Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Superb lll

Diesel forbud i Oslo

Recommended Posts

Da har faktisk det varslede dieselforbudet blitt vedtatt, og gjelder fra førstkommende tirsdag. Så jeg er glad jeg ikke har eller skal ha en dieselbil, selv om jeg ikke bor i Oslo.

 

https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/dieselforbud/

 

http://www.dagbladet.no/nyheter/dieselforbud-i-oslo-fra-tirsdag/66638488

 

Kanskje noe å tenke på for de som blir rammet av dette,

http://www.dagbladet.no/nyheter/tidenes-storste-svindel-av-bilistene-er-na-realitet/66638835

 

EDIT:

Har jo lest noen steder tidligere at enkelte har trodd/ment at EURO 6 dieselmotorene ikke ville bli rammet av et slikt forbud, men de er ikke fritatt, kun de tyngre kjøretøyene som har EURO Vl som det står i skrivet fra Oslo kommune.

 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tenkte jeg skulle skrive noe om det her ja, men kom ikke så langt.

Man kommer jo seg litt rundt. Men er vel rimelig umulig å ikke komme innom kommunensveier.

Så er det håndhevingen av dette her da... politiet sier de skal trå til. Men blir vel neppe flere kontroller eller patruljer av den grunn.

Kommer sikkert en artikkel som dette; "Arild er første nordmann som ble bøtelagt for dieselbruk"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kommer garantert til å bli noen som blir bøtelagt her for å statuere et eksempel for hva som skjer om en bryter dette forbudet. Det er jo pga forurensing dette her, så noe må de jo gjøre, men om det er det rette tiltaket når forrige regjering oppfordret til å kjøpe bil med dieselmotor fordi de forurenset mindre blir jo kanskje litt feil. Er jo mindre CO2 fra en dieselmotor, men NO2 (NOx) er jo høyere fra en dieselmotor enn en bensinmotor. Ser jo ikke ut til at det hjelper med EURO 6 motorer heller, slik som enkelte har hevdet tidligere.

Politiet burde jo ha noen mer fornuftige oppdrag enn dette her, men tror nok dessverre at de vil bli «kommandert» til å finne noen som bryter forbudet for å statuere det eksemplet som du også skriver @Tor2r 

Det er jo lov å håpe at en tar feil, men oddsene for det tror jeg er små...........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Altså: ingen tilrettelegging for dem som blir rammet må jo gi kjempeutfordringer med logistikken for dem som ikke har kunnet tilpasse seg dette. Ingen restriksjoner på de store forurenserne: lastebiler, varebiler, båter til kai, vedfyring og andre forurensere: busser på diesel, drosjer, diesel-hybrider (som gjerne er store SUV'er som eieren ikke gidder å lade likevel ( eller "uheldigvis" er tom for strøm), kjøpt bare fordi de har så lave avgifter .

Hvis det er folks helse som er prioritert, så må man gå drastisk til verks og forby der det monner, og tilrettelegge med lokal utslippsfri forflytning med bane, trikk o.lign. Og så må folk gis mulighet til å tilpasse seg, og ikke bare få forbud og tullete ekstrautgifter. 

Så gjenstår det å se om luftkvaliteten blir bra av dette...... Lykke til, dere som er eller blir rammet!

Edited by Sjåføren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiltakene henger ikke på greip..,,  Tror heller ikke veldig mange kommer til å bry seg om dette, da sjansen for å bli tatt er minimal... Tror faktisk ikke politiet kommer til å prioritere dette over hode, da det kun er kommunen sitt valg og ikke staten. Politiet har hverken ressurser eller mulighet til å håndheve dette i stor grad, så blir du tatt for dette tror jeg man har uflaks. Men selvsagt skal man ta miljø på alvor, men dette er ikke veien å gå! Lag enorme parkeringsplasser i utkanten av byen ved innfartsveiene, og ett kollektivtilbud som monner, da vil man bli kvitt enorme mengder av pendler trafikk! Så slippe de som bor lokalt og må kjøre/hente barn på skole/barnehage/fritidsaktiviteter å bli rammet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja er enige med dere der, det her blir altfor lite når man først skal sette i gang tiltak. MEN, blir spennende å se resultatet. Typisk er det om været endret seg slik at man ikke oppnår dette lokket osv. Så får vi aldri sett en evt effekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noe må de jo finne på, men om det er rette veien å gå skal jeg være forsiktig med å uttale meg for mye om.

