Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Ken

Bakdekkene er slitt endel mere på innsiden. (Trekking av campingvogn)

Recommended Posts

Hei.

Har noen erfaring med trekking av  campingvogn og økt slitasje på innsiden av dekkene bak?

Er førstegangs eier av camping vogn i år, og kjørte noen helger på tur før ferietiden. 

Og nå i sommer ferien har vi kjørt en 4-5tusen km, oppdaget nå i helga da jeg vaska bilen at innsiden av begge bakdekkene er slitt en god del mere enn resten av dekket.

I bagasjerommet har vi ikke hatt veldig mye last, bare forteltet og noe anna lettvekts-småtteri, pluss ungene i baksetet da så klart.

Har også vært påpasselig med lasting av vognen og hold meg innenfor kulevekt, og at vogna har vært god og trekke.

 

Skal ha 30tusen service nå til onsdag og verkstedet skal da se på dette også, men ikke tid til hjulkontroll da.

Nå er jo ikke octavia veldig stille fra bagasjerommet, men synes det er mere støy derfra nå..

Dette kan jo selvfølgelig komme av at dekkene bak nå er slitt såpass på innsiden at det bare er økt veistøy pga dette.

Jeg bytta 2 dekk før jeg tok av vinterhjula i vår, og jeg syntes da at sommerdekkene var mere slitt på innsiden enn resten av dekkbanen.

(Faktisk alle 4 og mener/tror det var bakdekkene jeg bytta)

Bilen er også bestilt med lavere understellspakke, så kan det være at hjulstillinga på bilen ikke er helt i vater fra fabrikk...?

Er det også justering på bakhjulstillinga også slik det er på forhjulene?

 

Men er det noen som har opplevd økt slitasje på innsiden av bak dekke pga trekking av tilhenger?

(kan laste opp bilder av bakhjulene i kveld når fruen er kommet fra jobb)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har overhode ikke erfaring med campingvogn, med du har jo da en del kg på kula, 70-80kg? Og da blir vel bilen sansynligvis lavere bak enn standard... da vil jo også camber endre seg og du vil slite mer på innsiden av bakhjulene er naturlig for meg og tro?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja noen kg på kula er det jo, så det vil vel endre camber noe ved last. Men kunne ikke fatte det skulle utgjøre slik slitasje så kjapt.

For noe så voldsomt med vekt bak har vi ikke hatt (uten å ha veid akseltrykket på vektstasjon)

Har spurt om samme med andre campere og fikk nei, til svar. 

Eneste jeg fikk som spørsmål tilbake var som du sier @Håvard om jeg hadde ekstra luft i bakhjulene. 10-15%

Og nei det har jeg ikke gjort.. Har 225/45-18 og 41psi/2,82bar 

Skulle jeg da hatt i 15% ekstra ville det blitt ca 47psi/3,22bar

Så er kanskje det som er feilen her... 

For skulle egentlig vært utrolig at hjulstillinga er feil på en ny bil som jeg nå har rulla til 30.tusen km...

Dog jeg syntes i vår at alle 4 sommerdekka såg litt ekstra slitt ut på innsiden, jeg bytta forøvrig 2 av dem til ferien pga dette.

Og vi synes det støyer mere fra bak inni cupèn nå enn før, da vi overtok bilen på 20.tusen km, men kommer vel sikkert av at dekka bak lager mere veistøy av at de er slik slitt..

Men uansett så skal verkstedet undersøke det i morgen på service.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har dessverre ikke erfarimg med campingvpgn på slep. Men ujevn dekkslitasje kan ha flere årsaker, kanskje i kombinasjon:

- Feil på geometrien, eller at vinklene ligger på grensen av det de skal være (og da på ugunstig side av toleransene). Kanskje sportsunderstellet kan ha LITT å si.

- Mye kjøring med lastet bil og LITT lavt lufttrykk i dekkene.

- Med den bredere vogna bak, så MÅ du kjøre mere midt i kjørefeltet. Altså går hjulene mere nedi slitasjegrøftene . Da ligger man og "filer" dekkene på innsiden. Kjører du uten vogn er det mulig å kjøre utenom disse "grøftene", oppå den høyeste delen av vegbanen.

