Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


perhansen

Inspeksjonsvarsel

Anbefalte innlegg

Hei, hadde bilen min på 30 000 service høsten 2016, ble nevnt noe da om ny inspeksjon om 1 år...ok sa jeg.....1 gang i året...?? nå sier det DING!!!! i hver gang jeg starter, og "Inspeksjon nå!" kommer opp. Dette gjelder oljeskift, men jeg er ikke interessert i å putte bilen inn midt i ferien og betale kr. 3-4000.-  for dette nå. Men den F....s varselslyden hver gang jeg starter, hvor lenge må jeg høre på den???? Er det ikke mulig å resette dette?? Sikkert noen som svarer at det er viktig med å følge opp dette, ja...., men ikke akkurat nå. Er det noe tips om å resette?? så jeg slipper den lyden hver gang jeg starter? og kan ta den "servicen" når jeg selv vil?? 

Har prøvd noen tips jeg har funnet på nettet, men jeg for ikke opp reset....bare nullstill....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja stemmer, prøvd det der, men får ikke valget reset, bare avbryt, eller nullstill, og den berømmelige "PLING" kommer opp igjen....:) er det noe annet å gjøre?

Og det skjer ikke noe når jeg trykker på den venstre knappen, bare på høyre side på rattet, den som styrer den funksjonen. 

Endret av perhansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den må du høre på inntil du har tatt service, i hvert fall om du følger serviceintervallet som Skoda har satt opp for din bil slik det ser ut her. Men her kommer det jo an på hvilket serviceprogram bilen din er satt opp med, og hvor gammel din bil er. Det er 2 forskjellige muligheter (i hvert fall på de nyere modellene), men det står i serviceheftet til din bil (om den er levert med det da, for det er ikke min bil),

 1. 1 gang i året/15.000km, avhengig av hva som kommer først. Men dette kan være avhengig av både kjørestil, om en har mye småkjøring, etc.
 2. 2 år/30.000km avhengig av hva som kommer først, dette er en såkalt LongLife service. Men det er det samme her også, det kommer an på kjørestil, om en har mye småkjøring, etc.

Dette må overholdes om en skal opprettholde nybilgarantien og/eller mobilitetsgarantien, så kjører en 30.000km i året (eller mer), så får en service en gang i året (eller oftere).

 

Min Superb ble levert til meg Mars 2016, og i Mai 2017 så fikk jeg varsel om service, da hadde bilen kjørt ca 28.000km, og service ble utført ved 28.300km.

Du skriver ingenting om hverken km.stand i dag, hvilken bil du har, eller hvilken årsmodell du har.

Men for å få bort varselet så må du mest sannsynlig nullstille det på et verksted ved å gjennomføre servicen eller om noen du kjenner har en programvare som kan gjøre det for deg (men det anbefaler jeg deg ikke å gjøre om du har en bil som fremdeles er innenfor garantitiden), for da kan du miste nybilgarantien (om din bil fremdeles har det da).  

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er er en 2015 modell Rapid Spaceback, trodde jeg skrev i Rapid gruppen her.... den har nettopp rundet 52 000 km,  hadde service på 30 000 km, kjører rundt 20 000 km i året, når jeg fikk service varsel før 30 000 service, fikk jeg avstillt den, så jeg slapp å høre på den hver gang jeg startet fram til jeg tok service. Skoda skal vel tjene mer penger på å ha bilene sine inne 1 gang i året....Kan ikke miste nybilgarantien på og vente med en liten oljeskift inspeksjon...det høres rart ut, Skoda kan ikke forlange at man skal levere inn bilene 1 gang året for at det skal opprettholdes. Jeg ble fortalt at dette var noe nytt i hvertfall med 1 års intervaler, jeg syntes dette er litt i overkant når man vet hva slikt koster. 

Endret av perhansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
14 minutter siden, perhansen skrev:

Det er er en 2015 modell Rapid Spaceback, trodde jeg skrev i Rapid gruppen her.... den har nettopp rundet 52 000 km,  hadde service på 30 000 km, kjører rundt 20 000 km i året, når jeg fikk service varsel, så fikk jeg avstillt den, så jeg slapp å høre på den hver gang jeg startet, skoda skal vel tjene mer penger på å ha bilene sine inne 1 gang i året....Kan ikke miste nybilgarantien på og vente med en liten oljeskift inspeksjon...det høres rart ut, Skoda kan ikke forlange at man skal levere inn bilene 1 gang året for at det skal opprettholdes. Jeg ble fortalt at dette var noe nytt i hvertfall med 1 års intervaler, jeg syntes dette er litt i overkant når man vet hva slikt koster. 

