Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

TheHaughom

Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

Recommended Posts

Hei,
Har vel nesten lest ut denne delen av forumet, og fått mye informasjon her. Har dog noen spørsmål rundt kjøp av ny bil, som jeg håper noen har vært borti.
Bilen jeg har sett for meg er en Kodiaq Sportline 2.0 TSI (180hk).

1. Er det mulig å få med setene fra Style i Sportline (med tilhørende reduksjon i pris)? Min bedre halvdel, også kjent som godkjenningsorganet, var ikke imponert av de "klumpete" Sportline setene. Kanskje litt far-fetched, men håpte at noen her kanskje har hatt samme problemstilling.

2. Er det noen forskjeller mellom Amundsen og Columbus navigasjon utover større skjerm, bedre oppløsning, Google Maps og mulighet for SIM-kort i hanskerom? Amundsen har ikke SIM-kort i hanskerom, korrekt?

3. Jeg fikk opplyst produksjonsuke 25 i forrige uke, så nå blir det vel gjerne uke 26. Er det noen som vet om det da blir 2019-modellen? Ser at i fjor startet neste års modellproduksjon i uke 22. Er det kommet noe info ut om endringer fra årets modell?

For øvrig ser jeg nå på fargen Business Grey med "alt" av ekstrautstyr.

image.png.c17ebbc474fde1c9066e7442d137e0
image.png.5b02785b9d783bf0dd17c5282a8eef

Edited by TheHaughom
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har Prod.uke 21 på min Sportline 190hk tdi.

Sportline er jo bare et tillegg på style, men som så mye annet på Skoda så er det en pakke, og min erfaring er at det får du ikke gjort noe med.  Jeg ville feks ha svarte felger på sportline min,  men det gikk ikke å bytte ut de antrasittfargede, fordi det var en del av pakken.

Er det utseende du er ute etter kan du jo få lakket fangere osv etter at du får bilen, og sportlinerattet kan du bestille. Det du vel ikke får er mørkt tak, og carbonfiber-detaljene.

Men i bunn og grunn, er det eneste sikre svaret på spørsmålet ditt å spørre forhandler. Du kan jo ha flaks :-) 

Det er ingen automatikk i at du bare legger på ei uke på produksjonsuke,  bare fordi du venter ei uke med å bestille. Du kan faktisk ha flaks og få bilen tidligere, eller du kan få utsatt levering med mange mange uker.  Det handler om kabalen fabrikken skal sette sammen for å få maksimal utnyttelse av kapasiteten holdt opp mot de bestillinger de har fått inn.  typisk for sportline/Scout/L&K modellene, som avviker fra standard ytre utseende/understell,  så har jeg forstått det som at de kjøre egen produksjonslinje på disse bilene, med rullering mellom sportline, Scout osv. Byttefrekvensen handler om bestillinger osv.

Jeg fikk først antydet uke 14, ventet en uke med å bestille, og plutselig var det blitt uke 23... Som nå er justert til uke 21.

Du vil ikke få MY19 på denne siden av sommeren. Som jeg har skrevet annet sted på forumet, så er overgangen til MY19 utsatt til en eller annen gang i august pga innføringen av WLTP-direktivet og endringene i utslippsberegningene på alle biler 1/7-2018, og den enorme jobben bilfabrikkene må gjør for å få på plass utslippsberegningene etter WLTP. WLTP krever bla ny beregning og godkjenning av utslippstillatelse for hvert eneste tilleggsutstyr som legges til eller trekkes fra standardutgaven. Jeg spår at vi får en utvikling på europeiske biler i retning av japanske, hvor det er liten eller ingen liste med tilleggsutstyr,  men heller flere ferdige utstyrsmodeller å velge mellom.