- De dynamiske kreftene når du har 75 kg vekt på hengerfestet (som er lengst fra hjulene) gjør at på humper i vegen trykker bilen ekstra ned bak. Altså, det blir et ekstra moment på grunn av avstanden mellom kulefestet og senteret på bakjula. Til mindre avstand en bil har her, jo bedre (Yeti'n vil være bedre, Superb'en litt verre hvis du skjønner hvor jeg vil hen). Ideelt sett skal vekten midt mellom akslene, og til lengre vekk jo mer vil dynamikken påføre ekstra belastning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hadde skodaen til Molde på 30tusen service ja igår, den var grei nok den servicen. Men venstre baklykt vart ikke bytta pga sprekkene var så små at dem klart kje ta bilde av det til garantidokumentasjon.. men klagen ligger inne så må vente til den sprekker mere... Slitasjen på innsiden av bakhjulene så må bilen ha 4hjuls kontroll, også der er garanti kun frem til 9999km Aaargh horses ass altså.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@KenFikk du noe svar på dekkslitasjen etter 4-hjuls kontrollen?

Det virker som om forhandleren din ikke akkurat er på tilbudsiden når det gjelder reklamasjon. Jeg har blitt møtt på en fantastisk måte av min lokale forhandler Gromstad Motor Stoa i Arendal og servicen der gjør at jeg velger dem neste gang også. 

Edited by Skodajan
Tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei 

@Skodajan Nei har ikke tatt den 4 hjulskontollen enda,  har heller ikke prøvd selv å ta bilde av sprekkene, for det har skjedd diverse annet mye i senere tid her.. så dette er ikke blitt prioritert fra min side overhodet. 

Er noe skuffet over forhandler ja, mulig dem bare hadde det alt for travelt den dagen. Såg det var myye trafikk der.. så får se neste runde hvordan det oppleves.

Men irritere meg veldig over lite velvilje til sprekene og  4 hjulskontrollen ja.

Er det forøverig noen andre som kjenner til om flere octavia rundt 2016 ish med sprekkdannelser i baklytene?

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutter siden, Ken skrev:

Men irritere meg veldig over lite velvilje til sprekene og  4 hjulskontrollen ja.

Er det forøverig noen andre som kjenner til om flere octavia rundt 2016 ish med sprekkdannelser i baklytene?

Dessverre så er det nok Møller som har blitt utrolig nøye med hva de godkjenner som garanti og diverse nå for tiden. Jeg opplever dette selv, før så var det egentlig ganske lett å få byttet ting og tang som selvfølgelig var på garanti, men nå skal Møller ha bevis både i hue og ræva.. Forhandleren min beklager og beklager, men Møller ødelegger.. Jeg føler dermed ikke at det er nyttig å stå å kjefte på forhandleren her, selv om man har lyst til det. Her er det som sagt Møller som er helt på trynet. 

Jeg vet godt hvordan du tenker, jeg har selv hatt lyst til å skylde på forhandler, at de ikke gjør jobben sin eller noe, men får ikke Møller bevisene sine, så får heller ikke forhandler penger for garantijobben heller.. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ken Når det gjelder reklamasjoner på min 2012 Superb så fikk jeg i 2014/15 byttet stabilisatorstag etter 120k, antenne til  navigasjon etter140k og vindusheis-mekanismen (ikke motor) etter nesten 150k. I tillegg byttet de 2 dioder? i blinklyset på speilen ved en eu-kontroll vederlagsfritt. Dette til tross for at bilen ble nysolgt i annen del av landet og jeg kjøpte den brukt privat.

Når det gjelder skjevslitasjen på bakhjulene så oppdaget jeg samme problemet på egen bil i går når jeg skulle legge om til vinterhjul. Jeg har ikke hengerfeste og kjører mest langkjøring og har ikke merket noe til at bilen har vært spesielt ustabil på 18 tommers sommerhjul.  Jeg fant det naturlig å finne frem lommelykta og et brekkjern før jeg kjørte en eneste meter med vinterdekk. Bilen har rundet 200 000 og jeg ble ikke sjokkert når jeg kunne se at indre foringen på bærebrua venstre bak var frynsete og at bolten ikke lenger befant seg i sentrum av foringen. Den chambervinkelen trenger jeg ikke måle, den er feil.. Det som egentlig skremte meg mest var at jeg ikke hadde merket noe.

Du spør om man kan justere chamber bak, og det kan man gjøre hvis man har verktøy til det, noe de fleste ikke har. Bildeler.no sin youtubekanal bytter  brua på en passat med ca samme opphenget i video nummer 9 under Passat (ville ikke linke siden jeg ikke vet om det er greit her i forumet). Der ser man også hvor justeringen for chamber gjøres, men ikke hvordan man gjør det.

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja er irriternde men gidder ikke kjefte, for skal tross alt ha ett kundeforhold til shappa i etterkant også. 

Klagen ligger inne som merknad. Jeg og verksted, vi var enige om at vi venter på vinteren og frosten så det skal sprekke mere.

Og hjulkontrollen skal jeg ta så snart andre ting er roet seg.

