Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Stijanen

Haldex 5 oljeskift

Recommended Posts

Hei, ny på forumet, har en Oktavia 2016 2.0 TDi som har gått 46', jeg bytter alt av oljer og filtere dobbelt så ofte som anbefalt intervall. Men Haldex olje er ikke byttet ennå, dette er min første bil med 4x4. 

Mitt spørmål er, holder det å levere bilen på Møller å bytte bare oljen, eller er det bedre at pumpen tas ut, rengjøres, (er det filter på pumpen som kan/bør byttes? ) samt ny olje. Enten på Møller eller et frittstående godkjent verksted. Vet ikke hva de gjør på en standard haldex oljeskift. Greit å være enig i forkant om jobben, uansett hvem som brukes. 

Kjøpte bilen ny og tenkte å ha den fremover, for å unngå noe trøbbel med koblingen. 

Tenkte å ordne opp i dette nå før vinteren, tar imot tips stor takk!

Mvh Stian 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen!

Haldex-oljen ble skiftet på 30000 km hos forhandler på min. Jeg tror at det er anbefalt intervall. Det er Haldex 5 som er på disse, og de har ikke oljefilter, men det sitter en sil innom pumpen. Jeg spurte om de hadde sjekket og renset silen, men de påstår at det ikke er nødvendig. Dette var jeg ikke klar over før servicen ble tatt.

Det er kanskje greit nok etter første 30000. Men alt jeg har lest om Haldex, så er det absolutt en fordel å ta ut pumpen og sjekke silen for avsetninger og rense den ved behov, uansett hva forhandleren sier. For Haldex'en er avhengig  av rein olje for å gjøre en god jobb. Mange sier at Haldex'en er en dårlig konstruksjon, men det er ofte tette filter (eller sil på V5) som gjør at den slutter å virke.

Jeg ville forhørt meg med forhandler eller verksted først for å høre om de sjekker/renser silen, og hva de eventuelt vil ta for den lille ekstrajobben når oljen likevel byttes. Oljen renner seint ut, så silen kan sjekkes og eventuelt renses da.

Lykke til!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intervall på oljeskift av Haldex oljen er hvert 3. år, slik står det i hvert fall på serviceprogrammet til min Superb med 4x4, og det er ikke km relatert, kun år.
Jeg trodde det var hver 60.000km, men det var tidligere intervaller for skift av olje på DSG kassa, nå er det hver 120.000km på den DSG kassa jeg har på min bil.

586652626_Skjermbilde2019-10-07kl_22_00_03.thumb.png.176aff1dd2971c78e9bb7e60e2af0e16.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for oppklarende svar, bilen er litt over tre år gammel, så da får jeg få ordnet det nå! Kommer til å be de ta ut pumpen, rense og sette i ny olje, da blir det bra. 

Edited by Stijanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå vet jeg ikke om du har digitaltservicehefte eller et servicehefte i papirutgaven  @Stijanen, men merkeforhandler har uansett fasiten på når de forskjellige ting skal gjøres på servicer/inspeksjoner. Jeg har fått de til å ta skjermbilder av hele serviceprogrammet til min Superb, for da vet jeg litt mer om når de forskjellige ting skal gjøres. Det er etter min mening en stor ulempe med digitalt servicehefte, for en vet jo ingenting om hva som skal gjøres når. Ei heller om ting er basert på kjørelengde eller antall mnd/år, så jeg savner det gamledagse serviceheftet en kunne ble i selv.........

Husk at det kan være forskjellige intervaller til forskjellige biler/motorer/girkasser, etc, det jeg skrev i forrige innlegg var til min Superb 2019 med den "nye" DSG 7 kassen. Her kan set skille stort i intervaller for Haldex, DSG kasser, etc. 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan stemme med 3 års intervall på oljebytte på Haldex. Det var sammenfallende med omtrent 30000 km på min bil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er digitalt servicehefte, står bare hva som er utført på "mitt bilhold".

Lite infomasjon fra forhandler også. Så enig i den oppsummeringen. Har på alle tidligere biler hatt servicehefte i papirform.

På min andre bil en litt eldre VW står alt av intervaller forklart oversiktlig og lett å forstå i papirhefte, den er på 13. året uten problemer. Tar de fleste av disse servicene selv når nybilgarantien går ut, har løftebukk i garasjen, men Haldex trenger jeg å lære litt mer om først. Synes både 30'/3år høres fornuftig ut. Skal be Møller om en oversikt tilsendt når jeg er der:)

Edited by Stijanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er litt rart at oljeskift på Haldex'en KUN er relatert til tid. Ville nesten tro at det er bruken som sliter på oljen, ikke hvor lang tid det har gått. For pumpen går og oljen sirkulerer hele tiden som motoren går. Jeg hadde i alle fall villet skiftet etter 30' - 50' km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ser den. Kommer til å legge meg godt innenfor med bytte ved en lav km, rundt 30', som nevnt over, koster uansett lite å ha det iorden. Ingenting negativt å ha hyppig oppfølging fra ny.  Sa 3 år på Møller, men hva hvis du kjører hardt/langt og trekker tungt. Det vil vell ha større belastning enn en jobb bil som går 4 mil om dagen. Bestilte time idag, blir ca.2 år til neste gang etter dagens kjøremønster.

Edited by Stijanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...