Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

SimplyClever

Min Superb Sportline 150TDI

Recommended Posts

Jeg har en Superb Sportline 2,0TDI 150HK i bestilling og tenkte jeg kunne dele mitt oppsett med dere og høre hva dere syntes.

Snakket med selgeren for ca 2 uker siden, og da var bilen kommet til norge, så regner med den er i stavanger i løpet av uken. Overleveringen har jeg avklart med selger at vi venter med til over nyttår, da avgiftene går litt ned på bilen. Understellet blir også behandlet med Dinitrol før jeg får den.

Det som jeg har valgt av utstyr er:

 • Quartz grey metallic farge
 • Progressiv sportsstyring
 • Elektrisk bakluke
 • Smartgate
 • Ryggekamera
 • Elektrisk passasjersete
 • Panoramatak
 • Baksetepakke
 • Trafikkskiltgjenkjenning
 • Canton sound system
 • Parkeringsassistent
 • Solgardiner bak
 • Foldbart hengerfeste
 • Skvettlapper foran og bak
 • Gummimatte over tunnelen bak

Har kun bestilt bilen med de originale 19" felgene som jeg skal sette piggfrie vinterdekk på, og skal kjøpe noen nye sommerfelger til våren. 19" eller 20" noen som har noen tips?

Har valgt å ikke bestille Columbus navigasjon, fordi Amundsen også kommer med 8" skjerm og trafikkskiltgjenkjenning som ekstrautstyr, og har ikke noe behov for å se DVD i bilen. Har også droppet vinterpakken rett og slett for at jeg veldig sjelden bruker bilen fra morgenen av, da jeg har arbeids bil. Og har ikke mer en 2-3 turer til fjellet i løpet av vinteren

Er litt usikker på hva progressiv sportsstyring er, men vil tro at rattet blir litt "fastere i fisken" når farten øker og litt lettere ved lave hastigheter. Dere må rette meg her hvis jeg tar feil.

Jeg skal få beskjed med en gang bilen har ankommet forhandleren, slik at jeg vertfall kan få sett bilen.

 

Hilsen spent førstegangskjøper av nybil

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen @SimplyClever :) 

Morsomt å lese hvordan alle har forskjellige prioriteringer og hvordan vi setter sammen våre biler :D 

Ser ut til at du har satt sammen en veldig fin bil her uten tvil. Columbus er jeg egentlig ganske enig i, jeg valgte Columbus fordi jeg ville ha en større skjerm, men nå det er jo allerede standard med 8" i dag. DVD spilleren har jeg ikke prøvet en gang, så det er ikke akkurat den funksjonen jeg har hatt mest behov for..........

Høres sprekt ut med 19" hjul på vinteren, må jeg si. Har du tenkt nærmere på om det er 19" eller 20" du ender på når det gjelder sommerhjul da? Har sett en grå Superb på Skoda gruppa inne på Facebook som har 20", og den kler det godt, men hvordan det er å kjøre med vet jeg ikke, for de dekka var relativt brede også. Er ikke bestandig sprekt og komfort passer i den samme setningen, hehe ;) 

 

Det jeg ville ha hatt med i tillegg til hva du har satt sammen her er definitivt Vinterpakke, oppvarmet frontrute og oppvarmet ratt. Jeg har også arb.bil, men i Norge så er det jo vinter hele døgnet, ikke bare på morgenen. Så det hadde ikke vært tema for meg å bestille den uten det, i tillegg så kan en også benytte den som kjørevarmer og det gjør motoren mye fortere varm, og det igjen gjør jo noe med på forbruket og komforten under kjøreturen. Webasto kan også bety noe for innbytteverdien når den tiden kommer, i tillegg til at det er veldig behagelig........ :) 

Men det ser nå uansett ut til at du har meget flott bil i vente, så du må gjerne oppdatere oss med noen bilder og førsteinntrykk av bilen når du får den :) 

Gratulasjonen kommer når du har fått bilen, hehe ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er vel slik som damene sier, at man må lide litt for skjønnheten?. Det som er ulempen for min del er at jeg ikke får brukt sommerdekkene som følger med bilen hvis jeg går opp til 20" på sommerfelgene. Venter til våren når nye felg modeller kommer ut og tar en vurdering da ?

