Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


TheHaughom

Noen spørsmål før potensielt kjøp av Kodiaq

Anbefalte innlegg

Hei,
Har vel nesten lest ut denne delen av forumet, og fått mye informasjon her. Har dog noen spørsmål rundt kjøp av ny bil, som jeg håper noen har vært borti.
Bilen jeg har sett for meg er en Kodiaq Sportline 2.0 TSI (180hk).

1. Er det mulig å få med setene fra Style i Sportline (med tilhørende reduksjon i pris)? Min bedre halvdel, også kjent som godkjenningsorganet, var ikke imponert av de "klumpete" Sportline setene. Kanskje litt far-fetched, men håpte at noen her kanskje har hatt samme problemstilling.

2. Er det noen forskjeller mellom Amundsen og Columbus navigasjon utover større skjerm, bedre oppløsning, Google Maps og mulighet for SIM-kort i hanskerom? Amundsen har ikke SIM-kort i hanskerom, korrekt?

3. Jeg fikk opplyst produksjonsuke 25 i forrige uke, så nå blir det vel gjerne uke 26. Er det noen som vet om det da blir 2019-modellen? Ser at i fjor startet neste års modellproduksjon i uke 22. Er det kommet noe info ut om endringer fra årets modell?

For øvrig ser jeg nå på fargen Business Grey med "alt" av ekstrautstyr.

image.png.c17ebbc474fde1c9066e7442d137e0
image.png.5b02785b9d783bf0dd17c5282a8eef

Endret av TheHaughom

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har Prod.uke 21 på min Sportline 190hk tdi.

Sportline er jo bare et tillegg på style, men som så mye annet på Skoda så er det en pakke, og min erfaring er at det får du ikke gjort noe med.  Jeg ville feks ha svarte felger på sportline min,  men det gikk ikke å bytte ut de antrasittfargede, fordi det var en del av pakken.

Er det utseende du er ute etter kan du jo få lakket fangere osv etter at du får bilen, og sportlinerattet kan du bestille. Det du vel ikke får er mørkt tak, og carbonfiber-detaljene.

Men i bunn og grunn, er det eneste sikre svaret på spørsmålet ditt å spørre forhandler. Du kan jo ha flaks :-) 

Det er ingen automatikk i at du bare legger på ei uke på produksjonsuke,  bare fordi du venter ei uke med å bestille. Du kan faktisk ha flaks og få bilen tidligere, eller du kan få utsatt levering med mange mange uker.  Det handler om kabalen fabrikken skal sette sammen for å få maksimal utnyttelse av kapasiteten holdt opp mot de bestillinger de har fått inn.  typisk for sportline/Scout/L&K modellene, som avviker fra standard ytre utseende/understell,  så har jeg forstått det som at de kjøre egen produksjonslinje på disse bilene, med rullering mellom sportline, Scout osv. Byttefrekvensen handler om bestillinger osv.

Jeg fikk først antydet uke 14, ventet en uke med å bestille, og plutselig var det blitt uke 23... Som nå er justert til uke 21.

Du vil ikke få MY19 på denne siden av sommeren. Som jeg har skrevet annet sted på forumet, så er overgangen til MY19 utsatt til en eller annen gang i august pga innføringen av WLTP-direktivet og endringene i utslippsberegningene på alle biler 1/7-2018, og den enorme jobben bilfabrikkene må gjør for å få på plass utslippsberegningene etter WLTP. WLTP krever bla ny beregning og godkjenning av utslippstillatelse for hvert eneste tilleggsutstyr som legges til eller trekkes fra standardutgaven. Jeg spår at vi får en utvikling på europeiske biler i retning av japanske, hvor det er liten eller ingen liste med tilleggsutstyr,  men heller flere ferdige utstyrsmodeller å velge mellom.

