Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Superb lll

Fjerning av insekter

Anbefalte innlegg

Jeg vet det finnes mange flotte (og noen kostbare) produkter til dette, men jeg fikk et veldig flott tips på en samling  i går kveld, muligens kjent for flere av dere allerede, men noe så enkelt som Våtservietter. Kjørte innom en bensinstasjon på veien hjem i natt og måtte jo prøve, og fy søren som det virket. To våtservietter fjernet jo enkelt hundrevis av døde bugs og flekker etter dem, så der fikk jeg en stor overraskelse over hvor effektivt det var.

Så om dere ikke allerede vet om dette tipset, så gjør en prøve, det var utrolig effektivt :) 

 • Lik 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tipp topp tips! Må testes. Har jo en mengde våtservietter. Vet jo at de kan ta mye forskjellig og man undres jo når man bruker den på huden til ungene.

Et annet bruksområde er faktisk å fjerne maling fra hud :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva stoffer er det i våtserviettene egentlig? Tenker som deg @Tor2r er det virkelig bra å bruke til det formålet våtserviettene egentlig er ment for? :ph34r:xD

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er et poeng, hva er det i de og hva legger de igjen av rester?

Min erfaring er at det beste er å bruke litt såpe (bil) og en fin microfiberklut, veldig effektivt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når jeg ser hvor effektivt dette var til fjerning av insekter på bilen, så ville jeg vært mer skeptisk til å benytte det til sart barnehud, selv om det er det de i utgangspunktet er ment for. For en mer effektiv måte å fjerne insekter har jeg aldri sett maken til, men det er nok ikke noe jeg ville ha benyttet om fronten på bilen var svært møkkete i tillegg, for da tenker jeg på hvordan det kan ripe lakken om en drar meg seg sandkorn og annet smuss når en gnir over insektene.

Ellers så er visstnok dette et velkjent tips som er brukt i mange år etter hva jeg ble fortalt, men jeg hadde som nevnt aldri hørt om dette tidligere. Og jeg har i hvert fall tenkt til å fortsette med våtserviettene på bilen, for vanskeligere flekker enn inntørkede og knuste bugs å fjerne vet jeg nesten ikke om. 

Dette var kun ment som et tips, så får hver enkelt gjøre det de ønsker :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Leste dette tipset på dcn.no og Bilpleie Norge gruppe på Facebook for en god stund tilbake, har ikke testet enda. 

Superb III, spyl av fronten godt med vannslange eller høytrykk først, så blir du kvitt alt av sand osv :)

I forhold til å bruke slike på barn, har ikke så mange betenkeligheter på Det, da slikt har vel vært 100% vanlig di siste 20 årene ihvertfall, og hvis man går for noen som er ph-nøytrale bør man være på sikker grunn :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kom nok ikke så godt frem ser det ut til, men ja det er snakk de våtserviettene som brukes på barna. :) 

Ja det gjør jeg om fronten er full av sand e.l. i tillegg til alle insektene @Marius, men fronten var helt ren i helgen, det var kun insektene som var der. Og da var det som sagt en meget enkel jobb å ta de bort med et par helt vanlige våtservietter :) 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Takk for svar , kodiaq6011 , tror det ble gjort i bilforretningen , men skal prøve igjen .   Vance 
  • Nei. Hvilke motor, effekt og hvis du vet hvilke ecu som sitter i bilen. Motor kode?
  • Hei,har tenkt på d men vil ikke d slå ut på eu kontroll når dæm tar sånn co2 greier?😀
  • Jeg har brukt dynavin spillere i forskjellige biler. Utmerket kvalitet og oem utseende med alle muligheter som wifi, obd2 live data, DAB, ryggekamera, internett etc.. meget bra og stabil kvalitet på komponentene som blir brukt i spilleren.
  • Styreenheten til motor? Da var den sikkert defekt innvendig. Disse har igrunn lang levetid men kan skje når som helst. Når jeg åpner styreenheten bruker jeg varmepistol pga silikon rundt. Så de er godt bygget og tette.
  • Hei jeg er ny Skoda eier 2006 Octavia. Skal bytte ut eksisterende radio med integrert DAB radio / ryggekamera. Noen som har gode forslag. 
  • Hentet bilen i dag etter skifte av motorstyring. Alt vell så langt. De flyttet styreenheten over til annen bil og fikk samme feilen, så regner med det var årsaken. 
  • Du må angi en kode i bilen slik at den snakker med server. Trykk på connect appen i bilen så får du beskjed om aktivering.
  • Mim målte 176hk orginalt men jeg landet på 226 på hjul etter mye justering frem og tilbake pga økt diselforbruk.  Når det gjelder garanti så ryker den hvis de finner ut. Men som tidligere nevnt så er min bil taxi og har passert 80.000 km. Vært på serivice, pkk, ellers i tilknytting til motorlampe. Henta bilen fra verksted idag pga motorlampa og gløde lampa lyste. Så det er gjort mange grundige undersøkelser på styreenhet for å finne feil. Bilen har samtidig vært koblet opp mot server til vag for grunninstillinger. Alt som er mulig å omprogrammere er omprogrammert på min bil itillegg til 15 andre kodiaq i taxiflåten. Ellers har jeg kun kjørt mercedes og der har også alle bilene vært omprogrammert og tunet. Alle bilene er i trafikk p.r.dd.  Har ikke opplevd nien problemer med garantisak i tilknytting til tuning siden 2003/2004 Og helt riktig at dårlig tuning  gjør levetiden på motor ganske kort. Og personlig er jeg ikke glad i boxer som tilknyttes motoren så ecu blir manipulert. Taxi har mange forskjellige sjåfører og alle har sin kjørestil. Så tuning på mine biler er tilrettelagt for maks effekt, lite disel forbruk, lang levetid på motor og girkasse. Ene taxien har 1.745000km 2008 mod. Går som drosje enda. Ellers har vi gjennomsnitt på ca 1million.  Ps! Ferdig software filer er ikke å anbefale for noen. Alle justeringer må skje på orginal software.
  • Hvordan får jeg Skoda connect appen til og kommunisere med bilen . Har registrert meg  , og appen er oppe og kjører. Må jeg gjøre noe i bilen ?  Takknemlig for allle tips ..er nybegynner . 
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

  • Det er mulig. Har sett funtion for garsjeport åpner. Men har ikke rørt eller testet den. Men funksjonen er der..
  • Jeg ville vært veldig forsiktig med elekroniske duppedingser i en «ny» bil. Er produktet laget i Kina er det enda større mulighet for trøbbel. Jeg har selv erfaring med et USB strømuttak som gjorde at DAB radioen ble helt håpløs. Jeg opplevde også et par feilmeldinger på nødkommunikasjonutsyret som jeg ikke kunne forklare i samme periode. Elektronisk støy kan skape mye trøbbel. Funker det uten trøbbel så er det fint, men får du trøbbel med noe elektronisk utstyr i din bil, vet du nå hva som kan være grunn til problemet ditt 😉
  • Sålenge det ikke forstyrrer sikten din er det vel ingenting som skulle tilsi at de skulle være ulovlige. Biler blir levert orginalt med HUD så bør ikke være noe problem. 
  • Bestilte en duppeditt på Ebay og så fulgte det med ett head up display.
   Er disse lovlige å bruke, tenker på siden man må klistre på en"speil" på fronruten?
   https://www.ebay.com/itm/5-5-X3-ELM327-OBD2-HUD-Head-Up-Display-Bluetooth-Engine-Speed-Alarm-Speedometer/112346487326?hash=item1a285f5a1e:g:uTsAAOSwYvFZMiHR:rk:1:pf:0

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×