Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Skodaforum.no

Test av vinterdekk 2016

Recommended Posts

Hentet fra NAF.no

Nokian og Continental er fortsatt i tet. Men stadig flere dekkprodusenter nærmer seg de beste i kvalitet.

Dekk for nordiske forhold er annerledes enn dekk for eksempelsvis mellomeuropeisk vinterføre. Derfor legger NAF-magasinet Motor mest vekt på sikkerhet på snø og is. 65 prosent av sluttresultatet for hvert dekk er egenskaper på snø og is. 20 prosent av karakteren er egenskaper på våt vei. Fem prosent er støy.

Piggdekk overlegne på is

Også årets dekktest viser at piggdekk er overlegne på is, spesielt under bremsing. Fra 50 km/t bruker det beste piggdekket 39,7 meter, mens det beste piggfrie dekket bruker 52,9 meter i samme hastighet.

På snø er forskjellene nesten borte. Hankook er de beste piggdekket med en bremsestrekning på 49,5 meter fra 80 km/t. Continental, som det beste piggfrie, bruker 52,9 meter på å stoppe.

Dekk og testresultater piggdekk:

Continental IceContact 2: 8,6 poeng
Nokian Hakkapeliitta 8: 8,6 poeng
Bridgestone Noranza 001: 8,4 poeng
Pirelli Ice Zero: 8,3 poeng
Hankook Winter I*Pike RS+: 8,2 poeng
Goodyear Ultragrip Ice Arctic: 8,1 poeng
Gislaved Nord Frost 200: 7,7 poeng
Michelin X-Ice North 3: 7,7 poeng
Toyo Observe G3-Ice: 7,4 poeng
Kumho WinterCraft Ice Wi31: 7,0 poeng

Dekk og testresultater piggfrie dekk:

Continental ContiVikingContact 6: 7,6 poeng
Nokian Hakkapeliitta R2: 7,5 poeng
Goodyear Ultra Grip Ice 2: 7,4 poeng
Michelin X-Ice XI3: 7,4 poeng
Bridgestone Blizzak WS80: 7,0 poeng
Sava Eskimo Ice: 6,9 poeng
Hankook Winter i*cept IZ2: 6,8 poeng
Pirelli Ice Zero FR: 6,7 poeng
Landsail Winter Lander: 6,5 poeng
Yokohama Ice Guard ig50 Plus: 6,5 poeng
Nankang Ice Activa Ice-1: 6,3 poeng

Les hele testen på NAF sine sider her:
https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/vinterdekktest-2016/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aldri store variasjoner på disse testene :D Men har på begge biler, og kommer uten tvil til å velge Nokian Hakkapeliitta R2 på nybilen :-) Fantastiske dekk!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har også Nokian Hakkapeliitta R2 på min bil, og har akkurat lagt om til dem nå. 

De er jo merkbart mykere og mer behagelige å kjøre på enn hva mine Pirelli sommerdekk er, så får vi se når vinterføret kommer hvordan de oppfører seg da, i dekktester gjør de det jo meget bra :) 

Har tatt bilde av bil med både sommerhjul og vinterhjul på, en hvit bil gjør seg bedre med litt mer kontraster på felgene gitt, men tror likevel det er mer fornuftig med lakkerte felger nå som saltet snart også blir en del av hverdagen her..........

 

Hva synes dere, sølv eller kontrast på felgene?

Er ikke helt samme fargetemp på bildene, veldig forskjellig lys (sol) og mobilen er ikke den beste til å gjøre dette riktig (enda jeg har byttet på WB).

(Begge hjulsettene er 235/45-18")

 

Vinterdekk

20161011_115756.jpg

 

Sommerdekk

 

2016-10-07 10.07.43.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kult med kontrast, da. 

Jeg skal ha piggfrie Nokian. Har bestilt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min Octavia når jeg handla for ett år siden var det flett nye hakk 8 pigg, fikk knapt testa dem på slutten i fjor, men i år er det utprøvd på alle underlag. 

Har kjørt piggfritt og skade fritt og tilnærmet null problem med fremkommelighet. 

Men hakka 8, fysj hvor de henger på veien. 

Minus er sporet asfalt, de klatrer veldig. Siden de har veldig 90graders overgang til dekksidene. 