De gir jo ikke folk som blir rammet av dette så mange alternativer, så at enkelte føler seg lurt av forrige regjering forstår jeg godt. En annen ting er jo at det ikke føles riktig å forby noe som er helt lovlig å kjøpe i Norge, både i fortid og er det fremdeles........

 

Men noe som likevel overrasker meg litt, er at det nå er ca 2 år siden de varslet om et mulig dieselforbud den første gangen, og at dette kunne være noe de måtte ty til for å få ned forurensingen på de verste dagene i Oslo. Men likevel så fortsetter mange å kjøpe nye biler med kun dieselmotor når de både bor -og kjører bil i Oslo, og som nevnt tidligere, det hjelper heller ikke med EURO 6 dieselmotor mot dieselforbudet som enkelte har trodd heller............

Jeg har flere kollegaer som både bor -og kjører bil i Oslo, og når vi har snakket om bil så har de fortalt meg at de enten nettopp har kjøpt eller bestilt seg ny bil og da med dieselmotor, og da har jeg spurt dem, hva om det varslede dieselforbudet blir innført da? Svaret jeg har stort sett har fått, er at det aldri kommer til å skje, det får de aldri gjennomført, med EURO 6 motor så er det helt problemfritt, og da blir jeg litt overrasket over deres valg av motor så lenge de bor og kjører bil der de gjør. 

Men det får de jo gjøre som de vil med, mulig de angrer litt på det nå..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det som er utrolig her, er jo att både staten, media, og bilforhandlere har hele tiden påstått att euro6 motoren skulle få lov å kjøre selv med ett diesel forbud... Men så kan en enkelt kommune komme å kjøre over det staten har gått ut med!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akkurat det er jeg enig med deg i @Salcin, at EURO 6 skulle bli rammet av et kjøreforbud er en overraskelse for mange.

 

Det har jo ikke manglet på oppslag over hva som er anbefalt og hvordan en kan bli «straffet» ved bruk av dieselbil den siste tiden om en bor -og kjører bil i de større byene i Norge som er plaget av luftforurensing ved utfordrende værforhold (kalde og stillestående luftmasser).

http://www.dagbladet.no/emne/diesel 

Men igen, EURO 6 skulle jo være fritatt for et slikt kjøre forbud, det er det ingen tvil om..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tragikomisk? Flopp? Hodeløst? Feilslått? Ja, litt av alt.

Greit nok å ville det beste for de av innbyggerene som er plaget av forurensning. Men makan til dårlig forarbeide, gjennomføring og lite målrettede tiltak. Ikke engang været ville være med på dette. Hva med de virkelig store forurenserne: vedfyringen, lastebilene, varebilene, båtene i havnene og omegn? Hvis det er så forurenset at det ikke er levelig for enkelte grupper i stor-Oslo, så må de starte med de største forurenserne. Ikke bare ta en liten gruppe som står for en veldig liten del av problemet og ødelegge for dem, uten å kompensere med f.eks. gratis kollektivtransport.

