Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Skodaforum.no

Test av vinterdekk 2016

Recommended Posts

Hentet fra NAF.no

Nokian og Continental er fortsatt i tet. Men stadig flere dekkprodusenter nærmer seg de beste i kvalitet.

Dekk for nordiske forhold er annerledes enn dekk for eksempelsvis mellomeuropeisk vinterføre. Derfor legger NAF-magasinet Motor mest vekt på sikkerhet på snø og is. 65 prosent av sluttresultatet for hvert dekk er egenskaper på snø og is. 20 prosent av karakteren er egenskaper på våt vei. Fem prosent er støy.

Piggdekk overlegne på is

Også årets dekktest viser at piggdekk er overlegne på is, spesielt under bremsing. Fra 50 km/t bruker det beste piggdekket 39,7 meter, mens det beste piggfrie dekket bruker 52,9 meter i samme hastighet.

På snø er forskjellene nesten borte. Hankook er de beste piggdekket med en bremsestrekning på 49,5 meter fra 80 km/t. Continental, som det beste piggfrie, bruker 52,9 meter på å stoppe.

Dekk og testresultater piggdekk:

Continental IceContact 2: 8,6 poeng
Nokian Hakkapeliitta 8: 8,6 poeng
Bridgestone Noranza 001: 8,4 poeng
Pirelli Ice Zero: 8,3 poeng
Hankook Winter I*Pike RS+: 8,2 poeng
Goodyear Ultragrip Ice Arctic: 8,1 poeng
Gislaved Nord Frost 200: 7,7 poeng
Michelin X-Ice North 3: 7,7 poeng
Toyo Observe G3-Ice: 7,4 poeng
Kumho WinterCraft Ice Wi31: 7,0 poeng

Dekk og testresultater piggfrie dekk:

Continental ContiVikingContact 6: 7,6 poeng
Nokian Hakkapeliitta R2: 7,5 poeng
Goodyear Ultra Grip Ice 2: 7,4 poeng
Michelin X-Ice XI3: 7,4 poeng
Bridgestone Blizzak WS80: 7,0 poeng
Sava Eskimo Ice: 6,9 poeng
Hankook Winter i*cept IZ2: 6,8 poeng
Pirelli Ice Zero FR: 6,7 poeng
Landsail Winter Lander: 6,5 poeng
Yokohama Ice Guard ig50 Plus: 6,5 poeng
Nankang Ice Activa Ice-1: 6,3 poeng

Les hele testen på NAF sine sider her:
https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/vinterdekktest-2016/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aldri store variasjoner på disse testene :D Men har på begge biler, og kommer uten tvil til å velge Nokian Hakkapeliitta R2 på nybilen :-) Fantastiske dekk!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har også Nokian Hakkapeliitta R2 på min bil, og har akkurat lagt om til dem nå. 

De er jo merkbart mykere og mer behagelige å kjøre på enn hva mine Pirelli sommerdekk er, så får vi se når vinterføret kommer hvordan de oppfører seg da, i dekktester gjør de det jo meget bra :) 

Har tatt bilde av bil med både sommerhjul og vinterhjul på, en hvit bil gjør seg bedre med litt mer kontraster på felgene gitt, men tror likevel det er mer fornuftig med lakkerte felger nå som saltet snart også blir en del av hverdagen her..........

 

Hva synes dere, sølv eller kontrast på felgene?

Er ikke helt samme fargetemp på bildene, veldig forskjellig lys (sol) og mobilen er ikke den beste til å gjøre dette riktig (enda jeg har byttet på WB).

(Begge hjulsettene er 235/45-18")

 

Vinterdekk

20161011_115756.jpg

 

Sommerdekk

 

2016-10-07 10.07.43.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liker kontrastfelgene best jeg også, men de får jeg bruke på sommeren, så da blir det sølvlakkerte felger på vinteren :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min Octavia når jeg handla for ett år siden var det flett nye hakk 8 pigg, fikk knapt testa dem på slutten i fjor, men i år er det utprøvd på alle underlag. 

Har kjørt piggfritt og skade fritt og tilnærmet null problem med fremkommelighet. 

Men hakka 8, fysj hvor de henger på veien. 

Minus er sporet asfalt, de klatrer veldig. Siden de har veldig 90graders overgang til dekksidene. 

Meddette er jo typisk for dekk med rette kanter uansett da.

Fornøyd med hakka pigg ja, men har ikke savnet pigg støy på disse 20 årene, så det blir nok piggfritt neste runde når de er utslitte.

God helg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Savner heller ikke støyen, har Hakka R2, men hadde valgt pigg hvis jeg skulle ha kjørt mest i området jeg bor i. Da hovedstolen er salta E18 ble det "E18" dekk på meg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har også Nokian Hakkapeliitta R2 piggfrie dekk, og var meget fornøyde med dem i forrige sesong, men denne vinteren som underlaget er betydelig annerledes her jeg bor, så er jeg ikke like fornøyd lenger. Dårlig grep på snø/is, bilen kommer jo nesten ikke i gang på slett vei engang, når bare tomgangen får den til å spinne (i enkelte tilfeller) så kan jeg ikke si at jeg er 100% fornøyd. Oppleves for myke på våt asfalt, så hjulspinn er det mye av, og jeg har heller ikke en bil som inspirerer til «drag-racing».

