerfelger, så er ikke toppkvalitet absolutt nødvendig, Det er mye bra (og fint) til lavere pris. Personlig liker jeg slike som disse: https://www.finn.no/166595725  Da har du kontroll på prisen, og du stiller litt sterkere mtp event. reklamasjon (i forhold til utlandet). 
  • Takk for svar og info @Core2Duo   Jeg har ikke laget en bruker på SuperSkoda (enda), men jeg har undersøkt litt likevel, og det er ikke sikkert at det blir så billig med felger fra SuperSkoda heller.  Det var kun to sett med felger jeg kunne tenkt meg fra Superskoda, og det er  Phoenix - de koster 2.499,99 EURO for 4 stk, og da kommer alle avgifter i tillegg. Supernova - de koster 1.339,99 EURO for 4 stk, og da kommer alle avgifter i tillegg.  Pakkene veier 51 kg totalt, så det vil jo bli litt kostnader med frakt for å si det litt forsiktig......... Så her tror jeg faktisk at å snakke litt med den lokale Skoda forhandleren kanskje kan være lurt for å få til en «deal», er ikke så sikker på at det vil bli så mye mer kostbart, i hvert fall ikke om en ser i retning av Phoenix felgene. Så jeg tror rett og slett at jeg får ha litt is i magen, og heller se om det dukker opp noen originale 19" felger til Superb tilsalgs etterhvert. Jeg har sett noen komplette sett med dekk og felg, men de var allerede solgt dessverre. Jeg trenger forsåvidt bare felgene, men her må en nok bare slå til når det kommer noe en liker og vil ha ser det ut til.  
  • Velkommen! Fine, gode biler, begge to. Men de er fra to forskjellige tidsepoker, ja. Sikkert forskjellige kjøreopplevelser med de også. Begge har sine nykker, men hvis du passer på dem og tar det som dukker opp så kan begge ha et langt liv. Sønnen min hadde en -98 modell (tror jeg det var) 1,6 bensin. God og behagelig å kjøre, stor plass og faktisk ganske så gjerrig på forbruket. Ikke avskrekkende mye problemer som dukket opp heller. Bilen ruller på veiene enda, i alle fall i fjor høst. Nå leaser han en Fabia, så han har holdt seg til Skoda han også. Fortell gjerne mer om dem og flere bilder er også kjekt. 
  • Gå inn på www.toll.no så får du fasiten der.   Lag deg evt. en bruker på Superskoda, så får du eksakt hvor mye det koster i frakt osv om du legger det i handlekurven, så får du eksakte tall du kan bruke på www.toll.no .
  • Hei. Har kjøpt Superb 2017 modell og ønsker bagasjeromsgitter i den.    noen erfaringer?  møller sier jeg trenger 3v9 017 222 og -221, og dette er kostbart.   mvh    
  • Er det noen som vet hvor mye det koster i frakt, toll/avgifter og sende felger SuperSkoda hit til Norge, jeg er klar over at det tilkommer mva på hele summen i etterkant. Jeg vurderer å kjøpe originale 19" felger til min Superb, hos forhandler koster de ett sted i mellom 3 - 4.000,- pr felg (avhengig av hvilken felg som velges), og det synes jeg koster betydelig mer enn det smaker. Nå har jeg bare fått en ca pris hos merkeforhandler,  om det kan "forhandles" litt med en selger i stedet for delelager har jeg foreløpig ikke spurt om.  Først vil jeg vite hva totalen på felger inkludert frakt og alle avgifter blir fra SuperSkoda, så jeg har noe å sammenligne med.
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
  • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
  • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
  • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...