Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sign in to follow this  
tobor

Ditec

Recommended Posts

Jeg venter på min Kodiaq som nok blir levert i oktober. Har tenkt å Ditecbehandle den med en gang. DITEC tilbyr nå en superbehandling som blir kalt Ditec Ceramic Ultra. Den koster noe mer, men har et mindre oppfølgingsprogram. Er det nopen som har erfaring med denne? Er det verdt å spytte i ekstra i forhold til ordinær DITEC?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Jeg fikk utlevert nye Octavia for litt over 1 mnd siden, jeg valgte vanlig Ditec behandling. (Viste jo ikke at dem hadde kommet med noe nytt, og selger informerte heller ikke om det)
Jeg er forholdsvis fornøyd med ditec behandlingen, har ikke fått håndvasket bilen enda, bilpleie leverandøren tilbydde gratis vask etter 14 dager, så da fikk jeg benyttet meg av det :D
Og etter det så har det vel nesten regnet konstant her i Telemark.

Jeg fikk inntrykket av at bilen skulle inn hver 12mnd med den nye behandlingen, så det vil jo si oftere en vanelig. Men, det kan sikkert gå fortet en det også, kommer jo helt an på hva slags vaskemiddler du bruker.
Jeg vil anta den nye er mer holdbar og langvarig en den gamle. Er vel en grunn til at dem kaller den Ceramic Ultra :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tok også en Ditec behandling av min Superb i fjor, da var den ca 5 mnd gammel, bilen ble flott den, men tviler likevel sterkt på at jeg gjør dette på en evt ny bil igjen. Grunnen til det er at jeg ønsker mer å kunne gjøre mer med bilen selv, men nå er det en del ting en ikke skal benytte på bilen for ikke å ødelegge Ditec behandlingen. 

Bilen har også blitt litt «flekkete» på fangeren foran i løpet av vinteren, det er noe som ikke går bort i det hele tatt, men hva det kommer av vet hverken jeg eller de som behandlet bilen. Både de og jeg har pusset og gnikket med forskjellige vidundermiddel uten at det hjelper, så det ser ut til at jeg kanskje må lakkere fangeren for å få dette helt bort, kan faktisk se ut til at det er noe i klarlakken, men den er ikke sprukket/løsnet/borte eller noe slikt, det er bare en del grå-aktige små flekker som synes veldig godt i spesielle vinkler, ellers så ser en dem om en vet at de er der.. Det er også en helt haug med steinsprut merker/hakk i fangeren, så den burde likevel fikses på. Så det er ikke noe jeg klandrer de som utførte dette, for jeg tror ikke det kommer av det.

Jeg hadde heller kjøpt meg en del «remedier» for å ordne mer med bilen selv, eller foretatt en «spa-behandling» 1 - 2 ganger i året hos noen som er gode til det. 

MEN jeg skal også legge til at jeg har sett et par biler som har tatt Ditec Ceramic behandlingen, og den synes jeg ser bedre ut, den ene bilen har nå også hatt dette igjennom vinteren, og den har holdt seg vesentlig bedre og penere enn hva min har gjort. Men jeg har også kjørt en del mer på saltede veier enn hva de har gjort, så helt rettferdig sammenligning blir det nok ikke.

Skulle jeg ha gjort dette på en ny bil, så hadde jeg forsøkt Ditec Ceramic om jeg skulle ha gjort dette, men om jeg hadde bestilt ny bil i dag, så er jeg ikke sikker på om jeg hadde gjort dette eller ikke. Det ble som sagt meget bra på min bil når det ble gjort, men det har på ingen måte imponert meg, mulig en Ditec Ceramic hadde imponert meg mer.............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tok Drop Off behandling på bilen når helt ny, foreløpig fornøyd med det. Behandlingen skal tilsvare en råere enn vanlig Ditec, men rimeligere. Er usikker på hvilken som er best

