Gå til innhold

Frederik

Medlem
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Frederik

  1. Lastet selv ned for en stund siden, og fikk det ikke til i starten. Er en tekstfil som må være med, som det ikke ser ut til å være på tidligere oppdateringer. Med en gang jeg la inn den på minnekort (originalt) så fungerte det.
  2. Hei, og velkommen til forumet! Jeg har selv en Kodiaq Sportline 2.0 190 TDI, og er veldig fornøyd med diesel. Kjører til og fra jobb daglig, og har kun litt over 10 km hver vei. Har hatt en 150 hk Tiguan i snaue tre år også som har gått den samme ruten, og har ikke hatt problemer med DPF på noen av bilene enda. Men bilene blir også brukt på turer til fjellet noen ganger i året, samt noen andre lengre turer, og det har holdt så langt. Selv er jeg veldig glad i diesel; godt dreiemoment, trekkraften (herunder hengervekt) og økonomi på langtur, og kommer ikke unna prisen på pumpene heller. Men igjen, dette er smak og behag og bruken selvsagt. Men se om forhandler har en bil av hver, slik at du får testet begge (bensin og diesel). En Kodiaq og en Tiguan med samme motor er ikke sammenlignbare, evt om en annen forhandler i området har den andre bilen inne. Da får du testet bilen med hhv diesel og bensin, og kan se hvem av dem du liker best.
  3. Hadde min inne i dag, da det var kommet en oppdatering som kunne fikse dette problemet. De klarte å fremprovosere feilen før oppdatering, og den kom også opp på diagnosen. Etter oppdatering klarte de ikke å fremprovosere feilen, så nå håper jeg det er løst for min del.
  4. I dag fungerte det å starte Webasto vha appen. Husker ikke om det er kommet en oppdatering siden sist jeg testet, men ville se om det gikk. Og det gjorde det. Er jo fryktelig treg kommunikasjon med bilen, men fungerer hvertfall.
  5. Fjernkontrollen fungerer sikkert fint, @Superb lll. Men den henger på en annen nøkkel en den jeg bruker. Forhandler som sa at det ikke var vis med den, man bruker jo bare appen - dog bør jo det fungere 🙃 Fungerer smertefritt på den andre bilen, så regner med at den fungerer like bra på denne.
  6. Ja, får bare feilmelding. Gjør heldigvis ikke så mye, bilen står i garasje, så slipper å skrape uansett. Men var klønete på fjellet, måtte ut i bilen å starte manuelt.
  7. Frederik

    Stemmestyring?

    Du må endre språket til engelsk for hele bilen. Under innstillinger/språk. Da fungerer stemmestyring. Men ulempen er at alle menyer etc blir på engelsk
  8. Sjekket litt mer i appen, og det er det mulig å velge daglig. Rullet bare ikke langt nok i går. Antar det er tilsvarende valg i bilen.
  9. Sjekket i dag tidlig, og har samme som deg @Larliva. Var tre valg ift dag, men ikke mulig å sette den opp på f.eks. ukedager. Så den må nok settes opp hver dag.
  10. Dette må gå an? Har satt opp dette på min tre år gamle Tiguan. Der måtte man angi hvilken dag det var første gang jeg satte det opp (tydeligvis ikke synkronisert med klokken i bilen), og da kunne jeg velge hvilke dager og når den skulle starte. Har ikke testet i Kodiaqen enda, men kan sjekke innstillingene i bilen i morgen tidlig. Har vondt for å tro at dette ikke er mulig - hvertfall den daglige oppvarmingen. Hører av meg i morgen tidlig.
  11. Større bensinstasjoner har det også på pumpe. Antar det er billigere enn å kjøpe det på kanne, og kanskje lettere å fylle?
  12. Viser seg at denne kun gjelder eldre biler. Min bil fra august hadde allerede denne.
  13. Mulig dette retter den feilen flere av oss her inne har, at vi får feilmelding på nødanropsfunksjonen, og så fungerer ikke Bluetooth og WLAN etterpå. Blir nok en tlf til forhandler nå
  14. Frederik

    SOS FEIL Kodiaq18

    Tok det så lang tid før du fikk time? Eller ble du kalt inn når de hadde en oppdatering?
  15. Frederik

