Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Wrathchild

Problem med Webasto og forhåndsprogrammering.

Anbefalte innlegg

Hei.

Har en Superb stv L&K fra Mai i år.

Har oppdaget ett lite problem med webastoen når jeg skal forhåndsprogrammere start på skjermen i bilen.

Jeg får nesten alltid beskjed om at 12V batteri har for lite strøm til å aktivere webastoen-altså den kan ikke programmerestil start.

At det er lite strøm på batteriet tror jeg ingenting på. Jeg får beskjed om dette selv om jeg har ladet det natten over med en CTEK intelligent lader.

Webastoen starter alltid og alt er greit når jeg bruker fjernkontrollen.

Hva kan dette være? Er det en softwarefeil?

Ligger det inn en feil grenseverdi i systemet som må justeres?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og velkommen Wrathchild :) 

 

Dette virker meget merkelig, har en Superb 2016 (fra Mars) selv, og Webasto kan jo både forprogrammeres og aktiveres via fjernkontrollen uten noen som helst problemer.

Så jeg tror nok helt klart at du er inne på noe når du skriver ‹‹software›› feil her. Hadde tatt en tlf til din forhandler og forhørt meg litt jeg, for dette skal jo bare virke. Og dette må de jo ordne for deg på verkstedet, men om en bor et stykke unna (eller jobber til ugunstige tider) så kan det jo selvfølgelig være en utfordring å få gjort det, men tror nok ikke at det er noen annen mulighet til å få ordnet det på heller.

Men dette var jo bare høyst ukvalifisert gjetning fra min side, ta en tlf først og forhør deg litt med forhandleren/merkeverkstedet ditt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Har vel allerede fått klarhet i dette.

Jeg tok kontakt med forhandleren og forklarte situasjonen.

Fikk time førstkommende Mandag for å finne ut av det.

Etter dette ble jeg oppringt av verksmester som fortalte at de trolig vet hva som gjør dette.

Det ligger inne en software-oppdatering som må til på min bil som deriblant går på timer og webasto'en.

Får håpe dette ordner opp bug'en. veldig kjekk og fin funksjon.

Webasto'en varmer opp bilen til 22 grader og kjølevannet til 80-90 grader glatt på 30 min. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så flott at det ordner seg da @Wrathchild :) 

Greit å ha slike ting i orden før vinteren setter skikkelig inn, Webasto er vel den beste pakka jeg har valgt i tillegg på min Superb (har Style utgave). Selv om jeg har bensinmotor som blir ganske så fort varm, så er det en betydelig forskjell på om Webastoen har vært aktivert før en kjører avgårde. Men også om en starter den når en begynner å kjøre, for da fungerer den jo som en kjørevarmer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og velkommen Wrathchild!

Godt at alt nå er "løst" :)

Kjedelig med ny bil å ha slike feil, og godt er det med garanti også :)

For min del er jeg allerede godt i gang med bruk av webastoen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjenåpner denne, noen som opplever at forhandsprogrammeringen ikke vil starte webastoen?

Har prøvd to instillinger kl 7:30 og 15:30 men den starter ikke på noen av de. I innstillingen setter jeg den til "på", må den kanskje settes i stede til riktig dag? Har valg mellom på, man, tir, ons, tors, fre, lør, søn...

2014 Octavia

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ulogisk, men ja virker som den "PÅ" innstillingen ikke har noen funksjon, Satt den til Fredag 7:25 idag å da starta den, men oppdaga samtidig at den starter rett over kl 7 og stoppet 7:25.. Så mistenker at tiden du stiller inn er tiden du vil at bilen skal være ferdig oppvarmet. Også ulogisk! Å man kan ikke forhandsprogrammere 3 forskjellige tider/dager fremover i tid. Man kan legge inn 3 forskjellige dag/tider men kun aktivere en av disse i slengen. Synes hele denne oppbyggingen er ulogisk å dårlig for å være helt ærlig...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Riktig som du sier art den tider du stiller inn er den tiden bilen skal være varm!