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her i Telemark, ser jeg at Autostrada bilforhandlerne er godkjente Drop off sentere.
Usikker på om folk her har hørt om Autostrada før, men....
Autostrada er vel di som selger flest ekslusive biler i Norge, dem er blandt annet forhandler av Jaguar, Porche, Land Rover og Jeep (Ny bil)
Så, dem vet nok hva dem driver med :D Har hørt mye bra om Drop Off ETTER jeg valgte Ditec på min bil :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som telemarking er jo Autostrada kjent. Ikke så langt unna Skodaforhandleren heller. men jeg tror jeg skal prøve Ditec ceramic. Drop Off er dyrere, særlig over tid, ser jeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutter siden, tobor skrev:

Som telemarking er jo Autostrada kjent. Ikke så langt unna Skodaforhandleren heller. men jeg tror jeg skal prøve Ditec ceramic. Drop Off er dyrere, særlig over tid, ser jeg.

Ok, kan tenkes det. Uansett deilig å slippe vanlig polering hver annen måned for en stakkar som kjører mye

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Denne funker greit: MyŠKODA fra Skoda Auto a.s. https://itunes.apple.com/no/app/myškoda/id555311924?l=nb&mt=8   finnes også til Android
  • Ser det er flere engelske pdf.filer en kan laste ned for Octavia, men det er så mange forskjellige utgaver her at jeg vil ikke linke til noe spesifikt. Ser ut til at det er et dele i 2008 også som heller ikke gjør det enklere å søke etter den rette linken/nedlastingen, men det dele er muligens en forskjell fra 2008 og til 2009 uten at jeg vet noe om det. Jeg kjenner lite til Skoda før 2016 når jeg selv kjøpte min første nye Superb.........   Jeg ville vel forsøkt å søke etter noe slikt på Google (sjekk linken under her),  Skoda Octavia owners manual 2008 Da får du i hvert fall noen forslag, ellers så får du bare forandre litt på søkekriteriene. Lykke til  
  • Hehe Bra! Ja, er alltid lov å glo på noe nytt Synd de ikke selger 150 tsi og 4x4, hadde vært en fin kombo Med min kjørelengde er liksom ikke 180hk bensin så interessant, er litt vel tørst Håper de kommer med hybrider etterhvert 
  • Ja tenker det samme, at instruksjonsbok hadde vært interessant å ha. Hvor kan en finne det? (skal selvsagt Google det ja). Bilen er en octavia stasjonsvogn 2008 mod med 1,9 TDI. 
  • Ja da Octavia har fungert meget bra så langt. Var forresten nede hos forhandler og fikk låne en smøring til listene i dørene, for det knirket veldig i dem når varmen kom nå, og det er vel omtrentlig det eneste jeg har  ordnet med etter hva jeg kan huske. Men nå er ikke denne bilen så mye brukt/kjørt heller da @PaulusA, den står stort sett stille i ukedagene for tiden, og så er det noe kjøring i helgene, har kun kjørt rett i overkant av 13.000km med den siden Juli 2018....... Det er vel ikke alt jeg er helt tilfreds med, men det kan ikke Octaviaen noe for. Det har med med at jeg savner Superben jeg hadde, men igjen, det valget kan jeg ikke skylde på Octavia for, så det får jeg ta på min egen kappe gitt   Kommer jo en helt ny Octavia til høsten (2020 modell), så får en vel kaste noen blikk på den etter hvert vel  
  • Jepp skal ha 3. service om få dager. Kan selvfølgelig være litt lite olje på forrige service. Uansett, for det som betyr noe er bilen helt fin - Dvs drift og pålitelighet - da heldigvis null kritiske feil Håper du er fortsatt fornøyd med din Octavia?