    SOS FEIL Kodiaq18

    @tobor måtte du ha den på verksted, eller kunne du gjøre det hjemme? Er vel egentlig bare infotainment som kan oppdateres, mulig denne feilen ligger i bilen generelt. Da de evt noe om når denne sw kom?
  16. Hvordan du tester kommer nesten an på hvordan du liker bilen. Selv kan jeg bruke sport, Comfort og normal på de samme veiene. På langkjøring på motorvei eller lignende et det behagelig med Comfort eller normal. Da er bilen myk og flyter fint. Synes Comfort er i overkant myk, så bruker normal på vanlig vei med fartsdumper etc. Har den også mye i sport (men skifter til normal gir). Liker godt at bilen er fast og litt stiv. Men fungerer fint med sport og 20". Men du merker alle feil i veien. Så du hadde testet en av bilene mot Sollihøgda. Ta samme turen, men litt etter du har passert toppen, kan du svinge av mot Drammen. Da får du litt kronglete vei tilbake til Drammen, hvor det er mulig å teste bilen. Kjørte der da jeg testet i sin tid, og det var ganske moro å kjøre den litt aggressivt i sport ned fra e-16. Etterhvert kunne man sette den over i normal for å kjenne forskjell. Evt kan du kjøre til Asker og ta Slemmestadveien, via Røyken og videre rundt til du kommer rundt Lier. Der er det også litt forskjellig vei som du kan teste på. Og så er det motorvei tilbake. Da får du testet litt forskjellig. Det er veldig enkelt å endre. Det er en knapp nede ved girspaken, og den endrer umiddelbart. Nå vet jeg ikke hvordan bilen er uten dcc, men om det er i nærheten av Comfort, blir det for mye "vaskemaskin" for meg. Den er ganske myk, og kan fort minne om en gammel amerikaner som vugger avgårde. Ville heller droppet elektriske seter på begge sider foran til fordel for dcc. Vet ikke om det er standard med el.seter for fører på style, men på begge sider ble for meg bortkastet. Er også stort sett jeg som kjører i heimen, så mye viktigere å ha minne på førersetet.
  17. Hei! Finn bil du har satt sammen innledningsvis. Har selv en 2018 sportline med 190 TDI. Bor rett utenfor Oslo-grensen, men kjører ikke mer i Oslo enn nødvendig, så diesel passer meg bra. Har også behov for trekkraften det gir, så alt i alt et riktig valg for min del. Ser du har lagt på handsfree premium. Husk at funksjonene her ikke fungerer med iPhone. Er vel et tvunget valg ved Columbus, så mulig det er der det kommer fra. Selv valgte jeg ikke å oppgradere til Columbus, og når jeg hentet ut bilen da forhandler noe om at de hadde mistet avtalen de hadde med Google og Google maps (og det er vel egentlig ingen annen grunn for å oppgradere enn å kunne bruke ferske kart fra Google maps). Ville forhørt meg om dette. Media command app er også noe jeg utelot. Det er kun en mulighet til å la de i baksetet få styre musikken i bilen via iPad, og det er for min del helt uaktuelt. De får heller spørre om vi kan gjøre på det de vil gjøre på, evt headsett. Og det har fungert helt fint. Ser også at de anbefaler deg å stoppe dcc. Lurer på hvor de har fått det fra? Jeg vil anbefale det, utrolig deilig å kunne velge en myk bil på humpete veier i Oslo eller motorvei på langkjøring, og fast og stram bil på litt svingete veier over fjellet. Merker digg at sport er noe fastere på kodiaq enn Tiguan, spesielt fartsdumper er litt hardere i kodiaq. Henger nok sammen med at bilen er noe lenger. Ellers er jeg på andre Skoda med delskinn. Har en Tiguan også med skinnseter, og det er kun fordi det ikke var mulig å endre dette med den konfigurasjonen jeg fikk forhandlet meg til på den bilen. Men de er kalde om vinteren, selv med setevarme, de er klamme om sommeren, og de blir fort stygge om de ikke behandles jevnlig og riktig. Beskyttelsesmatte under barneseter er et must uansett setetype. Der tre utstyrspakkene du har lagt til er gull verdt, både i daglig bruk, men også for verdien ved et evt salg. Ser det er mange, til dels dårlig utstyrte, kodiaqer til salgs, og de blir liggende lenge. Kan på det varmeste anbefale kodiaq, uavhengig av modell.
  18. Frederik