 

Lykke til med valg av bil.  Regner med at du blir fornøyd. Det er en veldig fin bil du vurderer. 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen til forumet @TheHaughom :) 

 

Flott bil du ser på :) 

Når det gjelder seter så har jeg forhørt meg litt løslig om dette med min forhandler, men svaret jeg fikk var at da må du kjøpe deg nye seter i tillegg og så bytte de fysisk i etter kant av levering. Det var den gangen jeg spurte ikke mulig, MEN selvfølgelig så kan det være gjort forandringer på det i dag, jeg spurte om dette høsten 2013 på Octavia, det var da for å få RS setene i en Style.......

Du har fått med deg det vesentligste når det gjelder forskjellene på Amundsen og Columbus, det som kommer i tillegg er at oppdateringer til Amundsen må lagres på et originalt SD-kort som må stå i, mens det ikke er nødvendig med et originalt SD-kort til Columbus, og der blir oppdateringer lagret rett i spilleren og en kan så fjerne SD-kortet etter oppdateringen er gjort (det gjør i hvert fall jeg på min Columbus i en Superb 2016).

 

Som også @sletto skriver så kan en liten forandring gjøre at det blir forandringer på mange uker/mnd (i verste fall) om en er riktig uheldig. Det skjer en sjelden gang at en går fremover i køen, men som oftest så havner en nesten bakerst i køen igjen. DVS sist i den køen som produksjonslinjene til Norge er satt opp, og med et så lite marked som det er her i Norge, så kommer vi ikke akkurat først på prioriteringslista deres heller.

WLTP kan skape store problemer for deg om du forandrer på noe nå, biler bestilt etter en viss dato, kan en risikere at ikke blir produsert før etter uke 40-41, og da ikke før Norge får sine produksjonslinjer planlagt etter disse ukene.

 

Jeg venter selv på en Octavia Scout som ble bestilt i uke 11, fikk først uke 21 ved bestilling, så ble det uke 20, så uke 21 igjen, så uke 23 og nå er det helt uvisst. Litt ventetid på oppvarmet frontrute og så var det dette med ledig kapasitet for produksjonslinjene til Norge. Jeg håper inderlig at den blir produsert før WLTP gjør sitt inntog, men her tar jeg ingenting for gitt......

Skal ha en inspeksjonsservice på min Superb i løpet av de nærmeste 14 dagene varsler den om, så da skal jeg høre litt mer med selgeren da, har ikke snakket med ham siden påske (men det er jo ikke så lenge siden det heller da, så håper jeg de har fått en bekreftet produksjonsuke til min bestilte bil)

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar til dere begge.

Som dere sier får jeg bare høre med selger ang. setene, og jeg antar at vi ikke får gjort så mye med det. Vi valgte å ikke gå for Style på grunn at dekoren, jeg synes faktisk den børstede looken i Ambition er flere hakk over den sortmønstrede i Style. Har fått gjennom at vi går for Sportline uansett om vi får setene fra Style eller ei, så for min del håper jeg nesten at de ikke kan byttes. ^_^

Jeg skal be om nytt leveringsestimat i løpet av denne uka, sammen med komplett liste over ekstrautstyret jeg vil ha med. Hver gang jeg ser på lista legger jeg til noe mer som er "kjekt å ha", og før jeg visste ordet av det har jeg lagt på alt som er av ekstrautstyr (som lar seg kombinere)... Ble dyrere enn antatt, gitt! Men regner med at det er verdt det. :D

Ser ut til at jeg fort kan havne uti August/September mtp. produksjon, og at jeg da blir berørt av WLTP-greiene som nevnes her. Hva vil dette si? Vil det måtte betales mer avgifter (engangsavgift)?

Ang. felger så lurer jeg på hvilke vinterfelger dere fikk med? Jeg fikk med noen 17" på Style-modellen jeg priset opp i forrige uke, og satser på å få med noen 18" på Sportlinen nå.

Edited by TheHaughom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så sant det ikke er et tilbud/kampanje hos din forhandler, så får du ikke med vinterhjul. Det må bestilles i tillegg, men alt kan det jo forhandles om selvfølgelig :) 

Det var en stund jeg også vurderte Kodiaq Style 2.0/180hk TSi 4x4, men når totalen da passerte 700k, så da protesterte «ørvrigheten» her i huset og sparegrisen besvimte ;) Så ble det ikke en slik for å si det ganske konkret..........