Hva med den massive gjennomgangstrafikken, trafikk som ikke skal til Oslo, men kjører gjennom verste områdene bare fordi der ikke er noen omkjøringsveier. Alt skal i ring 3 eller gjennom Opera-omrrådet. Og ingen har planer for å få omkjøringsmuligheter..... Huff!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Jo det er nok Møller Norge som avgjør det, men det kommer nok mye an på hva de gjør når de allerede har VW Passat Alltrack........ Men jeg støtter deg absolutt i at en Scout utgave vil kunne være praktisk praktisk her i Norge, selv om jeg personlig ikke ville ha valgt det på nytt. Jeg er nok mer der at en stasjonsvogn kler bedre å være en tradisjonell stasjonsvogn, og så heller la Scout være mer tilpasset til biler som f.eks. Kodiaq og Karoq, men det er selvfølgelig bare en personlig synsing.......   Så når Octavia VI blir lansert i løpet av høsten, så vil det for meg være den tradisjonelle utgaven som frister meg mest, jeg kommer nok ikke til å velge flere utgaver av Scout....... Det blir litt for mye sort plastikk som egentlig ikke har så stor misjon slik jeg har fått en erfaring med så langt., men et litt høyere understell og ekstra beskyttelse under bilen er absolutt en stor fordel om en har mye kjøring på dårlige veier.  
  • Jeg er meget fornøyd med min Octavia, og det har heller ikke vært noen problemer så langt med den. Etter å ha hatt den siden Juli 2018 så har jeg vel dannet meg den erfaringen at jeg ikke kommer til å velge en stasjonsvogn Scout en gang til. Er ikke så fornøyd med all denne sorte plastikken og de grå feltene på fangeren foran og bak, men det er selvfølgelig bare min personlige mening   Fordelene med et forhøyet understell og ekstra beskyttelse under bilen ser jeg absolutt fordelene med om en kjører mye på dårlige veier.   Jeg laget en liten bildeserie i mens jeg ventet på min bil i fjor sommer med forskjellige løsninger for fjerning av emblemer, og jeg valgte tilslutt å fjerne alt sammen, bortsett fra det runde Skoda merket. Her er tråden jeg laget på dette, Legger også ved et skjermbilde av min egen bil fra dagen etter at jeg hentet den, Så emblemer kommer jeg til å fortsette å fjerne på de neste bilene jeg kjøper også, bortsett fra slike som det runde Skoda merket på bakluken. Har gjort det på de 3 siste bilene jeg har hatt, og kan bare si at jeg angrer på at jeg ikke har gjort det på flere tidligere også   Har også original Sunset fra før av, og varmetrådene synes jo forsåvidt, men det måtte jeg faktisk gå i garasjen for å se, så det er  på ingen måte fremtredende eller skjemmende etter min mening. Men hva andre synes er det jo ikke så godt å si........
  • Det vil overraske meg stort om Superb Scout ikke blir lansert i Norge. Da gjør Skoda (er det Møller som bestemmer dette?) et veldig dumt valg, iallefall etter min mening. Scout selger ganske bra på alle de andre modellene, og modellen er som hånd i hanske for norske forhold.
  • Takk @Superb lll!   Ja, jeg spør kanskje litt generelt, men jeg er vel bare ute etter tips til saker som kan være verdt å gjøre som jeg ikke har tenkt på selv. Har f.eks vurdert takspoiler slik som RS-utgaven har, men jeg er usikker på hvordan dette blir på Scout... Emblemer har jeg vurdert å fjerne, må tygge litt på den. Jeg ser absolutt det praktiske ved å fjerne de. Koding av baklys var ikke så dumt, og en billig penge for litt ekstra sikkerhet. Jeg regner med du er fornøyd med Scouten? Vi har vel så og si identiske biler så vidt jeg kan huske. Jeg har original toning ja. Jeg la ikke merke til varmetrådene når jeg hentet bilen fra forhandleren i dag. Men har studert det litt nå, og jeg synes ikke de er spesielt synlig, men det er mulig å se de. Legger ved noen bilder av hvordan det ser ut.
  • Hadde du original toning? (Sunset) Vi har sotingen fra fabrikk men synes den er for lys og jeg vurderer å legge ekstra, men er redd varmetrådene i bakruten blir synlige, ble de det hos deg?
  • Er jo ikke sikkert at det vil koste noe ekstra heller for de mest utstyrte utgavene slik som Style, Sportline og L&K, og evt Scout om det stemmer at den blir lansert i Norge....... For det kan jo være slik det ble på Octavia, den finnes jo kun med LED her i Norge. Det samme har jo Opel gjort på en del modeller, de leverer kun den største utstyrsutgaven her i Norge, og da er LED Matrix std. lysutrustning. Det er jo lov å håpe da  