Jeg har faktisk ikke tenkt på at webastoen også kan blir brukt under kjøring @Superb lll. Hadde jeg fått mer informasjon om det av selgeren ville jeg nok bestillt dette også, budsjettet for bil ble jo sprengt for lenge siden!

Var i utgangspunktet ute etter en octavia style 1,8 bensin til rundt 380 000, så fikk jeg prøvekjøre en superb 1,6 tdi dsg. Og spurte da selgeren hvor mye superb det var mulig å få for 400 000. Så fikk jeg høre om sportlinen som skulle komme, og klarte rett å slett ikke å motstå fristelsen. Og når man først kjøper nybil må man jo ha en del utstyr.

Er det noen her inne som har gjort noe med superbene sine for å gjøre dem litt penere enn originalt? Jeg tenker vertfall å fjerne bokstavene på bakluken for å få et litt "renere" look

Skal prøve å få opp et par bilder når jeg har fått sett den?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er nok en bil du vil bli meget fornøyd med @SimplyClever :) 

 

Ja det vil jo koste litt at du evt. ikke får benyttet dine 19" sommerdekk om du skulle gå for 20" i stedet. Det er sikkert noe du kan få solgt, for det er jo mange som kjører med Superb og 19" sommerhjul, så får håpe det kan være en løsning for deg, om du ikke velger 19" felger da............

Har en liten følelse av at det kanskje kan bli vel hardt og stumpete med lavere enn 40 profil (om du velger 20") og sportsunderstell, men det er jo bare en antagelse, jeg har ingen dokumentasjon for å si at det vil være det :) 

 

Litt merkelig at selgeren ikke ga deg mer info om type vinterpakke/webasto, for «mer salg» er vel noe de er ganske godt drillet i.........

Enig i det med utstyr, men det handler jo også om å få det utstyret en har mest behov for og gir mest komfort/glede, og de ekstra varme mulighetene (webasto, varme i ratt og oppvarmet frontrute) er absolutt av en slik karakter etter min mening.

 

Jeg har fjernet bokstavene på bakluka på min Superb, jeg synes det ble mye finere og en «renere look» da. De var det meget enkelt å fjerne også, det gikk som en lek :) 

Noe annet enn det har jeg ikke gjort med min bil, bortsett fra at jeg bruker de medfølgende 18" felgene til Style som jeg har som vinterfelger og kjøpte noen litt mer «kontrastfelger» i 18" til sommerhjula. Det er en kombinasjon jeg er meget fornøyd med, kunne tenkt meg 19" på sommerhjula, men det møtte litt mye motstand på hjemmefronten, så da lot jeg det være. Alt for husfreden sin skyld, hehe ;) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja jeg vil også tro at det blir litt stumpete, så får kjenne hvordan bilen føles med 19" i vinter. Har forøvrig bestillt 225/45R19 vinterdekk etter anbefaling av selger der.

Hehe @Superb lll, jeg kunne også tenkt med å hatt 18" vinterhjul, men dette var ikke et alternativ på sportline, og vil ikke bruke de originale felgene om sommeren, syntes svarte felger blir veldig kjedelig på en mørk bil. Bra å høre at det ikke er noe problem å fjerne bokstavene på bakluka. Det er vel bare å gå over med poleringsmaskinen etterpå, så er det ingenting som viser igjen i lakken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Ja det er jo greit å skaffe seg litt egen erfaring av hvordan det oppleves, mulig du kan ha et litt mykere dekk med denne str. enn hva du har med sommerdekkene, ikke bare fordi du har en litt høyere profil, men også for at vinterdekka har en mykere gummiblanding.

