Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Stian94

Ny Superb 2018

Recommended Posts

Hei! 

Min første post på forumet ?

Bestillt meg en ny Superb 190 4x4 L&K 2018. Ang. det har jeg ett par spørsmål.

Hadde et ønske om å få svart taktrekk, men selgeren mente dette ikke var mulig på L&K. Slo meg så til ro med det, helt til jeg satt å leste diverse på nett om den nye 2018 modellen. Kom over flere sider der det står «Also inside, the roofline for the top-of-the-range Laurin & Klement model can now be ordered in black»

link: https://www.google.no/amp/s/www.motor1.com/news/146684/2018-skoda-superb-reveal/amp/

Noen som vet om det er tilfellet?

I kontrakten står det D190 DSG7. Spurte om det var 7 trinns DSG det stod for (trodde det var 6 trinns dsg i denne) noe selgeren kunne bekrefte. Har ikke funnet noe info om dette i etterkant, men mulig noen av dere som vet?

På forhånd takk for svar ? Gleder oss uansett på ny bil!

Edited by Stian94

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen til forumet @Stian94 :) 

Gratulerer med bestilling av ny flott bil :) 

Leste igjennom artiklen du linket til, og siden er såpass «gammel» som den er (datert 26.05.2017), og det var omtrentlig på dette tidspunktet en kunne begynne å få 2018 modellene produsert, så tror jeg nok ikke at det er mulig nei. Nå kan det jo være noen forskjeller i valg av ekstrautstyr og hva som finnes som std. utstyr for de forskjellige land, men en slik ting som dette skulle nok ha vært tilgjengelig «all-over» om det var noe som faktisk finnes til L&K utgaven.

Etter all informasjon jeg har sett og hørt, så er jeg enig med deg i at Superb 2,0/190hk TDi 4x4 kun leveres med DSG 6 kasse, at den burde hatt den nye oljefylt DSG 7 kassa er en helt annen sak, men foreløpig så er det vel kun bare Kodiaq og Octavia (2,0/150hk TDi 4x4) som leveres med den nye DSG 7 kassen.

Har du fått noen forventet produksjon/leverings dato enda for din bil eller?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Produksjon uke 46 ?

Av ekstrautstyr utenom det som er med i L&K:

 19" TRINITY SØLV 


SOLGARDIN FOR SIDERUTER BAK  

MULTIFUNKSJONSRATT MED VARME

FOLDBART HENGERFESTE

Håper på rask levering ?

Grunnen til at jeg stilte spørsmål om det var 7 trinns var en setning i kontrakten. Legger ved bilde under vedlegg. (Står DSG7)

Litt rart at selger bekreftet at det var 7 trinns på denne?

Ellers, vet dere noe om hvordan det er med valg av vinterfelger? Er det noe jeg må gjøre før den går i produksjon, eller kan jeg gjøre det valget når bilen kommer? Tengte også på om det hadde vært lurt å tatt med varme i frontrute. Men gjorde ikke det da fordi jeg trodde man så trådene, så fant jeg ut i ettertid at det ikke var tråder på denne.

 

F1B6DC42-B5CF-486A-BB8E-19C0993415D4.png

Edited by Stian94

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når det gjelder valg av vinterfelger, så er det mest opp til deg hva du ønsker her. Jeg personlig foretrekker lakkerte felger på vinteren, i stedet for de som er polert aluminium. Om de lakkerte er mer motstandsdyktige mot veisalt vet jeg ikke, men det ga meg i hvert fall en bedre følelse........

Jeg valgte 18" Modus til min Superb (std. felgen til Style utgaven) med 235/45-18" Nokian Hakkapeliitta R2 (piggfrie)dekk, de har i hvert fall holdt seg godt igjennom en mye saltet vintersesong her på østlandet.

Jeg har varme i frontruta på min bil, og den folien er meget effektiv, så den anbefaler jeg deg virkelig å ta med om det ikke er for seint. Webasto er flott, men til korte småturer, så er det mer effektivt med varmen i frontruta om en ikke skal bruke Webastoen i lengre tid enn kjøreturen. 

