Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tor2r

Ny modell: Skoda Kodiaq

Anbefalte innlegg

Om en slik skulle vært aktuell, så hadde jeg ønsket den i denne str., men som 5 seter, de to siste setene tar mye plass når de (for min del) aldri benyttes. Har hatt 2 stk Qashqai +2 i (tilsammen) nesten 6 år og har aldri løftet opp setene en gang, i tillegg så veier de jo en hel del ekstra. Blir også meget spennende og se hvilken motorisering de vil komme med, for jeg er absolutt ingen diesel person når det gjelder privatbil.

 

Men det hele kommer jo an på pris og hvordan den er å kjøre, den nye X-Trail som jeg prøvde før jeg heller valgte Superb, føltes jo som en kjørte båt. Altfor myk i oppsettet og krenget mye i svingene etter min mening, og jeg kjører hverken hardt eller ‹‹aktivt››.

Er nok mest en stasjonsvogn person, selv om jeg likte godt den høye kjørestillingen som det var på Qashqai. 

 

Har lyst på 4x4, og er mest fristet av Superb lll 2,0/280hk 4x4, men den ligger dessverre et godt stykke utenfor str. på min lommebok........

Endret av Superb lll
skrivefeil/utelatt et ord av stor betydning for mitt synspunkt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er helt enig med Ts, den bør/må være stor.. Str BMW x5, og ikke x3 og andre "meningsløse" små suv'er. Skal det være for familier, så er jo nettopp plass i baksetet og bagasjerom viktig 

Bør selvsagt være kun å få med 4x4, da SUV og 2wd er bare latterlig meningsløst! Og sist, men ikke minst, 7 seter bør være tilvalg, da 90% ikke har bruk for det :-)

Også til utseende, så håper jeg det skjer noe med spesielt lyktene utfra konseptbilen, og interiøret, men det gjør det nok :-)

Dette ble ett veldig personlig synspunkter, men alt i alt, en bil Skoda trenger i segmentet, da Yeti er det nærmeste SUV Skoda har, og den syns jeg personlig akkurat er som navnet betyr en "avskyelig snømann"... Og så liten att man i alle fall ikke kan vurdere den dersomman har familie...

 

Endret av Salcin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, type X5 i størrelse hadde vært fint. Kun 4x4 og i alle fall mulighet for en litt kraftig motor, og ikke noe 0-100 på 15.7.

Ja, er vel få som har bruk for 7 seter så ofte, de som har en skokk med unger kjører vel uansett noe med skikkelige seter uansett.

Skulle jeg valgt skulle den vært grov, stor og noe jeg kunne slengt rundt på de verste veier ;-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Helge skrev:

Spennende, kanskje det må bli ny bil til kona også :-)

 

hehe :) ja hvorfor ikke :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bildene kommer i morgen ettermiddag, dette blir spennende! Dette er jeg sikker på blir en kjempe fin bil som kommer til å selge i bøtter og spann! Spørs om man må bytte ut bil igjen neste år da man får sett denne på ordentlig :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Håper ikke prisen blir altfor avskrekkende da. Skulle priser og sånt komme i dag også tro?

Livestream kl 19:00

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den blir både stor og spennende, så får en håpe at prisen ikke gjør den helt uoppnåelig med det utstyret og den motoriseringen en vil ha :) 

Det vil vel uansett bli et dårlig valg for meg som vil ha bensinmotor vil jeg tro, stor, tung og 4x4 er vel ikke helt det ultimate for en bensinmotor vil jeg tro.........?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, den så veldig spennende ut, men igjen, prisen som avgjør alt her for min del.

Får se etter hvert når priser og andre spesifikasjoner kommer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jaja, da er den vist! Har dessverre ikke rukket å sett hele, så ikke fått med meg så mye innvendig! Men dette tror jeg blir bra :-) Blir garantert en populær SUV!

Fronten er "stram" og sint! Smale tøffe hovedlykter, som beklageligvis blir ødelagt litt av et ekstra sett med noen små lykter rett under!

Fra siden er den også kjempe flott, litt coupe aktig bakerst der, som igjen gjør den litt sportslig hvis man kan si det om en SUV. Skjermbuene, er kanskje litt lite bue... Rett og slett i overkant flate?

Bakparten ser også meget bra ut! Mye minner om superb, både lykter og design ellers.... Merkelig nok er som sagt lyktene veldig like superb, men lyset er oppned i forhold.. Dette mener jeg personlig ble kjempe rart! "Spissen" på lyser er under og i lykta er spisse over? Hadde også håpet Skoda snart skulle komme med rails som ligger langs med taket, men det ble også denne gang den gammaldagse varianten....

Alle biler finner man noe man ikke liker, men alt i alt ser Den kjempe bra ut! Så denne gleder jeg meg til å se til våren!!! Kanskje man må ha SUV etterhvert? Det var mine personlige meninger om bilen :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig i mye av det du skriver Salcin! Bare synd det er så lenge til man får testet! :o

Fikk heller ikke sett så mye innvendig, legging av unger her i gården mens sendingen foregikk. Må nok heller spole meg litt gjennom etterpå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, synd det er så lenge til... Men flott den kom med en god del utstyr som jeg også skulle ønske var å få på Superb også.. Sånn som area view, trailer assist, full LED hovedlykter...

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, Salcin skrev:

Ja, synd det er så lenge til... Men flott den kom med en god del utstyr som jeg også skulle ønske var å få på Superb også.. Sånn som area view, trailer assist, full LED hovedlykter...

 

Ja var mye snacks der :x
Har du noen tanker om hva pris kan bli, kontra Superb f.eks. ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prismessig så bør en vel mest sannsynlig se i retning av XL-utgaven av Tiguan vil jeg tro.........

 

Superb er jo i utg.pkt ikke så langt unna Passat i pris, inntil en begynner å legge på litt ekstra utstyr til Passaten, da skiller det stort på priser.

Highline på VW og L&K på Skoda er jo ikke i nærheten av hverandre, så der blir jo VW mye dyrere.

 

Ser flott ut denne Kodiaq, men jeg er nok likevel mest fristet av en mer motorisert Superb enn hva jeg har. Superb 2,0/220 hk med 4x4 er hva jeg håper kan komme i salg etter hvert. Hadde jo sikkert vært en flott kombo i Kodiaq også, men Kodiaq føler jeg gjør seg best med diesel (uten at jeg helt kan svare på hvorfor, bortsett fra drivstofforbruket da.......).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×