Selv kjører jeg på samme dekkdimensjon på både sommer og vinter, bruker 235/45-18" og det passer bra til en gammel mann, hehe :D 

 

Ja bokstavene tok jeg bort med tanntråd (hadde ikke fiske sene), da satt det igjen noen taperester under hver bokstav, men de tok jeg bare pent tak i enden på og dro det pent av. Det hele var gjort på ca 5-10 min, og en trengte ikke å polere bort noe heller for alle taperestene forsvant uten det minste problem, men jeg måtte liksom polere fint over likevel for egen tilfredshet. ;) 

Men dette kan du jo sikkert få forhandleren til å fjerne også før du får bilen, det hadde jeg i hvert fall gjort om du har tenkt til å få den lakkbehandlet/lakkbeskyttet før du henter bilen, slik at det også blir gjort der bokstavene har vært.

Hva med Sportline emblemene på forskjermene da @SimplyClever, skal de også fjernes eller beholder du dem?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg fjernet Skoda og Superb, og noen har 4x4 i tillegg på bakluka. Det setter seg utrolig mange sorte prikker og annen «møkk» inne i og mellom disse bokstavene som det er vanskelig å fjerne. I tillegg for min del så synes jeg det gir en renere «look» på bakluka.

Noen fjerner også L&K logoen som står på forskjermene av samme årsak, mens noen lar disse sitte igjen fordi de synes at bør være der.

Jeg hadde kun på bakluken og de fjernet jeg, og synes det ble mye finere uten. Mens andre synes det burde stått enda mer der, så det er ikke lett å tilfredstille alle personer @Viking ;)  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skjønner. Tanken hadde nok aldri slått meg, hadde jeg ikke lest det her. Man lærer så lenge man lever.

Når jeg var "liten" var jo bilene fulle av GLXi 2.5 osv. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, Viking skrev:

Skjønner. Tanken hadde nok aldri slått meg, hadde jeg ikke lest det her. Man lærer så lenge man lever.

Når jeg var "liten" var jo bilene fulle av GLXi 2.5 osv. 

Det var akkurat det der jeg tenkte på ja, og slik er det noen som savner har jeg lest litt på forskjellige steder. For da fikk en jo vite hva slags bil og motor det faktisk var i den konkrete bilen.

Jeg liker en litt mer anonym «look», og så har jeg heller ingen spennende motor som det skulle ha stått om på baluka heller om Skoda hadde tatt med det, hehe ;) 

 

Dvs det er faktisk ikke helt riktig, for det står mer bak på enkelte biler enn hva en tror. Når det f.eks gjelder VW og det står TDi der, så gir det faktisk mer info enn at det bare er en TDi motor i den. For det har med fargen på bokstavene å gjøre, jo flere bokstaver som er Røde, jo større motor er det i den. Så det er kanskje ikke alle biler som er uten info, en må bare vite hva en skal se etter ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er helt enig med deg @Superb lll, bilen blir med en gang litt penere uten disse bokstavene og/eller merkene. Er ikke noe fan av L&K merkene på forskjermene og jeg tror ikke at sportline merkene ser noe bedre ut, så jeg får prøve å fjerne dem også. Det hørtes jo veldig lett ut slik som du forklarte. Måtte du ikke varme opp bokstavene med hårføner / varmepistol? Fiskesene, eventuelt tanntråd var også et godt tips:D Som du også sier til @Viking, det blir også lettere å holde det rent. Er det ikke typisk at på gamle biler begynner det å ruste rundt bokstavene, fordi at det samler seg salt og dritt fra veien der?

