Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tor2r

Brilliant Silver Metallic

Recommended Posts

Dessverre bor jeg på et sted hvor det ikke er noe mangfold av biler (eller folk for den saks skyld) så det er sjeldent jeg får sett de forskjellige fargene Skoda har å tilby live.

Men i går så jeg tilfeldigvis en ny Superb i Brilliant Silver Metallic, og den var rett og slett nydelig, skikkelig "sparkling" farge og en fryd for øyet.

Alltid tenkt at Superb er best i Moon White, men ble usikker nå! :)

Noen som har Brilliant Silver?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har hatt sølv metallic på flere av mine biler tidligere og liker egentlig sølv meget godt, men altså ikke på Superb. sølv er en genial farge til kamuflere, støv, små riper, tildels steinsprut (om grunningen har omtrentlig den samme fargen som lakken) og den ser ofte renere ut enn bilen faktisk er. Av de 6 siste nye bilene jeg har bestilt selv, så har faktisk 4 av dem vært sølv, og i tillegg så har 2-3 av de brukte jeg har hatt tidligere også vært sølv, så det er definitivt den fargen jeg har hatt på flest biler.

Det går et par stk nye Superb her jeg bor i sølv metallic, og det er en farge jeg ikke synes kler Superb så godt. Jeg synes den kamuflerer de litt skarpe linjene og får da ikke vist frem designet og gitt Superb den oppmerksomheten jeg synes den fortjener.  I tillegg så er de 2 Superbene dønn kjedelige med 16" og 17" hjul, ikke sorte vinduer bak, ikke DCC som senker bilen 10mm, og slike ting betyr jo også veldig mye for første inntrykket. Hadde det vært gjort litt mer utav dem med noe av det jeg har nevnt her, så kan det også hende at jeg hadde fått et helt annet syn på den. I tillegg her jeg bor, så må de også dele oppmerksomheten med flere titalls sølvfargede Taxier, og da skiller den seg heller ikke ut i mengden.

 

Her er det minst Quarts Grey og Business Grey metallic, og det er en farge jeg synes kler Superb veldig godt, Moon White metallic er det også flere som har her, og den synes jeg var fin til å begynne med (har den selv også), men den er det så mange av nå at jeg synes den begynner å bli for vanlig og litt kjedelig.

Sort synes jeg heller ikke at kler Superb så godt, for der blir også de skarpe linjene ganske gjemt, og i sort med sorte vinduer, så synes jeg den faktisk minner litt for mye om en bil en helst ikke vil se (med kors på taket)..........

 

Artig å lese hvilke forskjellige synspunkter og inntrykk vi sitter med når det gjelder fargevalg, for der er det mange delte meninger for å si det litt forsiktig.......... :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sort Superb er jeg helt enig i ikke passer Superb noe særlig. Synes den gjør seg best i litt lysere nyanser, business grey må vel være favoritten. Lava bue er også flott.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er egentlig fan av sorte biler, men kan si meg enig med at Superb bør være i lysere farger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etter to svartmetallic har jeg konkludert med at jeg ikke liker svart. Bilene er flotte nypolerte i utstillingshallen, men når hverdagen setter inn er de rene kun når de er nyvaskede. Litt som fine damer på byen, pen med sminken på(gjerne kombinert med ølbriller for enkelte) men ser ikke ut dagen etter ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, CitizenX skrev:

Etter to svartmetallic har jeg konkludert med at jeg ikke liker svart. Bilene er flotte nypolerte i utstillingshallen, men når hverdagen setter inn er de rene kun når de er nyvaskede. Litt som fine damer på byen, pen med sminken på(gjerne kombinert med ølbriller for enkelte) men ser ikke ut dagen etter ??

Helt enig, samt at bittesmå steinsprang skriker mot deg som sola midt på natta :/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Må si jeg er enig med TS om sølvfargen! Jeg vurderte quarts grey og Business grey da jeg så i katalogen! Men da jeg kom i butikken og fikk se alle fargene på biler, da sto det plutselig mellom Business grey og brilliant silver. Har hatt sølv før og er enormt praktisk! Men kan bli litt kjedelig for en som liker bilpleie!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 timer siden, Salcin skrev:

Men kan bli litt kjedelig for en som liker bilpleie!