Meddette er jo typisk for dekk med rette kanter uansett da.

Fornøyd med hakka pigg ja, men har ikke savnet pigg støy på disse 20 årene, så det blir nok piggfritt neste runde når de er utslitte.

God helg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Savner heller ikke støyen, har Hakka R2, men hadde valgt pigg hvis jeg skulle ha kjørt mest i området jeg bor i. Da hovedstolen er salta E18 ble det "E18" dekk på meg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har også Nokian Hakkapeliitta R2 piggfrie dekk, og var meget fornøyde med dem i forrige sesong, men denne vinteren som underlaget er betydelig annerledes her jeg bor, så er jeg ikke like fornøyd lenger. Dårlig grep på snø/is, bilen kommer jo nesten ikke i gang på slett vei engang, når bare tomgangen får den til å spinne (i enkelte tilfeller) så kan jeg ikke si at jeg er 100% fornøyd. Oppleves for myke på våt asfalt, så hjulspinn er det mye av, og jeg har heller ikke en bil som inspirerer til «drag-racing».

Mye kan kanskje også tilskrives at min bil ikke har 4x4 og kanskje heller ikke har den mest ideelle dekkdimensjonen på vinterdekk, så jeg skal definitivt ikke legge alt over på dekka, men hadde nok likevel forsøkt noen andre om jeg skulle ha kjøpt meg nye vinterdekk nå..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Husk at fordi R2 er veldig myke i kantene bør man kjøre ganske mye luft i de

Har 225/45-17" og bruker da 2.6 bar ved kalde dekk og ca 0 grader

Kan også tenkes at dekkene oppleves som glattere når de er fulle av salt, er vel derfor det snakkes om vask av dekk

Mangel på 4x4 gjør jo mye, men har kjørt flere år med vesentlig dårligere piggfrie og firehjulsdrift uten at det har vært kritisk for igangsetting. Har du automat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har aldri hatt 4x4 på noen av mine privatbiler, så det er jeg ikke vant til heller, men har stort sett hatt enten Syncro eller 4motion på arb.bilene mine.

De siste årene så har jeg hatt Continental piggfrie på privatbilene mine, men ville etter vinterdekktesten fra 2016 forsøke Nokian R2 i stedet når jeg kjøpte min Superb 2016. Første sesongen var de meget bra (bortsett fra på våt asfalt), men denne sesongen så er det en helt annen vinter og underlag her, men det er jo der de gjør det best i testen også......... Hardpakket snø, isete småveier og da synes jeg ikke de er like overbevisende som de var i fjor. Bilen har ikke kjørt mer enn 37.000km (totalt, både sommer og vinter) siden Mars 2016, så dekka er jo nesten ikke synlig brukt heller.

Jeg har 235/45-18" (original dimensjonen til min bil), og det er muligens ikke den beste dimensjonen når en bare har drift på forhjulene. Jeg har også automat ja, DSG 7 (tørr clutch). Har ingen problemer med den, men skal ærlig innrømme at den kan være litt brå ved igang kjøring, men at bilen skal spinne når den bare drar på tomgang overrasker meg likevel.

Jeg øker også lufttrykket litt for vintersesongen og dekka er rene, har ikke vært saltet her på en stund nå grunnet kulda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, dette r snodig. Skal ikke skryte for mye av R2, men har vel kjørt 39.500 km med bilen nå, hvorav ca 15.000 km på vinterdekkene, så heller ikke mye brukt. Funker veldig godt for meg, men Seffe Haldex.

Foretrekker Michelin for levetid og stabilitet, men R2 er bedre i slaps og løssnø.

Er bilen bedre hvis du låser kassa i 2. gir da?

Har prøvd den kassa du har med Golf og 160 hk 1.4 turbo og kompressor, syntes den var litt vel ivrig ja

Synes også at Octavia med diesel har en gassrespons som passer vinterføre bedre enn bensin, Dvs at gassen er ikke fullt så følsom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gassen er litt brå og ufølsom (litt av og på synes jeg), og sammen med en girkasse som også reagerer litt brått så dette definitivt ikke en god kombinasjon for å hverken kjøre ut i luker på trafikkerte vinterveier eller akselerere i det hele tatt med vinterdekk. Når jeg må gynge meg i gang på flat mark, så er jeg ikke så veldig imponert, MEN, nå har jeg jo bare prøvet disse dekka her, er ikke sikkert at andre dekk merker er bedre heller. Kan jo være at dette ikke er helt den optimale vinterbilen for å si det slik, har ikke hatt en så «sårbar» bil forvinter underlaget noengang.