Er generelt ikke noen fan av disse "skrytemerkene", og det verste jeg ser er når noen f.eks har satt S4 merker på en helt vanlig A4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg liker i hvert fall at bakluka kun har den runde logoen og at bokstavene er borte, men det får jo være opptil enhver :) 

Om jeg hadde hatt L&K versjonen så hadde jeg også tatt bort de emblemene der, for de er plassert et sted det blir mye søl, og skrifttypen på de emblemene gjør det jo alt annet enn lett å fjerne salt, søl og flekker. Nå ser jo Sportline emblene helt annerledes ut, så de er det ikke så sikkert at jeg hadde fjernet...........

 

Jeg gjorde dette når det var varmt ute, så jeg måtte ikke varme opp noe som helst og det gikk som en lek. Tviler sterkt på at det sitter så veldig på din bil også, siden den er såpass «fersk» som den er, men om du synes de sitter godt så ville jeg brukt en hårføner for å varme opp litt. Er litt skeptisk til varmepistol, fordi jeg synes det blir mye varme rettet mot et spesifikt sted, men er en forsiktig så er det sikkert ikke noe problem det heller.

Jeg doblet en tanntråd og tok bort over halvparten av bokstavene før tråden røk, en ny dobbel tråd og resten av bokstavene var borte. Jeg synes at tanntråden virker litt mykere og mer skånsom for lakken, men jeg har lest at det er mange som benytter seg av fiskesene til dette.

 

Helt enig, det å forsøke å skryte på seg noe en ikke har blir for dumt.

Litt off-topic her nå, da likte jeg bedre hva en kjenning av meg gjorde på slutten av 80 tallet, han restaurerte/rettet opp en Ford Escort RS2000. Han gjorde den helt original utseendemessig, men motoren ble «litt trimmet» (og godkjent). Han satt ikke på RS2000 emblemene, men derimot så satt han på 1,1 på bagasjelokket for moro skyld. Og det var mer enn en som ble overrasket når han kjørte fra dem, så Kadett GSI, Golf GTI, Peugeot 205 GTI, Fiat TC Abarth eierene lurte veldig på hva som var i motorrommet på den 1,1 literen der, hehe ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 12/6/2016 den 12.02, SimplyClever skrev:

regner med den er i stavanger i løpet av uken. Overleveringen har jeg avklart med selger at vi venter med til over nyttår

Lurt ja! Men du skal vel bort til forhandler å titte litt på den vel? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, jeg var innom forhandleren i dag og leverte vinterdekkene. Fikk også tatt noen bilder før det ble mørkt :D Bilen hadde visst kommet for et par dager siden, men hadde vært hos dinitrol for understellsbehandling og var tilbake hos forhandleren i dag.

Førsteinntrykket av bilen var veldig bra, og gleder meg bare enda mer til kjøre den hjem:) 

Syntes fronten ble passe hissig med den svarte grillen :) 

014.JPG

Ble litt skuffet over bakfangeren, der det eneste som er spesielt med den er en plastikk-list i krom som etterligner noen eksos stusser. Dette var jeg jo forsåvidt klar over også når jeg bestillte, men hadde bare noen forhåpninger på at det skulle være litt bedre. Det ser forsåvidt bra ut langt i fra, men når du kommer nærme ser man helt klart at det er "juks".

011.JPG

Setene ser jo fantastiske ut etter min mening

018.JPG015.JPG

Dintrol hadde også klart å lurt et klistermerke i bakluka, dette er det første som forsvinner når bilen kommer hjem!¬¬

026.JPG

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er jo nesten så du fortjener en gratulasjon @SimplyClever, men bare nesten for den er jo ikke levert til deg enda ;) 

 

Ser jo flott ut denne her synes jeg, flotte seter og ganske tøft med den røde ledstripa i dashbordet og i dørene også.

De kunne jo godt ha spandert på seg skikkelig eksosløp på begge sider bak da, jeg vet det koster og krever mer, men Sportline synes jeg fortjener noe mer spesielt også, det så ikke helt vellykket ut det der, men det er kanskje bare en vanesak..........