 

Lykke til med valg av bil.  Regner med at du blir fornøyd. Det er en veldig fin bil du vurderer. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og velkommen til forumet @TheHaughom :) 

 

Flott bil du ser på :) 

Når det gjelder seter så har jeg forhørt meg litt løslig om dette med min forhandler, men svaret jeg fikk var at da må du kjøpe deg nye seter i tillegg og så bytte de fysisk i etter kant av levering. Det var den gangen jeg spurte ikke mulig, MEN selvfølgelig så kan det være gjort forandringer på det i dag, jeg spurte om dette høsten 2013 på Octavia, det var da for å få RS setene i en Style.......

Du har fått med deg det vesentligste når det gjelder forskjellene på Amundsen og Columbus, det som kommer i tillegg er at oppdateringer til Amundsen må lagres på et originalt SD-kort som må stå i, mens det ikke er nødvendig med et originalt SD-kort til Columbus, og der blir oppdateringer lagret rett i spilleren og en kan så fjerne SD-kortet etter oppdateringen er gjort (det gjør i hvert fall jeg på min Columbus i en Superb 2016).

 

Som også @sletto skriver så kan en liten forandring gjøre at det blir forandringer på mange uker/mnd (i verste fall) om en er riktig uheldig. Det skjer en sjelden gang at en går fremover i køen, men som oftest så havner en nesten bakerst i køen igjen. DVS sist i den køen som produksjonslinjene til Norge er satt opp, og med et så lite marked som det er her i Norge, så kommer vi ikke akkurat først på prioriteringslista deres heller.

WLTP kan skape store problemer for deg om du forandrer på noe nå, biler bestilt etter en viss dato, kan en risikere at ikke blir produsert før etter uke 40-41, og da ikke før Norge får sine produksjonslinjer planlagt etter disse ukene.

 

Jeg venter selv på en Octavia Scout som ble bestilt i uke 11, fikk først uke 21 ved bestilling, så ble det uke 20, så uke 21 igjen, så uke 23 og nå er det helt uvisst. Litt ventetid på oppvarmet frontrute og så var det dette med ledig kapasitet for produksjonslinjene til Norge. Jeg håper inderlig at den blir produsert før WLTP gjør sitt inntog, men her tar jeg ingenting for gitt......

Skal ha en inspeksjonsservice på min Superb i løpet av de nærmeste 14 dagene varsler den om, så da skal jeg høre litt mer med selgeren da, har ikke snakket med ham siden påske (men det er jo ikke så lenge siden det heller da, så håper jeg de har fått en bekreftet produksjonsuke til min bestilte bil)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar til dere begge.

Som dere sier får jeg bare høre med selger ang. setene, og jeg antar at vi ikke får gjort så mye med det. Vi valgte å ikke gå for Style på grunn at dekoren, jeg synes faktisk den børstede looken i Ambition er flere hakk over den sortmønstrede i Style. Har fått gjennom at vi går for Sportline uansett om vi får setene fra Style eller ei, så for min del håper jeg nesten at de ikke kan byttes. ^_^

Jeg skal be om nytt leveringsestimat i løpet av denne uka, sammen med komplett liste over ekstrautstyret jeg vil ha med. Hver gang jeg ser på lista legger jeg til noe mer som er "kjekt å ha", og før jeg visste ordet av det har jeg lagt på alt som er av ekstrautstyr (som lar seg kombinere)... Ble dyrere enn antatt, gitt! Men regner med at det er verdt det. :D

Ser ut til at jeg fort kan havne uti August/September mtp. produksjon, og at jeg da blir berørt av WLTP-greiene som nevnes her. Hva vil dette si? Vil det måtte betales mer avgifter (engangsavgift)?

Ang. felger så lurer jeg på hvilke vinterfelger dere fikk med? Jeg fikk med noen 17" på Style-modellen jeg priset opp i forrige uke, og satser på å få med noen 18" på Sportlinen nå.

Endret av TheHaughom

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så sant det ikke er et tilbud/kampanje hos din forhandler, så får du ikke med vinterhjul. Det må bestilles i tillegg, men alt kan det jo forhandles om selvfølgelig :) 

Det var en stund jeg også vurderte Kodiaq Style 2.0/180hk TSi 4x4, men når totalen da passerte 700k, så da protesterte «ørvrigheten» her i huset og sparegrisen besvimte ;) Så ble det ikke en slik for å si det ganske konkret..........

