Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

sibjo

SOS FEIL Kodiaq18

Recommended Posts

Hei!!

I sommer fikk vi våres Kodiaq, rett føre ferien!

Vi hadde ventet i ukesvis på bilen, forsinkelse etter forsinkelse dukket opp... Dagen var kommet og vi kom til forhander for å hente bilen, kikka inn for å se vidunderet som stod bak glassdøra.. fikk en kjempegod omvisning fra selger i bilen om hva alt var og hvordan det brukes.

Starter opp og skal kjøre de første meterene.... PLING!! SOS NØDANROP. VERKSTED! Selger og et par andre bruker en god times tid med pc og styrer på inne i bilen, men nei.. Vi reiser med bilen slik den er, feilen kommer og går på ferieturen... ganske plagsomt da denne enhenten som styrer dette kobler også ut bluetooth så ingen musikkstreaming eller anrop..

Det blir time på verksted.. enheten som styrer denne funksjonen mister kontak, men den er nå prøvd mange ganger og virker som den skal.. Supert:) ..  neste dag, PLING!!

Ny time på verksted, konkluderer med fabrikk at enheten som skal styre dette er gåen og ny blir bestillt..  Ny time om 2 uker.

Verksted time nr3 Endelig skal det bli slutt på dette... Beskjeden vi får er at eneten er byttet og vi finner ingen feil nå... knall!! Etter 100M..... PLING!!! Inn på kundemottak viser bilde av at feilen nok en gang er der. Etter en stund får jeg beskjed på mail om at det er funnet samme feil på en bil i Tyskland som det jobbes med for å finne ut av hva som kan være problemet... vi tar kontakt....

 

Så mitt håp er at det kanskje finnes en sjel her inne som har slitt med det samme og kan komme til hjelp:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg fant ett inlegg i Skoda-gruppen på Facebook som hadde samme problem, men det ble aldri fulgt opp med utfallet. En annen bruker kommenterte:

Sitat

Naboen har hevet kjøpet på grunn av denne feilen og bestilt ny bil så de har problem på enkelte av bilene! jeg har hatt min Kodiaq nå i 1 år og ikke hatt problem så ta kontakt med de der du kjøpte bilen og be om hva dette er for noe

En tråd på Briskoda som går på litt av det samme: https://www.briskoda.net/forums/topic/437853-skoda-sos-error/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei heyyeh. 

Takk for svar!

Ser ut til at det er noen flere tilfeller hvor dette er et problem uten noe særlig form for løsning, bortsett fra en det det var byttet ledningsnett, antenne og noe annet. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei. Har samme problem på min. Hentet den i midten av august, og allerede samme dag startet de problemene der. Hadde den inne ganske kort tid etterpå, men hun som etterhvert ringte var tydelig misfornøyd med at de hadde brukt en dag på diagnose uten å finne feil. De fant heller ikke spor av at denne feilen hadde vært det, til tross for flere bilder og videoer.  Kom ikke så langt med det den gang. 

Har hatt det noen ganger siden. Mulig det kan løses med en SW-oppgradering, men det er jo ikke tilgjengelig pt. Hadde tenkt å følge det opp utover høsten. Sørger for å ta bilder og film hver gang det skjer for dokumentasjon. 

Har også opplevd at traffic jame assistant har koblet inn helt umotivert, og skvetter godt av den pipelyden. 

Husker ikke helt hvor jeg leste om noen som hadde samme problem, og de fikk løst det ved å flushe SW på bilen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg fikk også denne feilen på min Kodiaq etter vel 3/4 år. Det ble tilsynelatende løst med en oppdatering av programvare (for en ukes tid siden.)