 

WLTP har med avgifter, vekt og utslipp å gjøre. Kort fortalt; jo større motor, tyngre drivverk (4x4/DSG kasse) og jo mer ekstrautstyr en legger på, jo tyngre blir bilen og dermed så øker også utslipp og avgiftene.

Større felger/dekk, panoramtak, 7 seter og tilhengerfeste er bl.a. det ekstrautstyret som drar opp vekta mest når det gjelder Kodiaq, men alt en velger i tillegg bidrar jo i større eller mindre grad til økt totalvekt. 

 

Når det gjelder felger så er det vel utstyrsavhengig for hvilke felger som følger med, både når det gjelder dimensjoner og hvilke felger en kan velge i blant.

Dette står det jo i prislista til Kodiaq som std. felger avhengig av utstyrsgrad,

5addb3555ad7e_Skjermbilde2018-04-23kl_12_18_52.thumb.png.e7aae475aaaaf3d7d8cc9453528244d4.png

Men en kan velge følgende oppgraderinger til de respektive utstyrsgradene om en ønsker,

5addb38aeb366_Skjermbilde2018-04-23kl_12_19_15.thumb.png.8f4d06fd43c528ed01f05efb285d3689.png

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg forsto det slik at det fulgte med vinterfelger, men mulig dette er noe selger har gitt meg utenom. Får se hvordan det går, og om jeg klarer å få med 18" vinterfelg i stedet for 17" som han allerede har gitt meg da.

Her er oppsettet jeg har satt opp:
04.23.2018-12.34.png

 

Har heldigvis en storkundeavtale gjennom jobben, så prisen blir en del hyggeligere enn veil.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skjønner mer og mer at jeg har fått en kjempedeal på min Sportline (190hk tdi/4x4/DSG). Har vel tatt med det meste utenom panoramatak (bare teit når det står på skiboks 48 av 52 uker i året) og trådløs lading av tlf.

Uten vinterhjul, men inkl tectylbehandling kom det seg på 615kr.

Synes det ble drøyt dyrt med "orginale" vinterhjul. Sparte nesten 10.000kr på å bestille dekk og felg selv fra Dekkene (med naf-rabatt).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Med storkundeavtalen og alt utenom panoramatak og phonebox ender jeg ca. samme sted som deg med 190hk TDI motoren.
180hk TSI er rundt 25.000 kr opp.

Fant ut at jeg ikke kan få med vinterhjulene i kombinasjon med storkundeavtale, så da blir det nok som deg at jeg bestiller de utenom. De skulle ha 26.000 kr for 18" Cassiopeia vinterfelg og dekk. De samme felgene får jeg for under 9000 inkl. frakt og moms fra utlandet, sleng på 6000 for dekk, så er vi oppe i 15.000 kr.

Men en ting jeg kom til å tenke på nå er om jeg må ha TPM sensor i disse? Eller har verden kommet lenger enn det?

Edited by TheHaughom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nei det trenger du ikke, det går på ABS sensoren etter hva jeg har forstått.

 

Jeg har Cassiopeia 18" sort blank som sommerfelg på min Superb, og det er ikke en felg jeg ville ha valgt som vinterfelg, men det skal du selvsagt få gjøre som du vil med :) Grunnen til det er at felgene ikke er hellakkerte, og de blanke aluminiums eikene vil fort bli ødelagte av salt. De er også litt trange i mellom eikene, så en felgbørste er definitivt å anbefale her, i tillegg så «samler» de mye skitt bak eikene som gjør de vanskelig å rengjøre, regner også med at de da vil samle en del snø  (men det er bare en antagelse basert på hva jeg ser med sand/støv i løpet av sommeren).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takker for innspill. Har ikke tenkt over det du nevner der, synes bare de hadde et bra utseende (og en fornuftig pris).
Får se videre etter felger, kan jo kjøpe noe annet enn de som leveres fra Skoda.

