Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sjåføren

Misfarging av gummi

Anbefalte innlegg

Jeg har tidvis hatt misfarging av gummien på dekkene mine. Det gjelder både vinter- og sommerdekkene. De blir brune, noen ganger flekkvis, andre ganger generelt brune over hele fronten. Det har ikke vært sånn tidligere. Jeg mistenker at det kan være avfettingsmiddelet, men jeg vet ikke. Jeg bruker forskjellige midler når jeg vasker: Prick Bort, Surfex HD (utvannet), spesialsåpe for skumming i høytrykksspyler og vanlig såpe for håndvask med mikrofiber svamp.

Jeg har tidligere brukt å legge på Maguiar's Endurance tyre gel for "svarte" opp igjen gummien. Jeg mistenkte at den var synderen, men nå har jeg ikke brukt den på et halvt år. Likevel blir gummien brun nå. 

Er det noen som har vært bort i det samme? Noen som har tips om hva det kan være? 

DSC_3508.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prickbort er nok den største synderen her. Jeg fikk først problemer med brune dekksider når jeg først begynte med dekkfornyere, altså produkt som man legger på og som hjelper til å få en fin svart farge på dekksidene. Jeg har dog kun prøvd ut oljebasert dekkfornyer, og ikke vannbasert. Vannbasert dekkfornyer skal visstnok ikke ha dette problemet, uten at jeg har noe erfaring på akkurat det området.

Jeg har sluttet å bruke dekkfornyer, og etter det har jeg heller ikke hatt problemer med misfarging av dekk. 

Kombinasjonen dekkfornyer og prickbort er altså min teori, men om det er riktig, skal jeg ikke si for sikkert. Har lest mange diskusjoner om hvorfor dekksidene blir sånn, og teoriene er mange. Dog så går prickbort, eller annen petroleumsbaserte avfettinger igjen i diskusjonene, om hva som misfarger dekksider. 

Jeg ser du skriver at du har Surfex og benytte deg av, denne skal være veldig god til å fjerne brunfarge, og ikke minst møkk i fra dekkene, har du prøvd ut dette? Gjerne i en litt sterk blanding, prøv ut for eksempel 1:5, med en god kost så du får skrubbet dekkene ordentlig. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips! Jeg antar at Meguire's Endurance Tyre Gel er petroleumsbasert. Det kan nok være noe med kombinasjonen av avfetting og dekkfornyeren ja. Så da er det bye-bye til den. Avfetting må man nesten bruke..... Er det noe som fungerer bedre enn Prick Bort?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prickbort er jo en veldig fin å bruke vinterstid... Tar bra, rimelig i innkjøp (helt nedi 29kr literen på Rusta), og er forholdsvis snill mot voks/LSP...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjedelig med brune dekksider når hensikten er å få de så svarte som mulig.... Skulle hatt noe som får tilbake den originale mørke gummien. Får ta en skikkelig skrubb med Surfex HD og såpe.

Har akkurat kjøpt 4 flasker til 29,90 på Rusta. Og den virker bra ja. Men er kanskje tøff mot gummi og spesielt i kombinasjon med dekkfornyeren jeg har brukt.

Endret av Sjåføren

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prickbort er nok noe av det beste man kan få tak i når det gjelder avfetting, så det blir dumt å velge bort dette også bare fordi man har problemer med misfarging av dekksidene. Man får heller vaske dekk og felg med noe annet, det gjør iallefall jeg når jeg vasker. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tilbakemeldinger. Min erfaring er også at Prick bort er bra som avfetting, så den kommer jeg til å fortsette å bruke på bilen. Så får jeg se hvor møkkete vinterhjula er når de skal av, og hva som må til for å få de rene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Aldri tenkt over at Prickbort kan være årsaken til at mine dekk også blir missfarget. Som dere alle skriver så er det nesten umulig å legge bort Prickbort.

Har blitt storforbruker av plastfornyer som jeg bruker på dekka mine. Holdbarheten er så som så.

Til de som også har plastdetaljer som er limt på (Scout etc) så er ikke Prickbort og andre avfetninger like snill mot limet heller, er ikke bare plasten der som blir mattet/grå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Takk for svar , kodiaq6011 , tror det ble gjort i bilforretningen , men skal prøve igjen .   Vance 
  • Nei. Hvilke motor, effekt og hvis du vet hvilke ecu som sitter i bilen. Motor kode?
  • Hei,har tenkt på d men vil ikke d slå ut på eu kontroll når dæm tar sånn co2 greier?😀
  • Jeg har brukt dynavin spillere i forskjellige biler. Utmerket kvalitet og oem utseende med alle muligheter som wifi, obd2 live data, DAB, ryggekamera, internett etc.. meget bra og stabil kvalitet på komponentene som blir brukt i spilleren.
  • Styreenheten til motor? Da var den sikkert defekt innvendig. Disse har igrunn lang levetid men kan skje når som helst. Når jeg åpner styreenheten bruker jeg varmepistol pga silikon rundt. Så de er godt bygget og tette.
  • Hei jeg er ny Skoda eier 2006 Octavia. Skal bytte ut eksisterende radio med integrert DAB radio / ryggekamera. Noen som har gode forslag. 
  • Hentet bilen i dag etter skifte av motorstyring. Alt vell så langt. De flyttet styreenheten over til annen bil og fikk samme feilen, så regner med det var årsaken. 
  • Du må angi en kode i bilen slik at den snakker med server. Trykk på connect appen i bilen så får du beskjed om aktivering.
  • Mim målte 176hk orginalt men jeg landet på 226 på hjul etter mye justering frem og tilbake pga økt diselforbruk.  Når det gjelder garanti så ryker den hvis de finner ut. Men som tidligere nevnt så er min bil taxi og har passert 80.000 km. Vært på serivice, pkk, ellers i tilknytting til motorlampe. Henta bilen fra verksted idag pga motorlampa og gløde lampa lyste. Så det er gjort mange grundige undersøkelser på styreenhet for å finne feil. Bilen har samtidig vært koblet opp mot server til vag for grunninstillinger. Alt som er mulig å omprogrammere er omprogrammert på min bil itillegg til 15 andre kodiaq i taxiflåten. Ellers har jeg kun kjørt mercedes og der har også alle bilene vært omprogrammert og tunet. Alle bilene er i trafikk p.r.dd.  Har ikke opplevd nien problemer med garantisak i tilknytting til tuning siden 2003/2004 Og helt riktig at dårlig tuning  gjør levetiden på motor ganske kort. Og personlig er jeg ikke glad i boxer som tilknyttes motoren så ecu blir manipulert. Taxi har mange forskjellige sjåfører og alle har sin kjørestil. Så tuning på mine biler er tilrettelagt for maks effekt, lite disel forbruk, lang levetid på motor og girkasse. Ene taxien har 1.745000km 2008 mod. Går som drosje enda. Ellers har vi gjennomsnitt på ca 1million.  Ps! Ferdig software filer er ikke å anbefale for noen. Alle justeringer må skje på orginal software.
  • Hvordan får jeg Skoda connect appen til og kommunisere med bilen . Har registrert meg  , og appen er oppe og kjører. Må jeg gjøre noe i bilen ?  Takknemlig for allle tips ..er nybegynner . 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Det er mulig. Har sett funtion for garsjeport åpner. Men har ikke rørt eller testet den. Men funksjonen er der..
  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×