Når det gjelder DSG 7, så ser det litt rart ut synes jeg. For i prislista og alle andre steder jeg kan finne, så har 2,0/190hk TDi (med eller uten 4x4) kun DSG 6 kassa. Ser at 2,0/150hk TDi har DSG 7, men det ser ikke ut til at det gjelder uten med 4x4 i prislista for Superb........

Mulig selgeren har tenkt Kodiaq når han svarte deg, men er jo merkelig at det står slik i kontrakten, for det legger seg vel inn automatisk etter hva som blir bestillt av kjøper........? Kan jo hende at du er heldig og får den nye DSG 7 kassa også for alt jeg vet, men i prislista så er det i hvert fall ikke et alternativ nå.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ser det er satt av 16500kr i kontrakten til komplett vinterhjul. Sikkert de billigste felgene man kan velge det da... 

Skal høre om det er mulig å få lagt på varme i frontruten. Vil tro man kan gjøre endringer før bilen er gått i produksjon??

Angående girkassen så blir det vel bra unsett. Var jo tross alt 6 trinns DSG som var på demobilen jeg forelsket meg i. Vi får se hva som kommer. Gleder meg som en unge?

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutter siden, Stian94 skrev:

Ser det er satt av 16500kr i kontrakten til komplett vinterhjul. Sikkert de billigste felgene man kan velge det da... 

Skal høre om det er mulig å få lagt på varme i frontruten. Vil tro man kan gjøre endringer før bilen er gått i produksjon??

Behøver ikke være de «billigste» felgene, men det er nok da «kun» 17" dekk og felg (eller i verste fall 16") det er snakk om, det kan være fornuftig på vinteren, men det er ikke noe som kler en bil som Superb etter min mening........

Min Superb har kun 2wd, men jeg hadde ikke valgt noe annet enn 235/45-18" som vinterdekk om jeg skulle ha bestilt meg ny Superb i dag, er kjempefornøyd med både bil og dekkdimensjoner :) 

Så lenge bilen ikke har blitt satt i produksjon så er det mulig å gjøre forandringer på bestillingen, MEN, det kan gjøre at produksjonsdatoen blir flyttet fremover i tid. Det fordi det kan være ventetid på det utstyret en velger i tillegg, eller at en havner i en annen produksjonslinje. Om det fungerer slik i dag er jeg ikke 100% sikker på, men det var slik det var når jeg bestilte min Superb i Februar mnd 2016.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Får diskutere litt med dem da å prøve å få med 18 tommerne ?

Må forsikre meg om at det ikke blir endring i produksjonsdato da..

takker for svar!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vinterhjul ordnes av forhandler i Norge, så det påvirker ikke prod.dato. 