 

WLTP har med avgifter, vekt og utslipp å gjøre. Kort fortalt; jo større motor, tyngre drivverk (4x4/DSG kasse) og jo mer ekstrautstyr en legger på, jo tyngre blir bilen og dermed så øker også utslipp og avgiftene.

Større felger/dekk, panoramtak, 7 seter og tilhengerfeste er bl.a. det ekstrautstyret som drar opp vekta mest når det gjelder Kodiaq, men alt en velger i tillegg bidrar jo i større eller mindre grad til økt totalvekt. 

 

Når det gjelder felger så er det vel utstyrsavhengig for hvilke felger som følger med, både når det gjelder dimensjoner og hvilke felger en kan velge i blant.

Dette står det jo i prislista til Kodiaq som std. felger avhengig av utstyrsgrad,

5addb3555ad7e_Skjermbilde2018-04-23kl_12_18_52.thumb.png.e7aae475aaaaf3d7d8cc9453528244d4.png

Men en kan velge følgende oppgraderinger til de respektive utstyrsgradene om en ønsker,

5addb38aeb366_Skjermbilde2018-04-23kl_12_19_15.thumb.png.8f4d06fd43c528ed01f05efb285d3689.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg forsto det slik at det fulgte med vinterfelger, men mulig dette er noe selger har gitt meg utenom. Får se hvordan det går, og om jeg klarer å få med 18" vinterfelg i stedet for 17" som han allerede har gitt meg da.

Her er oppsettet jeg har satt opp:
04.23.2018-12.34.png

 

Har heldigvis en storkundeavtale gjennom jobben, så prisen blir en del hyggeligere enn veil.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjønner mer og mer at jeg har fått en kjempedeal på min Sportline (190hk tdi/4x4/DSG). Har vel tatt med det meste utenom panoramatak (bare teit når det står på skiboks 48 av 52 uker i året) og trådløs lading av tlf.

Uten vinterhjul, men inkl tectylbehandling kom det seg på 615kr.

Synes det ble drøyt dyrt med "orginale" vinterhjul. Sparte nesten 10.000kr på å bestille dekk og felg selv fra Dekkene (med naf-rabatt).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med storkundeavtalen og alt utenom panoramatak og phonebox ender jeg ca. samme sted som deg med 190hk TDI motoren.
180hk TSI er rundt 25.000 kr opp.

Fant ut at jeg ikke kan få med vinterhjulene i kombinasjon med storkundeavtale, så da blir det nok som deg at jeg bestiller de utenom. De skulle ha 26.000 kr for 18" Cassiopeia vinterfelg og dekk. De samme felgene får jeg for under 9000 inkl. frakt og moms fra utlandet, sleng på 6000 for dekk, så er vi oppe i 15.000 kr.

Men en ting jeg kom til å tenke på nå er om jeg må ha TPM sensor i disse? Eller har verden kommet lenger enn det?

Endret av TheHaughom

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei det trenger du ikke, det går på ABS sensoren etter hva jeg har forstått.

 

Jeg har Cassiopeia 18" sort blank som sommerfelg på min Superb, og det er ikke en felg jeg ville ha valgt som vinterfelg, men det skal du selvsagt få gjøre som du vil med :) Grunnen til det er at felgene ikke er hellakkerte, og de blanke aluminiums eikene vil fort bli ødelagte av salt. De er også litt trange i mellom eikene, så en felgbørste er definitivt å anbefale her, i tillegg så «samler» de mye skitt bak eikene som gjør de vanskelig å rengjøre, regner også med at de da vil samle en del snø  (men det er bare en antagelse basert på hva jeg ser med sand/støv i løpet av sommeren).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for innspill. Har ikke tenkt over det du nevner der, synes bare de hadde et bra utseende (og en fornuftig pris).
Får se videre etter felger, kan jo kjøpe noe annet enn de som leveres fra Skoda.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
35 minutter siden, TheHaughom skrev:

Takker for innspill. Har ikke tenkt over det du nevner der, synes bare de hadde et bra utseende (og en fornuftig pris).
Får se videre etter felger, kan jo kjøpe noe annet enn de som leveres fra Skoda.