Edited by tobor

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tobor måtte du ha den på verksted, eller kunne du gjøre det hjemme? Er vel egentlig bare infotainment som kan oppdateres, mulig denne feilen ligger i bilen generelt. Da de evt noe om når denne sw kom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Måtte på verksted å oppdatere sw ja. Kartoppdateringer går greit å gjøre selv.  Jeg vet ikke når denne  oppdateringa kom. Men da jeg ringte om problemet for kanskje en måned siden, sa de at dette nok ble retta av en oppdatering. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tok det så lang tid før du fikk time? Eller ble du kalt inn når de hadde en oppdatering?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min var inne på Fredag 21/9 for å bytte den enheten som styrer alt dette, da ble nyeste oppdateringer lastet inn til ingen nytte. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sitat

Tok det så lang tid før du fikk time? Eller ble du kalt inn når de hadde en oppdatering?

Jeg bor nokså langt unna verkstedet, så det var praktiske grunner til at jeg drøyde litt. Vurderte også at dette var en feil jeg kunne kjøre med.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liten uppdate.

Bilen ble levert inn til verksted hos forhandler 1.10-18 og idag fikk vi bilen tilbake....

Det som dem først prøvde var å "fjern" feilsøke sammmen med fabrikk, det ble deretter byttet radioenehet og utført noe testing av bilen før dem kunne si seg fornøyd og levere ut bilen til meg, men at dem ikke viste 100% sikkert om feilen var borte.