hehehe, ser den :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Denne funker greit: MyŠKODA fra Skoda Auto a.s. https://itunes.apple.com/no/app/myškoda/id555311924?l=nb&mt=8   finnes også til Android
  • Ser det er flere engelske pdf.filer en kan laste ned for Octavia, men det er så mange forskjellige utgaver her at jeg vil ikke linke til noe spesifikt. Ser ut til at det er et dele i 2008 også som heller ikke gjør det enklere å søke etter den rette linken/nedlastingen, men det dele er muligens en forskjell fra 2008 og til 2009 uten at jeg vet noe om det. Jeg kjenner lite til Skoda før 2016 når jeg selv kjøpte min første nye Superb.........   Jeg ville vel forsøkt å søke etter noe slikt på Google (sjekk linken under her),  Skoda Octavia owners manual 2008 Da får du i hvert fall noen forslag, ellers så får du bare forandre litt på søkekriteriene. Lykke til  
  • Hehe Bra! Ja, er alltid lov å glo på noe nytt Synd de ikke selger 150 tsi og 4x4, hadde vært en fin kombo Med min kjørelengde er liksom ikke 180hk bensin så interessant, er litt vel tørst Håper de kommer med hybrider etterhvert 
  • Ja tenker det samme, at instruksjonsbok hadde vært interessant å ha. Hvor kan en finne det? (skal selvsagt Google det ja). Bilen er en octavia stasjonsvogn 2008 mod med 1,9 TDI. 
  • Ja da Octavia har fungert meget bra så langt. Var forresten nede hos forhandler og fikk låne en smøring til listene i dørene, for det knirket veldig i dem når varmen kom nå, og det er vel omtrentlig det eneste jeg har  ordnet med etter hva jeg kan huske. Men nå er ikke denne bilen så mye brukt/kjørt heller da @PaulusA, den står stort sett stille i ukedagene for tiden, og så er det noe kjøring i helgene, har kun kjørt rett i overkant av 13.000km med den siden Juli 2018....... Det er vel ikke alt jeg er helt tilfreds med, men det kan ikke Octaviaen noe for. Det har med med at jeg savner Superben jeg hadde, men igjen, det valget kan jeg ikke skylde på Octavia for, så det får jeg ta på min egen kappe gitt   Kommer jo en helt ny Octavia til høsten (2020 modell), så får en vel kaste noen blikk på den etter hvert vel  
  • Jepp skal ha 3. service om få dager. Kan selvfølgelig være litt lite olje på forrige service. Uansett, for det som betyr noe er bilen helt fin - Dvs drift og pålitelighet - da heldigvis null kritiske feil Håper du er fortsatt fornøyd med din Octavia?
  • I hvert fall så får jeg varsel på min bil etter noen mnd, men om det samme varselet gjelder for alle Skoda sine modeller vet jeg ikke. Tittet i instruksjonsboka for min bil nå, og der står det at det skal gjøres minimum 1 gang i året eller ved hver 10.000km. Om jeg ikke tar helt feil så er det ABS sensorene som reagerer på forandringer i hastigheten til hjulet som har mistet luft, for det hjulet som har mistet luft vil rotere litt saktere enn de hjula med korrekt satt lufttrykk. En annen ting jeg anbefaler deg å gjøre @Nordavinden er å søke etter en instruksjonsbok til din aktuelle bil på nettet, for der ligger det instruksjonsbøker/brukermanualer til de aller fleste merker og modeller, det gjør en litt mer selvhjulpen i enkelte situasjoner   Hvilken årsmodell av Octavia er det du har?
  • Ok så jeg blir påminnet visse mellomrom å sjekke dekk trykket altså?. Er det bare en fast påminnelse feks 1 gang i mnd eller er det faktisk sensorer som ser/føler dekk trykk på denne bilen?. 
  • Det er faktisk et EU direktiv, så alle nye biler etter et visst årstall må ha dette. Det varsler om lavt dekktrykk, så det er rett og slett en sikkerhetsanordning. Det er viktig å korrigere etter hver gang en har byttet dekk (ca hver 6. mnd), og/eller ved hver ca 10.000 kjørte kilometere (om jeg ikke husker helt feil). Det gjelder også om en benytter samme dekkdimensjon sommer/vinter. Så om en ikke har korrigert dette etter en del kilometere/mnd, så vil et slikt varsel komme for å minne om at lufttrykket skal måles/justeres og bekreftes.  
  • Noen som har mer erfaring med denne bilen enn meg. Hvordan skifte pære tåkelyset på denne?. Må jeg skru ut hele den plast bunnplata under bilen? 
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Får spamme litt mer bilder da i håp om at flere hiver seg med i tråden.  Velvet Red Metallic i solen:
  • De originale 20» blir mest sannsynlig vinterhjul etterhvert og nye helt sorte 21» blir sommerhjul.  Baklysene skal ikke kodes på med DRL her i gården nei, liker at dem er av på dagtid Men mulig det blir kodet andre småting frem    
  • Kodiaq gjør seg utrolig flott i denne rødfargen og de sorte detaljene, så den er virkelig flott   Ja litt mørkere vinduer bak synes jeg absolutt gjør seg, men det er det sikkert ikke alle som er enige i, jeg synes som sagt at den originale toningen på Sunset er i lyseste laget. Felgene synes jeg også er veldig flotte til denne bilen, fint design og jeg liker veldig godt sammensettingen av polerte alukanter og antrasitt fargen. Har nesten det samme designet og utseendet til min bil, mens mine vinterfelger synes jeg rett og slett blir for mørke/dystre. Men der hadde jeg ikke stemmerett en gang, for det avgjorde fruen sammen med selger...........   En annen ting jeg har gjort (bestilt) til min Octavia er koding på baklysa, slik at de lyser sammen med LED-stripene (kjørelysene) foran. Det er nok en original programmering for flere andre europeiske land så jeg i fjor sommer, for det var det i hvert fall en del biler fra andre land som hadde. Nå vet jeg jo at du har god kunnskap på dette med koding selv @BGB, så dette er vel noe du sikkert ordner selv om du har lyst til det........?  
  • Takk for det @Superb lll Kan hende vinduene blir litt mørkere etterhvert

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...