Mener ikke å skremme deg @TheHaughom fra å velge de felgene, bare nevnte min egen erfaring med Cassiopeia felgene så langt  :) 

De felgene er meget stilige, og er en fin kontrast mot f.eks. en hvit bil, her er forøvrig min egen Superb med disse felgene på.

5ade145e8da74_2016-05-18113820.thumb.jpg.ebcb179e2a327e0f8631a2814789a3f6.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det skjønner jeg, og jeg setter pris på at du deler egne erfaringer og tanker. Det får meg jo til å undersøke dette nærmere, og gjør meg (potensielt) mer fornøyd med bilkjøpet i årene som kommer!
Leser for øvrig at kvalitetsfelger ikke er bart metall, men det nevnes en form for plastcoating. Har du merket deg noe slikt på dine felger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 timer siden, TheHaughom skrev:

 

Fant ut at jeg ikke kan få med vinterhjulene i kombinasjon med storkundeavtale, så da blir det nok som deg at jeg bestiller de utenom. De skulle ha 26.000 kr for 18" Cassiopeia vinterfelg og dekk. De samme felgene får jeg for under 9000 inkl. frakt og moms fra utlandet, sleng på 6000 for dekk, så er vi oppe i 15.000 kr.

Men en ting jeg kom til å tenke på nå er om jeg må ha TPM sensor i disse? Eller har verden kommet lenger enn det?

Tror du skal sjekke dekkpriser en gang til.
Jeg har sjekka de lfeste forhandlere både på nett og i osloområdet på piggfritt vinterdekk i 17" til Kodiaq (Nokian, Hakka R2, Continental, Sava, Michelin,), og de ligger på  fra 2000kr pr stk, og oppover avhengig av om du har rabatter eller ikke.
Hvis du skal spare penger på vinterhjul, så bør du nok se på felger uten orginale senterkopper fra skoda.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Får 50% på alt av Nokian dekk, så tror nesten 7000 for 4 dekk er litt i overkant.
Finner også Skoda-felgen Trinity 18" til under 9.000 kr ferdig importert (frakt og moms), så er visst mye å spare på å bestille disse også fra utlandet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er mange flotte felger en kan velge, både originale og fra andre produsenter. Bare husk at selv om det er 18" så er det ikke dermed sagt at de er «lovlige», for det har også med innpresset å gjøre, og det kan max forandres inntil 7,5mm pr. hjul på hver aksel. Dvs total forandring av sporvidden er max 15mm pr. aksel. Det kan det være fort gjort å glemme/overse når en blir ivrig letingen etter de rette felgene. :) 

For å velge de rette felgene til Kodiaq så kan det kanskje være en liten tanke å se litt å tilbehørs katalogen til Kodiaq, så får en de felgene som har det rette innpresset. Jeg har ikke sett i den katalogen til Kodiaq i det hele tatt, så hvilke felger som passer (eller er godkjente) vet jeg ikke. Mulig både Trinity og Cassiopeia felgene har et lovlig innpress til Kodiaq, det var kun ment som en opplysning (om du ikke allerede er klar over det) :) 

 

Ang. bart metall så er det ikke felger jeg ville ha valgt som nevnt for bruk på vinteren, det er klart at en kan beskytte felgene med gode felgvokser og andre ting for å bevare aluminiumen best mulig. Men jeg føler likevel at det er enklere og mer beskyttende med en lakkert overflate som en i tillegg kan beskytte med gode og holdbare felgvokser.

Fruen har bestemt bestemt hvilke vinterfelger vi skal ha på vår bestilte Scout, og hun plukket også ut Trinity (antrasitt) felgene, men i tilbehørs katalogen til Octavia så er jo også de felgene merket med at de passer til Scout.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, det er mye fint å se på. Når det kommer til uoriginale felger føler jeg på at det er en "jungel" av billig drit og skikkelig vare, men jeg har ingen oversikt over hvilke felgprodusenter som er ansett som bra. Tar gjerne imot forslag!