Beklager det var min feil, jeg leste ikke i hvilken kategori du hadde lagt innlegget ditt i @perhansen, kun teksten i innlegget ditt.

Jo de kan forlange at du skal gjøre det for at de skal opprettholde både nybil -og mobilitetsgarantien på din bil, se hva det står i serviceheftet for din bil. Dette er en nødt til å overholde, ellers så kan de nekte å ta garantireparasjoner for de bilene servicene ikke blir fulgt opp på. Så det koster å ha en ny bil om en vil beholde garantiene bilen er levert med.

Ta kontakt med ditt merkeverksted, så får du fasiten av dem. Jeg hadde i hvert fall ikke gjort noe med dette selv hadde jeg vært deg, men det skal du få avgjøre selv.

 

Les disse to pdf.filene her;

 

http://www.skoda-auto.no/SiteCollectionDocuments/Service/Garantibrosjyre.pdf

http://www.skoda-auto.no/SiteCollectionDocuments/Service/Garantihefte.pdf

 

 

Endret av Superb lll

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er nok redd det er som @Superb lll sier, du må følge service /vedlikeholdsprogrammet som Skoda/Skoda Norge har satt opp for att du skal ha garanti på din bil. Dersom velger og overse dette og utsette dette, vil jeg tro du vil få problemer ved en garanti reperasjon. Men hvor du velger å ha service/inspeksjon er opp til deg selv, dette kan du jo ha på mekonomen eller ett annet seriøst verksted.  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 minutter siden, Salcin skrev:

Mekonomen eller ett annet seriøst verksted.  

Bare pass på at, Mekonomen da til eksempel gjør akkurat samme arbeid som Skoda-forhandleren ville ha gjort.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jaja.....da for det plinge i vei... men at Skoda pålegger kunden med service 1 gang i året, som ikke er gratis akkurat, når det også nærmer seg en 60 000 service...bare for at man skal opprettholde garantier og slikt...da er det en stor kostnad med NY bil 1 gang i året da....nei, må være ærlig å si at det er et pengesluk!! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du skriver at bilen har kjørt 52000km nå. Som den startet å si ifra. For meg høres det ut som du har 30000km med 2 års interval lagt inn som standard på bilen din. "Problemet ditt, er at bilen er såpass ny at den merker selv når det er på tide å bytte olje, er såpass mange sensorer og følere på nyere biler, at oljekvaliteten feks blir sjekket ved oppstart av bilen. Om den er forringet, gir den beskjed om bytte.

Endret av Marius

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har tidligere hatt Audi som også er en del av Møller konsenet.

På disse bilene ble all service utført av lokalt verksted uten at det var en utfordring når det kom til garanti/reklamasjon.

Selve reklamasjonsarbeidet ble selvfølgelig utført av Møller verksted.

Hovedgrunn for å bruke lokalt verksted er ren bekvemmelighet mht avstand fra hjemmet, men det er også grunn til å tro at det kan ha vært rimeligere.

Lokalt verksted har lister de følger .  Service listene inneholder selvfølgelig de pålagte service punktene.

Det blir  også dokument hva som er utført om det skulle oppstå spørsmål.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er riktig det @Marius skriver her, og dette må følges om du skal beholde garantien. 

Dette varslet blir lagret i bilens logg og selv om du hadde fått bort varslet så blir det værende i bilens logg, og det vil synes at du ikke har fulgt opp serviceprogrammet til din bil. Kanskje du like godt kan ta service nå, slik at du ikke behøver det på 60.000km, men det er det kun verkstedet som kan gi deg et skikkelig svar på.

Som sagt så kan både kjørestil og mye småkjøring påvirke serviceintervallene, slik at de må taes tidligere om oljekvaliteten har blitt dårlig.