Ja rart du ikke merka noe på bilen og rassert foring da, skulle i det minste fått lagd lyd i div humper.

Bra du oppdaga det!! og ikke havna borti en unnamanøver i høy hastighet tilfelle bilen hadde oppført seg  på en slik måte at det kunne gått galt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hjulkontroll utført idag, intet å anmerke.

Antar da litt lite luft med vogn hekta på og kjøring mye i sporslitasje på veiene som årsak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sikkert greit med en konklusjon?

Kjekt å vite for andre campingvogneiere også (ikke jeg)

Men, sikker på at du ikke i tillegg hadde litt vel mye vekt på kula? (Dvs veldig framtung vogn) Trikset er vel også å kun ha noen få kilo på kula..

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja konklusjon er bra, har hørt med flere erfarne vognkjører og de pumper inn mye luft i bakhjula når de drar på lang tur, opp mot maks psi dekket har stemplet akkurat for å unngå slikt.

Kulevekta var fin hele ferien den, hoved last i vogna, og bare lett vekt i bagasjerommet. Bare noe lette klær og sko og litt så der..

Hovedlast i vogna og balanserte den så lett på kula akkurat nok til å unngå vobling og takla hard plutselig svinging uten å bli livsfarlig. 

Nærmer seg sommerhalvår igjen, så får vi se hvilken ny erfaring som kommer ut av det med å ta i bruk de nye "tipsene i bagasjen"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Mine vinduslister har fått "flekktyfus". Krommen rundt grillen er fin og blank når jeg gjør den ren, mens vinduslistene er av en helt annen type. Mye mattere i utgangspunktet, og nå har de blitt skikkelig skjoldete i tillegg. Jeg får de ikke "rene"
  • Hei. Jeg skrev et innlegg på siden om Kodiaq, men der var det ikke så mange som hadde problemer med CarPlay, så jeg tenkte å høre på generelt nivå. Verdt å nevne at jeg har Amundsen og ikke Colombus, kanskje. CarPlay kan av og til ikke starte. CarPlay kan av og til slå seg av for deretter å koble seg på igjen. CarPlay kan skru seg av og ikke skru seg på igjen. Dersom jeg trekker ut ledningen fra USB etter at noe av dette har skjedd, så vil den nesten alltid starte. På de 10 md jeg har hatt bilen har jeg hatt to forskjellige iPhoner og fire forskjellige ledninger. Det kan også være litt problemer med å koble telefonen med Bluetooth. Ryggekamera skrur seg ikke på. Noen ganger skjer det ikke noe, andre ganger viser den konturen av hele bilen med slike merker for sensorer rundt om. Radioen står på, men når jeg skal regulere lyden så indikerer den at det er telefonlyden som skal reguleres. Noen ganger tar det veldig lang tid før radioen skrur seg av. Jeg skrur av tenningen/bilen, åpner døra, det virituelle dashbordet indikerer at bilen er skrudd av, men radioen står på fremdeles en stund. noen ganger med mørk Amundsenskjerm andre ganger med radioskjermen på. Av og til kan jeg ikke skifte kanal, selv om jeg trykker på de forskjellige kanalknappene. Klokka kan plutselig vise 1 time feil. Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Men jeg synes ikke det har blitt så mye bedre.    Dette er jo en ny bil, og slikt skal jo ikke forekomme, synes jeg.
  • Oppdaget etter 1,5 års bruk at dei kromma vinduslistene på Kodiaqen har begynt å få eit kvitt belegg på seg.  Har nokon erfaring med dette og kva som eventuelt kan fjerne da utan å gjere ytterlegare skade? Er dette vanleg å få på den type lister? Da ser ikkje ut som om grillen eller listene på siderutene bak har fått dette, berre listene på dørene.   
  • Dette har jeg ikke tenkt på å sjekke... Verkstedet har heller ikke spurt     Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Det hjalp litt, det ble bedre, men feilene uteblir ikke
  • Uten at jeg har fasiten så virker det jo nesten som det er flere feil her @Espen. Feil på bilens infotainmentsytem, og da en feil som (dessverre) ikke er permanent og gjør feilsøking vanskelig for verkstedet. Mulig feil på f.eks. ryggelysbryteren som skal gi signaler til infotainmentsystemet og aktivere ryggekameraet. Virker forresten bilens ryggelys når ryggekameraet/skjermen ikke fungerer? Skulle jo trodde at en SW update skulle løst dette, men når det ikke hjelper så er det vel kanskje bytte av deler/skjerm som er neste steg på to-do-listen for verkstedet.......? Det er synd at du har slike feil som dette @Espen, håper at verkstedet finner ut av dette for deg, lykke til  