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutter siden, TheHaughom skrev:

Takker for innspill. Har ikke tenkt over det du nevner der, synes bare de hadde et bra utseende (og en fornuftig pris).
Får se videre etter felger, kan jo kjøpe noe annet enn de som leveres fra Skoda.

Mener ikke å skremme deg @TheHaughom fra å velge de felgene, bare nevnte min egen erfaring med Cassiopeia felgene så langt  :) 

De felgene er meget stilige, og er en fin kontrast mot f.eks. en hvit bil, her er forøvrig min egen Superb med disse felgene på.

5ade145e8da74_2016-05-18113820.thumb.jpg.ebcb179e2a327e0f8631a2814789a3f6.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det skjønner jeg, og jeg setter pris på at du deler egne erfaringer og tanker. Det får meg jo til å undersøke dette nærmere, og gjør meg (potensielt) mer fornøyd med bilkjøpet i årene som kommer!
Leser for øvrig at kvalitetsfelger ikke er bart metall, men det nevnes en form for plastcoating. Har du merket deg noe slikt på dine felger?

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 timer siden, TheHaughom skrev:

 

Fant ut at jeg ikke kan få med vinterhjulene i kombinasjon med storkundeavtale, så da blir det nok som deg at jeg bestiller de utenom. De skulle ha 26.000 kr for 18" Cassiopeia vinterfelg og dekk. De samme felgene får jeg for under 9000 inkl. frakt og moms fra utlandet, sleng på 6000 for dekk, så er vi oppe i 15.000 kr.

Men en ting jeg kom til å tenke på nå er om jeg må ha TPM sensor i disse? Eller har verden kommet lenger enn det?

Tror du skal sjekke dekkpriser en gang til.
Jeg har sjekka de lfeste forhandlere både på nett og i osloområdet på piggfritt vinterdekk i 17" til Kodiaq (Nokian, Hakka R2, Continental, Sava, Michelin,), og de ligger på  fra 2000kr pr stk, og oppover avhengig av om du har rabatter eller ikke.
Hvis du skal spare penger på vinterhjul, så bør du nok se på felger uten orginale senterkopper fra skoda.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Får 50% på alt av Nokian dekk, så tror nesten 7000 for 4 dekk er litt i overkant.
Finner også Skoda-felgen Trinity 18" til under 9.000 kr ferdig importert (frakt og moms), så er visst mye å spare på å bestille disse også fra utlandet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er mange flotte felger en kan velge, både originale og fra andre produsenter. Bare husk at selv om det er 18" så er det ikke dermed sagt at de er «lovlige», for det har også med innpresset å gjøre, og det kan max forandres inntil 7,5mm pr. hjul på hver aksel. Dvs total forandring av sporvidden er max 15mm pr. aksel. Det kan det være fort gjort å glemme/overse når en blir ivrig letingen etter de rette felgene. :) 

For å velge de rette felgene til Kodiaq så kan det kanskje være en liten tanke å se litt å tilbehørs katalogen til Kodiaq, så får en de felgene som har det rette innpresset. Jeg har ikke sett i den katalogen til Kodiaq i det hele tatt, så hvilke felger som passer (eller er godkjente) vet jeg ikke. Mulig både Trinity og Cassiopeia felgene har et lovlig innpress til Kodiaq, det var kun ment som en opplysning (om du ikke allerede er klar over det) :) 

 

Ang. bart metall så er det ikke felger jeg ville ha valgt som nevnt for bruk på vinteren, det er klart at en kan beskytte felgene med gode felgvokser og andre ting for å bevare aluminiumen best mulig. Men jeg føler likevel at det er enklere og mer beskyttende med en lakkert overflate som en i tillegg kan beskytte med gode og holdbare felgvokser.

Fruen har bestemt bestemt hvilke vinterfelger vi skal ha på vår bestilte Scout, og hun plukket også ut Trinity (antrasitt) felgene, men i tilbehørs katalogen til Octavia så er jo også de felgene merket med at de passer til Scout.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, det er mye fint å se på. Når det kommer til uoriginale felger føler jeg på at det er en "jungel" av billig drit og skikkelig vare, men jeg har ingen oversikt over hvilke felgprodusenter som er ansett som bra. Tar gjerne imot forslag!