Husk at det kan koste en importør mange kroner å gi en garanti også, jeg måtte bytte ladetrykksregulator etter bare 2 år og 33.000km på min forrige bil, det var en reparasjon til mange tusen kroner, men fordi jeg hadde fulgt serviceprogrammet så kostet dette meg ingenting. Så tenk deg godt om @perhansen før du evt velger å ignorere det varslet, dette hadde jeg forhørt meg om på merkeverkstedet før jeg hadde tatt en avgjørelse på i hvert fall. Men det bestemmer du selvsagt selv, det var kun et velment råd fra min side. ☺

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
19 timer siden, Superb lll skrev:

Dette varslet blir lagret i bilens logg og selv om du hadde fått bort varslet så blir det værende i bilens logg, og det vil synes at du ikke har fulgt opp serviceprogrammet til din bil. Kanskje du like godt kan ta service nå, slik at du ikke behøver det på 60.000km, men det er det kun verkstedet som kan gi deg et skikkelig svar på.

Ingrn problem å få utført 60.000 km-service nå, om bilen har gått 52.000 km etter hva jeg har forstått. Jeg gjorde det selv, slo sammen inspeskjonsservicen og 60.000 km-servicen på den forrige bilen min. Det var vel på rundt 53.000 km da. Eller så hadde jeg måtte hatt service 2 ganger på veldig kort tid. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette gjelder jo naturligvis alle bilmerker. Skal dem kunne gi en garanti på bilen, må den naturligvis følge service/vedlikeholds intervallene dem setter opp...  Men som @Core2Duo sier, så kan du jo ta 60 000km service nå dersom du ønsker, men ettersom bilen er ett par år og du får beskjed om service, kan det jo tenkes det er bremsevæske... den har vel intervall på 2 år uhavengig av km? Eller tar jeg feil der?

