Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Lydonen

Vinterdekk og felger

Anbefalte innlegg

Heisan!

Ny eier sjekker inn, har hatt Superb stv  L&K 2.0 4x4x siden i Mai. Nå er det på tide å bestille vinterdekk og jeg lurer på hvilke erfaringer dere har?

I utgangspunktet ser Bridgestone Blizzak LM001 piggfritt på 18" MAM A5 antrasitte felger ut som en fin løsning til min hvite Superb.. Jeg vil gjerne ha 18" og har et budsjett på rundt 12.000,-

 

mvh Thomas.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heisan og velkommen :)

 

Jeg har også en hvit Superb 2016 og har kontrastfelger på sommeren, men på vinteren så velger jeg heller lakkerte overflater slik at de ikke blir ødelagt av salt i det omerådet her jeg kjører.

 

Tittet på NAF sin dekktest for fjoråret, og der gjorde ikke Blizzak det spesielt bra. De kom nesten et helt poeng etter de beste, og da begynner forskjellen å bli store. MEN det var jo ikke det dekket du vurderer, så det dekket vet jeg ikke noe om. Er det et nytt vinterdekk fra Bridgestone dette året?

Vil tro at NAF sin dekktest for dette året kommer ganske så snart, så den vil kanskje gi litt bedre svar. Men det er jo også stor forskjell på vårt langstrakte land, så best for noen er jo ikke nødvendigvis best for andre......... Så her er det sikkert like mange meninger og fasiter, som det kommer svar.........

 

Personlig så valgte jeg Skoda originalfelger i 18" (Modus) og har Nokian Hakkapelitta R2 i 235/45-18" dekk, men det er en løsning som koster en del mer, bare dekka koster jo mer enn budsjettet du satt opp..

Dekk sparer jeg ikke penger på, for det er den eneste kontakten en har med underlaget, så de vil jeg skal være best mulig. Og de dekka jeg har valgt, passer best for det undrlaget jeg kjører mest på, og var også vinneren i nevnte dekktest i både 2014 og 2015, testen for 2016 har ikke kommet ut enda...........

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Superb III og takk for svar. 

Jeg har god erfaring fra tidligere med både Blizzak og også Conti ice contact, det har liksom vært "mine" vinterdekk. Jeg har kjørt piggfritt i 5-6 år nå. 

Hakka R2 som du anbefaler blir noe dyrere men heldigvis ikke overvettes, byttdekk.com kan levere med ATS 18" felger til rundt 14.000,- så det er jeg villig til å vudere dersom det er et bedre dekk.  

Min bil har forresten 19" Phoenix Antrasitt sommersko, virkelig lekre!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bare hyggelig :)

 

Her forsøker vi å dele av våre erfaringer så godt vi kan :)

 

Jeg har nå kjørt piggfritt siden 2001, og har hatt flere forskjellige merker så langt, bl.a. Conti, Nokian og Michelin. Og som rent vinterdekk (på vinterføre, ren is og snø), så har jeg absolutt hatt best erfaring med Nokian. MEN det har ikke sine beste egenskaper på våt asfalt, om det er det du kjører mest på..........?

Så hvilket underlag en kjører mest på betyr jo ganske mye, og for min del så er det faktisk våt/saltet veibane jeg kjører mest på gjennom vinteren, men jeg vil være best mulig sikret på de glatte underlagene også, så derfor har jeg valgt å satse på noe av det beste de har på det underlaget og dermed ble det Nokian for min del.

Her kan du lese testen som kommer fra NAF for 2015, og jeg regner med at testen for 2016 blir lagt ut en av de første dagene nå, siden denne ble lagt ut 02.10. i fjor,

 

https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/vinterdekktest-2015/

 

Der har du en virkelig flott kombo på sommerhjula, den er lekker ??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og velkommen @Lydonen!

Er også stor fan av NAF sine tester, rett og slett fordi jeg ikke evner å vurdere dekk ut i fra hva produsenten sier om ditt og datt egenskaper. Som @Superb lll sier så kommer vel NAFs test nå snart.

@Tom_berend var tidlig ute i år og lurte på det samme:

Ja og ikke minst, gratulerer med fin fin bil! :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for gode svar! Spent på NAF-testen nå.. Føret der jeg bor på Tynset har endret seg de siste årene, nå har vi mye bare veier og plussgrader vinterstid, ikke noe føre for piggdekk i hvertfall. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 timer siden, Lydonen skrev:

Takk for innspill og hjelp! Jeg endte opp med piggfrie Hakkapelitta R2 på 17" OVM-felger, totalt 10.000,- fraktfritt.

Se der ja, det er slik en velger når kun det beste er godt nok @Lydonen, hehe ;) 

Godt valg, så får vi bare håpe at du også blir fornøyd med dem. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 24.10.2016 den 3.14, Superb lll skrev:

Se der ja, det er slik en velger når kun det beste er godt nok @Lydonen, hehe ;) 

Godt valg, så får vi bare håpe at du også blir fornøyd med dem. :) 

Jo takk for det!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×