Gå til innhold
Søk i
 • Flere valg...
Finn resultater som...
Finn resultater i...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Brf

Columbus, Bluetooth

Anbefalte innlegg

Hei. Har akkurat kjøpt en Skoda Superb 2009 mod. 

Lurte på om noen kunne svare meg på hvordan man fjerner allerede tilkoblet telefoner. Det er registrert 3 telefoner i bilen og hvis jeg prøver så får jeg bare feil. Står i bruksanvisning at den tillater bare 3 enheter.  

Har snakket med Skoda men di klarer ikke svare meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og velkommen til forumet @Brf :) 

Vet ikke om du har bruksanvisningen/instruksjonsboka til din bil, om du ikke har det så kan du jo finne en her,

http://www.skoda-auto.com/en/mini-apps/owners-manuals/pages/owners-manuals.aspx

Det meste pleier jo å være godt forklart der, men jeg kjenner ikke til hvordan det er spesifikt for din bil.

 

Jeg har også Columbus Infotainment, og om jeg skal fjerne en mobiltlf så velger jeg 

 • phone
 • innstillinger
 • bluetooth
 • tilkoblede enheter

så kan jeg slette alle, eller en spesifikk mobil. Byttet mobil for noen mnd siden, og det var veldig enkelt å fjerne den gamle mobilen. Legger ved et lite skjermbilde av instruksjonsboka jeg har for min bil, så kan du se hvilke muligheter som er der. Men du må helt sikkert inn på innstillinger i phone funksjonen og så fjerne mobilene derifra vil jeg tro.

589b5075868a6_Skjermbilde2017-02-08kl_18_03_20.thumb.png.27785e9a6015256f697945a9a2b26a71.png

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svaret.

Jeg har lest litt og jeg forsto det slik at det er 2 forskjellige systemer på skoda.

Pga det du forteller meg nå får ikke jeg fram slik bildet viser. Det er bare helt tomt.

Men kan det hjelpe å sette tilbake alt til fabrikk innstilling, vil det slette disse telefonen som er inne i systemet? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 minutter siden, Brf skrev:

Takk for svaret.

Jeg har lest litt og jeg forsto det slik at det er 2 forskjellige systemer på skoda.

Pga det du forteller meg nå får ikke jeg fram slik bildet viser. Det er bare helt tomt.

Men kan det hjelpe å sette tilbake alt til fabrikk innstilling, vil det slette disse telefonen som er inne i systemet? 

Om du ikke finner noe i den linken jeg la ved i forrige innlegg for din bil, så ville jeg ha forsøkt å sette det tilbake til fabrikk innstilling som du selv foreslår ja. Det vil ganske sikkert tømme alt som er lagret av radio-kanal-nnstillinger, lagrede mobiler, etc.

Lykke til :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei det fungerte ikke. Prøvde både Columbus og kjørecomputeren. Så nå skjønner jeg ingenting.  Har du noen flere ideer? Når jeg går inn på telefon så er alt bare blankt. Eneste som står der er SOS. Og når jeg går inn på kjørecomputeren så søker den etter 3 forskjellige telefoner. Prøver å koble til min, den finner den og taster inn en lang kode, men så får jeg beskjed at tilkobling ikke er mulig. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det var synd at det ikke fungerte da.

Det neste forslaget jeg har er vel det kjedeligste av dem alle, og det er en tur på verkstedet for å oppdatere spilleren din, for det tror jeg nesten er det eneste som kan løse dette nå. Jeg håper at jeg tar feil slik at det finnes enklere løsninger for deg, men jeg tror dessverre at det er det neste trinnet som må til for å få dette til å fungere igjen.........

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hadde en stygg følelse av at jeg måtte det. Har vel ikke peiling på ca hva oppdatering kan koste? Tenkte meg en tur opp til Kongsberg til uka pga der har disse teknikere som kan dette. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei dessverre, det blir bare en ren gjetting fra min side, og det vil jeg ikke gjette på, for det kan ende med en total skivebom i begge retninger.........

Håper at det ikke blir en kostbar affære for deg, lykke til :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helt ærlig, blir det dyrt så ringer jeg nok butikken som solgte meg bilen. Når jeg kjøper en bil så forventer jeg at alt fungerer uten at jeg må ut med masse penger. 