Endret farge på min bestilte L&K 190 4x4 for et par uker siden. Fikk senere levering, men fikk også beskjed om at Skoda går over til DSG 7 på denne varianten. Var visst også noe mer stæsj inkludert. Tror de jobber med prislister og konfiguratoren for tiden, 190 TDI er ikke valgbart nå. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Noen som vet om man kan slå av GPS på bilen.. gjøre bilen usynlig? 
  • Hi.Er det noen som har erfaring å slå av beltevarsler lyd på bak seter for en kodiaq?takk
  • Hei. Noen som har opplevd å miste bluetooth tilkobling? Har hørt noen biler har for liten resistor på tenningen, slik at det blir et spenningsfall som fjerner telefonknappen. Nå går den bare i mute modus.
  • Hehe, ja fargevalg er aldri en enkel sak   Selv har jeg hatt ønske om Business Grey metallic om jeg skulle bestille en ny Skoda Superb i dag, men etter at Race Blue metallic nå er tilgjengelig på Superb, så er jeg jammen ikke helt sikker lenger........ Tror nok likevel at jeg hadde blitt for «pinglete» og tatt det trygge valget med Business Grey metallic, men hadde muligens gått for Sportline i stedet for L&K som jeg har i dag, men helt sikker på det er jeg heller ikke   Årsaken til det er at jeg ikke er noen tilhenger av alle chrome-detaljene på L&K (eller Style), og så ønsker jeg Alcantara seter i stedet for skinnseter, og akkurat det har jeg blitt enda mer sikker på etter mitt første år med skinnseter i min Superb....... Lava Blue metallic er en stillig farge, det er det ingen tvil om, så denne Superben blir du nok meget fornøyd med @Marius  De forandringene jeg hadde tatt i forhold til din bestilling er 19" sommerhjul (fordi jeg ikke liker hverken de tidligere -eller det nye 18" felgdesignet til Superb L&K), men det er jo opptil enhver hva en synes om det   Ellers så hadde jeg også tatt med gir-paddles på rattet, men det er det eneste også, for som du allerede har skrevet her @Marius så er jo Superb L&K utgaven virkelig fylt opp med utstyr, og noe av det er jo heller ikke tilgjengelig på hverken Style eller Sportline som tilleggsutstyr. Får håpe at ventetiden din ikke blir for lang @Marius, for å vente på en bestilt bil er ikke det artigste som finnes......... Lykke til  
  • Å bli korrigert er ikke noe problem @Sjåføren, og når en at på til lærer noe også, så er det jo veldig bra   Jeg har blitt forklart av kundemottakeren hos mitt lokale Møller verksted at det er ikke uten grunn at denne DSG 7 kassen kalles tørrplateclutch, og det er fordi det ikke er olje i den. Men han nevnte aldri at det er olje som smører den mekaniske kassen som du skriver @Sjåføren, så dette var helt ukjent for meg.
  • "Bilhold" appen til Møller ble i går oppdatert til at bestilt bil er 2021 mod. 2.0 TDI 200 Hk. Selv om det er lang ventetid, så er det positive at med nyere og renere motor, så blir avgiftene lavere, og bilen billigere☺
  • I starten var det noen 7 trinns DSG kasser som det ble byttet olje på mechatronic enheten. Dette er en oljefylt styringsenhet til gearkassen. Det ble byttet til en annen type olje enn originalt. Jeg mener det var gjort som en kampanje på dem som opplevde det du beskriver. Mulig at det er det som er gjort på din? Jeg må korrigere @Superb lll litt: Selve gearkassen er oljefylt den (1,7 liter) , og det er denne som normalt ikke trengs å byttes. Dette er vanlig gearolje som smører den mekaniske kassen (altså tannhjul og lagre). Men clutch-pakken er ikke oljefylt på denne gearkassen, det er tørr-clutcher.  Det beste er nok å gjøre som @Marius skriver, å dra til forhandler og ta en sjekk.  
  • Takk, takk ja, prisene på nye motorene kom på fredag som var.  Du ble nok berørt av covid-19 nedstenging på fabrikken. Dem hadde vel 1 mnd tror jeg det var tidligere i sommer. Håper jo jeg får den så tidlig så mulig positivt for deg, er jo at du får 2021 modell, med ny motor, nytt ratt, MIB3 osv. Selv om det blir lang ventetid
  • Gratulerer.  Jeg bestilte min Superb Sportline i mai, og har enda ikke fått bekreftet bygge dato. Det eneste jeg nå vet er at det blir en 2021 modell, da 200Hk TDI motorene skulle bygges med f.o.m. denne uka her. Skal se du får bilen din før jeg får min. Begynner å bli lang ventetiden nå. 
  • Takk !   Fargevalg var en lang vurdering, gikk først for Racing blue, men... Ombestemte meg etter noen timer og havnet på Lava Blue, fin mørkeblå farge  Har ikke sett mange Superb her heller, med den fargen, så blir spennende. (Hjertet mitt sa Quartz grey denne gangen også, men samboer var ikke helt enig, selv om det er kun jeg som skal kjøre bilen, da hun har egen bil) Kunne gjerne tenkt meg 2.0bensin jeg også, men med startpris på 626900,- Så, er det liksom ikke verdt det   Denne ble "dyr" nok den, endte opp på en pris så jeg kunne vurdert veldig mye annet på markedet for å si det slik...  
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
  • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
  • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
  • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...