Grunnen til at jeg i det hele tatt så på Cassiopeia var at det ligger en Finn-annonse (Kodiaq Style 180hk bensin) som har disse med som vinterfelger.

Jeg skal kikke i katalogen til Kodiaq, men kan ikke si jeg har sett noe "skikkelig sexy" der før. Har for øvrig prøvd å få med Trinity-felgene som vinterfelger i hele "pakken", alternativt er jeg åpen for å kjøpe brukt bil. Vi har nådd smertegrensen for lenge siden med tanke på pris, og dette forumet hjalp ikke akkurat mtp. valg av ekstrautstyr :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, TheHaughom skrev:

Ja, det er mye fint å se på. Når det kommer til uoriginale felger føler jeg på at det er en "jungel" av billig drit og skikkelig vare, men jeg har ingen oversikt over hvilke felgprodusenter som er ansett som bra. Tar gjerne imot forslag!

Grunnen til at jeg i det hele tatt så på Cassiopeia var at det ligger en Finn-annonse (Kodiaq Style 180hk bensin) som har disse med som vinterfelger.

Jeg skal kikke i katalogen til Kodiaq, men kan ikke si jeg har sett noe "skikkelig sexy" der før. Har for øvrig prøvd å få med Trinity-felgene som vinterfelger i hele "pakken", alternativt er jeg åpen for å kjøpe brukt bil. Vi har nådd smertegrensen for lenge siden med tanke på pris, og dette forumet hjalp ikke akkurat mtp. valg av ekstrautstyr :P

De fleste felger en kan kjøpe hos f.eks. Dekkmann eller andre kjente dekkjeder leverer varer av god kvalitet, men det er klart at en ofte også får det en betaler for.

Om du ikke velger originale felger, så pass i hvert fall på at du får felger som ikke krever løse senterringer og/eller andre hjulbolter, da blir det mye ekstra å passe på. Så lenge du også har bestilt reservehjul, så må du jo da huske på å ha med deg 5 andre hjulbolter for at de skal passe om du punkterer vinterstid. Dette er satt litt på spissen, men jeg har selv opplevd å ha en bruktbil med 3 forskjellige sett hjulbolter og 2 forskjellige sett med senterringer, og det blir ikke en gang til for å si det slik......

 • et sett hjulbolter og løse senterringer til sommerhjul
 • et sett hjulbolter og løse senterringer til vinterhjul
 • et sett hjulbolter til et plassbesparende reservehjul (originalt)

Ingen hjulbolter passet overens, og str. på senterringene var også forskjellige og kunne da heller ikke benyttes om hverandre.

Enkelte bryr seg kanskje ikke om dette i det hele tatt, men for meg så var det bare et irritasjonsmoment og mer å passe på.

Så da bestemte jeg meg for at når jeg kjøper helt ny bil, så tar jeg alt originalt. det koster litt mer, men sparer meg for en del bryderi og da er det verdt det for min del. Som sagt så finnes det felger som gjør at en slipper både senterringer og andre hjulbolter/muttere fra andre produsenter/levrandører, og det hadde i hvert fall jeg passet på om jeg skulle kjøpt noe som ikke var originalt.

Kun ment som et tips, ikke en fasit :) 

 

