Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Kengen

Fjernlysassistent i Kodiaq

Recommended Posts

Takk skal du ha :) Selger indikerte en leveransetid i slutten av mars/april, men jeg tenker heller april/mai så det er bare å glede seg B|

Er det noen av dere som har noe mer konkret informasjon vedrørende Fjernlysassistenten som er inkludert i Style versjonen? I prislisten står det jo bare "Fjernlysassistent", men i brosjyren som ligger ute på www.skoda-auto.no så nevnes det adaptiv fjernlysassistent. Jeg har sendt mail til forhandler også for å få svar på dette: 

 

Adaptiv fjernlysassistent.jpg

Edited by Tor2r
Flyttet fra Kodiaq oppsett tråden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fikk ikke noe klart svar fra min leverandør angående lysene men det hørtes ut som om det kun er fjernlys assistent. Dimmer ved møtende trafikk, ikke slik som de adaptive på Superb...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har forstått det slik at styring av frontlysene ikke er så proff som VW kan varte opp med. Bare "nest best."

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 19.12.2016 den 14.00, Razor skrev:

 

Fikk ikke noe klart svar fra min leverandør angående lysene men det hørtes ut som om det kun er fjernlys assistent. Dimmer ved møtende trafikk, ikke slik som de adaptive på Superb.

 

Fikk tilbakemelding fra selger idag (som hadde sjekket ut litt) om at adaptiv  fjernlysassistent vil bli tilgjengelig etterhvert som ekstrautstyr og at det ikke var klart riktig enda. Priser var heller ikke klart. Det virket som om Skoda jobber med det og at jeg forhåpentligvis kan få det med på bestillingen før bilen går i produksjon. Blir spennende å se hva resultatet blir. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, det blir spennende, evt om det kommer på 2018 modellen, men det hjelper jo ikke deg. Hold oss orientert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kommer tilbake til lysassistenten. 

Det er litt uklart for meg om Kodiaq har det beste. Jeg innrømmer å være litt nerdete. Men jeg handler ikke så ofte bil. Yetien, som nå skal byttes ut, er 6 år gammel. Men når jeg først bytter vil jeg ha det mest moderne utstyret. I alle fall som det merket kan by på. Jeg får inntrykk av at VAG har bedre teknologi enn det som lanseres i Kodiaq med en gang, men det er litt uklart for meg. Uklarheten skyldes:

-        - Jeg er ikke en superekspert selv om jeg nå har lest meg litt opp.

-     -    Det kan hende at VW og Skoda bruker litt ulik terminologi for å beskrive det samme.

-        - Jeg tror det er reelle forskjeller ute og går.

Dette er et forsøk på oppklaring for meg selv og kanskje andre.

En enkel lysassistent dimmer fjernlyset automatisk når du møter en annen. For meg ville det vært en framgang, men VAG har mye mer avanserte løsninger enn det. De kaller systemet for DLA (Dynamic light assistt.) De som er veldig interesserte kan lese her:

http://www.motoreport.de/vw-active-lighting-system-im-passat/

eller se på Youtube her:

https://www.youtube.com/watch?v=11PbenBRVjk

Jeg oppfatter det slik at DLA gir en automatisk styring av frontlysene i mange flere situasjoner enn ved en møtende bil. I tillegg tror jeg, men jeg er ikkje sikker på at et slikt system også gjør det mulig å øke lysstyrken målt i Lumen, fordi det i alle situasjoner hindrer blending, for eksempel når en ligger bak en annen bil.

Det beste innebærer også at lyktene svinger med i en sving. (Noe Yetien min frå 2011 gjør. Da klalte de det adaptive frontlykter) og en har dimensjonen FULL-LED kontra Bi-xenon.

Jeg oppfatter det slik at viss jeg i dag bestiller en Tiguan får jeg Full-LED med DLA som svinger med utslag i rattet. Bestiller jeg en Kodiaq får jeg ikke alt dette nå.  Viss jeg ikke har misforstått er det en forskjell slik Kengen og Razor også er inne på. Det er litt underlig at Skoda ikke bruker sist tilgjengelige teknologi, men noe skal jo VAG-konsernet selge Audi og VW på. For meg er dette ett av tre punkter der Kodiaq ligger etter. Det er avgjørende, sammen med pris, for at jeg ikke handler Kodiaq med en gang slik jeg trodde jeg kom til å gjøre før den endelige lanseringen av utstyr og priser. 

Jeg håper at dette retter seg i det minste i 2018 modellen på Kodiaq. Evt at jeg bokstavlig talt blir opplyst til å forstå at løsningene er like.

Edited by tobor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå har jeg endelig fått svar på det med adaptiv fjernlysassistent etter at forhandler har sjekket opp idet med produksjon i Oslo. Det er dessverre ikke mulig å få bestilt det til Kodiaq idag. Og han fikk også beskjed om at Kodiaq ikke ville få det med det første. Så enn sålenge er det vanlig auto på/av fjernlysassistent som gjelder. 