  • Synes du har gjort veldig mye bra med bilen din her nå @OctaviaScout   Gassdempere til panseret har jeg selv igjen å anskaffe, men får satse litt på at det kanskje kan skje i løpet av sommeren........ Tja hva du kan gjøre ellers, kommer jo veldig an på i hvilke baner du tenker. Altså om du skal gjøre noe med det tekniske og/eller du ønsker å forandre noe annet. Selv har jeg fått fjernet alle emblemer på bakluken, og det synes jeg ble en mye renere look bak på bilen, i tillegg så er det lettere å holde ren når det ikke samler seg vann/søle/skitt i alle disse bokstavene. Jeg har også lagt på en ekstra soting på vinduene fra B stolpen og bakover, og i tillegg så bestilte jeg en koding til baklysa, slik at de lyser sammen med LED-stripene (kjørelysa) foran. Så nå er det tente baklys på bilen uansett lys -og kjøreforhold, og det synes jeg er fornuftig slik at en også blir litt mer lagt merke til i skumring og/eller korte underganger/tuneller, som er såpass korte at lyssensoren ikke aktiverer nærlysa. Kosta ca 600,- og var gjort på noen få minutter. Det er det noen som synes er fornuftig å gjøre, mens andre ikke deler den oppfatningen, så her er det i høyeste grad opp til enhver hva de vil gjøre.  
  • Hei igjen! Tenkte å oppdatere litt her. Har gjort litt småtterier med bilen den tiden jeg har hatt den (ett år i juli): Tectylbehandling Gassdempere til panseret Alt av interiørbelysning er byttet til LED (Osram) Tåkelys er byttet til LED (Osram). Disse passet overraskende godt til LED-stripene. Og i dag: sotet vinduer fra B-stolpe og bak. Eksisterende toning er alt for lys etter min mening, så dette synes jeg ble meget bra. Lakkbehandling droppet jeg, men jeg ser i ettertid at man kanskje skulle gjort det. Etter å ha tatt vårvasken ser jeg at det har kommet mange riper og små skrammer i lakken etter folk som har slengt døren i, eller subbet borti når bilen har stått parkert. Irriterende, men lite å gjøre med det. Så får håpe en runde med polish fikser noe. Er forøvrig meget fornøyd med bilen, den leverte på alle punkter som vinterbil (kjører en del til fjells)! Noen forslag til annet som kan være verdt å gjøre med bilen? 🤔
  • Hehe, jeg ble litt opptatt med et oppdrag på jobben, og hadde tenkt til å nevne det her etterpå, men da var en for sent ute gitt.......   Spennende å se om Scout utgaven også blir lansert i Norge da, regner vel med det egentlig, men en kan jo aldri vite......... For det finnes jo enkelte motor og girkasse kombinasjoner av nåværende Superb utgave som ikke er tilgjengelig i Norge.
  • Ser slik ut ja, @Marius! Skulle akkurat til å skrive den samme observasjonen 😄
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Har sagt det før og sier det igjen, den rødfargen sammen med de sorte Sportline detaljene er utrolig flott! 😊 Du kan gjerne også lage en egen tråd på bilen din her @BGB https://skodaforum.no/forum/20-min-bil-mitt-prosjekt/ De fleste av oss har vel laget egne tråder på bilene våre der, så det er kanskje derfor det ikke legges ut så mange flere bilder i tråden du har startet her. Jeg personlig har hverken flere bilder eller en bil det er så veldig spennende å legge ut flere bilder av, men jeg liker veldig godt initiativet ditt for mer aktivitet/flere bilder av de mange flotte bilene som medlemmene her har 👍 😊
  • Får spamme litt mer bilder da i håp om at flere hiver seg med i tråden.  Velvet Red Metallic i solen:
  • De originale 20» blir mest sannsynlig vinterhjul etterhvert og nye helt sorte 21» blir sommerhjul.  Baklysene skal ikke kodes på med DRL her i gården nei, liker at dem er av på dagtid Men mulig det blir kodet andre småting frem    
  • Kodiaq gjør seg utrolig flott i denne rødfargen og de sorte detaljene, så den er virkelig flott   Ja litt mørkere vinduer bak synes jeg absolutt gjør seg, men det er det sikkert ikke alle som er enige i, jeg synes som sagt at den originale toningen på Sunset er i lyseste laget. Felgene synes jeg også er veldig flotte til denne bilen, fint design og jeg liker veldig godt sammensettingen av polerte alukanter og antrasitt fargen. Har nesten det samme designet og utseendet til min bil, mens mine vinterfelger synes jeg rett og slett blir for mørke/dystre. Men der hadde jeg ikke stemmerett en gang, for det avgjorde fruen sammen med selger...........   En annen ting jeg har gjort (bestilt) til min Octavia er koding på baklysa, slik at de lyser sammen med LED-stripene (kjørelysene) foran. Det er nok en original programmering for flere andre europeiske land så jeg i fjor sommer, for det var det i hvert fall en del biler fra andre land som hadde. Nå vet jeg jo at du har god kunnskap på dette med koding selv @BGB, så dette er vel noe du sikkert ordner selv om du har lyst til det........?  

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...