Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

lamats

Død Canton subwoofer

Recommended Posts

Jeg har akkurat kjøpt en 2016 Superb som har gått som drosje, og har passert garantien..

Bilen er helt herlig på alle mulige måter, men subwooferen er helt død.

Jeg har sjekket innstillinger (i alle fall de jeg vet om) og sikring pluss tilkobling til enheten under førersetet.

Hvordan i all verden får jeg tatt ut subwooferen fra der den står for å sjekke den?

Andre tips til noe jeg kan sjekke eller gjøre for å få liv i den igjen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bare så jeg ikke misforstår deg @lamats,

det er Canton subwooferen i lasterommet du mener når du skriver «For å ta den ut fra der den står»?

Anbefaler deg å søke litt på www.briskoda.com også, og om du er aktiv på Facebook så kan også Skoda gruppa der være et lurt sted å forhøre seg litt.

Har dessverre ikke noe mer konstruktivt og foreslå for deg....... Lykke til :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det stemmer @Superb lll, det er den som står på venstre side i bagasjerommet jeg vil ta ut. Jeg synes også lyden i baksetet er utrolig "tynn" og jeg har lest en del innlegg på Britskoda uten å få noe klart svar på dette.  Noen mener det kun er diskant og mellomtone i bakdørene, mens andre mener det er en feil i forsterkeren som gjør at suben kutter ut og bassen forsvinner fra bakdørene.. Kan sjekke litt på Facebook også, skal se om jeg finner ei Skoda-gruppe som passer der ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutter siden, lamats skrev:

Det stemmer @Superb lll, det er den som står på venstre side i bagasjerommet jeg vil ta ut. Jeg synes også lyden i baksetet er utrolig "tynn" og jeg har lest en del innlegg på Britskoda uten å få noe klart svar på dette.  Noen mener det kun er diskant og mellomtone i bakdørene, mens andre mener det er en feil i forsterkeren som gjør at suben kutter ut og bassen forsvinner fra bakdørene.. Kan sjekke litt på Facebook også, skal se om jeg finner ei Skoda-gruppe som passer der ?

Se etter Skoda Klubb Norge på Facebook, så finner du ei gruppe med mange og hjelpsomme medlemmer, den gruppa har også splittet ut en egen kjøp/salg gruppe også :) 

Merker ikke noe slikt som dette i det hele tatt på min Superb 2016, men nå har den ikke kjørt så mange km heller. Men jeg har også lest at det er flere som har utfordringer med Canton anlegget/Subwooferen. Har ikke lest meg nok opp på hvilke type høytalere det er plassert på de forskjellige stedene i Superben, jeg føler i hvert fall at det er nok «trøkk» i min bil, men det er jo bare min personlige mening selvfølgelig......... :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etter å ha demontert halve bagasjerommet fikk jeg tatt ut subwooferen, og det viste seg at den ene ledninga inn på selve elementet var røket.

En kjapp korrigering med loddebolten så var den i orden igjen! 

Skal si det ble et annet lydbilde i bilen!

20180429_160727.jpg

20180429_160734.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opplevde det samme på min 3 mnd gamle Superb.

Kjørte tilverkstedet, fikk time og en uke senere var bilen inne for reparasjon.
Sikkert samme problemet som det var med din, men hos meg byttet de bare hele subwooferen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 29.4.2018 den 19.21, lamats skrev:

Etter å ha demontert halve bagasjerommet fikk jeg tatt ut subwooferen, og det viste seg at den ene ledninga inn på selve elementet var røket.

En kjapp korrigering med loddebolten så var den i orden igjen! 

Skal si det ble et annet lydbilde i bilen!

20180429_160727.jpg

20180429_160734.jpg

Har samme på min 17 Superb. 

Sub er død, og kun diskant i bakdører. 

 

Fikk du noe mer lyd i bakdører? 

På 29.4.2018 den 19.21, lamats skrev:

Etter å ha demontert halve bagasjerommet fikk jeg tatt ut subwooferen, og det viste seg at den ene ledninga inn på selve elementet var røket.