    SOS FEIL Kodiaq18

    Hei. Har samme problem på min. Hentet den i midten av august, og allerede samme dag startet de problemene der. Hadde den inne ganske kort tid etterpå, men hun som etterhvert ringte var tydelig misfornøyd med at de hadde brukt en dag på diagnose uten å finne feil. De fant heller ikke spor av at denne feilen hadde vært det, til tross for flere bilder og videoer. Kom ikke så langt med det den gang. Har hatt det noen ganger siden. Mulig det kan løses med en SW-oppgradering, men det er jo ikke tilgjengelig pt. Hadde tenkt å følge det opp utover høsten. Sørger for å ta bilder og film hver gang det skjer for dokumentasjon. Har også opplevd at traffic jame assistant har koblet inn helt umotivert, og skvetter godt av den pipelyden. Husker ikke helt hvor jeg leste om noen som hadde samme problem, og de fikk løst det ved å flushe SW på bilen.
  19. Ang kjølevæske, så har jeg hatt en Tiguan inne tre ganger pga manglende kjølevæske. Første gangen var det en slange som sprakk, men viste seg ved gang nr to at det var en feil fra fabrikken. Merket å huske at de byttet eksosreduksjonsventil eller noe. Og da de lappet bilen sammen igjen glemte de fjæren på overtrytkksventilen så da fordampet alt av seg selv. Så kan jo være noe som ikke er som det skal. Adblue er forbruk, men heldigvis sitter påfyllingen på nye biler sammen med diesel på fyllingen, og da er det enkelt å svippe innom en stasjon som har det på pumpe. I min Tiguan er påfyllingen i bagasjerommet. Og det er fryktelig dumt om man søler
  20. Utrolig lekkert! Har vært veldig i tvil på om jeg skal fjerne emblemene bak eller ikke, men det ser utrolig bra ut. Lurer på om mine ikke ryker de også. Kunne du utdype hva den produksjonsfeilen går ut på? Antar det kanskje ikke er noe et utrent øye ser?
  21. Da jeg kjøpte superb i 2013 ble den stående på fabrikk i 3-4 uker før den ble sendt nordover. Selger tok umiddelbart affære overfor fabrikk, og vi fikk disponere en av demobilene som plaster på såret. Var ingen kriser for vår del akkurat da, så vi var veldig fornøyd med service og oppfølging. Ser også at du bestilte bil en stund før jeg bestilte, men jeg har hatt min kodiaq noen uker allerede. Heldigvis dekker Møller endringene i avgifter fra 1/9, så det medfører heldigvis ingen kostnad for deg ift dette, i motsetning til hva som skjer 1/1. Men det er jo selvsagt kjedelig å ikke få den nye bilen når man har ventet så lenge. Får håpe de klarer å prioritere transport av bilen og at du får bilen om ikke så lenge
  22. Kunne vært moro. Har jo diesel, så det hadde ikke vært så stort problem. Wltp er et mye større skjelett i skapet. Ville egentlig ha 2019-modell, og selger var villig til å ta min til lager når bestillingen åpnet. Men med produksjon rundt jul betyr også (antakeligvis) en del mer i engangsavgift. Om den risikoen er jeg ikke helt komfortabel med. Men at det blir en tur innom for å prøve skal du ikke se bort i fra.
  23. Gratulerer, @Sverre! Morsom tid i vente Får finne et slikt verksted i området, og se hva de kan tilby. Har også lyst på folie i dørkarmen, for der blir det også fort noen riper.
  24. Det ble jo kjempebra! Og helt usynlig Ja, rart at de ikke har en folie. Spurte spesifikt om en til bagasjerommet og til dørene, men det fantes ikke. Var visst ikke behov i flg selger, for det var jo lister i dørene, og minimal lakkert flate ved bagasjerommet. Men det skal ikke mer til heller. Utrolig hvor barn klarer å plassere ben når de skal inn og ut av en bil, så eldste har fått streng beskjed om å hoppe ut og minstemann løftes ut. Nå er vi heldigvis ferdig med vogn, men det er jo alltid en risiko bak der. Hadde folie på superben, og når vi solgte den før sommeren var det minimalt med merker på den. Men tror nok det hadde sett betydelig verre ut uten folie, så den har helt klart en misjon. Hva måtte du gi for folien? Og hvor fikk du tak i det? Vet om en i området som legger på folie på utsatte steder på alle biler (tilpasser selv), men mistenker at det fort kan bli dyrt. For det er jo alltid noen andre steder som også kunne dratt nytte av folie
  25. Men det bør jo gjøre at bremsene ikke ruster? Hadde alltid pusserhendel i auto på superben, men der gikk ikke skivene bak igjennom på PKK. Var faktisk ikke klar over at den la inn bremsen - nok en ting som ikke er opplyst om. Tror jeg leste det i en post her på forumet litt tidligere i dag. ACC merket jeg at tok godt i når den først var i gang. Litt for kraftig ift hva jeg var forberedt på, men må nok lære meg den å kjenne. Satser på at det bare er å skrive over det som er der. Men klarer ikke se hvordan systemet registrerer at det er et "branded" kort som står i eller ikke. Vil vel anta at det ligger en skjult partisjon eller noe som en ikke ser når en dytter det i PCen. Hører med dem i morgen om evt risikoer ift å skrive over på eksisterende. Så lenge kortet er stort nok, bør det jo gå bra. Og oppdateringer er på 12,5 GB, omtrent akkurat det samme som ligger av data på kortet fra før.
×
×
  • Opprett ny...