Jeg har også sett en Kodiaq på Finn.no med Cassiopeia felgene, men bare for at det er korrekt boltavstand og dimensjon (18"), så er det ikke dermed sagt at innpresset er korrekt (innenfor grensene), mulig de er det, men det hadde jeg i hvert fall undersøkt nærmere før jeg evt. bestiller dem :) 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for videre utdypning og informasjon, det setter jeg stor pris på!
Nå tar jeg en runde og ser om jeg klarer å få med Trinity Antrasitt i pakken uten vederlag, hvis ikke må jeg en runde innom tenkeboksen. Mulig vi har kommet så langt utenfor opprinnelig budsjett at det blir bruktbil i stedet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Mine vinduslister har fått "flekktyfus". Krommen rundt grillen er fin og blank når jeg gjør den ren, mens vinduslistene er av en helt annen type. Mye mattere i utgangspunktet, og nå har de blitt skikkelig skjoldete i tillegg. Jeg får de ikke "rene"
  • Hei. Jeg skrev et innlegg på siden om Kodiaq, men der var det ikke så mange som hadde problemer med CarPlay, så jeg tenkte å høre på generelt nivå. Verdt å nevne at jeg har Amundsen og ikke Colombus, kanskje. CarPlay kan av og til ikke starte. CarPlay kan av og til slå seg av for deretter å koble seg på igjen. CarPlay kan skru seg av og ikke skru seg på igjen. Dersom jeg trekker ut ledningen fra USB etter at noe av dette har skjedd, så vil den nesten alltid starte. På de 10 md jeg har hatt bilen har jeg hatt to forskjellige iPhoner og fire forskjellige ledninger. Det kan også være litt problemer med å koble telefonen med Bluetooth. Ryggekamera skrur seg ikke på. Noen ganger skjer det ikke noe, andre ganger viser den konturen av hele bilen med slike merker for sensorer rundt om. Radioen står på, men når jeg skal regulere lyden så indikerer den at det er telefonlyden som skal reguleres. Noen ganger tar det veldig lang tid før radioen skrur seg av. Jeg skrur av tenningen/bilen, åpner døra, det virituelle dashbordet indikerer at bilen er skrudd av, men radioen står på fremdeles en stund. noen ganger med mørk Amundsenskjerm andre ganger med radioskjermen på. Av og til kan jeg ikke skifte kanal, selv om jeg trykker på de forskjellige kanalknappene. Klokka kan plutselig vise 1 time feil. Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Men jeg synes ikke det har blitt så mye bedre.    Dette er jo en ny bil, og slikt skal jo ikke forekomme, synes jeg.
  • Oppdaget etter 1,5 års bruk at dei kromma vinduslistene på Kodiaqen har begynt å få eit kvitt belegg på seg.  Har nokon erfaring med dette og kva som eventuelt kan fjerne da utan å gjere ytterlegare skade? Er dette vanleg å få på den type lister? Da ser ikkje ut som om grillen eller listene på siderutene bak har fått dette, berre listene på dørene.   
  • Dette har jeg ikke tenkt på å sjekke... Verkstedet har heller ikke spurt     Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Det hjalp litt, det ble bedre, men feilene uteblir ikke
  • Uten at jeg har fasiten så virker det jo nesten som det er flere feil her @Espen. Feil på bilens infotainmentsytem, og da en feil som (dessverre) ikke er permanent og gjør feilsøking vanskelig for verkstedet. Mulig feil på f.eks. ryggelysbryteren som skal gi signaler til infotainmentsystemet og aktivere ryggekameraet. Virker forresten bilens ryggelys når ryggekameraet/skjermen ikke fungerer? Skulle jo trodde at en SW update skulle løst dette, men når det ikke hjelper så er det vel kanskje bytte av deler/skjerm som er neste steg på to-do-listen for verkstedet.......? Det er synd at du har slike feil som dette @Espen, håper at verkstedet finner ut av dette for deg, lykke til  
  • Det burde jo være unødvendig, for dette kunne fint vært unngått med f.eks. en gummilist i toppen av døråpningen som ledet bort vannet når en åpner dørene, har som tidligere nevnt også det samme problemet på min Superb. Jeg har med meg en tørkerull i bilen som jeg bare tørker av vannet som er på oversiden av bakdørene før jeg åpner dem, da unngår jeg i hvert fall at baksetene blir våte når dørene åpnes. Ikke den beste løsningen det heller og burde vært unødvendig, men i mangel på andre løsninger, så gjør jeg det så enkelt som mulig.