Takk for hjelpen atter en gang ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg hadde det samme problemet. Eg har ein superb 2010 med samme spelar. Eg sleit med å slette lagrede tlf. Fant til slutt ut at du må ver tilkobla bluetoot for å slette brukere. Har du fått kobla opp ein tlf? Eller er det fult? Om du har ein tlf som du har fått kobla opp på bluetoot må du inn på innpå kjørecomputer ( alt gjer du fra rattet )

- Main Munu

- Phone

- Bluetooth

- User 

- velg user og velg delete

 

20170219_212952.jpg

20170219_213004.jpg

Endret av idarhr

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har fått en del kloke svar fra en teknikker på skoda nå endelig.  Har satt det samme at jeg måtte skaffe en eldre telefon for å så koble meg inn slik at jeg kunne slette du andre. Men han mente også det at den Bluetoothen i bilen mulig ikke støttet nyere telefoner, at jeg måtte oppgradere hele Bluetooth boksen i bilen. Hvordan fungerte det for deg? Kan du bruke nyere telefoner etter du fikk slettet di andre?

 

 • Lik 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikkjer vert nokon problem å bruke nyere telefoner. Det er oppkobla både Samsung og Iphone i min bil. Problemet eg klager over er at:

Når eg speler musikk via bluetooth (spotify) så står det kun "bluetooth audio" på skjerm. Eg får ikkje velge neste sang verken på rattet eller på skjerm, må gjere det via mobiltelefon.

Har ver opp til fleire ganger til Møller då dei meiner du skal få opp artist og sang og du skal kunne velge neste sang på rattet men til ingen nytte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Flott bil, venter Sportline med samme drivlinje (ankommet å skadet under lossing) og må si jeg er spent på hvordan denne "nye" motoren er. Jeg leser litt forskjellig, at softwaren og bensin partikkel filter er så justert for utslipp at den er er litt rykkete å kjøre i lav hastighet.
  • Har nå hatt bilen noen uker, fikk den i starten av mars.  Veldig fornøyd så langt! Den har absolutt innfridd til forventningene mine. Angrer ikke på at jeg valgte digitalt dashbord, det er veldig mye bedre enn standardvalget. Har fått Android Auto til å fungere, så jeg kan bruke Google Maps og Spotify via telefonen. Det var bare å laste ned APK og plugge i telefonen.  På første lengre tur (15 mil) målte bilen selv et forbruk på 0.77/mil, halvparten motorvei og halvparten litt svingete landevei. Klager ikke på det. Da fikk jeg òg testet ut det adaptive understellet litt. På motorveien med lange slake svinger satte jeg den i Comfort for å få den mykere, mens på landeveien kjørte jeg mye i Sport. Litt raskere akselerasjon og stivere understell. Comfort på den type veier blir for mye båt. Angrer ikke på at jeg valgte dette heller. 190hk-motoren gjorde seg på denne bilen. Det har ikke vært kaldt nok til at jeg har fått bruk for varmen i frontruten, men kupevarmeren har vært veldig fin. Styringen fra mobilen har gått knirkefritt. Må igjen få takke alle som har kommet med innspill i tråden, det har vært veldig nyttig.
  • Du finner ikke selve kroken eller hvor den skal? Den skal ligge i reservehjuls brønnen.
  • Fikk for meg at jeg skulle kikke etter slepekrok til bruk foran på min Kodiaq men jeg fant den ikke.  Kan heller ikke se at instruksjonsboka sier noe om hvor jeg finner den. Jeg har tilhengerfeste bak men øye til å skru på fremme finner jeg ikke. Noen som vet?
  • Hei, Har opplevd noe ustabilitet på serveren siste uken blant annet, så jeg ønsker å flytte forumet over til ny server sent fredag kveld. Vil være noe nede tid iforbindelse med flyttingen og oppdatering av dns servere! Håper ikke dette vil medføre for mye ulemper     Marius
  • Sjekket i dag og modellskiftet er flyttet til uke 29 nå, det var tidligere uke 21/22. 
  • Velholdt, praktisk og økonomisk familiebil med veldig god plass for både passasjerer og bagasje selges
  • Det er sort røyk som er problemet forresten? Eller grå/hvit røyk? Er det sort røyk det er snakk om, er det som oftest alltid brennkammeret som må byttes. (Usikker på om det går an å rense brennkammeret.) Du nevner du har mye småkjøring. Som oftest er da problemet at webastoen går veldig kort tid, da får den ikke nok varme til å brenne seg ren, brennkammeret soter ned, og du får problemer med at det ryker. Webastoen er anbefalt å gå minst 30 minutter for å unngå slike problemer.  
  • Ligger vel i garasjen. Skal de sendes, eller vil du hente dem? Befinner seg i Trondheim
  • Det ryker etter smo kjøring, er det noe som må renses etter hvert ? takk for svaren 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display. Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten? https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !    

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Opprett ny...