Ja de passer på å klistre på sine merker så fort de har muligheten, jeg sa krystallklart i fra når min bil var på Ditec behandling, at noe emblem/merke om det var helt uaktuelt, og det måtte de bare fjerne igjen om de hadde satt det på. Jeg har Ditec sertifikatet inne i bilen om noen vil se det, jeg vil derimot ikke reklamere for noen, «snikreklame» som det har jeg ikke helt sansen for. Selv om jeg forstår hvorfor de setter dem på, så synes jeg at de burde spørre før de klistrer noe på andres eiendeler.

 

Så du får en halv gratulasjon nå @SimplyClever, og så får du resterende halvparten når du har hentet bilen, hehe ;)

 

Gratulerer med ny flott bil :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det der ser bra ut ja, helt enig at den svarte fronten gjør bilen hissig! :D

Eksosstussen er litt enkel ja, er selv veldig fan av doble! Jo mer synlig jo bedre spør du meg da..

Ja det Dinitrol klistremerket får du skrape av fort som fy...

Skaff deg skiltholder uten  "Møller bil" også :) finnes flere steder du kan bestille det. Her kan bla om du vil ha egen tekst, eller bare sort: https://www.lator.no/signbuilder_sign.aspx?menuid=1&prodid=864

Til slutt, gratulerer med ny bil! (snart da..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for fine tilbakemeldinger :) 

Jeg er helt enig med deg @Superb lll, det blir litt som om elektrikeren skulle satt klistermerker på alle stikkontakter og lysbrytere i hjemmet ditt.

Takk for godt tips @Tor2r, slike skiltplater skal jeg skaffe meg :D. Har også skaffet meg svarte N-merker til å ha på skiltplatene.