  • Etter forbrukerkjøpsloven har forhandlar/verkstad 3 forsøk på utbetring/reparasjon av samme feil, so stå på ditt.
  • Ja, jeg har fått beskjed om jeg kan få dette på film. Og det har jeg fått til, unntatt baklukelåsen. Jeg er baki der 7-8 ganger i løpet av en arbeidsdag. Det blir 16 åpninger i løpet av én dag. I begynnelsen filmet jeg hver åpning..... men det blir tungvindt etterhvert og så glemmer jeg det en gang.... og selvsagt skjer det da.... Jeg har fått time til å bytte denne låsen da. Det er bra. Verkstedet sier at de har hørt om noen tilfeller som jeg har opplevd, men de sier også at det ordner seg etter en oppdatering av Amundsen. Det gjelder ikke min bil, for det har vi allerede prøvd. Dette er en pågående sak med verkstedet.
  • Veldig kjedelig med sånne periodiske feil.  Og  typisk at alt virkar når den er på verkstad..  Eg foreslått at du filmar det som skjer/ikkje fungerer.  Hadde trøbbel med rattbetjening på min bil.  Etter 3 ganger på verkstad uten feil funnet, filma eg når problemet oppstod, og leverte opptaket på minnepenn. Då skifta dei rattbetjeninga og alt er ok etterpå.  
  • Jeg har snakket med noen få andre som har Kodiaq 2020 med Amundsen som opplever det samme som meg, men det er ikke så mange. Derfor legger jeg det ut her for å høre om det er noen her inne som også har merket dette.   CarPlay kan av og til ikke starte. CarPlay kan av og til slå seg av for deretter å koble seg på igjen. CarPlay kan skru seg av og ikke skru seg på igjen. Dersom jeg trekker ut ledningen fra USB etter at noe av dette har skjedd, så vil den nesten alltid starte. På de 10 md jeg har hatt bilen har jeg hatt to forskjellige iPhoner og fire forskjellige ledninger. Det kan også være litt problemer med å koble telefonen med Bluetooth. Ryggekamera skrur seg ikke på. Noen ganger skjer det ikke noe, andre ganger viser den konturen av hele bilen med slike merker for sensorer rundt om. Radioen står på, men når jeg skal regulere lyden så indikerer den at det er telefonlyden som skal reguleres. Noen ganger tar det veldig lang tid før radioen skrur seg av. Jeg skrur av tenningen/bilen, åpner døra, det virituelle dashbordet indikerer at bilen er skrudd av, men radioen står på fremdeles en stund. noen ganger med mørk Amundsenskjerm andre ganger med radioskjermen på. I forhold til min Superb så er det utrolig dårlig DAB-dekning. Selv min etterpåmonterte DAB-Radio i Fabia`n har bedre forhold.  Midt i byen er det store områder uten dekning. Store områder rett utenfor byen også. På samme områder jeg har kjørt med Superb og fabia med radio. Svært ofte høres det ut som om høyttalerne er innpakket i bomull for deretter at lyden forsvinner helt og indikasjonen for manglende DAB-dekning vises.  Av og til kan jeg ikke skifte kanal, selv om jeg trykker på de forskjellige kanalknappene. Klokka kan plutselig vise 1 time feil. Av og til når jeg starter opp bilen etter at den har stått ca 45 min, så kommer det en litt merkelig lyd fra dashbordet. Lyden høres ut som om det suser i vannrør. Den varer alt fra 1 sek til 5 sek Baklukelåsen kan av og til bare låse seg opp, men ikke åpne seg automatisk når jeg låser den opp med håndtaket bak. Da "åpner" den seg noen mm og jeg kan dytte den opp manuelt, eller åpne den med bakluke åpneren ved å trykke én gang til. Denne bakluke åpneren  har jeg fått time for å byttes, Det er også en irriterende knirkelyd i B-stolpen på førerdøra når jeg åpner og lukker den. Ikke under kjøring, heldigvis. Det er fremdeles en ny bil, og slik skal ikke en ny bil være. Jeg har sagt fra til forhandler fra dag én. Er det noen her som kan relatere seg til dette?  
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
  • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
  • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
  • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...