Edited by sibjo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Hei. Noen som har opplevd å miste bluetooth tilkobling? Har hørt noen biler har for liten resistor på tenningen, slik at det blir et spenningsfall som fjerner telefonknappen. Nå går den bare i mute modus.
  • Hehe, ja fargevalg er aldri en enkel sak   Selv har jeg hatt ønske om Business Grey metallic om jeg skulle bestille en ny Skoda Superb i dag, men etter at Race Blue metallic nå er tilgjengelig på Superb, så er jeg jammen ikke helt sikker lenger........ Tror nok likevel at jeg hadde blitt for «pinglete» og tatt det trygge valget med Business Grey metallic, men hadde muligens gått for Sportline i stedet for L&K som jeg har i dag, men helt sikker på det er jeg heller ikke   Årsaken til det er at jeg ikke er noen tilhenger av alle chrome-detaljene på L&K (eller Style), og så ønsker jeg Alcantara seter i stedet for skinnseter, og akkurat det har jeg blitt enda mer sikker på etter mitt første år med skinnseter i min Superb....... Lava Blue metallic er en stillig farge, det er det ingen tvil om, så denne Superben blir du nok meget fornøyd med @Marius  De forandringene jeg hadde tatt i forhold til din bestilling er 19" sommerhjul (fordi jeg ikke liker hverken de tidligere -eller det nye 18" felgdesignet til Superb L&K), men det er jo opptil enhver hva en synes om det   Ellers så hadde jeg også tatt med gir-paddles på rattet, men det er det eneste også, for som du allerede har skrevet her @Marius så er jo Superb L&K utgaven virkelig fylt opp med utstyr, og noe av det er jo heller ikke tilgjengelig på hverken Style eller Sportline som tilleggsutstyr. Får håpe at ventetiden din ikke blir for lang @Marius, for å vente på en bestilt bil er ikke det artigste som finnes......... Lykke til  
  • Å bli korrigert er ikke noe problem @Sjåføren, og når en at på til lærer noe også, så er det jo veldig bra   Jeg har blitt forklart av kundemottakeren hos mitt lokale Møller verksted at det er ikke uten grunn at denne DSG 7 kassen kalles tørrplateclutch, og det er fordi det ikke er olje i den. Men han nevnte aldri at det er olje som smører den mekaniske kassen som du skriver @Sjåføren, så dette var helt ukjent for meg.
  • "Bilhold" appen til Møller ble i går oppdatert til at bestilt bil er 2021 mod. 2.0 TDI 200 Hk. Selv om det er lang ventetid, så er det positive at med nyere og renere motor, så blir avgiftene lavere, og bilen billigere☺
  • I starten var det noen 7 trinns DSG kasser som det ble byttet olje på mechatronic enheten. Dette er en oljefylt styringsenhet til gearkassen. Det ble byttet til en annen type olje enn originalt. Jeg mener det var gjort som en kampanje på dem som opplevde det du beskriver. Mulig at det er det som er gjort på din? Jeg må korrigere @Superb lll litt: Selve gearkassen er oljefylt den (1,7 liter) , og det er denne som normalt ikke trengs å byttes. Dette er vanlig gearolje som smører den mekaniske kassen (altså tannhjul og lagre). Men clutch-pakken er ikke oljefylt på denne gearkassen, det er tørr-clutcher.  Det beste er nok å gjøre som @Marius skriver, å dra til forhandler og ta en sjekk.  
  • Takk, takk ja, prisene på nye motorene kom på fredag som var.  Du ble nok berørt av covid-19 nedstenging på fabrikken. Dem hadde vel 1 mnd tror jeg det var tidligere i sommer. Håper jo jeg får den så tidlig så mulig positivt for deg, er jo at du får 2021 modell, med ny motor, nytt ratt, MIB3 osv. Selv om det blir lang ventetid
  • Gratulerer.  Jeg bestilte min Superb Sportline i mai, og har enda ikke fått bekreftet bygge dato. Det eneste jeg nå vet er at det blir en 2021 modell, da 200Hk TDI motorene skulle bygges med f.o.m. denne uka her. Skal se du får bilen din før jeg får min. Begynner å bli lang ventetiden nå. 
  • Takk !   Fargevalg var en lang vurdering, gikk først for Racing blue, men... Ombestemte meg etter noen timer og havnet på Lava Blue, fin mørkeblå farge  Har ikke sett mange Superb her heller, med den fargen, så blir spennende. (Hjertet mitt sa Quartz grey denne gangen også, men samboer var ikke helt enig, selv om det er kun jeg som skal kjøre bilen, da hun har egen bil) Kunne gjerne tenkt meg 2.0bensin jeg også, men med startpris på 626900,- Så, er det liksom ikke verdt det   Denne ble "dyr" nok den, endte opp på en pris så jeg kunne vurdert veldig mye annet på markedet for å si det slik...  
  • Men DSG 7 kassa på bilen din er vel ikke oljefylt etter hva jeg vet @halgeir? Oljefylt DSG 7 ble først tilgjengelig på Kodiaq og Octavia 2,0/150hk TDi FL (facelift). Så enten har du DSG 6 oljefylt girkasse @halgeir, ellers så har du en tørrplate clutch DSG 7 kasse (som det ikke skal byttes olje på eller flushes, fordi det ikke er noe olje i den i det hele tatt). Jeg har selv hatt en VW Golf 2014 og en Superb 2016 med DSG 7 kassa, og den kan etter mine erfaringer oppleves som både litt brå og rykkete, spesielt ved igangkjøring og køkjøring (lave hastigheter). Jeg fikk beskjed av verkstedet at det var slik den DSG 7 kassa var, og det kunne de ikke gjøre noe med....... Jeg hadde også en Octavia Scout 1,8/180hk TSi 2018 modell (FL) og den var det en oljefylt DSG 6 kasse på, det var først i fjor sommer når jeg handlet en Superb 2,0/190hk TDi 4x4 2019 modell at jeg fikk min første Skoda med oljefylt DSG 7 kasse.
  • Gratulerer med bestilling av ny bil @Marius   Ser ut til at du har bestilt deg en versjon av denne bilen omtrentlig som jeg ville ha gjort det selv   Spennende farge du har valgt denne gangen, den er ikke så ofte benyttet på Superb i området her jeg bor, jeg ser den mest på Kodiaq her. Joda en kan jo alltids ønske seg en ny/annen bil, men tiden er ikke der akkurat nå for min del. Ellers så har jeg jo fremdeles et ønske om ny Superb 2,0/272hk 4x4, men fremdeles er både «sparegrisen» og fruen ikke helt enig med meg i det........  
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
  • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
  • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
  • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...