Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Andre

Skum

Anbefalte innlegg

Hei

Bruker vaske bilen ca 1 gang i uka å etter jeg starta med å bruke skum så har hverdagsvasken blitt mye enklere :) den er veldig effektiv samt veldig skånsom mot voks så slipper polere så veldig ofte. Maskinpolerer 2 ganger i året og avslutter med en carnauba voks å vare lenge :) gøy å vake etter voksen er påført grundig. Asfalt støv og vanlig støv setter se gikke fast og er en drøm nå med høytrykk og foam gun :)

Legger ved et bilde og her har skummet virket i 20 minutter så dette skummet henger lenge på.

2015-07-07 16.02.35.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stor tilhenger av skum selv. Men har ikke fått testet forskjellige såper enda. 

Har du prøvd å bytte ut voksen med coating? Gikk selv fra Swisswax Shield til Gtechniq C1. Ekstrem forskjell synes jeg. Men, koster jo 500-600 for en flaske på 30 ml som holder til en bil.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skum er jo ett "must", alternativt en annen type forvask dersom man ønsker og holde en pen lakk! Finnes enormt mange typer skum, jeg personlig er tilhenger av BH Autofoam. Bruker man skum/annen forvask så vasker man bort enormt mye av møkka som sitter på lakken, og man slipper og kline dette inn i det man bruker når man berøringsvasker bilen! Desto renere en bil er ved berøringsvask, desto mindre vaskeriper blir det jo :-) Jeg berøringsvasker aldri en bil uten å tatt skum/forvask først!

Man slipper jo ikke berøringsvaske om man bruker skum, men får ett resultat som tar langt mer vare på lakken!

Endret av Salcin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har gjort klart en altfor stor handleliste til våren..alt for mange produkter..men men

I forhold til skum har jeg bestilt GTechniq W4 Citrus Foam, rett og slett fordi jeg er litt fan av GTechniq for tiden. Skal rapportere tilbake senere i vår hvordan den skummer og henger :)

Tidligere har jeg brukt Autobrite MagiFoam - Blue edition, men ble ikke akkurat overbevist. Synes den ikke dro med mye skitt eller løsnet det noe særlig. Fin farge vel og merke :) Hang ganske lenge.

men har brukt for få såper til å sammenlikne og gi karakter.

@Salcin Voks eller coat? i Så fall, noen favoritter?

Endret av Tor2r
Glemte noe

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har kun brukt voks...  Rett og slett pga att det rett og slett er digg å legge voks :) Har prøvd en del forskjellig, bruker nå stort sett kun Swissvax Shield...  Veldig ok voks til en grei pris! Fin å legge, god holdbarhet, og ikke minst god lukt :D

Swissvax autobahn på felger..

Nanolex på vinduer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

@Salcin: ser vi har mye av de samme produktene :D

Har selv både Shield og Nanolex, forøvrig veldig fornøyd med Shield.

Har du vært plaget med at vindusviskerene lager lyd? mtp Nanolex.

Par uker etter min første behandling, på vei til nord-norge, en tur på 680 km startet vindusviskerene mine å lage helsikkes lyd.. prøvde alt. Skifte av visker, ekstreme mengder avfetting på rutene osv osv..ingenting hjalp. det ble en tung tur nordover..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei, har brukt Nanloex på totalt 6 biler og ikke merket noe av det. Har leste noen på dcn forumet med samme erfaring... Hjelper det å polere ruten etterpå? Tror ikke avfetting etc klarer å fjerne dette så lett...

Personlig kun gode erfaring selv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, ble nødt til å polere ruta. Først da hjalp det. Var sånn passe irriterende ;-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Testet Gtechniq Citrus Foam i går, brukte anbefalt blanding 1:200, men synes skummet ble tynt og hang dårlig. MEN, det tok med seg MYE skitt, så sånn sett er jeg fornøyd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×