Dette er min 16.privatbil og har hatt lappen i snart 32 år, og kjørt + 50.000km årlig (privat og jobb) siden den gangen jeg tok lappen. Sier ikke at jeg utlært, men litt kjøreerfaring har en vel fått etter hvert.......... Men slik som denne bilen/dekka fungerer sammen på dette underlaget har jeg ikke vært borti tidligere, t.o.m. min VW Caddy (fwd den også) med piggfrie Pirelli vinterdekk er jo merkbart bedre til å ta seg frem på dette underlaget. Men der er det en annen motor (2,0/102hk TDi) og DSG kasse, og det er en litt «latere» og mer følsom gass/girkasse her. Så det har kanskje mer med min Superb å gjøre, enn hva det har med Nokian dekka å gjøre. Fortsetter vinterene slik her jeg bor, så blir det nok en 4x4 bil neste gang jeg skal bytte bil, og/eller en annen sammensetting av motor/girkasse.......... Er 99% fornøyd med både bil og dekk, det er rett og slett vinteren jeg ikke er fornøyd med, hehe ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har standard størrelse på vinterdekk på Octavian   2.0  4X4 men vurderer opp i profil og smalere dekk  på   de piggdekkene  til 16" felgene kontra originalt  for og kompensere   opp  de 3 km speedometer viser for lite,  kontra  reel  hastighet   tatt  GPS måling hastighet  måler KM/t