Samtidig delvis enig med deg att det er litt dunt man bare kan aktivere en og en timer om gangen... Men tipper det har noe med batteristrøm å gjøre, uten att jeg vet det. Dersom man ikke henter opp bilen etter første "varming", kan det i værste fall gå 2-3 ganger uten kjøretur i mellom... Da tipper jeg batteriet begynner å mistrives :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes det er greit å stille inn på tiden den skal være ferdig oppvarmet. Bilen vil da sjekke temp i eller ute og starter da i rett tid for å kompensere for ute temp, trenger jo ikke starte 30 min før om det er 4 pluss ute. Da slipper man selv å vurdere hvor lenge den må kjøre for å få god nok temp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 timer siden, Razor skrev:

Sant nok, men tekstene skulle vært litt annerledes da så man forstår hva som menes ;)

Joa, den ser jeg, absolutt :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei ! Nå har tiden kommet for å anskaffe familiens første bil. Det blir dessverre brukt i første omgang, men det får så være. Jeg har i lang tid tenkt at Skoda har mange fornuftige (og ganske enkelt fine) biler. Merket står derfor som veldig aktuell for oss (sammen med blant annet Passat). Essensielt er at det skal være stasjonsvogn med 4x4. Jeg lurer derfor på om dere Skoda-kyndige/engasjerte kan hjelpe meg å bli smartere på en sak: Hvordan bør jeg vekte modell, årsmodell, km og pris (for å nevne et veldig begrenset utvalg)? I prisklassen jeg titter (opptil 250k kanskje) er det ofte at jeg får en superb som gjerne er eldre og/eller har betydelig flere km enn en noenlund tilsvarende Octavia. Jeg skjønner jo det - superb er mer premium. Men er det verdt det? Jeg vet det er vanskelig å sammenligne egentlig, utstyr kan være likt eller variere, og enkelte motorer finnes ikke i begge modellene.Jeg håper bare noen kan gjøre meg litt klokere så jeg kan finne ut hva som er hensiktsmessig for oss å gå for. Generelle Skoda-brukt-tips mottas og med stor takknemlighet!      
  • Hei,  Har sensorstyrt bakluke. Sliter med at denne åpner seg med å vite med foten under hekken. Noen andre som har problem? Funker sånn engang i blant.. 
  • Er det garanti på bil så er det bare å levere den inn og være bekymringsløs. Men er bilen utenfor garanti og man ikke finner ut av ting så er det mye penger spart all software kan endres og tilpasses etter behov.  Men det er en kjedelig affære med en ny bil å få slike problemer. På en annen side så kjører mange biler med samme software som på din. Hadde det vært en stor feil så hadde de funnet ut og utrettet ved en oppdatering. Jeg venter spent på hva utfallet blir. Og håper det løser seg.
  • Jeg tror det skal brukes Odis-e med online flashing i fra fabrikk. 
  • Ok. Gi meg VIN på personlig melding. Så skal jeg finne oppdatering til deg hvis det er kommet noen...
  • Med en bil med garanti tenker jeg forhandler skal få finne ut av dette. Jeg bruker ikke en krone på en tuner, hvis ikke forhandler refunderer dette. 
  • Hmm, har ikke opplevd at den hopper rundt sånn. Girproblemer har vært borte siden romjula.  Snakket med Skoda i dag, og de sa at så lenge jeg ikke merket noe på yteevnen til bilen kunne jeg fint kjøre den frem til neste uke, selv om den varselslampen lyste.  Må jo si det er litt kjedelig med ny bil og mye sånn små rusk. 
  • Man får også 2.0 TSI i Karoq, men den er ikke i de norske prislistene foreløpig. Men om det er 1.5 TSI er det etter WLTP så da tror jeg dette er det kjente kangaroo-jump problemet svært mange opplever, står mye informasjon om dette på Briskoda. Det skal visstnok være en oppdatering på vei. Les mer: https://www.briskoda.net/forums/topic/461809-15-tsi-with-7-speed-dsg/
  • Tror det er 1,5 150hk TSI som er størrelsen på motoren. Karoq’en er mindre en Kodiaq motoren. Litt usikker på wltp, var akkurat rundt de tider den kom, men mener den ble produsert like før.  Hvor finner jeg dette? 😊
  • På linje med å fjerne DPF så får man ingen problemer sett ut fra et teknisk perspektiv.  Men bilen er som sagt ikke typegodkjent lengre, noe som under de rette omstendighetene kan være svært alvorlig.  Når det gjelder spesifikt DPF og adblue er det riktignok utslipps delen av typegodkjenning som faller fra. Samme gjelder når man fjerner start/stopp. 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !  

    

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×