Enkelte biler/bilmerker ha long life service, mens andre har årlig service uansett km... å ja, det føles kjipt med en service da en kjører 10-12 000 km i året.. Det må jeg må den ene bilen i huset :( 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Hei, har en Octavia 4x4 style 2018 model, den ble levert fra fabrikk med Hankook på 17 felg og dekk som standard. Mitt bruk av bilen er på mye små veier rundt i midt Norge og Vestlandet, altså mye svingete veier. Jeg føler kjøre egenskapene ikke er helt som forventet, føler flere ganger at jeg må overstyre. Noen som har erfaringer på andre dekk?
  • Noen som vet om Amundsen+støtter ryggekamera? 
  • Bare hyggelig det @Heyyeh   Håper du finner en bil i nærheten av deg som du kan få prøvet med både riktig motor og (skinn)interiør, slik at du virkelig får testet ut hvordan en aktuell bil kan fungere i hverdagen for dere  
  • Jeg håper å få testet den hos Rud. Kanskje en av de andre leverandørene har 150 TSI som demobil dersom den forsvinner. Dersom den faller i smak kan jeg kanskje spørre om å få låne den noen dager for mer testing. De har satt ned prisen to ganger allerede, så de er nok interessert i å få solgt den. Takk igjen for all hjelp, Superb III. Det har vært til stor nytte.
  • Her har du gjort en meget god jobb i forbindelse med din testing av biler synes jeg @Heyyeh, og det er virkelig nyttig å sammenligne bilene slik du gjør her, og helst uten at det er for lang tid i mellom testene. Det enste jeg kan bemerke er at en burde kjøre bilene med den aktuelle motoren/drivlinjen en selv skal velge, for det er da en får det rette inntrykket, men utfordringen er selvsagt å finne en slik bil i nærheten........ Men som sagt, meget bra dette her   Ja det var på min forrige bil (Superb 2016), jeg lesset på utstyr og utstyrspakker på en Style utgave, for å slippe brune skinnseter som den gangen var det eneste alternativet i L&K utgaven. Noen få dager etter vi la inn vår bestilling, så ble Superb tilgjengelig med sort skinn i L&K, men da hadde bilen vår allerede fått produksjonsdato. Hadde det vært mulig å forandre dette da, så hadde jeg nok valgt L&K, men jeg var (og er fremdeles) mye mer begeistret for de Alcantara setene jeg har hatt i de tre siste bilene nå (inkludert den jeg har i dag). Skinnseter er ikke mitt førstevalg på noen som helst måte, mens andre ikke vil ha biler uten. Så det må en rett og slett prøve selv, slik at en får det rette inntrykket av hvordan det vil være på den aktuelle bilen en vurderer. Lykke til med valg av bil, og utstyr @Heyyeh  
  • Da har jeg fått testkjørt litt. De som ikke er interessert i mine erfaringer med bilene under kan hoppe ned til det som omhandler Kodiaq. Jeg la biltestene inni en spoiler. Vi fikk et tilbud på en L&K satt opp ganske likt det jeg skrev i førstepost. Prisen inkludert 18" piggfrie vinterhjul ble da ca 560 000. Jeg synest å se at han la til Nokian-dekk både sommer og vinter. De har for tiden kampanje på vinterpakke og hengerfeste. Selgeren sa de ofte hadde 4x4-kampanjer når vinteren nærmet seg, og det er en kampanje vi ikke ville fått mye ut av. Mulig en kunne forhandlet seg frem til pakker i stedet for. Selgeren sa at den modellen var merket gult i programmet hans, som betyr at fabrikken garanterer prisen, så den ville ikke kunne bli høyere eller lavere enn det den er ved bestilling. Det var noe fabrikken styrte og de kunne når som helst fjerne dette og da kan bilen endre pris før levering. Om det er salgstriks eller tilfelle vet jeg ikke. Nå blir det ikke noe av WLTP i Norge før tidligst 2020, men noen prisendringer kan selvsagt komme i januar. Bilen trodde han kunne leveres før jul, eventuelt over nyttår dersom det ble forsinkelser. Vi har det ikke så travelt, men vil helst ha ny bil på plass før februar, gjerne før det òg. På bruktmarkedet ligger det en hvit Kodiaq med 150 TSI som jeg har sett litt på. Den ligger ute til 430 000 i dag, ble registrert i mars i år og er gått 31 000km. Det ser ut som mye bil for pengene med en motor vi vil ha. Den er selvsagt gått et stykke, men den største ulempen er at den mangler en del utstyr jeg helst vil ha. Hvit er heller ikke favorittfargen, men du får samtidig bilen til 130 000 mindre enn en ny. Jeg tar kanskje en tur til Rud og prøver den en av de neste dagene dersom den ikke forsvinner før den tid. Det kan uansett være greit å prøve en 150 TSI-motor. Dersom vi går for en Kodiaq, er det en bil vi kanskje vil ha i 5-10+ år, så jeg er ikke fjern for å kjøpe nytt og ta den investeringen i det utstyret jeg vil ha. Nå må jeg lese gjennom en del andre tråder her inne for å se hvordan andre tenker og hva de har valgt. Jeg ser @Superb lll og andre har diskutert skinnseter i en annen tråd. Skinnseter er standard på L&K-modellen, og Superb III valgte en Style med flere pakker i stedet for L&K for å få stoffseter (på Octavia eller Superb trur eg det var). Jeg er litt usikker på akkurat dette. Har ikke erfaring med skinn, så jeg vet ikke hvordan det oppleves. Andre med erfaringer må gjerne dele. Som det ble nevnt i den andre tråden er det kanskje lettere å selge en L&K enn Style dersom det skulle bli aktuelt i fremtiden. Noen sier de aldri ville hatt barn i bil uten skinnseter, noen mener det blir klamt på sommeren og kaldt på vinteren, noen synest skinn og barnesete er en dårlig kombinasjon. Jeg ser det finnes setetrekk og den slags som noen bruker for å beskytte setene når barnesete er i bilen. Setter jeg opp en Style med det meste av L&K-utstyret, men uten skinn så havner den 20 000 under L&K-versjonen. Den største utstyrsforskjellen i pris er kanskje at det går fra Columbus til Amundsen-navigasjon og 17" felger som standard. Noen her som har prøvd det digitale instrumentpanelet? Er det verdt å legge 4500 kroner i? Det ser fancy ut, og utgjør jo "bare" 0.8% av bilens pris.  Det ser litt gammeldags ut med analoge instrumenter på en 2019-modell Skoda til 560 000. Skvettlapper ser jeg andre har kjøpt, så det kan jeg vel bare bestille samtidig. Jeg er nærmere et valg i dag, men litt arbeid gjenstår, samt valg som må tas.
  • Det hørtes veldig bra ut @JLafton, varme i frontruta er et meget fornuftig tilvalg  
  • I går var jeg innom forhandler og fikk lagt til varme i frontruta og understelsbehandling fra Mercasol.
  • Jeg vet det er en i Skoda gruppa på Facebook som har gjort det, forhør deg litt der, så kanskje du kan få noen gode tips om hvordan det lønner seg å gå frem  
  • Tror du kommer til å bli meget fornøyd med vinterdekka også jeg @TheHaughom, du er virkelig godt utrustet med tanke på både sommer -og vinterdekk. Flott med kvalitets dekk på både sommer og vinter  
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×