Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sven-Gøran

Parkeringsvarmer funker ikke

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har en 2014 Skoda Superb med fabrikksmonternt fjernstyrt parkeringsvarmer.

Denne har vært flittig brukt hele vinterhalvåret i fjor da jeg bor i nord-norge. Aldri noe feil.

Så var bilen inne på service i April 2016, og jeg har ikke hatt behov for parkeringsvarmeren etter dette. Når det nå begynte å bli kaldt igjen tenkte jeg at jeg skulle bruke den igjen, men da fungerer plutselig ikke fjernkontrollen lengre. Når jeg skal forsøke å gå inn i innstillingene for å slå den på manuelt/stille timer er menyen til parkeringsvarmeren borte.

Er det noen som har vært borti dette og som vet om en fiks? Har tilgang til VCDS-kabel og program selv dersom dette kan fikses der.

Har 15 mil til nærmeste skoda-verksted der service ble utført i april, så hadde svært lyst å slippe å dra dit for å få fikset dette.

 

Tusen takk for tips til utbedringer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her har det nok skjedd noe når du hadde bilen på service vil jeg tro, uten at jeg med sikkerhet kan si det selvfølgelig.

Men bilen din har jo fremdeles fabrikkgaranti, så her hadde jeg tatt en tur til merkeverkstedet for å få de til å fikse dette. Synd at du bor så langt unna det nærmeste merkeverkstedet som du gjør, men jeg hadde likevel gjort det der.

Selvfølgelig ingen umulighet at noen med den rette kabelen og programmet kan gjøre dette for deg, men som nevnt på en bil med fabrikkgaranti, så hadde jeg heller latt merkeverkstedet rydde opp i dette for deg.

 

Lykke til :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sepper

Ja her ville jeg bare gått for garantien altså, i stedet for å begynne å knote med noe man ikke helt har kontroll på, evt på tips fra noen som tror de har den rette programmeringsoppskriften

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min fjernkontroll sluttet også å fungere, fikk forslag om å bytte batteriet uten at det hjalp noe. Klarte å miste fjernkontrollen før jeg fikk gjort noe med det. Må få kjøpt meg en ny etterhvert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Har samme problemet selv. Får opp feilbeskjeden "Aux heating system fault" i kjørekomputeren når jeg prøver å skru på webasto. Har brukt den flittig i det siste uten noen problemer. Jeg finner heller ikke menyen til webasto under innstillinger. Har byttet air-condition kompressoren nå i høst, men det skal vel ikke være noen sammenheng med det? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette blir bare noe ville gjetninger, og behøver ikke å stemme med den Webastoen som sitter i Superb 3, men jeg vet av erfaring at den Webastoen jeg hadde i min forrige bil samlet opp feilmeldinger hver gang den forsøkte å starte uten hell, og selv bare det at den forsøker å starte når det er lite diesel på tanken (at tanklyset lyser i dashboardet) genererer en feilmelding, og det skulle ikke mer enn 3 feilmeldinger til før Webastoen motsatte seg all start. Da måtte man til merkeverksted eller man kunne resette feilmeldinger om man hadde eget diagnoseapparat (som jeg hadde, og som tjente seg inn igjen i løpet av kort tid...).

Jeg ville kanskje håpe at dagens generasjon Webasto er litt mindre vrang, men så godt kjenner jeg den ikke.

Sotet brennkammer var også en gjenganger, og jeg har selv byttet brennkammer og spart mange tusen i stedet for å overlate den jobben til et verksted.

Dette gjaldt forresten ikke en VAG-bil, så det er sagt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×