Mye kan kanskje også tilskrives at min bil ikke har 4x4 og kanskje heller ikke har den mest ideelle dekkdimensjonen på vinterdekk, så jeg skal definitivt ikke legge alt over på dekka, men hadde nok likevel forsøkt noen andre om jeg skulle ha kjøpt meg nye vinterdekk nå..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Husk at fordi R2 er veldig myke i kantene bør man kjøre ganske mye luft i de

Har 225/45-17" og bruker da 2.6 bar ved kalde dekk og ca 0 grader

Kan også tenkes at dekkene oppleves som glattere når de er fulle av salt, er vel derfor det snakkes om vask av dekk

Mangel på 4x4 gjør jo mye, men har kjørt flere år med vesentlig dårligere piggfrie og firehjulsdrift uten at det har vært kritisk for igangsetting. Har du automat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har aldri hatt 4x4 på noen av mine privatbiler, så det er jeg ikke vant til heller, men har stort sett hatt enten Syncro eller 4motion på arb.bilene mine.

De siste årene så har jeg hatt Continental piggfrie på privatbilene mine, men ville etter vinterdekktesten fra 2016 forsøke Nokian R2 i stedet når jeg kjøpte min Superb 2016. Første sesongen var de meget bra (bortsett fra på våt asfalt), men denne sesongen så er det en helt annen vinter og underlag her, men det er jo der de gjør det best i testen også......... Hardpakket snø, isete småveier og da synes jeg ikke de er like overbevisende som de var i fjor. Bilen har ikke kjørt mer enn 37.000km (totalt, både sommer og vinter) siden Mars 2016, så dekka er jo nesten ikke synlig brukt heller.

Jeg har 235/45-18" (original dimensjonen til min bil), og det er muligens ikke den beste dimensjonen når en bare har drift på forhjulene. Jeg har også automat ja, DSG 7 (tørr clutch). Har ingen problemer med den, men skal ærlig innrømme at den kan være litt brå ved igang kjøring, men at bilen skal spinne når den bare drar på tomgang overrasker meg likevel.

Jeg øker også lufttrykket litt for vintersesongen og dekka er rene, har ikke vært saltet her på en stund nå grunnet kulda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, dette r snodig. Skal ikke skryte for mye av R2, men har vel kjørt 39.500 km med bilen nå, hvorav ca 15.000 km på vinterdekkene, så heller ikke mye brukt. Funker veldig godt for meg, men Seffe Haldex.

Foretrekker Michelin for levetid og stabilitet, men R2 er bedre i slaps og løssnø.

Er bilen bedre hvis du låser kassa i 2. gir da?

Har prøvd den kassa du har med Golf og 160 hk 1.4 turbo og kompressor, syntes den var litt vel ivrig ja

Synes også at Octavia med diesel har en gassrespons som passer vinterføre bedre enn bensin, Dvs at gassen er ikke fullt så følsom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gassen er litt brå og ufølsom (litt av og på synes jeg), og sammen med en girkasse som også reagerer litt brått så dette definitivt ikke en god kombinasjon for å hverken kjøre ut i luker på trafikkerte vinterveier eller akselerere i det hele tatt med vinterdekk. Når jeg må gynge meg i gang på flat mark, så er jeg ikke så veldig imponert, MEN, nå har jeg jo bare prøvet disse dekka her, er ikke sikkert at andre dekk merker er bedre heller. Kan jo være at dette ikke er helt den optimale vinterbilen for å si det slik, har ikke hatt en så «sårbar» bil forvinter underlaget noengang.

