Gå til innhold
Søk i
 • Flere valg...
Finn resultater som...
Finn resultater i...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

olanat

Whispbar takgrind til Octavia Scout

Anbefalte innlegg

Jeg får snart levert en ny Scout og driver å ser på takgrinder. Jeg vil ha takgrind av den lave typen så valget slik jeg ser det står mellom Thule Wingbar Edge og Whispbar Rail. Jeg har egentlig bestemt meg for Whispbar siden jeg liker at man ikke trenger å klippe gummilisten for å sette på forskjellig utstyrB|.

http://www.whispbar.no kan man trykke inn ulike bilmodeller og få anbefalt en modell. For Skoda Octavia er det tre valg for 2016 Octavia Estate med rails, Scouten har annen produktkode for takgrinden enn de andre, men bildet av bilen er helt tydelig forrige generasjon.

2016 Skoda Octavia Scout 5 Door Estate 2007 - 2016 (Rails) - S44W
2016 Skoda Octavia 5 Door Estate May 2013 - 2016 (Rails) - S53W
2016 Skoda Octavia Combi 5 Door Estate May 2013 - 2016 (Rails)
- S53W

Virker som S44W var riktig for forrige generasjon Octavia og at den nye trenger S53W.

Kan noen her inne bekrefte at ny Octavia Scout har like rails som vanlig ny Octavia?

- Ola


 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar fra Facebook innlegg:

Nils-Einar H: Jeg har hatt Whisbar bøyler på min MB GLK. Måtte bytte over til Thule Wingbar Edge pga. plast dekslene som dekker over tiltrekkings mekanismen ble deformert etter et par sesonger. Thule Wingbar har en mye bedre løsning/virker mer solid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har Thule Wingbar Edge og har droppet plastlisten i sporet totalt. Ikke noe problem etter 4 sesonger.

Kan anbefales.

Ellers kan jeg garantere ingen forskjell mellom Rails på forrige (opptil 2017) og nye modell, også for vanlig stasjonsvogn da de er helt like.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvilken bredde av takstativ til octavia 2016 ?

Eks forskjellige bredder her http://bilxtra.no/catalogsearch/result/?q=carwise stativ

Har panorama soltak så tror ikke jeg kan gå for whispbar og kjører fint sjelden med takstaiv og boks så trenge ikke være så fancy heller for min del. 

Endret av Ken

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 11.4.2017 den 18.56, Ken skrev:

Hvilken bredde av takstativ til octavia 2016 ?

Eks forskjellige bredder her http://bilxtra.no/catalogsearch/result/?q=carwise stativ

Har panorama soltak så tror ikke jeg kan gå for whispbar og kjører fint sjelden med takstaiv og boks så trenge ikke være så fancy heller for min del. 

Har 2016 RS med panorama soltak og tenkte og kjøpe whispbar, bygger de så langt ned at ikke soltak går opp tror du?

Evt noen her som vet om dette går eller ikke?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 timer siden, PaulusA skrev:

Kan du ikke bare svippe innom en butikk og prøve på bilen?

Det tror jeg er det beste forslaget og svaret en kan komme med, såfremt det ikke er noen her som har maken bil med panoramatak og det aktuelle lastestativet. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Morn.

Jeg kjøpte meg carwise alu 120 og kan hvertfall bekrefte att når jeg kjører takluka helt opp og bak, og legger takstativet opp/ned på luka så er stativet en 2-4cm over railsene.

Luka fortsatt åpen, og montert stativ så er det fra sidene på luka til innsiden festeklavene på stativene ca 2cm klaring.

Og på disse stativene er det god klaring over luka og oppunder stativene, men må vel være såpass til div innfestinger av takutstyr.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Flott bil, venter Sportline med samme drivlinje (ankommet å skadet under lossing) og må si jeg er spent på hvordan denne "nye" motoren er. Jeg leser litt forskjellig, at softwaren og bensin partikkel filter er så justert for utslipp at den er er litt rykkete å kjøre i lav hastighet.
  • Har nå hatt bilen noen uker, fikk den i starten av mars.  Veldig fornøyd så langt! Den har absolutt innfridd til forventningene mine. Angrer ikke på at jeg valgte digitalt dashbord, det er veldig mye bedre enn standardvalget. Har fått Android Auto til å fungere, så jeg kan bruke Google Maps og Spotify via telefonen. Det var bare å laste ned APK og plugge i telefonen.  På første lengre tur (15 mil) målte bilen selv et forbruk på 0.77/mil, halvparten motorvei og halvparten litt svingete landevei. Klager ikke på det. Da fikk jeg òg testet ut det adaptive understellet litt. På motorveien med lange slake svinger satte jeg den i Comfort for å få den mykere, mens på landeveien kjørte jeg mye i Sport. Litt raskere akselerasjon og stivere understell. Comfort på den type veier blir for mye båt. Angrer ikke på at jeg valgte dette heller. 190hk-motoren gjorde seg på denne bilen. Det har ikke vært kaldt nok til at jeg har fått bruk for varmen i frontruten, men kupevarmeren har vært veldig fin. Styringen fra mobilen har gått knirkefritt. Må igjen få takke alle som har kommet med innspill i tråden, det har vært veldig nyttig.
  • Du finner ikke selve kroken eller hvor den skal? Den skal ligge i reservehjuls brønnen.
  • Fikk for meg at jeg skulle kikke etter slepekrok til bruk foran på min Kodiaq men jeg fant den ikke.  Kan heller ikke se at instruksjonsboka sier noe om hvor jeg finner den. Jeg har tilhengerfeste bak men øye til å skru på fremme finner jeg ikke. Noen som vet?
  • Hei, Har opplevd noe ustabilitet på serveren siste uken blant annet, så jeg ønsker å flytte forumet over til ny server sent fredag kveld. Vil være noe nede tid iforbindelse med flyttingen og oppdatering av dns servere! Håper ikke dette vil medføre for mye ulemper     Marius
  • Sjekket i dag og modellskiftet er flyttet til uke 29 nå, det var tidligere uke 21/22. 
  • Velholdt, praktisk og økonomisk familiebil med veldig god plass for både passasjerer og bagasje selges
  • Det er sort røyk som er problemet forresten? Eller grå/hvit røyk? Er det sort røyk det er snakk om, er det som oftest alltid brennkammeret som må byttes. (Usikker på om det går an å rense brennkammeret.) Du nevner du har mye småkjøring. Som oftest er da problemet at webastoen går veldig kort tid, da får den ikke nok varme til å brenne seg ren, brennkammeret soter ned, og du får problemer med at det ryker. Webastoen er anbefalt å gå minst 30 minutter for å unngå slike problemer.  
  • Ligger vel i garasjen. Skal de sendes, eller vil du hente dem? Befinner seg i Trondheim
  • Det ryker etter smo kjøring, er det noe som må renses etter hvert ? takk for svaren 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display. Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten? https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0
  • Ønsker dere alle sammen et riktig så godt nytt år !    

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Opprett ny...