Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Wrathchild

Problem med Webasto og forhåndsprogrammering.

Recommended Posts

Hei.

Har en Superb stv L&K fra Mai i år.

Har oppdaget ett lite problem med webastoen når jeg skal forhåndsprogrammere start på skjermen i bilen.

Jeg får nesten alltid beskjed om at 12V batteri har for lite strøm til å aktivere webastoen-altså den kan ikke programmerestil start.

At det er lite strøm på batteriet tror jeg ingenting på. Jeg får beskjed om dette selv om jeg har ladet det natten over med en CTEK intelligent lader.

Webastoen starter alltid og alt er greit når jeg bruker fjernkontrollen.

Hva kan dette være? Er det en softwarefeil?

Ligger det inn en feil grenseverdi i systemet som må justeres?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen Wrathchild :) 

 

Dette virker meget merkelig, har en Superb 2016 (fra Mars) selv, og Webasto kan jo både forprogrammeres og aktiveres via fjernkontrollen uten noen som helst problemer.

Så jeg tror nok helt klart at du er inne på noe når du skriver ‹‹software›› feil her. Hadde tatt en tlf til din forhandler og forhørt meg litt jeg, for dette skal jo bare virke. Og dette må de jo ordne for deg på verkstedet, men om en bor et stykke unna (eller jobber til ugunstige tider) så kan det jo selvfølgelig være en utfordring å få gjort det, men tror nok ikke at det er noen annen mulighet til å få ordnet det på heller.

Men dette var jo bare høyst ukvalifisert gjetning fra min side, ta en tlf først og forhør deg litt med forhandleren/merkeverkstedet ditt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei.

Har vel allerede fått klarhet i dette.

Jeg tok kontakt med forhandleren og forklarte situasjonen.

Fikk time førstkommende Mandag for å finne ut av det.

Etter dette ble jeg oppringt av verksmester som fortalte at de trolig vet hva som gjør dette.

Det ligger inne en software-oppdatering som må til på min bil som deriblant går på timer og webasto'en.

Får håpe dette ordner opp bug'en. veldig kjekk og fin funksjon.

Webasto'en varmer opp bilen til 22 grader og kjølevannet til 80-90 grader glatt på 30 min. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så flott at det ordner seg da @Wrathchild :) 

Greit å ha slike ting i orden før vinteren setter skikkelig inn, Webasto er vel den beste pakka jeg har valgt i tillegg på min Superb (har Style utgave). Selv om jeg har bensinmotor som blir ganske så fort varm, så er det en betydelig forskjell på om Webastoen har vært aktivert før en kjører avgårde. Men også om en starter den når en begynner å kjøre, for da fungerer den jo som en kjørevarmer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen Wrathchild!

Godt at alt nå er "løst" :)

Kjedelig med ny bil å ha slike feil, og godt er det med garanti også :)

For min del er jeg allerede godt i gang med bruk av webastoen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gjenåpner denne, noen som opplever at forhandsprogrammeringen ikke vil starte webastoen?

Har prøvd to instillinger kl 7:30 og 15:30 men den starter ikke på noen av de. I innstillingen setter jeg den til "på", må den kanskje settes i stede til riktig dag? Har valg mellom på, man, tir, ons, tors, fre, lør, søn...

2014 Octavia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ulogisk, men ja virker som den "PÅ" innstillingen ikke har noen funksjon, Satt den til Fredag 7:25 idag å da starta den, men oppdaga samtidig at den starter rett over kl 7 og stoppet 7:25.. Så mistenker at tiden du stiller inn er tiden du vil at bilen skal være ferdig oppvarmet. Også ulogisk! Å man kan ikke forhandsprogrammere 3 forskjellige tider/dager fremover i tid. Man kan legge inn 3 forskjellige dag/tider men kun aktivere en av disse i slengen. Synes hele denne oppbyggingen er ulogisk å dårlig for å være helt ærlig...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riktig som du sier art den tider du stiller inn er den tiden bilen skal være varm!

Samtidig delvis enig med deg att det er litt dunt man bare kan aktivere en og en timer om gangen... Men tipper det har noe med batteristrøm å gjøre, uten att jeg vet det. Dersom man ikke henter opp bilen etter første "varming", kan det i værste fall gå 2-3 ganger uten kjøretur i mellom... Da tipper jeg batteriet begynner å mistrives :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synes det er greit å stille inn på tiden den skal være ferdig oppvarmet. Bilen vil da sjekke temp i eller ute og starter da i rett tid for å kompensere for ute temp, trenger jo ikke starte 30 min før om det er 4 pluss ute. Da slipper man selv å vurdere hvor lenge den må kjøre for å få god nok temp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 timer siden, Razor skrev:

Sant nok, men tekstene skulle vært litt annerledes da så man forstår hva som menes ;)

Joa, den ser jeg, absolutt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...