Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Tor2r

Ladbar hybrid fra Skoda

Recommended Posts

For folk som liker hybrider og annet med EL, så er jo ikke akkurat Skoda det store merket, eller, merket i det hele tatt per nå :)

Men, det blir det snart slutt på. Først ut er Superb, fra og med 2019 modellen. Samme teknikk som man finner i Passat GTE. Etter dette vil flere modeller følge på.

Les litt mer her: http://www.tv2.no/broom/8755697/

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutter siden, CitizenX skrev:

Har du noen gang spurt en som har en ladbar hybrid om forbruk? Det har jeg og får aldri noe fornuftig svar :P

hehe, det er forsåvidt sant! Har selv testet et par ladbare hybrider, den jeg har kjørt mest er Outlander Phev..fikk vel strengt tatt ikke noe lavt forbruk i det hele tatt. unntatt den gangen jeg flyttet bilen fra forsiden til baksiden av huset ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prøvde få ut av Mitsu selgeren på første PHEV hva forbruket var, og da var det mye vage svar... Lurer på om det er noen av de som har kjøpt ladbar hybrid som har ført noen form for statistikk over forbruk pr kjørte kilometer. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har man kort vei til jobb, mulighet til å lade begge steder, OG klarer å være strukturert nok til å gidde å sette i ladekabel etter hver tur.... Da tror jeg ladbar hybrid er veien å gå!

Når det kommer til teknologien fra Passat GTE, så håper jeg denne er noe videreutviklet på 2 områder! 

1* Den BØR/MÅ fungere i all slags temperatur, og ikke ha en sperre på -10 grader eller hva som er sperra på Passat/Golf!

2* Batterikapasiteten bør være økt! 50km med optimistisk mål, men kanskje 30-35km som reelt, er i det minste laget.. Hadde 50km vært det reelle, da hadde det nok holdt for de aller fleste!  

Så da gjenstår det å se! Blir det bilbytte igjen med 2019 modell? O.o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det var akkurat som jeg skulle ha skrevet det selv @Salcin, jeg er helt enig med deg. :) 

 

Skulle det vært aktuelt med en ladbar hybrid for min del så må den reelle rekkevidden være et sted i mellom minst 50km, men gjerne opp mot 100km. Selv om jeg er klar over at det mest sannsynlig vil øke vekten betraktelig, og dermed gjøre at bilen vil ha et enda høyere forbruk om den blir kjørt med kun bensinmotoren.

Så savner jeg ærlighet i blant de fleste som har kjøpt seg en ladbar hybrid så langt, de oppgir jo stort sett aldri andre tall på bensinforbruk og rekkevidde for ren batterikjøring enn hva brosjyrene sier, og de vet en jo at stort sett aldri er hverken reelle eller slik det fungerer i praksis.

Heldigvis så finnes det en del tester som sier noe om det reelle forbruket og rekkevidden på batteriene, og de jeg har snakket med som har en hybrid vrir seg godt og unnvikende når jeg nevner det. Så bilen deres er nok ikke fullt så «grønn» som de ønsker enda, fordi kjører for mye til at batteriet holder til hele pendleturen, og da  merkes også den ekstra vekten til batteripakka for bensinmotoren de har (de jeg kjenner har VW Passat GTE.

Jeg hadde selv den samme bensinmotoren i min forrige bil (VW Golf 1,4/140hk TSi) i min forrige bil, og den var meget gjerrig på drivstoffet helt til vi lastet bilen full og hang en henger etter. Od da når en Passat er enda større og tyngre, og i tillegg har batteripakka montert, så blir det en tung bil. Og de jeg nevnte her kjører mye med fullalstet bil og da spørs det vel egentlig om de har valgt den rette løsningen for seg selv, men de reelle tallene vil de altså ikke fortelle til meg..........

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 timer siden, Salcin skrev:

1* Den BØR/MÅ fungere i all slags temperatur, og ikke ha en sperre på -10 grader eller hva som er sperra på Passat/Golf!

Jøss, den der var ny for meg ja. Passer her jeg bor, men store deler av Norge opplever jo -10 titt og ofte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...