Det er synd for det hadde vært en god funksjon å ha. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tobor Etter utstyrslisten får du LED hovedlys med AFS på Kodiaq utstyrsversjon Ambition og Style, men ikke på Active. Skoda's AFS er svingbare, hastighets og væravhengige men er som du skriver litt enklere enn VWs versjon som skal hindre blending av møtende biler. Bare det å gå fra ordinære lys til AFS var for meg en stor forandring til det bedre. Dette er utstyr som du kanskje ikke savner når du ikke har det, men som du savner den dagen du kjører en bil uten utstyret. Det kommer vel på Kodiaq etterhvert i og med at LED hovedlys allerede er standard på Ambition og Style. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Jeg vurderer også dette når vår Sportline kommer. Er montering gjort ordentlig påvirkes ikke garanti. Jeg kommer til å bruke Bilradiospesialisten, de er utrolig flinke på å skjule ledninger og koblinger slik at det blir minst mulig rot. I tillegg legger de opp styringsbokser og batterikontroll slik at kameraet filmer absolutt hele tiden.
  • Jeg så det først tidligere i dag når jeg tittet etter noe annet i Octavia brosjyren på nettet, og det var jo en gledelig «nyhet» for min del. Ny (og større) motor og en mye bedre DSG kasse koster nok sine kroner de også, og så har det jo blitt bl.a. digitalt dashbord tilgjengelig som du skriver @Marius, og det er jo selvfølgelig også noe jeg ville hatt med.   Så det blir en del tusenlapper mer enn tidligere ja, men nå ble jo ikke akkurat min Scout så veldig billig så det gjorde noe heller, men innbytteverdien holder seg nok dessverre fremdeles på et lavt nivå er jeg redd...........
  • Hadde ikke fått med meg at L&K på Octavia kan leveres med sort interiør ... Kunne gjerne tenkt meg en slik en istedenfor ..   Men, jeg ser at bilen har blir generelt veldig mye dyrere også... 35000,- mer for identisk bil ... -3500,- på digital dashbord da... 
  • Hei jeg venter på ny Skoda Kodiaq Sportline 190hk TSI. Det jeg lurer på om noen har montert dashbordkamera foran og bak på nybil. Jeg vurderer å kjøpe BlackVue DR750S 2-kanals dashbordkamera . Jeg ser det er mulig å hente strøm fra OBD til dette kameraet med en spesial kabel. Er dette greit eller ikke anbefalt. Jeg lurer på om det er vanskelig å montere selv, hva med garanti eller om Skoda forhandler monterer eller andre. Er det noen forslag?  
  • Har deaktivert komforåpning og blir nokk ikke å aktivere den igjen da jeg går med nøkkelen i lommen hele tiden 👍
  • Ikke sikkert bilen ble kjøpt hos Skoda men en annen forhandler, eller så kan det hende at det bare har gått litt fort i svingene. Blir spennende å høre.
  • Ok, da stemte det jo for hva min kollega har for motor i sin Tiguan Allspace. Det er en motor som virkelig også hadde passet godt i både Kodiaq og Superb i kombinasjon med 4x4 gitt, men den kombinasjonen får vi nok dessverre neppe se i Norge. Ikke vet jeg om de finnes originalt levert fra Skoda i utgangspunktet heller, men det kunne virkelig vært interessant etter min mening  
  • Ja det er to ting jeg virkelig kunne tenkt meg annerledes, og det ene er DSG kassen, altså da til den bedre og mer moderne DSG 7 som nå leveres til de største motorene (over 250nm). Egentlig så var jeg mest på utkikk etter L&K versjonen når jeg skulle bytte inn Superben, men jeg var ikke så begeistret for det brune interiøret som Octavia L&K ble levert med, og så ville jeg også ha en litt høyere bil. Nå så kan tydeligvis også Octavia L&K leveres med sort interiør på både seter, dashbord og taktrekk, så da er vel mest sannsynlig den utgaven noe jeg vil se litt nærmere på neste gang jeg vurderer et bilbytte  
  • Dette er jo som @BGB skriver helt feil dekk til din bil @TorSim, men ble de sommerhjula levert til din fra fabrikken slik tro? Jeg leste at du fikk bilen din levert med vinterhjul på, men ingen biler blir sendt fra fabrikken med noe annet enn sommerhjul. Vinterhjul er noe de ordner med hos den forhandleren en kjøper bilen (om en tar med vinterhjul i kontrakten), men da er jeg veldig nysgjerrig på hvilken hjul din bil egentlig ble sendt med fra fabrikken......... Jeg tviler vel egentlig litt på det siden de tar i foran, så her er det ikke så enkelt å forstå hva som faktisk har skjedd, håper du kommer med en oppdatering etterhvert her @TorSim  
  • Var det jeg trodde også, så får ringe på tirsdag 🙂 Takker for svar
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Flott Scout du har @BGB 😊 Må si de felgene du har her gjør seg mye bedre i sølv enn de gjør i den mørke grå fargen jeg har på mine vinterfelger, men de får nok være som de er, for å omlakkere dem koster vel nesten det samme som nye felger.........
  • Sparker tråden i gang. Tok en rask vårshine (rask = 3 timer) med hele pakka fra Surfex HD, Prickbort, Korrosol, skumming og nedvask . I tillegg til detalj-rengjøring i dørterskler, hengsler osv. Etter litt kjapp oppfriskning av dekksider og sort plast så ble det bra - vinterdekk er fortsatt på, legger om etter påskeferien. Denne bilen er i mitt eie bare noen få uker til så mulig dette var siste vasken før en knall rød Kodiaq Sportline tar over.  
  • Mange forum har en slik tråd, kunne ikke finne en her så da lager vi en. Mange har flotte biler uten å ha tråd, vis den frem her. Regler: Bilder av din egen bil (uansett biltype - alle merker er lov) Gjerne info om modifikasjoner, hjul, senk etc Ikke quote bilde-innlegg (bruk @navn ) i stedet Ingen lange diskusjoner - kommentarer er ok   Vis frem stoltheten!
  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...