Dette er min 16.privatbil og har hatt lappen i snart 32 år, og kjørt + 50.000km årlig (privat og jobb) siden den gangen jeg tok lappen. Sier ikke at jeg utlært, men litt kjøreerfaring har en vel fått etter hvert.......... Men slik som denne bilen/dekka fungerer sammen på dette underlaget har jeg ikke vært borti tidligere, t.o.m. min VW Caddy (fwd den også) med piggfrie Pirelli vinterdekk er jo merkbart bedre til å ta seg frem på dette underlaget. Men der er det en annen motor (2,0/102hk TDi) og DSG kasse, og det er en litt «latere» og mer følsom gass/girkasse her. Så det har kanskje mer med min Superb å gjøre, enn hva det har med Nokian dekka å gjøre. Fortsetter vinterene slik her jeg bor, så blir det nok en 4x4 bil neste gang jeg skal bytte bil, og/eller en annen sammensetting av motor/girkasse.......... Er 99% fornøyd med både bil og dekk, det er rett og slett vinteren jeg ikke er fornøyd med, hehe ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Jeg vurderer også dette når vår Sportline kommer. Er montering gjort ordentlig påvirkes ikke garanti. Jeg kommer til å bruke Bilradiospesialisten, de er utrolig flinke på å skjule ledninger og koblinger slik at det blir minst mulig rot. I tillegg legger de opp styringsbokser og batterikontroll slik at kameraet filmer absolutt hele tiden.
  • Jeg så det først tidligere i dag når jeg tittet etter noe annet i Octavia brosjyren på nettet, og det var jo en gledelig «nyhet» for min del. Ny (og større) motor og en mye bedre DSG kasse koster nok sine kroner de også, og så har det jo blitt bl.a. digitalt dashbord tilgjengelig som du skriver @Marius, og det er jo selvfølgelig også noe jeg ville hatt med.   Så det blir en del tusenlapper mer enn tidligere ja, men nå ble jo ikke akkurat min Scout så veldig billig så det gjorde noe heller, men innbytteverdien holder seg nok dessverre fremdeles på et lavt nivå er jeg redd...........
  • Hadde ikke fått med meg at L&K på Octavia kan leveres med sort interiør ... Kunne gjerne tenkt meg en slik en istedenfor ..   Men, jeg ser at bilen har blir generelt veldig mye dyrere også... 35000,- mer for identisk bil ... -3500,- på digital dashbord da... 
  • Hei jeg venter på ny Skoda Kodiaq Sportline 190hk TSI. Det jeg lurer på om noen har montert dashbordkamera foran og bak på nybil. Jeg vurderer å kjøpe BlackVue DR750S 2-kanals dashbordkamera . Jeg ser det er mulig å hente strøm fra OBD til dette kameraet med en spesial kabel. Er dette greit eller ikke anbefalt. Jeg lurer på om det er vanskelig å montere selv, hva med garanti eller om Skoda forhandler monterer eller andre. Er det noen forslag?  
  • Har deaktivert komforåpning og blir nokk ikke å aktivere den igjen da jeg går med nøkkelen i lommen hele tiden 👍
  • Ikke sikkert bilen ble kjøpt hos Skoda men en annen forhandler, eller så kan det hende at det bare har gått litt fort i svingene. Blir spennende å høre.
  • Ok, da stemte det jo for hva min kollega har for motor i sin Tiguan Allspace. Det er en motor som virkelig også hadde passet godt i både Kodiaq og Superb i kombinasjon med 4x4 gitt, men den kombinasjonen får vi nok dessverre neppe se i Norge. Ikke vet jeg om de finnes originalt levert fra Skoda i utgangspunktet heller, men det kunne virkelig vært interessant etter min mening  
  • Ja det er to ting jeg virkelig kunne tenkt meg annerledes, og det ene er DSG kassen, altså da til den bedre og mer moderne DSG 7 som nå leveres til de største motorene (over 250nm). Egentlig så var jeg mest på utkikk etter L&K versjonen når jeg skulle bytte inn Superben, men jeg var ikke så begeistret for det brune interiøret som Octavia L&K ble levert med, og så ville jeg også ha en litt høyere bil. Nå så kan tydeligvis også Octavia L&K leveres med sort interiør på både seter, dashbord og taktrekk, så da er vel mest sannsynlig den utgaven noe jeg vil se litt nærmere på neste gang jeg vurderer et bilbytte  
  • Dette er jo som @BGB skriver helt feil dekk til din bil @TorSim, men ble de sommerhjula levert til din fra fabrikken slik tro? Jeg leste at du fikk bilen din levert med vinterhjul på, men ingen biler blir sendt fra fabrikken med noe annet enn sommerhjul. Vinterhjul er noe de ordner med hos den forhandleren en kjøper bilen (om en tar med vinterhjul i kontrakten), men da er jeg veldig nysgjerrig på hvilken hjul din bil egentlig ble sendt med fra fabrikken......... Jeg tviler vel egentlig litt på det siden de tar i foran, så her er det ikke så enkelt å forstå hva som faktisk har skjedd, håper du kommer med en oppdatering etterhvert her @TorSim  
  • Var det jeg trodde også, så får ringe på tirsdag 🙂 Takker for svar
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Flott Scout du har @BGB 😊 Må si de felgene du har her gjør seg mye bedre i sølv enn de gjør i den mørke grå fargen jeg har på mine vinterfelger, men de får nok være som de er, for å omlakkere dem koster vel nesten det samme som nye felger.........
  • Sparker tråden i gang. Tok en rask vårshine (rask = 3 timer) med hele pakka fra Surfex HD, Prickbort, Korrosol, skumming og nedvask . I tillegg til detalj-rengjøring i dørterskler, hengsler osv. Etter litt kjapp oppfriskning av dekksider og sort plast så ble det bra - vinterdekk er fortsatt på, legger om etter påskeferien. Denne bilen er i mitt eie bare noen få uker til så mulig dette var siste vasken før en knall rød Kodiaq Sportline tar over.  
  • Mange forum har en slik tråd, kunne ikke finne en her så da lager vi en. Mange har flotte biler uten å ha tråd, vis den frem her. Regler: Bilder av din egen bil (uansett biltype - alle merker er lov) Gjerne info om modifikasjoner, hjul, senk etc Ikke quote bilde-innlegg (bruk @navn ) i stedet Ingen lange diskusjoner - kommentarer er ok   Vis frem stoltheten!
  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...