Jeg er også stor fan av doble eksos rør. Skulle gjerne hatt de som er på 280 hesteren, men det må vel være noe som er litt ekstra spesielt med den ;) Skulle forsåvidt også gjerne hatt den motoren, men det får bli et mål for fremtiden^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvor har du fått de svarte N-merkene? har selv en helsvart bil og bare det blå som forstyrrer ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Er det bare jeg som synes at det er litt merkelig at Pegasus Anthracite felger virker feilvendt på en av bilens sider? Produseres disse felgene kun med én rettning? Er det meningen? Skaper ikke det forskjellig vindmotstand og dermed høyere lydnivå og dårlige veigrep på "feil" side? Se eksempel på vedlagte bilder.
  • Jeg vurderer også dette når vår Sportline kommer. Er montering gjort ordentlig påvirkes ikke garanti. Jeg kommer til å bruke Bilradiospesialisten, de er utrolig flinke på å skjule ledninger og koblinger slik at det blir minst mulig rot. I tillegg legger de opp styringsbokser og batterikontroll slik at kameraet filmer absolutt hele tiden.
  • Jeg så det først tidligere i dag når jeg tittet etter noe annet i Octavia brosjyren på nettet, og det var jo en gledelig «nyhet» for min del. Ny (og større) motor og en mye bedre DSG kasse koster nok sine kroner de også, og så har det jo blitt bl.a. digitalt dashbord tilgjengelig som du skriver @Marius, og det er jo selvfølgelig også noe jeg ville hatt med.   Så det blir en del tusenlapper mer enn tidligere ja, men nå ble jo ikke akkurat min Scout så veldig billig så det gjorde noe heller, men innbytteverdien holder seg nok dessverre fremdeles på et lavt nivå er jeg redd...........
  • Hadde ikke fått med meg at L&K på Octavia kan leveres med sort interiør ... Kunne gjerne tenkt meg en slik en istedenfor ..   Men, jeg ser at bilen har blir generelt veldig mye dyrere også... 35000,- mer for identisk bil ... -3500,- på digital dashbord da... 
  • Hei jeg venter på ny Skoda Kodiaq Sportline 190hk TSI. Det jeg lurer på om noen har montert dashbordkamera foran og bak på nybil. Jeg vurderer å kjøpe BlackVue DR750S 2-kanals dashbordkamera . Jeg ser det er mulig å hente strøm fra OBD til dette kameraet med en spesial kabel. Er dette greit eller ikke anbefalt. Jeg lurer på om det er vanskelig å montere selv, hva med garanti eller om Skoda forhandler monterer eller andre. Er det noen forslag?  
  • Har deaktivert komforåpning og blir nokk ikke å aktivere den igjen da jeg går med nøkkelen i lommen hele tiden 👍
  • Ikke sikkert bilen ble kjøpt hos Skoda men en annen forhandler, eller så kan det hende at det bare har gått litt fort i svingene. Blir spennende å høre.
  • Ok, da stemte det jo for hva min kollega har for motor i sin Tiguan Allspace. Det er en motor som virkelig også hadde passet godt i både Kodiaq og Superb i kombinasjon med 4x4 gitt, men den kombinasjonen får vi nok dessverre neppe se i Norge. Ikke vet jeg om de finnes originalt levert fra Skoda i utgangspunktet heller, men det kunne virkelig vært interessant etter min mening  
  • Ja det er to ting jeg virkelig kunne tenkt meg annerledes, og det ene er DSG kassen, altså da til den bedre og mer moderne DSG 7 som nå leveres til de største motorene (over 250nm). Egentlig så var jeg mest på utkikk etter L&K versjonen når jeg skulle bytte inn Superben, men jeg var ikke så begeistret for det brune interiøret som Octavia L&K ble levert med, og så ville jeg også ha en litt høyere bil. Nå så kan tydeligvis også Octavia L&K leveres med sort interiør på både seter, dashbord og taktrekk, så da er vel mest sannsynlig den utgaven noe jeg vil se litt nærmere på neste gang jeg vurderer et bilbytte  
  • Dette er jo som @BGB skriver helt feil dekk til din bil @TorSim, men ble de sommerhjula levert til din fra fabrikken slik tro? Jeg leste at du fikk bilen din levert med vinterhjul på, men ingen biler blir sendt fra fabrikken med noe annet enn sommerhjul. Vinterhjul er noe de ordner med hos den forhandleren en kjøper bilen (om en tar med vinterhjul i kontrakten), men da er jeg veldig nysgjerrig på hvilken hjul din bil egentlig ble sendt med fra fabrikken......... Jeg tviler vel egentlig litt på det siden de tar i foran, så her er det ikke så enkelt å forstå hva som faktisk har skjedd, håper du kommer med en oppdatering etterhvert her @TorSim  
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Flott Scout du har @BGB 😊 Må si de felgene du har her gjør seg mye bedre i sølv enn de gjør i den mørke grå fargen jeg har på mine vinterfelger, men de får nok være som de er, for å omlakkere dem koster vel nesten det samme som nye felger.........
  • Sparker tråden i gang. Tok en rask vårshine (rask = 3 timer) med hele pakka fra Surfex HD, Prickbort, Korrosol, skumming og nedvask . I tillegg til detalj-rengjøring i dørterskler, hengsler osv. Etter litt kjapp oppfriskning av dekksider og sort plast så ble det bra - vinterdekk er fortsatt på, legger om etter påskeferien. Denne bilen er i mitt eie bare noen få uker til så mulig dette var siste vasken før en knall rød Kodiaq Sportline tar over.  
  • Mange forum har en slik tråd, kunne ikke finne en her så da lager vi en. Mange har flotte biler uten å ha tråd, vis den frem her. Regler: Bilder av din egen bil (uansett biltype - alle merker er lov) Gjerne info om modifikasjoner, hjul, senk etc Ikke quote bilde-innlegg (bruk @navn ) i stedet Ingen lange diskusjoner - kommentarer er ok   Vis frem stoltheten!
  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...