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Jeg har noen deler liggende fra min Octavia 2015. Jeg er usikker på pris, de legger bare i boden og tar opp plass. Ikke alt er egnet til å sendes, men hvis noen er interessert i noe så gi meg tilbud. Mer info på forespørsel. Bilder kommer. 1. Sorte emblemer med rød bakgrunn. Disse er kjøpt på Superskoda og aldri montert. Kan faktisk brukes på alle bilfarger for de som tør å gå litt utenfor..... 2. Innsynsgardiner til bakrute og bakre sideruter. Veldig lettmonterte og stopper muligheten for innsyn til bagasjerommet. 3. Luftfilterinnsats, K&N 33-3005, med vaske- og reoljesett. Lett å montere, erstatter originalfilteret. Dette er et evigvarende filter som du renser selv. Det kalles "sportsfilter", skal visst gi noe effektøkning eller lettpustende motor. Men det er i tilfelle marginalt. Kjørt muligens 20000 km. 4. Speilkapper i RS-blue. Satt på bilen fra fabrikk til forhandler, deretter byttet av forhandler. 5. Krom grillramme. Satt på bilen fra fabrikk til forhandler, deretter byttet av forhandler. 6. Gearhendel til DSG/4x4. Ubrukt, satt på bilen fra fabrikk til forhandler, deretter byttet av forhandler.
  • Tusen takk for at du har tatt deg tid til å se hva Supernova felgene faktisk vil koste fra SuperSkoda @Core2Duo, det setter jeg stor pris på   Det gjør det i hvert fall enda tydligere at dette ikke er veien å gå for å kjøpe originale felger. Fint forslag det du kommer med her, jeg har ikke tenkt tanken på å ta en tur over grensen til «söta bror», så det kan jo være en idé og forhøre seg litt der også om det skal bli aktuelt. Tror faktisk ikke at det vil vært så mye mer kostbart og tatt turen til merkeforhandler heller om en snakker med selgeren som har solgt de siste bilene til meg, enn at en går rett til delelageret. Mulig selgeren kan ha noen «magiske evner og triks» i ermet med tanke på prisen   Men helt realistisk sett, så tror jeg enten det å tenke litt mer på felgene som ligger på Finn.no og så lakkere dem, er det nærmeste det jeg kan komme innenfor en fornuftig prisramme. Eller forsøke en annonse med ønskes kjøpt på Finn.no, her på forumet eller i Skoda gruppa på FB.  Utfordringen med det er jo at det er flere som selger «gråstein» til prisen av gull....... Det neste jeg vurderer er jo bare å beholde de felgene jeg kjøpte i fjor sommer, og så levere dem til lakkering. Det er ikke noen merker i felgene, men jeg merker meget godt at det er rimelige felger når jeg ser på «lakk finishen». Det er relativt grove lakkporer i klarlakken, og det gjør jo at absolutt alt setter seg meget godt fast, og er nesten helt håpløst og fjerne igjen. Selv med allverdens felgrens og felgbørster, og jo mer jeg må bruke av dette, jo mattere blir lakken og enda mer setter bremsestøv og skitt seg fast. Det sier vel det meste om kvaliteten på klarlakken også, og det er jo selvfølgelig en av årsakene til at felgene var såpass rimelige som det de var......... At det er mange skarpe kanter mot eikene på felgene og i selve felgen, gjør jo heller ikke rengjøringen til en enkel jobb for å si det slik. Det er jo selvfølgelig bare snakk om «jåleri» dette her, men jeg synes nå at en relativt grei bil som Superben er også burde ha litt fine felger på sommeren    
  • Jeg har jo bruker på Superskoda jeg - men jeg rakk ikke å finne brukernavn- og passord da jeg skrev svaret ang nettsiden til toll.no. Jeg fant innloggingen nå, jeg sjekket totalpris og slikt på Supernova iallefall; Totalt inkl. gebyrer og frakt på Superskoda skal de ha 1.553 EURO.  Da sier toll.no følgende:  Totalt for varen inkludert avgifter 19 606,63 NOK I tillegg må du betale et gebyr til firmaet som fortoller varen for deg. For eksempel tar Posten 299 kroner for å fortolle denne typen sendinger. Dette gir en totalpris på 19 905,63 kroner. Så det blir altså ikke spesielt billig å handle derifra. Da er det som du nevner, at du like gjerne kan være heldig å få en matchende pris hos din lokale forhandler, om ikke billigere? Kunne det vært et alternativ å dra over til "söta bror"? Jeg spurte en forhandler over grensa angående akkurat disse Supernova-felgene, og de kunne tilby disse til 3768 SEK. Jeg må understreke at dette var i mars 2016, så det er jo en stund siden. Gitt at prisen fortsatt er 3768 SEK blir regnestykket slik: Resultat (i norske kroner) Sum før fortolling 14 440,48 Toll (0 %) 0,00 Merverdiavgift (25 %) 3 610,12 Sum etter fortolling 18 050,60