  • Det burde jo være unødvendig, for dette kunne fint vært unngått med f.eks. en gummilist i toppen av døråpningen som ledet bort vannet når en åpner dørene, har som tidligere nevnt også det samme problemet på min Superb. Jeg har med meg en tørkerull i bilen som jeg bare tørker av vannet som er på oversiden av bakdørene før jeg åpner dem, da unngår jeg i hvert fall at baksetene blir våte når dørene åpnes. Ikke den beste løsningen det heller og burde vært unødvendig, men i mangel på andre løsninger, så gjør jeg det så enkelt som mulig.
  • Etter forbrukerkjøpsloven har forhandlar/verkstad 3 forsøk på utbetring/reparasjon av samme feil, so stå på ditt.
  • Ja, jeg har fått beskjed om jeg kan få dette på film. Og det har jeg fått til, unntatt baklukelåsen. Jeg er baki der 7-8 ganger i løpet av en arbeidsdag. Det blir 16 åpninger i løpet av én dag. I begynnelsen filmet jeg hver åpning..... men det blir tungvindt etterhvert og så glemmer jeg det en gang.... og selvsagt skjer det da.... Jeg har fått time til å bytte denne låsen da. Det er bra. Verkstedet sier at de har hørt om noen tilfeller som jeg har opplevd, men de sier også at det ordner seg etter en oppdatering av Amundsen. Det gjelder ikke min bil, for det har vi allerede prøvd. Dette er en pågående sak med verkstedet.
  • Veldig kjedelig med sånne periodiske feil.  Og  typisk at alt virkar når den er på verkstad..  Eg foreslått at du filmar det som skjer/ikkje fungerer.  Hadde trøbbel med rattbetjening på min bil.  Etter 3 ganger på verkstad uten feil funnet, filma eg når problemet oppstod, og leverte opptaket på minnepenn. Då skifta dei rattbetjeninga og alt er ok etterpå.  
  • Jeg har snakket med noen få andre som har Kodiaq 2020 med Amundsen som opplever det samme som meg, men det er ikke så mange. Derfor legger jeg det ut her for å høre om det er noen her inne som også har merket dette.   CarPlay kan av og til ikke starte. CarPlay kan av og til slå seg av for deretter å koble seg på igjen. CarPlay kan skru seg av og ikke skru seg på igjen. Dersom jeg trekker ut ledningen fra USB etter at noe av dette har skjedd, så vil den nesten alltid starte. På de 10 md jeg har hatt bilen har jeg hatt to forskjellige iPhoner og fire forskjellige ledninger. Det kan også være litt problemer med å koble telefonen med Bluetooth. Ryggekamera skrur seg ikke på. Noen ganger skjer det ikke noe, andre ganger viser den konturen av hele bilen med slike merker for sensorer rundt om. Radioen står på, men når jeg skal regulere lyden så indikerer den at det er telefonlyden som skal reguleres. Noen ganger tar det veldig lang tid før radioen skrur seg av. Jeg skrur av tenningen/bilen, åpner døra, det virituelle dashbordet indikerer at bilen er skrudd av, men radioen står på fremdeles en stund. noen ganger med mørk Amundsenskjerm andre ganger med radioskjermen på. I forhold til min Superb så er det utrolig dårlig DAB-dekning. Selv min etterpåmonterte DAB-Radio i Fabia`n har bedre forhold.  Midt i byen er det store områder uten dekning. Store områder rett utenfor byen også. På samme områder jeg har kjørt med Superb og fabia med radio. Svært ofte høres det ut som om høyttalerne er innpakket i bomull for deretter at lyden forsvinner helt og indikasjonen for manglende DAB-dekning vises.  Av og til kan jeg ikke skifte kanal, selv om jeg trykker på de forskjellige kanalknappene. Klokka kan plutselig vise 1 time feil. Av og til når jeg starter opp bilen etter at den har stått ca 45 min, så kommer det en litt merkelig lyd fra dashbordet. Lyden høres ut som om det suser i vannrør. Den varer alt fra 1 sek til 5 sek Baklukelåsen kan av og til bare låse seg opp, men ikke åpne seg automatisk når jeg låser den opp med håndtaket bak. Da "åpner" den seg noen mm og jeg kan dytte den opp manuelt, eller åpne den med bakluke åpneren ved å trykke én gang til. Denne bakluke åpneren  har jeg fått time for å byttes, Det er også en irriterende knirkelyd i B-stolpen på førerdøra når jeg åpner og lukker den. Ikke under kjøring, heldigvis. Det er fremdeles en ny bil, og slik skal ikke en ny bil være. Jeg har sagt fra til forhandler fra dag én. Er det noen her som kan relatere seg til dette?  
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
  • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
  • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
  • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...