En kjapp korrigering med loddebolten så var den i orden igjen! 

Skal si det ble et annet lydbilde i bilen!

20180429_160727.jpg

20180429_160734.jpg

Ble det noe forskjell i bakdørene også? 

Jeg har akkurat samme. Suben er død, og bakdørene har kun diskant. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Såfremt din bil ikke har kjørt for langt, så er den vel fremdeles innenfor nybilgarantien?

Det står en del rundt om på nettet ang. sviktende sub i Canton anlegget til Superb, hvor det kan være en feil slik det er vist i bildene over her ( ledningsbrudd ), men også at rett og slett at suben er defekt.

Så har du garanti på bilen fremdeles, så anbefaler jeg deg og ta turen innom forhandleren slik at de kan sjekke det ut for deg :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 23.5.2019 den 22.19, Superb lll skrev:

Såfremt din bil ikke har kjørt for langt, så er den vel fremdeles innenfor nybilgarantien?

Det står en del rundt om på nettet ang. sviktende sub i Canton anlegget til Superb, hvor det kan være en feil slik det er vist i bildene over her ( ledningsbrudd ), men også at rett og slett at suben er defekt.

Så har du garanti på bilen fremdeles, så anbefaler jeg deg og ta turen innom forhandleren slik at de kan sjekke det ut for deg :) 

Min bil har dessverre gått 220.000km

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da fikk jeg demontert sub i min 2017 også. 

Var akkurat samme ledningsbruddet der også. 

Loddet sammen, og Vipps var lyd i både sub og bakdører tilbake. 👍👍

IMG_20190418_162824.jpg

Edited by BVika
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flott utført reparasjon dette @BVika 👍🙂

Med en slik km.stand så kan en vel nesten gjette på at denne bilen har blitt kjørt som taxi?

Bilen din ser i hvert fall meget flott ut, og jeg må si at den kler de felgene her meget bra 🙂 Er det 20"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Emner