Grunnen til at jeg i det hele tatt så på Cassiopeia var at det ligger en Finn-annonse (Kodiaq Style 180hk bensin) som har disse med som vinterfelger.

Jeg skal kikke i katalogen til Kodiaq, men kan ikke si jeg har sett noe "skikkelig sexy" der før. Har for øvrig prøvd å få med Trinity-felgene som vinterfelger i hele "pakken", alternativt er jeg åpen for å kjøpe brukt bil. Vi har nådd smertegrensen for lenge siden med tanke på pris, og dette forumet hjalp ikke akkurat mtp. valg av ekstrautstyr :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, TheHaughom skrev:

Ja, det er mye fint å se på. Når det kommer til uoriginale felger føler jeg på at det er en "jungel" av billig drit og skikkelig vare, men jeg har ingen oversikt over hvilke felgprodusenter som er ansett som bra. Tar gjerne imot forslag!

Grunnen til at jeg i det hele tatt så på Cassiopeia var at det ligger en Finn-annonse (Kodiaq Style 180hk bensin) som har disse med som vinterfelger.

Jeg skal kikke i katalogen til Kodiaq, men kan ikke si jeg har sett noe "skikkelig sexy" der før. Har for øvrig prøvd å få med Trinity-felgene som vinterfelger i hele "pakken", alternativt er jeg åpen for å kjøpe brukt bil. Vi har nådd smertegrensen for lenge siden med tanke på pris, og dette forumet hjalp ikke akkurat mtp. valg av ekstrautstyr :P

De fleste felger en kan kjøpe hos f.eks. Dekkmann eller andre kjente dekkjeder leverer varer av god kvalitet, men det er klart at en ofte også får det en betaler for.

Om du ikke velger originale felger, så pass i hvert fall på at du får felger som ikke krever løse senterringer og/eller andre hjulbolter, da blir det mye ekstra å passe på. Så lenge du også har bestilt reservehjul, så må du jo da huske på å ha med deg 5 andre hjulbolter for at de skal passe om du punkterer vinterstid. Dette er satt litt på spissen, men jeg har selv opplevd å ha en bruktbil med 3 forskjellige sett hjulbolter og 2 forskjellige sett med senterringer, og det blir ikke en gang til for å si det slik......

 • et sett hjulbolter og løse senterringer til sommerhjul
 • et sett hjulbolter og løse senterringer til vinterhjul
 • et sett hjulbolter til et plassbesparende reservehjul (originalt)

Ingen hjulbolter passet overens, og str. på senterringene var også forskjellige og kunne da heller ikke benyttes om hverandre.

Enkelte bryr seg kanskje ikke om dette i det hele tatt, men for meg så var det bare et irritasjonsmoment og mer å passe på.

Så da bestemte jeg meg for at når jeg kjøper helt ny bil, så tar jeg alt originalt. det koster litt mer, men sparer meg for en del bryderi og da er det verdt det for min del. Som sagt så finnes det felger som gjør at en slipper både senterringer og andre hjulbolter/muttere fra andre produsenter/levrandører, og det hadde i hvert fall jeg passet på om jeg skulle kjøpt noe som ikke var originalt.

Kun ment som et tips, ikke en fasit :) 

 