  • Takk for innspill @Sjåføren   Jeg har allerede felger som ikke er originale, de er kjøpt i Norge og de er helt greie. Men jeg må si at jeg har et ønske om originale felger i stedet om jeg skal gjøre et bytte av felger. Jeg har kommet over noen på Finn.no som jeg vurderer litt, de er uten dekk og har noen merker. De selges til en relativt grei pris og der tenker jeg at de kan bli meget pene i finishen om en leverer de til reparasjon og lakkering, men så var det om en liker designet da. For det er ikke alle originale felger som frister meg heller, og disse var nok ikke ett førstevalg for å si det slik, men om de lakkeres i en mørkere gråtone som ingen andre har, så blir de nok ganske fine likevel til en hvit bil   Det er jo en del som bytter ut originale felger, for å få et annet innpress og/eller større hjul enn 19", så en annonse om å kjøpe felger ligger også til vurdering. De felgene jeg linket til fra SuperSkoda er helt uaktuelle, i hvert fall Phoenix felgene. Jeg la ikke merke til at de var av chrome utførelse før jeg la inn linken heller, og da er de garantert ikke av interesse for meg. Jeg har mest lyst på Phoenix  som kan bestilles originalt til Superb L&K i 19", så mulig en ønskes kjøpt annonse er veien å gå for min del om jeg skal gjennomføre dette. Supernova er også et alternativ jeg kan tenke meg.  Vega er også fine felger, men de er jo først og fremst originale felger til Sportline, så det er muligens litt «feil» å ha dem på en L&K. Men alt kommer jo an på hva som er tilgjengelig på markedet, og ikke minst til hvilken pris de selges. Det billigste er jo selvfølgelig å beholde de jeg allerede har, og evt lakkere dem i en annen fargetone, men det hele må nok «modnes» litt mer før en går videre i denne prosessen.  
  • Mange spennende felger på markedet, @Superb lll  To fine du tenker på der, men Phoenix var jo, ehmm litt  i øvre prisleie! Kjøper du slike, blir du ganske alene om å ha dem. Ikke så mange kromfelger å se! Supernova er tøffe de også, og litt mer overkommelig i pris. Men originale felger er kostbare, finnes mange fine felger på ettermarkedet. Skal de brukes som sommerfelger, så er ikke toppkvalitet absolutt nødvendig, Det er mye bra (og fint) til lavere pris. Personlig liker jeg slike som disse: https://www.finn.no/166595725  Da har du kontroll på prisen, og du stiller litt sterkere mtp event. reklamasjon (i forhold til utlandet). 
  • Takk for svar og info @Core2Duo   Jeg har ikke laget en bruker på SuperSkoda (enda), men jeg har undersøkt litt likevel, og det er ikke sikkert at det blir så billig med felger fra SuperSkoda heller.  Det var kun to sett med felger jeg kunne tenkt meg fra Superskoda, og det er  Phoenix - de koster 2.499,99 EURO for 4 stk, og da kommer alle avgifter i tillegg. Supernova - de koster 1.339,99 EURO for 4 stk, og da kommer alle avgifter i tillegg.  Pakkene veier 51 kg totalt, så det vil jo bli litt kostnader med frakt for å si det litt forsiktig......... Så her tror jeg faktisk at å snakke litt med den lokale Skoda forhandleren kanskje kan være lurt for å få til en «deal», er ikke så sikker på at det vil bli så mye mer kostbart, i hvert fall ikke om en ser i retning av Phoenix felgene. Så jeg tror rett og slett at jeg får ha litt is i magen, og heller se om det dukker opp noen originale 19" felger til Superb tilsalgs etterhvert. Jeg har sett noen komplette sett med dekk og felg, men de var allerede solgt dessverre. Jeg trenger forsåvidt bare felgene, men her må en nok bare slå til når det kommer noe en liker og vil ha ser det ut til.  
  • Velkommen! Fine, gode biler, begge to. Men de er fra to forskjellige tidsepoker, ja. Sikkert forskjellige kjøreopplevelser med de også. Begge har sine nykker, men hvis du passer på dem og tar det som dukker opp så kan begge ha et langt liv. Sønnen min hadde en -98 modell (tror jeg det var) 1,6 bensin. God og behagelig å kjøre, stor plass og faktisk ganske så gjerrig på forbruket. Ikke avskrekkende mye problemer som dukket opp heller. Bilen ruller på veiene enda, i alle fall i fjor høst. Nå leaser han en Fabia, så han har holdt seg til Skoda han også. Fortell gjerne mer om dem og flere bilder er også kjekt. 
  • Gå inn på www.toll.no så får du fasiten der.   Lag deg evt. en bruker på Superskoda, så får du eksakt hvor mye det koster i frakt osv om du legger det i handlekurven, så får du eksakte tall du kan bruke på www.toll.no .
  • Hei. Har kjøpt Superb 2017 modell og ønsker bagasjeromsgitter i den.    noen erfaringer?  møller sier jeg trenger 3v9 017 222 og -221, og dette er kostbart.   mvh    
  • Er det noen som vet hvor mye det koster i frakt, toll/avgifter og sende felger SuperSkoda hit til Norge, jeg er klar over at det tilkommer mva på hele summen i etterkant. Jeg vurderer å kjøpe originale 19" felger til min Superb, hos forhandler koster de ett sted i mellom 3 - 4.000,- pr felg (avhengig av hvilken felg som velges), og det synes jeg koster betydelig mer enn det smaker. Nå har jeg bare fått en ca pris hos merkeforhandler,  om det kan "forhandles" litt med en selger i stedet for delelager har jeg foreløpig ikke spurt om.  Først vil jeg vite hva totalen på felger inkludert frakt og alle avgifter blir fra SuperSkoda, så jeg har noe å sammenligne med.
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
  • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
  • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
  • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...