  • Siste Innlegg

    • Så ”godt” å se at andre også har problemer. Har mye av samme problemene som deg. Har en 2020 Kodiaq.  Har flere ganger opplevd at CarPlay kobler inn og ut, samt at den ikke vil starte. Har også opplevd ved et par anledninger at ryggekameraet ikke starter.  En annen ting som irriterer meg er at et pr ganger når jeg rygger bilen inn i garasjen kommer en slags nødmodus, der det piper høyt og bilen bremser.    Når det kommer til iPhone-problemet bruker jeg iPhone 11 pro, mens fruen bruker iPhone X. Ingen forskjell der. Akkurat når det kommer til CarPlay tror jeg det er et VAG-problem, da jeg har nøyaktig samme problem i min 2019 Transporter T6. Har ikke hatt Skodaen inne på verksted for dette enda, men Transporteren har vært inne flere ganger. Tror ikke de har noen løsning...
    • Dette er vel ganske normalt på VAG biler. Som regel er dette resultatet av avfetting/sterke såper, som dem ikke tåler. Vær alltid påpasselig med å ikke bruke avfetting over dørhåndtak og en ganske ph nøytral såpe over dørhåndtak. Så slipper man dette. Mange sier det hjelper å polere opp chromelistene igjen.
    • Mine vinduslister har fått "flekktyfus". Krommen rundt grillen er fin og blank når jeg gjør den ren, mens vinduslistene er av en helt annen type. Mye mattere i utgangspunktet, og nå har de blitt skikkelig skjoldete i tillegg. Jeg får de ikke "rene"
    • Hei. Jeg skrev et innlegg på siden om Kodiaq, men der var det ikke så mange som hadde problemer med CarPlay, så jeg tenkte å høre på generelt nivå. Verdt å nevne at jeg har Amundsen og ikke Colombus, kanskje. CarPlay kan av og til ikke starte. CarPlay kan av og til slå seg av for deretter å koble seg på igjen. CarPlay kan skru seg av og ikke skru seg på igjen. Dersom jeg trekker ut ledningen fra USB etter at noe av dette har skjedd, så vil den nesten alltid starte. På de 10 md jeg har hatt bilen har jeg hatt to forskjellige iPhoner og fire forskjellige ledninger. Det kan også være litt problemer med å koble telefonen med Bluetooth. Ryggekamera skrur seg ikke på. Noen ganger skjer det ikke noe, andre ganger viser den konturen av hele bilen med slike merker for sensorer rundt om. Radioen står på, men når jeg skal regulere lyden så indikerer den at det er telefonlyden som skal reguleres. Noen ganger tar det veldig lang tid før radioen skrur seg av. Jeg skrur av tenningen/bilen, åpner døra, det virituelle dashbordet indikerer at bilen er skrudd av, men radioen står på fremdeles en stund. noen ganger med mørk Amundsenskjerm andre ganger med radioskjermen på. Av og til kan jeg ikke skifte kanal, selv om jeg trykker på de forskjellige kanalknappene. Klokka kan plutselig vise 1 time feil. Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Men jeg synes ikke det har blitt så mye bedre.    Dette er jo en ny bil, og slikt skal jo ikke forekomme, synes jeg.
    • Oppdaget etter 1,5 års bruk at dei kromma vinduslistene på Kodiaqen har begynt å få eit kvitt belegg på seg.  Har nokon erfaring med dette og kva som eventuelt kan fjerne da utan å gjere ytterlegare skade? Er dette vanleg å få på den type lister? Da ser ikkje ut som om grillen eller listene på siderutene bak har fått dette, berre listene på dørene.   
    • Dette har jeg ikke tenkt på å sjekke... Verkstedet har heller ikke spurt     Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Det hjalp litt, det ble bedre, men feilene uteblir ikke
    • Uten at jeg har fasiten så virker det jo nesten som det er flere feil her @Espen. Feil på bilens infotainmentsytem, og da en feil som (dessverre) ikke er permanent og gjør feilsøking vanskelig for verkstedet. Mulig feil på f.eks. ryggelysbryteren som skal gi signaler til infotainmentsystemet og aktivere ryggekameraet. Virker forresten bilens ryggelys når ryggekameraet/skjermen ikke fungerer? Skulle jo trodde at en SW update skulle løst dette, men når det ikke hjelper så er det vel kanskje bytte av deler/skjerm som er neste steg på to-do-listen for verkstedet.......? Det er synd at du har slike feil som dette @Espen, håper at verkstedet finner ut av dette for deg, lykke til  
    • Det burde jo være unødvendig, for dette kunne fint vært unngått med f.eks. en gummilist i toppen av døråpningen som ledet bort vannet når en åpner dørene, har som tidligere nevnt også det samme problemet på min Superb. Jeg har med meg en tørkerull i bilen som jeg bare tørker av vannet som er på oversiden av bakdørene før jeg åpner dem, da unngår jeg i hvert fall at baksetene blir våte når dørene åpnes. Ikke den beste løsningen det heller og burde vært unødvendig, men i mangel på andre løsninger, så gjør jeg det så enkelt som mulig.
    • Etter forbrukerkjøpsloven har forhandlar/verkstad 3 forsøk på utbetring/reparasjon av samme feil, so stå på ditt.
    • Ja, jeg har fått beskjed om jeg kan få dette på film. Og det har jeg fått til, unntatt baklukelåsen. Jeg er baki der 7-8 ganger i løpet av en arbeidsdag. Det blir 16 åpninger i løpet av én dag. I begynnelsen filmet jeg hver åpning..... men det blir tungvindt etterhvert og så glemmer jeg det en gang.... og selvsagt skjer det da.... Jeg har fått time til å bytte denne låsen da. Det er bra. Verkstedet sier at de har hørt om noen tilfeller som jeg har opplevd, men de sier også at det ordner seg etter en oppdatering av Amundsen. Det gjelder ikke min bil, for det har vi allerede prøvd. Dette er en pågående sak med verkstedet.
  • Other new topics

  • Andre nye innlegg

    • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
    • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
    • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
    • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...