Jeg har også sett en Kodiaq på Finn.no med Cassiopeia felgene, men bare for at det er korrekt boltavstand og dimensjon (18"), så er det ikke dermed sagt at innpresset er korrekt (innenfor grensene), mulig de er det, men det hadde jeg i hvert fall undersøkt nærmere før jeg evt. bestiller dem :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for videre utdypning og informasjon, det setter jeg stor pris på!
Nå tar jeg en runde og ser om jeg klarer å få med Trinity Antrasitt i pakken uten vederlag, hvis ikke må jeg en runde innom tenkeboksen. Mulig vi har kommet så langt utenfor opprinnelig budsjett at det blir bruktbil i stedet...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Etter helgens Stockholm tur har jeg passert 11000km, det på under 6 måneder. Jeg hadde i utgangspunktet sett for meg å kjøre det på ett år  Har fått meg noen erfaringer med bilen. Har nå fylt på 10 liter AdBlue i dag. Da stod det 900km igjen på måleren, og bilen begynte å bli ganske så aggressiv i varslinga. Dette er første gang jeg har handlet så mye som en liter AdBlue i mitt liv. Peila olja i sted. Virker som om oljenivået er ganske stabilt. Når jeg hentet ut bilen fikk jeg en liter olje og beskjed om at den antakeligvis ville be om olje etter noen km. Det har jeg sluppet. Dørkantbeskytterne kan være litt irriterende. De gjør til tider dørene, spesielt bak, tunge å lukke igjen. Passasjerer må ofte lukke døra to ganger for å få det til. Dette er noe jeg vil ta opp med forhandler på service. Ellers vil jeg si at det mest irriterende er hvor lang tid det tar for bilen å gå over i revers. Når jeg skal være kul å parkere fort å gæli, så bare bilen å ruser før kløtsjen/girkassa tar tak. Og da rykker det bra til. Jeg vet ikke helt hvem idioten her er  Forbruket har gått litt ned med tiden. Ved lengre turer hvor fartsgrensen er 80-90, er som regel forbruket rundt 0.56-0.58. 
   Ved fartsgrenser opp mot 100-120, er forbruket opp mot 0.66 på det verste. Bykjøring er som regel rundt 0.71.   Men alt i alt, fortsatt fornøyd. Komforten gjør lange turer til en lek. Og størrelsen gjør den praktisk til så mangt.
  • Bør man levere bilen til detailer på vår eller høst?
   Fordelen med vår er jo at man blir kvitt dritt fra vinteren, mens fordelen med høst er at man da er bedre rustet mot det som kommer i løpet av vinteren. Er det noe som er bedre enn annet?
  • Ja det blir fortrinnsvis nummer 2, helt enig, eller nummer 3 som en god «runner up»   
  • Jeg har lest at det finnes 3 service muligheter her, men jeg klarer ikke å finne det igjen nå selvfølgelig........ Longlife service 30.000km/2år Longlife service 30.000km/2år, med et frivillig olje -og filterskift etter 15.000km, men dette må legges inn i bilens programvare at er utført, slik at bilen «vet» hva som har blitt gjort ved hvilken kjørelengde/tidspunkt, slik at sensorene ikke blir «lurt». Service etter 15.000km/1år, dette må også legges inn i bilens programvare etter hva jeg husker, slik at bilen varsler om riktig ting til rett tid. Men dette skal jeg forhøre meg litt nærmere om hos forhandler når det nærmer seg tiden å hente ny bil, om den tiden kommer en gang da...........    
  • Jepp Om dette må legges inn i serviceprogrammet eller ikke vet jeg ikke, har vært utenfor VW verdenen i mange år nå
  • Bare hyggelig @TheHaughom   Men som sagt, forhør deg med forhandleren slik at det ikke går utover produksjonen for deg med tanke på økte avgifter pga WLTP! For da blir noen ekstra kroner til dekk og felg bare «blåbær» i forhold. Det som er en fordel med din løsning er at du selv bestemmer hvilket dekkmerke og modell du kjøper som sommerdekk om du kjøper 20" felger utenom, for ellers så får du jo kun de dekka som VAG har kjøpt inn i store kvanta til best mulig pris. Ulempen er ekstra kostnader og at du vil ende opp med 4 sommerdekk til overs og i tillegg måtte betale for en dekkomlegging på felg ekstra, fordi du må ta av sommerdekka på de medfølgende 19" Triglav felgene og så få satt på vinterdekk på dem. I