  • I hvert fall så får jeg varsel på min bil etter noen mnd, men om det samme varselet gjelder for alle Skoda sine modeller vet jeg ikke. Tittet i instruksjonsboka for min bil nå, og der står det at det skal gjøres minimum 1 gang i året eller ved hver 10.000km. Om jeg ikke tar helt feil så er det ABS sensorene som reagerer på forandringer i hastigheten til hjulet som har mistet luft, for det hjulet som har mistet luft vil rotere litt saktere enn de hjula med korrekt satt lufttrykk. En annen ting jeg anbefaler deg å gjøre @Nordavinden er å søke etter en instruksjonsbok til din aktuelle bil på nettet, for der ligger det instruksjonsbøker/brukermanualer til de aller fleste merker og modeller, det gjør en litt mer selvhjulpen i enkelte situasjoner   Hvilken årsmodell av Octavia er det du har?
  • Ok så jeg blir påminnet visse mellomrom å sjekke dekk trykket altså?. Er det bare en fast påminnelse feks 1 gang i mnd eller er det faktisk sensorer som ser/føler dekk trykk på denne bilen?. 
  • Det er faktisk et EU direktiv, så alle nye biler etter et visst årstall må ha dette. Det varsler om lavt dekktrykk, så det er rett og slett en sikkerhetsanordning. Det er viktig å korrigere etter hver gang en har byttet dekk (ca hver 6. mnd), og/eller ved hver ca 10.000 kjørte kilometere (om jeg ikke husker helt feil). Det gjelder også om en benytter samme dekkdimensjon sommer/vinter. Så om en ikke har korrigert dette etter en del kilometere/mnd, så vil et slikt varsel komme for å minne om at lufttrykket skal måles/justeres og bekreftes.  
  • Noen som har mer erfaring med denne bilen enn meg. Hvordan skifte pære tåkelyset på denne?. Må jeg skru ut hele den plast bunnplata under bilen? 
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Har sagt det før og sier det igjen, den rødfargen sammen med de sorte Sportline detaljene er utrolig flott! 😊 Du kan gjerne også lage en egen tråd på bilen din her @BGB https://skodaforum.no/forum/20-min-bil-mitt-prosjekt/ De fleste av oss har vel laget egne tråder på bilene våre der, så det er kanskje derfor det ikke legges ut så mange flere bilder i tråden du har startet her. Jeg personlig har hverken flere bilder eller en bil det er så veldig spennende å legge ut flere bilder av, men jeg liker veldig godt initiativet ditt for mer aktivitet/flere bilder av de mange flotte bilene som medlemmene her har 👍 😊
  • Får spamme litt mer bilder da i håp om at flere hiver seg med i tråden.  Velvet Red Metallic i solen:
  • De originale 20» blir mest sannsynlig vinterhjul etterhvert og nye helt sorte 21» blir sommerhjul.  Baklysene skal ikke kodes på med DRL her i gården nei, liker at dem er av på dagtid Men mulig det blir kodet andre småting frem    
  • Kodiaq gjør seg utrolig flott i denne rødfargen og de sorte detaljene, så den er virkelig flott   Ja litt mørkere vinduer bak synes jeg absolutt gjør seg, men det er det sikkert ikke alle som er enige i, jeg synes som sagt at den originale toningen på Sunset er i lyseste laget. Felgene synes jeg også er veldig flotte til denne bilen, fint design og jeg liker veldig godt sammensettingen av polerte alukanter og antrasitt fargen. Har nesten det samme designet og utseendet til min bil, mens mine vinterfelger synes jeg rett og slett blir for mørke/dystre. Men der hadde jeg ikke stemmerett en gang, for det avgjorde fruen sammen med selger...........   En annen ting jeg har gjort (bestilt) til min Octavia er koding på baklysa, slik at de lyser sammen med LED-stripene (kjørelysene) foran. Det er nok en original programmering for flere andre europeiske land så jeg i fjor sommer, for det var det i hvert fall en del biler fra andre land som hadde. Nå vet jeg jo at du har god kunnskap på dette med koding selv @BGB, så dette er vel noe du sikkert ordner selv om du har lyst til det........?  

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...