tillegg så er det også en mulighet for at felger kan bli oppripet ved fjerning av balansevektene de limer på felgene. Det gjorde det på de felgene min bil ble levert med pga hastverksarbeid fra verkstedet, men selger tok tak i dette selv og ga meg 4 helt nye felger. I stedet for å varme opp limet og så fjerne disse vektene slik de burde ha gjort det, så brukte de en-eller-annen skarp metall gjenstand og lagde synlige riper i alle 4 felgene (de ble synlige i mellom eikene). Nå var jo ikke det verdens undergang, men så lenge de felgene skulle benyttes på vinteren i alt saltet som er her, så er ikke lakkskadede alufelger og salt en god kombinasjon. Det vil korrodere før eller siden, og når ripene var helt ned på aluminiumen, så hadde det fort blitt før..........
  • Damn, jeg hadde jo selvfølgelig helt glemt at Vega felgene kan velges som et tilleggsprodukt for 6.500 kr (får 10% rabatt i tillegg).
   Da blir det nok billigere å få dem med, ja, og kjøpe 19" vinterhjul utenom! Jammen godt jeg slengte det ut her. Takk @Superb lll! Tanken var om jeg kunne fått lagt på vinterdekk på de medfølgende Triglav felgene, men det du nevner her er jo en bedre løsning.
  • Det firmaet som evt. skulle ha lagt Ditec Ceramic Ultra på min nye bil har veldig gode referanser, og gjør meget gode grunnarbeider og ender med en flott finish. Så akkurat den biten bekymrer med absolutt ikke, men jeg er litt lei av å ikke kunne gjøre så mye med bilen selv. Ikke kunne benytte de produktene til vask, avfetting, fjerning av flyverust, etc jeg selv ønsker, fordi en må ta hensyn til coatingen på bilen for ikke å ødelegge den. I tillegg så kommer for min del også at jeg da ikke har noen muligheter til å korrigere noen ting i lakken uten at jeg må levere bilen til Bilpleieren. Nå skal jeg ikke si at jeg kan dette med dedikert bilpleie selv, men det er noe jeg har lyst til å lære og gjøre mest mulig av selv fremover. Det betyr selvfølgelig at en må lese seg opp og kjøpe gode produkter, og ikke minst lære seg å bruke dem. Slike ting får en jo heller ikke gjort om en har lagt en «varig» beskyttelse/coating på bilen. Jeg kommer også til å levere bilen til en bilpleier på våren slik at bilen blir gjort skikkelig ren etter alt det saltet jeg kjører i her jeg bor, da er det spesielt under bilen jeg tenker på, for lakken kommer jeg jo til selv. For jeg har ikke løftebukk slik at jeg får gjort det skikkelig under bilen, dette er det som frister mest, men 100% avgjort er det ikke. For igjennom DCN.no så ser jeg jo også at det finnes Detailere med et meget godt rykte og renomé som holder til ikke så langt unna der jeg bor, og det er jo fristende å se hva de faktisk utfører  
  • Det var slik jeg gjorde med den bilen jeg har i dag også, benyttet de medfølgende felgene som vinterfelger og kjøpte nye sommerfelger.   Men for å svare på ditt spørsmål om noen tanker på dette: For din del så ville det vel vært mye billigere og enklere å bestille bilen med 20" hjul fra fabrikk og heller kjøpt 19" felgene + vinterdekk utenom? For om du ikke har fått bekreftet produksjonsuke til din bil enda, så burde det jo ikke være noe problem å forandre på det i bestillingen av bilen. Men det må en jo selvfølgelig  spørre selger om slik at det ikke oppstår noen problemer eller utfordringer med bestilling/levering, med tanke på WLTP. For nå ender du jo i tillegg opp med 4 sommerdekk i 19" du ikke kan benytte, og det å selge dekk (og for enkelte også felger) ser jeg jo fra grupper på Facebook og på Finn.no at det ikke akkurat veldig etterspørsel på, såfremt du ikke har andre planer med de medfølgende sommerdekka da. Virker jo ikke akkurat som en god deal å kjøpe 8 ekstra dekk og bli sittende igjen med 4 dekk en ikke kan benytte, men det skal du selvfølgelig få bestemme selv     Forskjellen på 45 og 50 profil er ikke så merkbar,  jeg kjører også på dekk med 235 bredde og 45 profil både sommer og vinter på min Superb og det fungerer veldig bra.
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×